Neobvyklé zmiešané ale šťastné manželstvo
Ahojte všetci. Som Mawiya a rada by som podebatila s dievčatami, ktoré majú "neobvyklé" manželstvo. Ja mám 33, manžel 27. Ja som rozvedená s dvomi detičkami, manžel bol predtým slobodný 🙂. Ja som slovenka, on je zo zahraničia. Ja som bola evanjelička, on muslim. No a nakoniec, spoznali sme sa na jednej "sociálnej sieti". Myslím, že dosť na telenovelu, ale my sme šťastní. Máte aj vy takéto alebo podobné skúsenosti? čo vaše okolie? Budem rada ak sa tu niekto nájde 🙂
@aliza moji dvaja synovia z prvého manželstva si môžu vybrať náboženstvo. Nijako ich neovplyvňujeme a ani nebudeme. Ocka majú katolíka. Ja naozaj nevidím problém, aby si deti vybrali náboženstvo, ktoré im vyhovuje. Môj manžel je muslim, ale nemá problém ani s hinduistami, katolíkmi. Veľa sme sa o tom rozprávali. Ja naozaj neviem, prečo si polovica diskutujúcich myslí, že sme si rok písali a potom prišiel na 15 dní, alebo koľko treba na svadobné povolenie a hneď som s ním skočila do postele. Ešte raz vás prosím, táto diskusia je o inom, nie o mne ako osobe 🙂
tak potom neviem co riesis-ak si si sto percentne ista vasou lasou..co cakas ze sa ti tu napise????? 😅 Odstahuj sa tam-zacni zit ako ziju oni a potom sama uvidis 😅
ja neviem, precitala som si zbezne tuto temu, ale dost ma striasa pri predstave, ze by som mala mat cosi spolocne s krajinou, kde su popierane prava zien.
aj keby sa mne tak mozno nedialo. ked viem, ze v tejto krajine trpia beztrestne ine zeny.
ze to zakony tejto krajiny dovoluju....ze tu na vidieku casto v chudobe ziju ludia ako v stredoveku .....
ze by som mala najmodernejsiu umyvacku, sluzku, pracku bielizne (chap ako osobu), a tie sluzobne by aj na mna robili a boli zbite, keby neboli spokojni s ich pracou. to by ma malo tesit???
ked uz nic ine, mam ine moralne hodnoty ako zakladatelka temy.
preto mi je z toho vsetkeho zle.
@mawiya Podľa mňa nie sú príspevky v tejto téme tupé a podrývačné. Nie sú také, aké si si predstavovala, ale na začiatku si vždy všetci veríme a partner je ten najlepší a pod.. veď inak by sme si ich snáď nebrali.. 😉 a keď na to reagujú ľudia, ktorí upozorňujú na možné problémy, tak sa to zamilovaným neľúbi... Mne je úplne jedno, za koho si sa vydala, kde s ním chceš žiť a ako chceš vychovávať svoje deti, ale do jedného všetky všetky všetky manželstvá s moslimom, ktoré skončili zle, sa začali úžasnými a modernými mužmi, ktorí by pre svoju vyvolenú urobili aj nemožné, otvorenými, zamilovanými ženami bez predsudkov, ktoré svojmu moslimovi nadovšetko verili a všetci, čo ju upozorňovali a nabádali k opatrnosti, boli len tupé a podrývačné zavistlivky... Preto sa nečuduj, že ak sa niekto s takýmito príbehmi stretol, tak v Tvojom vidí podobnosti... Určite Ti ani jedna prispievateľka nepraje, aby si dopadla zle, len im bliká kontrolka, že by si mohla...
@mawiya ,tak ako ti napisali tu aj ine zeny a aj vydate za moslimov/aliza,angie1511/,rutis sa so problemov.uz vlasne v nich si....vies,ako som videla oblecenie tvojho manzela zo svad.fotografiibolo mi jasne,ze uz aj keby si neopisala jeho stravovacie navyka,on prisne sa srzi nielen zvykov a tradicii.ale aj nabozenskej doktriny.a ver,ze pre moslimsku rodinu,aj ked si konvertovala,toto nic neznamena;pretoze nepochadzas s islamskych rodicov.a preto nikdy nebudes vhodna manzelka a matka pre moslimskeho pokracovatela rodu a nabozenstva.mozes mi verit,ze je to tak.ak suhlasili so sobasom s tebou,ma to vyznam len pre vizum...pisala si,ze deti vedia perfekne anglicky.hoci predtym si ako dovod ,ze nemozete vycestovat inde ani zit inde/hoci manzel by nemal problem z pobytovym a prac.povolenim.preco teda je na sk,ked sa nemoze tu zamestnat v profesii ,aku vystudovalalebo ma rad?vzhladom na jazykovu barirru?pretoze hoci sa uci,treba cas na zvladnutie jazykavo forme ,aby mohol mat profesnu pracu.vies,zodpovedny muz rodin nikdy neopusti svoju pracua nejde do rizika,/hlavne,ked ma zivoit rodinu/ak nevie jezyk krajiny na urovni,aby svoju pracu mohol vykonavat aj tam.hlavne,ak ho bavi..
