icon

Nemecký poslanec kritizuje Slovensko a Maďarsko

9. apr 2024

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-odejde...

Som zvedavá, čo na to ich voliči 🤦‍♀️

Strana
z8
jarmila2010
9. apr 2024

podla toho,co ich sledujem,tak by boli este radi,ze tam nepatrime🙄ved,tito maju uplne pomylene zmyslanie...

autor
9. apr 2024

@jarmila2010 Dúfam že potom voliči Fica nebudú utekať smerom na západ. Nech si užijú tú biedu.

sevrin
9. apr 2024

Haha dobre povedal, Slovensko mimo EÚ bude môcť konečne presadzovať svoju hrdú, suverénnu, pronárodnú politiku. Svoje si nedáme, cudzie nechceme 😂
Do roka, najviac dvoch by to tu vykapalo.

belllinka
9. apr 2024

Myslím, že tie jednoduchšie osoby so zníženým IQ, ktoré nás po voľbách (aj parlamentých) do týchto sračiek dostali, ani nebudú vedieť, čo by pre Slovensko znamenalo vystúpenie z EU

autor
9. apr 2024

@belllinka Presne, nemajú na to kapacitu. A takíto ľudia volia 😡

f333
9. apr 2024

Vcera som to citala v de mediach...no a viete ,kto su ti politici,co to prehlasuju? zeleni/ortodoxni progresivni laviciari cize siamske dvojicky PS na sk a neuspesny politik CDU..... a viete ako na to media reagovali? Uz aj na take lib.media to bolo dost....ze nestastie o tom nezorhoduju nejaki bezvyznamni politici v de....... ale len komtetentne organy na sk a ked uz v Eu .A ze nikto by nemal na iny stat hovorit ,ze ma ist z eu von. Ak aj j vyhra volby niekto,kto nema mienku tych politikov ci sytemovych medii.... Podla podla mienky toho komentatora v nediach nkto nema pravo hodnotit volby v inych statoch...
A ja za svoj desatrocia trvajuci pobyt v de dodam,ze som nasla ,kto tak vemi dadava tie stvave info de poltikom a mediam.... su to sk poltiici a v Prahe sediaci sef jednej pol. de mimovladky...
Ak by niekto vedel dobre nemecky vie si na nete najist info ,ako informuju de media o volbe prezidenta...aj tu mimovladku....

f333
9. apr 2024
doriiis
9. apr 2024

@f333 ....ďakujeme za objasnenie.Aj keď na Slovensku aj takéto informácie stačia na vyvolanie paniky.To,že ten politik je kópia PS sa odignoruje,lebo však vieš....v eú a Nemecku vedia všetko lepšie.

sagitta33
9. apr 2024

@f333 Tí nerozumiem, čo je ako zle na tom, že nechce Maďarsko a Slovensko v EÚ.

f333
9. apr 2024

@doriiis Nie v Nemecku. Ale poltici ,ktori su dvocata ajmyslenim aj idologiou tych niektorych slovenskych ... ako som pisala...A tym svojim stvanim vyvolali taku ich nenavist voci Slovensku.....Ale ani jeden vladny poltik a to aj zo strany zelenych si nedovolil nieoc take voci sk ani teraz... oni sami v demaju velke problemy v koalicii a odmietaju ich ich vlastni volici.. Niektore tie strany budu mat problem vobec sa dostat do parlamentu....Pretoze to,co na sk ponuka PS v de roky ich sukmenovci presadzovali v de zakonoch.....a ludom sa to prestalo pacit.takze na vzostupe je pravica....
No a Eu je jasne progresivno zeleno-lavicova -hotovi komunisti... ale tieto volby budu uz o inom....

sevrin
9. apr 2024

Dobrý článok, nič mu nechýba.

f333
9. apr 2024

@sagitta33 Comu nerozumies? Kto nechce? Ak keby nechel,tak to nie je na nom....tomu by si mala rozumiet...

sagitta33
9. apr 2024

@f333 Pokiaľ ktokoľvek s kýmkoľvek uzavrie dohodu o spolupráci či pomoci, potom dohoda musí byť obojstranná a musia sa dodržiavať podmienky.

f333
9. apr 2024

@sagitta33 s tym akoprvnik mozem len suhlasit,.Aleto nic nemeni na fakte,ze nejaky politik vde ma moze rozohdovat o tom,ci ma sk vystupit z eu a ci nie.
Tokoho si zvoliia obcnia statu ci uz vprez. ci inych volbych je vysostnou zalezitostou daneho statu. Sk do eu nevtupovala za podmienok,ze linia poltiky pojde len do progrsivnej lavicovej.. Skl nic zatial neurobila proti t podmienkam ,za akych vztupila do eu..... AK prEkeroci vydavkove limity ,tak moze mat sankcie.. Ako Grecko.... at o nikto nevyhodil ani z eurozony. Nieto Este z Eu.takze si nemyl pojmy ..

