icon

Nenechavajte dieťa v aute

kveta
24. jan 2014

Neznamy muz sa zrejme pokusil zobrat dieta z auta:
http://www.cas.sk/unos

lalinko2010
24. jan 2014

@kveta matka si mala položiť otázku : prečo som nechala svoje dieťa v aute, na parkovisku! Jej chyba!
idem do obchodu, čo len papier zahodiť do koša, dieťa ide so mnou! bez otázok, neriešim..
Matka nech rieši seba, prečo dopustila to čo dopustila!

lalinko2010
24. jan 2014

Bratislavčania sa boja o svoje ratolesti: Záhadný muž vytiahol dieťa z auta!

Šlo únoscovi o deti alebo o veci z auta?
Autor: grafika, Nový čas
dnes, 06:00 | Zaparkovala pred obchodom a v zamknutom aute zatiaľ nechala svoje deti. To čo sa stalo potom, bola skutočná dráma. Incident sa odohral v nedeľu podvečer. „Práve som pri pokladnici platila, keď za mnou dobehlo moje dieťa. V panike mi povedalo, že ho nejaký ujo ťahal preč z auta aj z parkoviska,“ opisuje s hrôzou v hlase mladá mamička. Podľa vystrašeného dieťaťa sa neznámy muž dostal do ich auta, vybral si staršie dieťa a vytiahol ho von. Popri tom, ako sa naťahovali, smerovali von z parkoviska, preč od Ivaninho aj páchateľovho veľkého čierneho auta.

ivet1371
24. jan 2014

každy zodpovedny rodič berie dieta zo sebou

katy1979
24. jan 2014

Je tam viac nezrovnalosti pride mi to zasa bububu
@ivet1371

ivet1371
24. jan 2014

@katy1979 ja som to cele nečitala.ale osobne som zažila že nechala jedna v nemocnici asi 2-3 ročne same v aute a ešte aj mrzlo.bolo tam najmenej hodinu.boli sme za stražnikom nech vola policiu.a ked prišla ešte sa tam rozkrikovala že ved spalo.kopla by som ju do zadku 😠 😠

klincek
24. jan 2014

ja som raz vybehla z bytu na 3 minuty, ked deti spali-vyhodit smeti, lebo v nich smrdeli plienky..po ceste spat sa mi na chvilu zasekli vchodove dvere. zapasila som s nimi mozno 30 sekund, ale ten strach..stacilo mi. uz som to nikdy potom neurobila a kym budu male, ani neurobim.
nechat dieta same v aute na parkovisku by mi ale nenapadlo NIKDY, ani predtým..ten clanok je sice napisany typickym stylom Nového casu, ale ta hrozba je realna..a aj ine. vôbec nechapem, ako toto rodic moze urobit 😕

babaker
24. jan 2014

@ivet1371 v zahranici sa vzdy vola k takymto pripadom policia. vysetruju, preco matka nechala dieta osamote. je na mieste, aby sa nezodpovedne chovanie takychto matiek trestalo. moze predsa dojst k poziaru, podchladeniu, dehydratacii,...moznosti je vela "co vsetko sa moze stat". Ale mam pocit, ze na SK je vzdy vela matiek s velkou papulou a prazdou hlavou! ☹

seemani
24. jan 2014

pred pár rokmi sa takto 4-ročné dievčatko podpálilo v aute ke´d dosiahlo na zapalovač a hralo sa sním. matka bola aj s babkou na cintoríne a malú nechali tiež v aute...

ivet1371
24. jan 2014

@seemani ano stalo sa to vo vedlajšej dedine.strašne niečo

klincek
24. jan 2014

@babaker asi nielen na Sk, ale inak mas pravdu-co sledujem vo svojom okoli, tak niektore maminy maju fakt kopec "múdrych" reci, a skutocnost odraza nieco celkom ine..a musel ma na to upozornit az moj manzel (realne chlapske videnie sveta🙂), lebo ja som si fakt dlho myslela, ze vsetky tie matky su naozaj take dokonale, ako sa prezentuju 😉. a ja som sa nepretvarovala (neviem to) a mala som zo seba depku 😅. no ale uz som odbocila.

celkovo sa mi ale zda, ze rodicia by mali na deti davat vacsi pozor, aspon podla toho, co som mala moznost vidiet..bolo by urcite menej urazov aj iných nestasti.

cerez
24. jan 2014

Tiež mám názor, že je veľká nezodpovednosť nechávať dieťa samotné v aute. Mne keď dieťa v aute zaspí, tak sedím dovtedy, dokým sa nezobudí. A keby to bolo väčšie dieťa, ani vtedy by som nenechala samotné v aute. Musí ísť so mnou!

jajus28
24. jan 2014

Moj strach mi nedovolil nikdy nechat moje dieta same v aute nechapem maminy co to robia pravidelne, ved je tisicka pripadov, udusenia v rozpalenom aute, ukradnuti, zaskrtenia pasom, vypitia nejakej chemikalie priklad rozmrazovacov zamkov, okien atd... Ved nikto nevie co tej malinkej hlavicke napadne....

stary_ujco
24. jan 2014

Kokos, a to ja mam mindraky, ze nechavam dvojrocne dieta v aute na pumpe, kym idem zaplatit za benzin a cely cas vidim na auto. A tu nejaka pipina ide do obchodaku na prechadzku?

hradnapani
24. jan 2014

hmm, tak kolegyna isla odniest starsiu dceru do materskej skoly, zatial nechala spiacu mladsiu dceru v zamknutom aute (mala vzadu tmave folie) a nechala blikat svetla. Kedze to bolo v centre BA, kde je otrasne parkovanie a velmi akcni odtahovaci, tak kym prisla, tak mala auto nalozene na voze...
Ani zlodeji deti nemusia na vas cihat, stat sa moze hocico...

iwesska
24. jan 2014

V prvom rade treba riesit mamu, ktora asi nie je uplne kompletna ked necha dve male deti same v aute a odide si na nakup 😝
Ani psy sa nemaju nechavat same v aute a minule sme stali v garazi a pozera na nas z vedlajsieho auta z predneho sedadla taky vyplaseny maltezak. Chudak, chodil od okna k oknu, cely vystresovany, pozeral na tie auta co okolo neho chodili a nechapal. ☹

krprtka
25. jan 2014

V živote by som nenechala svoje dieťa v aute samé. Ani v kočíku pred obchodom,poštou...u nás to vidavam bežne...muž nechal nášho 2rocneho v aute pri dome vo dvore ( mame rod.dom) asi 3 minuty, lebo zaspal.,.prisiel dnu a ja som hneď vybehla von, že ho zoberiem radšej dnu a našla som ho v kufri!!!plakat,že sme ho tam nechali.Doteraz ma traumu. A to bola fakt chvilocka 😔 ja aj na minútu beriem deti von z auta, aj keď to stojí veľakrát dosť namahy 😀