alza ma uplnu pravdu,ze ak tvoj manzel je solventny ,aj rodicia a prijali ta, ta prijali,preco nepricestovali na dk na vasu svadbu? na darxyy mali a na svadbu najstarsieho syna neprisli?to v ich kulture neexistuje.ak neprdu rodicia a vzdialena rodina na svadbu sny,bud na to nemaju,nedodtanu vizum alebo nechu...nevesta je pre nich neprijatelna......vies,verim,ze si mozno mala zdrav.,problemy a do pakistanu si nechela ist.ale to je chyba.mala si ist neskor.a svodbu mat potom.prepac,aleto veli zdravy rozum.ved ty ani nevies,kto voj muz vlasne je......vydala si sa za cloveka,o ktorom toho nic nevies.v reale nepoznas nikoho z jeho rodiny.nevies,v akom prostredi skutocne vvyrastal.prepac mi,ale to tebe aj ako uz raz rozvedenej matke dvoch deti staci,aby si uzatvorila manzelsvto a to este z muzom inej kultury?nezda sa ti taky postoj lahkomyselny aj vzhladom na deti?oni su krestania.europania.cize dufam,ze vyznavaju aj krestanske aeuropske hodnoty a moralku.ty si moslimka.mozem sa spytata,si moslimka aj ´´pravne`t.j vystupila si z evanielickej viery?legalnym sposobom?vies,polozila som podobne oztazky viacerym slovenkam,co tvrdili,ze su moslimky.ani jedna nevystupila........preto ak mozem,pytam sa aj teba.a ak mozem este jednu otazku?z akeho dovodu si zmenila svoje moralne hodnoty?pretoze dufam,ze vies,ze krestansvto a islam maju diametralne odlisne hodnotove struuktury.velmi ma toto otazka zaujima.ako moze europanka krestanka suhlasit s dokrinou,kde je jej postavenie a osobnostne prava zmenene a hlavne potlacene.a nielen to......pisala si,ze detom citas detsky koran.v preklade......ja som ti napisala,aby si im citala v originale...ale najskor sebe.aj koran..a ver mi,ze potom ,co to precitas ,v zivote detom nebudes/ak ich lubis a chces s nich vychovat osobnosti/uz citat ziaden koran.
prepac mi,ze ti pisem tak uprimne..nemyslim to v zlom.ale vidim z tvojho pisania,ze konas tak,ako vela zien pred tebou....nedomyslas nasledky. je mi jasne,ze je zbytocne ,aby sme ti tu pisali nase skusenosti.zial,neuplynie vela casu a poznas to sama........
Nuž ja neviem , ale mne to už pripadá ako lacná propaganda islamu a " vstúpte do manželstva s moslimom , budete také štastné ako ja ". 😅
@mawiya od začiatku mam nazor ten, že si pre svojho manžela len cestovny lístok do EU, pravdu sa už aj tak nedozvieme, ale verím že si raz spomenieš na to čo si si tu v začiatkoch svojho manželstva prečítala 😉 ty nie si slobodne dievča bez zaväzkov, do ktoreho by som ešte verila že sa mohol zalubiť, ty si sa asi chytila prveho, kto prejavil zaujem..ked tvoj EX môže vedieť a vie uplne všetko o tvojom partnerovi, predpokladam že pracuje na policii, inak by tieto informacie nemal..
