icon

Nenáročný psík do bytu

15. feb 2021

Dobry den. Prosim vopred aby ste sa vyjadrili len k veci, nepiste mi prosim zaryty psickari, ze pes v byte trpi, som ineho nazoru a dovodom zalozenia temy nie je diskusia o tom ci ma byt pes v byte ci dome. Kupili sme 3 izbovy byt a rozmyslam a nejakom psikovi. Kedze obaja pracujeme, psik by bol v byte aj sam. Chcela by som ale poradit vhodneho psika do bytu (nie civavy a maltezaky). Velmi ma zaujima taliansky chrtik nemate niektora skusenost? Pripadne dajte tipy na plemena, kludne aj strednych a vacsich vzrastov. Poradte plemeno ktore nie je az tak veľmi narocne na chovanie v byte. Jasne ze sa psikovi budeme venovat co najviac ale chceli sme huskyho, no ten potrebuje velmi vela pohybu a nemyslim si ze prave toto je plemeno do bytu. Dakujem za kazdy rozumnu radu.

Strana
z2
hettinka
15. feb 2021

@malva123 chlpy áno. Najmä na jar, ale ak sa vycesu, nie je to taká dráma. A maximálne prispôsobivý. Mali sme, vedela byt akčná na prechádzke a aj prespať cely deň.

patrishapat
15. feb 2021

Všetko je o výchove, či máte čivavu alebo ovčiaka. VÝCHOVA je to, čo sa odzrkadlí na každom psovi. Mám tri rôzne plemená yorkšíra, stafbula a kríženca väčšieho vzrastu. Všetky tri sú maximálne socializovane, bezproblémové, čistotné. Venčiť sa naučili veľmi rýchlo. Za mňa, skúste sa pozrieť na stafbulika (staffordshirský bulteriér). Je to neuveriteľne prispôsobivý pes, dokonalý k deťom. Samozrejme každý jeden pes môže byť dokonalý k deťom pokiaľ ho majiteľ správne vychová. U nás v rodine už bolo veľa plemien psíkov ale do budúcna zostávame pri stafbulovi. 🥰

simca06022011
15. feb 2021

@zuzkalujza tak cena u nas nie je problem, ja si neviem predstavit doma riesit zasobu masa, pre mojho psa, to je na den viac ako pol kila masa :D a zeleninu a ovocie a pod, kombinovat a donutit ho to zjest.. on ked dostal odo mna zeleninu, napr. k masu, tak to vytriedil do posledneho kuska a zeleniny sa ani nedotkol :D exot je to... dostane maso a kosti.. prilezitostne, potesi sa, neurazi sa :D iste keby mu robili granule problemy a neprospieval by, tak by som to musela riesit.

zuzkalujza
15. feb 2021

@simca06022011 tak nasa ma davku na den 250g masa + zeleninu takze to sa da, ale aj tak sme museli kupit mrazak na to taky maly. Ona zeleninu ma rada, okrem brokolice, tu zje no nie je “nadsena” 😆 a ovocko uplne vsetko. Toto ma napriklad dnes na veceru 🙂

cuvienka
15. feb 2021

mensi psik, lenivsi, nie su podla mna vhodne aktivne plemena ako napriklad jack russell, weimar, vyzla a podobne 🙂

thewitch
15. feb 2021

Tak ono skoro každé plemeno môže byť vnútri ale skôr krátkosrsté lebo nejakí huňáčci môžu teplom trpieť ale zase ani taký vlčiak podľa mňa nie je dobrý ani husky, potrebujú pohyb a potom sú strašne znudené... Podľa mňa by si u vás miestečko našiel hoci aj nejaký obyčajný oriešok tie sú aj tak najlepšie... Alebo nejaký z útulku... to je asi najlepšia cesta ako darovať domov

simply_aura
4. apr 2021

Ja som mala v byte borderku a maltezáka ako malá. Mám aj ich fotky. To mi poslali ešte rodičia, v roku 2016 sme ich odfotili. Ešte žijú, majú 12 a 8. Maltezák nenáročný, no borderka pĺzla ako o život.

