icon

Neobmedzené vychádzky počas PN v tehotenstve.

kittyna5
2. jan 2020

Ahojte, viem, že týchto tém je tu viac, ale sú staršie, tak neviem či sa niečo zmenilo. Chcela by som sa informovať, ak niektorá viete, ako to je s neobmedzenými vychádzkami počas PN v tehotenstve. Zajtra idem k lekárovi a chcela by som ísť na PN-ku, pretože mi je každý deň od rána čo vstanem až do poobedia strašne zle. Neviem vstať z postele a preto si neviem predstaviť, že by som to mala zvládnuť v práci. Som v 7 tt a stále sa to každým dňom stupňuje. Ale potom poobede to prejde a už viem fungovať. Zaujíma ma ako to je s vychádzkami. Môže mi dať lekár celodenné vychádzky? Doobeda sa nedostanem nikam, tak mi príde zbytočné, aby mi dával vtedy dve hodiny vychádzku a ďalšiu poobede. Radšej by som bola poobede dlhšie na vzduchu ako len dve hodiny, keď už mi je lepšie.

Ďakujem za vaše rady, alebo pomoc 🙂

Strana
z2
evittam
2. jan 2020

@jaskolka Tak ty si nepodpísala výpoveď ale dohodu o skonceni PP. Čiže teba nikto neprepustil. Kym by mi nedala risdne odstupné nic by som nepodpísala. Nakolko si moze"laby lízať". A za nátlak a vyhrážky by som jej napisala ze ak neprestane tak ju nahlasim na inšpektorát práce.

jaskolka
2. jan 2020

@evittam tak samozrejme ze oficiálne ma neprepustila, lebo to by nešlo, len de facto donútila k podpísaniu výpovede.

evittam
2. jan 2020

@jaskolka Ešte raz-k ničomu ta neprinútila-dohodla si sa. Výpoveď netreba podpisovať.

nefertiti5843
2. jan 2020

Je to dobou, alebo čím? Každá druhá tehotná ide momentálne na PN, lebo "má nevoľnosti" 😂

janynyna
2. jan 2020

@marci77 ja som mala aj kontrolu 😀

kikulienkadd
2. jan 2020

@nefertiti5843 vracala si niekedy 10×denne viac dní po sebe? Pila si vodu po lyžičkách a následne zvracala viac tekutiny ako si prijala? Na kontrole u gynekológa ti našli keto látky v pár kvapkách moču,ktoré si ešte zo seba dostala? Triasli sa ti nohy a nevládala si dobehnúť so zvracaním na wc...? Bola si na infuzkach v nemocnici, aby si mohla existovať a tehotenstvo pokračovať?
Ak sú tvoje odpovede negatívne a nemáš ani kúsok empatie k ženám, ako som napr.ja a vidím,že nie som sama, tak sa nám kľudne smej,že sme chudery,ktoré kvôli tomu idú na pn!

janynyna
3. jan 2020

@kikulienkadd ženy,ktoré to nezažili nepochopia

nefertiti5843
3. jan 2020

@kikulienkadd No vidím, že niektoré ste fakt rozmaznané😂

monikangel
4. jan 2020

@evittam to si mala stastie, mne nechceli dat. Dokonca som chcela len o tyzden ostat doma dlhsie a ani to nechcel, ze ci viem, ze to je podvod na Soc. poist.. Ale nevadi, nakoniec som to ani nepotrebovala 🙂

monikangel
4. jan 2020

@nefertiti5843 mozno je to dobou, ale nie je na mieste hadzat vsetky tehotne zeny do jedneho mecha. Ja som ziadne priznaky nemala, gynekolog sa ma spytal, ci nechcem ist od zaciatku na PN. Ja som mu povedala, ze ak nemam na to dovod, ze pokial sa plod vyvija v poriadku, nezvraciam, nemam ziadne tazkosti, na PN ist nepotrebujem. Len preto, aby som bola doma. Kedze mi potvrdil, ze komplikacie nemam, pracovala som dalej. Az bohuzial, jedneho krasneho dna v 22tt som potratila. Takze, keby som bola vedela, ostala by som aj ja radsej na PN a mohlo, ale mozno nemuselo sa to stat. Pretoze ja milujem dlhe prechadzky a denne som spravila aj 13.000 krokov, max som spravila 27.000,ked sme boli na vylete... Pri dalsom tehu sa tomuto veru vyhnem...

