Neobvyklé zmiešané ale šťastné manželstvo
Ahojte všetci. Som Mawiya a rada by som podebatila s dievčatami, ktoré majú "neobvyklé" manželstvo. Ja mám 33, manžel 27. Ja som rozvedená s dvomi detičkami, manžel bol predtým slobodný 🙂. Ja som slovenka, on je zo zahraničia. Ja som bola evanjelička, on muslim. No a nakoniec, spoznali sme sa na jednej "sociálnej sieti". Myslím, že dosť na telenovelu, ale my sme šťastní. Máte aj vy takéto alebo podobné skúsenosti? čo vaše okolie? Budem rada ak sa tu niekto nájde 🙂
Mawiya prosim ta mohla by si sa mi ozvat na moj mail lizatjo@azet.sk ?Aj ja mam manzela s Pakistanu 3 roky sme zili na cypre.Ale to je nepodstatne.Potrebujem aj ja vybavit tu blbu super legalizaciu vypisu registra trestov a som s toho uz ozaj jelen.Manzel isiel osobne do Teheranu alebo ste to tam len posielali?Velmi by mi to pomohlo dakujem
najde sa tu niektora co ma priatela, partnera, manzela araba (Tunis) ?
Ahojte dievčatá, tak len pre pripomenutie, ďalší rok a pol za nami od začiatku diskusie a predstavte si, stále šťastná, stále vydatá, stále s pokojná s muslimom. Sem tam sem budem písať. Tak po roku??? 🙂))))) Nechcem rýpať do tých nešťastníc, ktoré žijú v nešťastnom manželstve, len dať vedieť tým, ktoré mi priali všetko dobré. Ďakujem dievčatá, vaše želania nám dodali kopu síl. Zvládame neprajníkov, ale máme kopu nových priateľov. A našťastie tých normálnych ľudí je viac. Krásny dníček vám prajem. "stále zamilovaná naivka" Mawy 🙂
@aliza
ahoj,
Na 8 strane tejto diskusii píšeš ze tebe to s tvojim moslimom funguje. A ste spolu.
preco si negatívna cely cas ku
@mawiya ? Čo tak jej napísať tajomstvo úspechu tvojho manželstva?
A ty kde žiješ? V EU? Alebo manzelovej krajine? Dostal cez teba občianstvo? Alebo ty cez neho?
A ako je možné ze cez 15 strán odhovarania
@mawiya od jej lasky, ty sama s tvojim manželom ostavas? Takze nie sú asi všetci zli, ze?
@mariuskaa za prve, ja nie som negativna, to, ze sa niekomu snazim nasnazit, aby bol opatrny a neveril vsetkemu, co od takehoto muza pocuje, nie je predsa negativizmus, ale dobra rada. Jej situacia nie je standardna, ako som uz velakrat pisala, takyto vztah by ziadna pakistanska rodina nikdy neschvalila, je to proti ich kulture, zvykom, nabozenstve....a vynimky neexistuju, iba ak taketo manzelstvo ma posluzit nejakemu cielu. Mne vadi ta jej naivita, ze v jej veku, s 2 detmi, bezmedzne veri cudzincovi, ktoreho nemala ani sancu spoznat pred manzelstvom, ani nepozna jeho rodinu, krajinu....hned konvertuje, nehladiac na svoje deti z prveho manzelstva....toto su vsetko znaky velkej naivity, to je moj nazor.
Za druhe, moj mm nedostal cezomna obcianstvo, uz ho mal predtym. Za tretie, ja som nepisala, ze su vsetci zli! pisala som, ze su ini ako my, maju ine hodnoty, vlastne zakony, ze neziju podla koranu, ale podla svojich zvyklosti a rodinnych zakonov.