tomasisa
9. apr 2024

@f333 upresnim,komunisti v modrom...neomarxisti s chutkami diktatorov, kazat co si ma clovek mysliet, co citit, a ak to pojde takto dalej tak aj bude korigovat/diktovat co clovek bude robit,jest...zaslepenych ludi s nenavistou v srdci,,lebo Fico,, pre tu nenavist nevidia dalej od spicky nosa kam to speje...

amarilka26
9. apr 2024

Ja len neviem preco si kazdy mysli ze keby vyhral Korcok tak bude lepsie. Nesuhlasim s tym kto vyhral, len ma udivuju tie nekonecne debaty, urazky. Vidiet ako media pekne vymyvaju mozgy a len burcuju ludi k nenavisti. Nam uz naozaj nie je pomoci s takymto zmyslanim. Btw pozrite sa koho mal Korcok za sebou. Je to skoda kam az sme dovolili zajst tejto krajine, ze nam nezalezi na buducnosti nasich deti. V inych krajinach sa ludia nedaju, ale my budeme stale "zrat informacie z medii" a nikdy nebudeme mat vlastny nazor na nic.

f333
9. apr 2024

@tomasisa ano suhlasim.len s tym,ze nenavist je na oboch stranach .a zivia ju politici na oboch stranach.

tomasisa
9. apr 2024

@amarilka26 30 rokov plizivo, pod kozou najprv pripravovali a neskor modelovali media hl. prudu mysel ,zmyslanie navyky, pazravost aj lenivost a vela ludi maju tam kde chceli mat. Reklama sa stala prdavacom aj gycu a zbytocnosti...ak niekto zere ze jedna kvapka jari umyje kvantum riadu, ci prasky, ci 48 hodinovy antiperspirant...plizivo, nenapadne....a reklama je len zlomok toho co nam bolo podsuvane...potom je jasne ze vyhra Kiska ci Caputova, nie ze by vtedy bol extra vyber na hlavu statu.
marketing funguje vsade,v kazdej sfere....zabudame byt,a podsuvane nam je mat..

tomasisa
9. apr 2024

@f333 ja si nenavist v srdci nepestujem, a mala som uz par krat v zivote na nu vytvorene podmienky....nie nebudem nenaviddiet, tolko zla a nespravnych udalosti sa stalo v historii sveta pre nenavist a pomstu....ze toto je emocia,ktoru si nepripustam, ale ano mas pravdu na oboch stranach je plno nenavisti, pohrdania, nadradenosti...

f333
9. apr 2024

@amarilka26 to bud etym,ze bud ideologia im zastier ajasne uvazovanie alebo absolutne nechapu,ake pravomoci ma prezident na sk...Mali by si precitat Ustavu sk... ze v prvom rad ema reprezentativnu fuunkciu .nemovaciu..... a ma na starosti odohladanie na i nomalny chod organov statnej moci a spravy.. nerma ziadnu vykonnu moc.... taka komoze nieoc rozhodovat krem tych malo vymenovanych pravomoci z Ustavy? ze je velitelom ozb.sil je formalne .. Ma poradcov z radov armady a ti fakticky navrhnu riesenia...A vratenie zakona do parlamentu len moze oddialit jeho prijatie nic viac...
Sk ludom velmi chyba zakladne pravne povedomie....A preto su mohi naschylni na manipulovanie ci politikmi ci mediami....

lenkakravcova
9. apr 2024

Počkať ale .. Európska únia je o ekonomike. Teda mala by byť. Čo sa im nepáči na tom, ak má nejaká krajina iný prístup k mimoekonomickym témam?
To je kus demagógia.. eú nebola založená na to, aby dirigovala. Ale na to aby si krajiny vramci ekonomiky pomáhali. Ak eú spustíme, opustia aj nemecké obchody náš trh? Alebo napr mobilní operátori ktorí sú najmä nemecki, rovnako banki, tu ostanú vyciciavat a posielať zisk do Nemecka?
Ak by nás z Eu vyhnali, neoplatilo by sme na to len my ale hlavne oni - berú odtiaľto zisky, majú opatrovateľky za lacné peniaze, potraviny (na ktoré nám ešte dávajú kvóty koľko môžeme vyrábať maximálne aby sme im nezničili cenami trh) tiež berú od nás a z Ukrajiny.. kus mimo sú tými rečami.

tomasisa
9. apr 2024

@f333 ono po 89 tom sme boli vzdelanim velmi vysoko, siroky rozhlad,VS mali len najlepsi z najlepsich a ano zopar klobaskovych, ale teraz je opacny trend,kde kto ma VS ,a tym klesa aj uroven vs lebo je toho ako hub po dazdi na ukor kvality. (zazracny trh to vyriesil) ludia maju smartfony,pocitace,Al uz aj po novom...menej su odkazani sami na seba,plavaju po povrchu,zleniveli,spohodlneli, a ono vsetko toto sa podpisalo pod to co sa deje nie len u nas ale napriec europou, kedze tu zijem tak tu to najviac vnimam...elity vytvoria marketingovy produkt ,ten si inteligentni zvolia,a cez neho si presadzuju len a len svoje zaujmy -tie elity

f333
9. apr 2024

@tomasisa ja vidim za tie roky zivota v zap.Europe z nadhladu politiku a pomery na sk. Mnou ziadn emocie a toboiz nenavist nidy nelomcuje... aj davam prednost racionalnemu uvazovaniu...ale vidim,ako su lahko ovlyvnitelmi mnohi ludia ale to nie je len na sk... aj v de.to si prslo torturov lavicovo zelenych vadnych opatreni zakov az za hrnicu zdrveho uvazovania. ALudia uz na sebe pocitili vysledok takeho vladnutia... Skroo 70% ludi je proti terajsej ampel zeleno .lavicovo . liberalnej kaalicii..
Ale na sk si este ludia musia prejist tu cestu marazmu ci uz lavicovo konzervativneho ci lavicovo liberalneho vladnutia.