evittam
4. jan 2020

@monikangel Nie šťastie ale normálnych ľudských lekárov. Niektorí musia byt dôležitý lebo su MUDr.,😉

kikulienkadd
4. jan 2020

@monikangel je mi ľúto,čo si musela zažiť... o 2.syna som prišla, narodil sa v 35tt a nežil. Tiež bolo vo finále všetko ok,extrémne nevoľnosti prešli cca v 20tt. A bola som doma na RD so starším synom. Pri 3.tehotenstve už nechcel nikto nič riskovať, ostala som doma na PN,behala po vyšetreniach "pre istotu" a mám ďalšieho loptoša 1,5 r.
Prajem ti,aby si aj ty dostala svoje vytúžené bábätko 🍀

mon895
4. jan 2020

Ja som bola skoro cele tehu na pn neobmedzene mi dat nemohli ze to maju zakazane a takmidala od 15-19

h_petra
4. jan 2020

Ja mam dnes posledny den PN, za
jtra zacina materska 🙂. PN som od 27.11. a mala som neobmedzene vychadzky, cize nie je pravda, ze sa nedavaju. Ale zavisi to od lekara a aj od toho, preco si PN. Sama o tom nerozhodujes.

kittyna5
autor
4. jan 2020

Ako vidím je to teda individuálne a záleží naozaj na lekárovi. Včera som bola u gynekológa, ten mi povedal že gynekológovia PN nedávajú, tak mi iba napísal že odporúča PN a má mi ju dať obvodná a už je na nej či mi dá celodenné vychádzky. Obvodná povedala, že také vychádzky neexistujú. Ale zisťovala som ako to je a zistila som, že môže dať lekár celodenné vychádzky bez problému, lenže niektorí sa boja pretože im príde kontrola. Moja obvodná má veľa problémov, každý pacient sa na ňu sťažuje, je rada že sa tam ako tal drží, tak jasné že mi radšej povedala, že sa to vôbec nedá. Ako ja by som tie vychádzky nepotrebovala, ale je mi lepšie na vzduchu. Ja si neviem naplánovať kedy mi nebude zle a že zrovna vtedy budem mať aj povolenú vychádzku. Ja by som sa rada išla prejsť keď mi je aspoň trochu lepšie a zvládnem sa postaviť. Inak celý deň okolo mňa stále musí niekto behať, nosiť ma na záchod, do sprchy takže také komentáre typu, že prečo by mala ísť žena počas tehotenstva na PN, že sme rozmaznané mi príde trochu dosť odveci. Chcem ísť preto na PN, lebo ako sa mám dostať do práce, keď sa neviem postaviť ani z postele a to že sa chcem ísť prejsť na vzduch keď mi je o trochu lepšie a pomáha mi to, na tom nevidím nič zlé.

marci77
4. jan 2020

@kittyna5 na konci kazdeho mesiaca si budete musiet prist po prechodku (aspon myslim, ze sa to tak vola), ze pn pokracuje z jedneho mesiaca do druheho (alebo mozno netreba tam chodit osobne, ale daju aj napr. manzelovi), tak pripadne potom, ked uz vam bude lepsie (od 20tt napriklad) ju mozete poziadat, ci by nezmenila tie vychadzky, napr. ako tu dievcata pisali napr. od 15-19, to by clovek stihol aj nieco vybavit napriklad