A ano, vztah nam teraz funguje, ale az po dlhych rokoch vytriezvovania z idealov, ake ma prave mawiya. Moj mm v europe prezil vacsinu svojho zivota, studoval tu, ma super pracu,nepotreboval ma na pobyt, ci obcianstvo, takze aj to ovplyvnilo to, ze sa dali nase problemy riesit a hlavne snaha bola na oboch stranach. Ale on islam nepraktizuje, nekonvertovala som, nemali sme moslimsku svadbu, nase deti nevedie v islame a pod. Ja som zostala sama sebou a preto mame teraz vyrovnany vztah. Ale to nie je pripad mawyie, zial. Jej muz je na nu plne odkazany a musi uplynut urcita doba ich manzelstva, aby si mohol vydychnut....zatial nema inu sancu, iba byt 'idealnym' manzelom, inak by letel prvym lietadlom domov. Teraz su muzi ako on prisne kontrolovani a nemozu si dovolit ziadne pochybenie. Preto jej nazory na ich vztah nepovazujem za smerodatne.
@mariuskaa bohužial @aliza je negativistka. Môj manžel už nemá víza za účelom zlúčenia rodiny, ale pracovné. Zmenili sme 🙂))). práve preto, aby som o ňom nemusela pochybovať. Tiež má super prácu, konvertovala som nie kvôli nemu, ale rok pred svadbou z vlastného presvedčenia, deti vychovávame zatiaľ s možnosťou výberu. nemodlí sa 5 krát za deň, čo je zasa na škodu. Vysoké školy má dve (ale podľa alizy sú tieto diplomy len vymyslené, hlavne,že robí vysokošpecializovanú prácu vo firme, kde mu tieto "nepravé" diplomy akceptovali 🙂)))))) ). Vlastné zákony má aliza a hlavne čakám, kedy sa pridajú asi Ďalšie tri alebo štyri na jej podporu (mimochodom, sú to všetky jej kontá 🙂)))) ). Pekný deň. A napíšem aj neskôr, ale občianstvo manžel nechce 🙂))))). má svoje. Mimochodom vďaka pracovným vízam má možnosť navštevovať aj krajiny mimo Shengenu - čo s prvými vízami nemal. To mi je záhada, na čo ma ešte potrebuje. však? ALIZA???? Večne naivná a šťastná Mawiya
@mawiya len jedno, predtym, ako nieco napises, tak si to aspon over, ok? su tu admini, tak si ma daj 'prelustrovat', kolko mam nickov .... Prepac, ale vobec neposobis sebaisto, prave naopak.... To uz je len dolezite, kto ma kolko nickov, ked uz sme pri tom....nech ich ma aj 1000, nic to nemeni na veci, ze si neskutocne naivna.
@mawiya a kde si ty prisla na to, ze ja som nestastna 😕 ? pisala som to niekde? a ty tu akoze zavodis, ze kto je na tom lepsie, ci ako? nepochopila som....takze, napisem ti to priamo, ano, som stastna..... A inak, na tvoj vek a skusenosti dost nezrele uvazovanie, ze radsej naivna, ale stastna.... 😖, nemam k tomu co dodat. Moja choice je byt stastna a triezvo uvazujuca zaroven...
@aliza co mas stel proti jej veku? vsak je to mlada baba!,
a kolko mas rokov ty? Ved ked si len 10 rokov vydata musis mat okolo 30 aj ty.. takze rovnako.
Z ktorej krajiny jej ten tvoj muslim, kde zijete?
Lebo stale pises, ze ludia ako jej su podozrivi na letiskach... a tvoj nie je?
@mariuskaa ja som nikde nepisala, ze ludia ako on su podozrivi na letiskach 😕, s niekym si si ma poplietla. Pisala som, ze cudzincov ako on u nas kontroluju a to prave kvoli tomu, ze vacsina manzelstiev bola len papierova.
A k tomu veku....narazam na to, ze uz nema 20, ma za sebou jedno manzelstvo, deti....ze by som cakala v jej veku menej naivity a viacej toho triezveho uvazovania. Myslim, ze ma 34 rokov, moj vek mam v pase, aj krajinu, v ktorej zijeme...
@aliza tvoj styl vyjadrovania mi nejde dohromady.
stale pises velmi odosobnene, akoby tvoj muz vobec nebol muslimom.
-muz ako on (manzel @mawiya) to ma tazke, muz ako on je kontrolovany. (to sa na teba nevztahuje? vsak by sa malo, ked mas takisto muslima, urcite aj s menom, tvoj je menej podozrivy? 😕 )
- muzi ako on klamu
-muzi ako on potrebuju viza
- hovoris, ako velmi poznas pakistantske rodiny a vynimky neexistuju... No @mawiya je hned jedna vynimka.