ivka185
4. apr 2021

Moja dvera ma yorkshira je to zlatucky psik , neplzne, nesteka v byte ,nerobi potrebu v byte ked su v praci je sam doma, v pohode vydrzi ,zatial nic nepokusal, nepotrhal. Chodi 3x vonku s nim. Je tak nauceny a ma ho 3 roky.

angelinja
5. feb 2022

@felinda dobry den prosim vas odkial ste zobrali toho psika??hladam niekoho kt predava tychto psikov...

charlinka111
5. feb 2022

@angelinja Pozri si rasu pudel, za mňa úplne top a tiež nepĺzne, je vhodný pre alergikov, necítiť ho psím pachom, rýchlo sa účí, je vhodný k deťom atď.

angelinja
5. feb 2022

@charlinka111 pudla som m ala 13rokov🙂 ale teraz sm vydata a muz so synom chcu nieco menej zenske:D cize tento je idealny a vacsi psik

heln
5. feb 2022

Existuje skupina psov s nazvom spolocenske, tie su vhodne do bytu. taliansky chrtik kedze je to chrt potrebuje vela pohybu, husky nie je spolocensky pes, v byte bude trpiet jeho srst a sama si si odpovedala ze potrebuje vela pohybu. potrebujete nejakeho gaucaka, ktory prespi cas kym budete v praci. tych spolocenskych je naozaj vela, ja by som napr. si vedela predstavit aj pudlika alebo nejakeho orieska z utulku.

heln
5. feb 2022

@ladyk001 tak to netusim akeho ste mali psa, ale nam pes znicil nanajvys papuce a byt dostal a dosral az ked mal 16 rokov.

certica22
5. feb 2022

@ladyk001 s tymto nesúhlasím mame 6 ročnú Yorkshirku ktorá nikde necika po byte taktiež , nešteka keď je sama doma ani keď bola šteniatko nekusala nábytok ,papuče a podobné veci od kedy sme ju priniesli domov 9 týždňov od vtedy sme sa jej venovali vycvičili ..dnes predvedie cez 30 povelov od kotula až nosenie veci na povel, vencime sa bez vodítka ..nešteka fakt že nikdy!!cudzí ľudia sa až čudujú aká je vzhľadom na to že každý si myslí že Yorkshire =agresívny pes Je priateľská prítulna ako k druhým ľuďom tak ku psom , nekonfliktna ...veľa záleží od výchovy psa a čo mu dovolí majiteľ 🙂vie kde je jej miesto a čo si môže dovoliť

alazala
5. feb 2022

Pudel alebo kríženec pudla. Obrovská výhoda že neplzne. Ale každému psovi sa treba venovať či je v dome lebo v byte

ivka185
6. feb 2022

@certica22 suhlasim zo vsetkym co pisete my mame yorka doma od malicka niksy nesteka bezdvovodne,jedine ked spieva😀 netrha nic,nerobi potrebu dnu,ked sme v praci je sam doma a kde ho nechame tam ho najdeme a agresivita to uz vobec neviem si predstavit agresivneho yorka. Je to jeden zlaty milujuci psik,nikdy by sme nemenili je to nase zlaticko.♥️

ludkaa1010
15. feb 2022

je to o povahe psíka niektorý sú veľmi hravý a niektorý by zase spali ceeely deň . My máme maltezaka je to malé plemeno , do bytu by mohlo ísť ale trebalo by s ním často chodiť von . Nas psík je Zrovná veľmi hravý a bláznivý 🙂 sú hlavne bystrý nas psík sa hneď naučil cikat na podložku ktorú kúpite asi všade 🙂) alebo keď tak nejaké drobné psíky ako je civava

mellani28
11. apr 2023

@hettinka aj my máme cavalierku neskutočnú radosť nám robí

Strana
z2