cafelatte
9. apr 2024

Nevidím na tom nič zlé, že Slovensko a Maďarsko zaujali k vojne na Ukrajine svoj vlastny suverénny postoj a vidia viac nádej v rokovaní o mieri a hladani dalsich rieseni. Viac krat sa obe krajiny vyjadrili, ze neobhajuju rusky postup a nepodporujú Rusko. Je zle povedať svoj názor? Spolok EÚ sa prezentuje ako demokraticky, ale aby menšie štáty nemohli vyjadriť svoj postoj, len to co rozhodne Nemecko alebo Francúzsko?

dagmarovita
9. apr 2024

A co teraz? On je kto? A co akoze, my mame platit vojnu? Co nas nemci zdieraju a beru nam pracu..dobre.

andromeda818
9. apr 2024

No co. Že ten německej poslanec je drzej.

f333
9. apr 2024

@tomasisa ano, aj stym suhasim,ze na sk s avzdelanie dklasovalo tym,ze vznikali VS nizkej urovne atak ich absolventi maju sic evS.ale vprxi nepouzitelnu.. Ale prblemom sk je aj to,ze na rozdiel od de /hoci aj tam zeleni presadzovali ten kom.un model kazdy maturitu /stale je model,zemohe poviolnia animaturitu nepotrebuju a su uspesni vo svojich povolaniach.. Amatuirity su odstupnovane tak,ze napr. na medicinu moze ist len z Gymnazia aestmusima tisty stupen maturity.. zd.setranemusma tmaturitu ani asistentka u lekara. a zoskusensoti z rpxe viem,ze ju kvalitnejsie mohokrat ako tier z sk s maturitou... to je le jeden priklad.... Ausbildung je formou hlavne prace apar hodin teorie a.neskor skusky Cize ´ucen´ aj v ambulancii je lateny .platena...
A to prpojenie havne na prax.... lekari nemaju titul ked opustajju uni. Mnohi nerobia doktorat ani potom.Ale napriek tomu ma,ju vyborne vysledky z praxe asu oabsolventi dobrej VS :Su konkurencie schopni....
A to je zakladom uspechu....
v deaj na zakl.skole/1-4/ je malokto vyborny ziak... len ten,ktory je naozaj..nie ako nask,ze ordic za kazdu cenu che ba didta malo 1 ci 2.....ale to tiez zzalezi od toho,kd ta skola je.ci vgete,ci v dobrej stvrti .. to ja aj rozdiel od sk.... ze v de su skoly,kde je nemecky ziak rarita.a uroven skoly velmi nizka..aj pre to,ze uroven ziakov je nizka.... intelektova....
Takze rozdielov je viac..medzi sk a de. aj v tomto systeme skolskom...

andromeda818
9. apr 2024

Ja se musím smát kolik "demokratů" není schopno akceptovat výsledky demokratických voleb 😂

autor
9. apr 2024

@cafelatte Nič zlé? Nehrýz ruku, ktorá ťa živí. Slovensko a Maďarsko sú silné proruské.

lenkakravcova
9. apr 2024

Ako to autorka myslíš? Ako nás živia?
Čo sa stane keď vystúpi Slovensko z Eu ?
Stane sa to, že nemecké firmy budú musieť opustiť Slovensko, lebo tipujem že sa zavedie balík protimigracnych opatrení v zmysle vyvazania ziskov za hranice.
Následne sa možno veľmi pravdepodobné zavedie clo a buď si Nemci cukor, pšenicu, atd sami dospestujú alebo si ho nakúpia s našim clom. Z Ruska asi kupovať nebudú a USA im ťažko pošle za normálnu cenu. Max Poľsko s nimi bude spolupracovať - aj to je v takom vyostrenom prípade otázne - voľby majú o rok.
Áno, neboli by eurofondy - ale tie väčšinou ani nevyčerpame a musíme vracať aj s prirážkou % (lebo vraciame pôžičkou zase od Eú).
Možno by sme mohli potom aspoň plyn, benzín dovážať lacnejšie a neobmedzovali by nám ani jadrovú energiu - ktorú opäť vyvážame najmä do Nemecka, takže by sme mohli na tom buď pekne zarobiť alebo by si oni mohli svietiť baterkami na wc..
To sú také trápne vyhrážky toho politika. Typický populizmus (ktorý chcú akože kritizovať).

Strana
z8