Ja osobne poznam dvoch pakistancov muz aj zena, kde obidvaja sa rozviedli a maju novych partnerov.
Z kadial vies, ze vynimky neexistuju.? Ved tvoj manzel je nepraktizujuci muslim sam.. a urcite poznas z rodiny a znamych dalsie priklady. Vies kolko z 1 miliardy muslimov, je prave nepraktizujucich alebo ktori nejdu podla Koranu? Vacsina! CO si myslis, ze tvoj manzel je jediny? Takisto z kolkych katolikov, evanielikov... vsak skoro nikto nejde podla biblie od slova do slova...
Kto sa tym riadi?
@mariuskaa srdienko natrafila si na ženu, ktorá sa nudí a neustále ťa bude presviedčať o svojej pravde. Priznám sa, že ma to pred jeden a pol rokom, keď diskusia začala aj trošku trápilo, že ma niekto nazýva naivkou. Ale.... . Som šťastná a čo je dôležité sú šťastné moje deti. Máme príjemný život, síce na slovensku, nie ako dotyčná niekde v Anglicku, ale nám je tu dobre. Keby žila na Slovensku, tak by vedela, že sa sem žiadny muslim neženie bývať a žiť. pretože načo? čo mu dá naše Slovensko? Zbytočne jej budeš vysvetľovať, za chvíľu sa pridajú tuším dve alebo tri 🙂))))).
@mawiya ale preco ta presviedca o opaku, ked je na tom rovnako? 😕 😉
Presne, na SK cudzinci nechodia len tak zit.
Pokial nema clovek velmi uzkoprofilove ziadane vedomosti/skusenosti alebo firmy ktore sa daju riadit cez internet na SK si tazko najde dobre platenu robotu, este aj bez jazyka.
@mariuskaa neviem zlatinko, ale ak jej to robí radosť, že uráža a ponižuje ľudí, tak nech pokračuje. Dôležité je, že som si vďaka tejto diskusii našla priateľky, ktoré sú na tom rovnako, teda majú manžela muslima, cudzinca........ . Vieš ja uznávam, že nie každé manželstvo vyjde, veď ani moje prvé nevyšlo a to som sa snažila jako diablica 🙂)))). Ja akceptujem aj to, že veľa cudzincov z rozvojovo "slabších" krajín sa chce priženiť a získať víza a prácu. Ale nie na Slovensku. A môj manžel má dosť vysoké vzdelanie, mal a stále má ponuky aj do iných krajín - nechápem prečo by volil cestu ženby so mnou. Víza mohol mať kdekoľvek v európe, GB dokonca USA. No ale vieš, toto podľa Alizy nie je pravda. A ja ju presviedčať nemusím. a ani by sme ju, zatrpknutú ženskú, ktorá sa hanbí za svoju vlastnú identitu, nepresvedčili. veď nie je schopná ani zverejniť mená vlastných detí. Z opatrnosti????? lebo je šťastná????? 🙂
@lubikan no teraz to boli 2 roky manželstva, 4 roky čo sa poznáme. A o počiatočnej zamilovanosti som už písala niekde vpredu. Nechce sa mi to hľadať a ani na to nemám čas. Zamilovanosť je niečo, čo opantá človeka tak na pol roka a áno, aj ja som bola šialene zamilovaná. ok, tak šialene nie 🙂. ale keď spolu žijú dvaja ľudia, a už musia riešiť existenčné problémy, myslím tým prácu, financovanie, tak samozrejme nastávajú problémy. Ja len viem, že všetky problémy zvládame zatiaľ v pohode. Ale keby som tvrdila, že po 15-tich rokoch budeme stále ideálny párik, čo sa neháda, tak by som klamala. Bola som vydatá 12 rokov a predsa nám to nevyšlo. Ja len nechápem, prečo by mal byť problém v národnosti, kultúre a náboženstve, ak obidvaja akceptujeme toho druhého. Mám v okolí príklad krásneho arabsko-slovenského 25 ročného manželstva, kde bola žena tiež rozvedená, tiež mala detičky aj z prvého manželstva a sú stále šťastní. Akceptovať toho druhého je základom každého vzťahu. nielen vo vzťahu cudzinec muslim - slovenka
@mawiya a este jedna vec, spoznali sme sa a zili na Sk....takze viem, ako ziju cudzinci, najma Pakistanci na Sk, aj preco tam prisli, aj preco sa zenili....nerob zo seba najmudrejsu a najznalejsu....lebo to tak nie je. Coraz viac ma sokujes svojou nekonecnou naivitou a zaslepenostou...ale tak, ked si takto stastna....proti gustu ziaden disputat. Nech sa ti dari, uprimne.