no a už mám zlé morálne hodnoty. Sa zobuďte ženy a zamyslite sa čo píšete. Čítajte o čom mala byť téma a ak nemáte čo normálne povedať, bez urážok, tak neprispievajte. Prosím naozaj reagujte len na tému. Ďakujem
@alice107 Manžel mal oblečenie - tradičné na moje výslovné želanie. ja som ho o to požiadala. Mal pripravený oblek. Svadbu sme mali pri dvoch svedkoch, samozrejme, že prišli priatelia a kolegovia. Vieš aké ťažké je získať víza z Pakistanu na Slovensko? Nejde o peniaze, alebo o to, že by tie víza nedostali. Ale bohužial v Pakistane nemáme veľvyslanectvo. O to môžu žiadať iba osobne v Iráne. A najväčší problém bol získať víza do Iránu. Občanom Pakistanskej republiky nie sú udeľované víza do Iránu na počkanie. Navyše mamina má problémy s chrbticou a neviem si predstaviť, aby cestovala do iránu, strávila tam 30 dní od požiadania po udelenie víz, potom cestovala domov a potom na našu svadbu. Preto sme súhlasili s oslavou v Pakistane.
Ja naozaj nemienim rozoberať moje náboženstvo, ja neurážam kresťanov, preto prosím neurážajte a nekydajte na to moje.
@lodgermaniacka nie nechytila som sa prvého, nemám núdzu o "nápadníkov".
mawiya-vies,nehnevaj sa na mna,ale ako mozze jedna dospela zena napisat,ze tvoj manzel je n a poizicii,co si moze vsetko preverit?mozes mi verit,ze organy sk nemozu dokladne preverit ziadne dokumenty ani info o osobach mimo eu.a uz vobec nie z krajiny ako je pakistan.a to pre neexistenciu dohody o uznavani a preverovani pr.dokladov a listin......aj keby tvoj manzel bol prezident sk,nedokazal by preverit dotycneho pakistanca a jeho rodinu..v krajinach ako pakistan je tazke preverit,ci predlozena listina/rozvodovy doklad,rodny list,sobasny list alebo aj doklad o vzdelani /su prave..proste ich institucie nespolupracuju..preto organy na sk varuju pred uzatvaranim manzelstva s osobami z podobnych krajin.a z ineho nabozenskeho a kulturneho prostredia.
a moralny status moslima je diametralne odlisny od moralneho statusu krestana.v zakladnom ponimani moralky,ludskych prav a osobnostnych slobod.....ak si moslimkla,prijla si moralny a ideologicky status islamu.a ten je iny,ako ten evanielicky.
@mawiya zbav me sa ironie, ale prišla si a na verejnom fore sa chváliš aký máš úžasný život s moslimom , aká si štastná , postupne z teba vyjde to že si konvertovala a že deťom čítaš korán .
Ten kto je skutočne štastný v manželstve to nemusí vykrikovat na verejnom fore, jednoducho je a hotovo .
Nič v zlom skutočne.
@mirka285 vieš aka by si bola šťastná, keby si mala doma pakistanca o ktoreho by si sa musela starať 😉 finančne aj inak 😎
@mawiya ja mám tiež zmiešané manželstvo , tiež som viac menej v nom spokojná , tiež zažívam určité humorné situácie ale .... moje manželstvo je položené na rovnoprávnosti ( teda aspon právnej 😅 )
Ty si dobrovolne prijala status ,ktorý ta dáva do polohy podriadeného človeka, neviem čo ta k tomu viedlo 😅. Podobne budeš vychovávat svoju dcéru.
@mawiya samozrejme nemusis mi ohladom nabozenstva odpovedat.to je tvoja vec.ja to berirem tak,ze si ´´konvertovala´´ ako aj ine slovenky...proste ma zaujimala aj tvoja odpoved.a co sa tyka viza,no ja poznam lekara,co je ho rodina nema a nemal ziaden problem dostat viza na sk a do eu....hoci aj ako turisticke,ale tu ide o tom,aby sa splnili zakonne podmienky...urcita suma na kazdy den pobytu ,osoby ziadajuce viza nepredstavuju bezpecnostnu hrozbu pre sk a pod.a vies ako to robi ten lekar?no ide do iranu,poziada o viza,vrati sa domov a pride si pre ne...aj jeho rodicia....no vies,priatelia a kolegovia dostali ,a rodicia na svadbu syna by nedostali?ani surodenci.?to nie je realne.a vies ako ja poznam tieto etnika,tak sobas je velka udalost pre rodinu..ak s nou suhlasia.. tak ak nemaju fin.problemy,idu.......alebo tie z vizom....
.

@mawiya no ak nejake pisanie cez FB povazujes za vztah 😔 pred rokom a pol si konvertovala,to ste sa ledva rok poznali,tebe sa to naozaj nezda prirychlo?ved si si ho vzala skor ako ste si skusili spolocne byvanie... nechajme to radsej tak,tato debata aj tak nema zmysel ☹