jaskolka
4. jan 2020

@evittam ale ved ja nevravím nič také, že som ja neodpísala. Dokonca aj kamarátky mi vraveli, že nech neodpisujem.ale určite by som sa, tam po materskej ani nikdy nevrátila, už len kvôli tomu cirkusu, čo robila.a žalovať ju, či písať niekde, to tiez som nemala ani silu, ani chuť.Natlak ťažko by, som dokázala, keď mi vyčítala v ambulancii, koľko toho urobila, akú sestru zo mňa vychovala a podobne a ja, ju zradim, a idem tehotná na PN. Tak žiadala ferovost odo mňa a podpísanie dohody o výpovedi. Skôr som bola vynervová a z toho nátlaku, aby som jej to podpísala, nieto ešte aby mi odstupné dávala... Jednoducho ona si myslela, že pre mňa bude jej ambulancia celým životom..
Ten prístup ma prekvapil, nie je mi ľúto za tou pracou...

evittam
4. jan 2020

@jaskolka Ja ta uplne chápem. Len proste si mohla mat nárok ešte na pekne peniaze nielen od nej. Ale ano, zivot nie je len o tom. Treba si ho užívat v psychickej aj fyzickej pohode. Vies, ja som typ co ma len tak nejaká trubka co si mysli ze niet nad nu nerozhodi. Proste ja by som jej len odpisala nech sa prestane vyhrážat lebo na nu podám trestne oznámenie a hotovo.

monikangel
6. jan 2020

@kikulienkadd To ma velmi mrzi ☹ Viem, ze su na tom zeny aj horsie, nez som dopadla ja, je vsak krasne, ze sa nevzdavame a nakoniec sa svojho vytuzeneho drobceka dockame 😉 Gratulujem ti k malemu loptosovi a tesim sa s tebou. My sme sa v decembri zacali snazit znovu, avsak asi to este chvilku potrva 😉 Prajem vam doma vsetko len to najlepsie 😉

katika2983
26. feb 2021

Ja aktuálne sa chcem opýtať ako je to z vychadzkami keď som PN a som tehotná.lebo už mesiac PNkujem a doktory mi nepovedali nič a ja som sa aj zabudla opýtať.a už som v 22tt.dakujem za odpovede 😊

artemislix
16. mar 2021

@katika2983 mňa by tiež toto zaujímalo 😁 ale asi sa treba pýtať priamo u svojho lekára, či dá neobmedzené vychádzky alebo nie. ja som na PN, z ktorej má lekár nechce vypísať, hoci som už v poriadku, a od prvého mesiaca mi dal vychádzky od 10-12 a od 14-16. Klasika. Tie ti ma dat sám od seba od druhého týždňa PN.

z1u2z3a4n5a6
11. okt 2021

@pmajkap mozem sa spytat ku ktoremu gynekologovi chodite?

vanda323
11. okt 2021

@kittyna5 Veď keď si v tehu na PN tak asi je tam nejaká indikácia na kľudný režim. Preto ak nemôžeš.chodit do práce nemôžeš chodiť ani kedy chces hore dole po vonku...

pmajkap
11. okt 2021

@z1u2z3a4n5a6 Dr.Linkesch

kittyna5
autor
Autor odpoveď zmazal
kittyna5
autor
12. okt 2021

@vanda323 mne bývalo zle celé doobeda a potom poobede už nič, tak sa robiť nedá. A ďalšia vec napr stres v práci a prechádzka v prírode je rozdiel 🙂

kittyna5
autor
12. okt 2021

@katika2983 mne nikto ani raz na kontrolu neprišiel a bola som PN od začiatku až do konca 🙂 ale aj tak som nikam nechodila lebo sa mi nechcelo a 9 mesiacov som len spala skoro celé dni 😄 konečne som mohla robiť svoju obľúbenú činnosť naplno 😅

A myslím si, že teraz kontroly v takejto dobe nechodia už vôbec, tak nemusíš sa báť, keď budeš niekam potrebovať ísť, ale možno sa mýlim 🤷🏻‍♀️

vanda323
12. okt 2021

@kittyna5 Áno😊 Musím s tebou súhlasiť. Moja odpoveď bola trošku strohá

Strana
z2