@aliza krásne si to napísala, ale ten príspevok a pripomenutie o tom, že ešte žijem bol pre ženy, ktoré sa pýtali, ako som na tom po roku a pol 🙂))). Nemusela si sa zasa ozývať. Nebolo to pre teba. Ale aj tak som rada, že vieš že som šťastná aj keď naivná. Ale spokojná. Aj tebe prajem všetko dobré.PS: a prepáč, že ťa stále šokujem :D
@aliza Jasne, ze je vela cudzincov, nie len moslimov, ktori si zamerne hladaju partnerku pre papiere a balamutia ju. To je pravda, ale su taktiez aj taki, ktori si beru svoju partnerku, pretoze ju lubia. Moj manzel uz napriklad papiere mal a ja som vdaka nemu dostala pracovne povolenie, pretoze este nebolo SVK v EU. Tvoj manzel je tiez moslimom, si s nim uz dlhsiu dobu, tak predpokladam, ze aj ty si viza dostala vdaka nemu. Ked zdielas to iste, co ja a ine baby, ktore maju moslimov, mas manzelstvo v pohode, ako pises sama, tak nechapem preco nepripustas, ze aj spokojne zmiesane manzelstva existuju. Toto mi prosim ta vysvetli, lebo moja logika to nevie pochopit. Samozrejme, ze su aj chlapi, ktori su totalne vymeteni, ale to je jedno o aku etniku, ci nabozenstvo sa jedna 😉
@erjona za prve, moj mm uz mal obcianstvo predtym, za druhe, ja som ziadne viza nikam nepotrebovala (do UK som prisla v 2006) a za tretie, moj vztah nebol v pohode dlhe roky, v pohode je az teraz. A nie je to tym, ze by bol vynimka. Viac k tomu nemienim pisat. Ja som pisala zo skusenosti na Sk, kde som poznala desiatky takychto muzov, vsetci mali slovenky zeny (najma kvoli pobytu), ale von chodili s milenkami. Neboli to ziadni zaostali tyrani, nikoho nemlatili, neponizovali...len proste mali inu predstavu o vernosti a vztahoch, rodine. Zdoraznujem, ja nehovorim, ze su ZLI! hovorim, ze su ini a inak vnimaju veci. Nepoznam nikoho, kto by zenu mlatil alebo by jej deti unasal a pod., boli to normalne rodiny, vacsinou vzdelane, lekari a tak a aj tak su dnes vsetci rozvedeni, prave kvoli tej inakosti, neveram, klamstvam, neochote sa prisposobit a obetovat rodine....ja kvitujem, ak si niekto najde takehoto chlapa, zije s nim, spoznavaju sa, aj rodiny, buduju si spolu zazemie, zalozia rodinu, maju rovnocenny vztah bez konvertovania a pod.....ano, moze to vyjst. Ale pripad mawyie je uplne iny, preto som jej pisala, co som pisala lebo take pripady poznam a naozaj skoncili velmi zle. Aj ten moj len zakyval hlavou, ze chuda ziena....ta nedopadne dobre. A este raz opakujem, nie je Moslim ako Moslim, velmi zalezi na krajine, z akej pochadza. Ja mam naj kamosku moslimku zo Sudanu, dalsie kamosky z Iranu a su to super ludia, neklamu, nepodvadzaju, su cestni, pracoviti, uprimni, za tie roky ani jedna negativna skusenost....ale! bavime sa o Pakistancoch! a ty myslim pakistanca za muza nemas, ze? tu ide najma o ich mentalitu a ta je ina, ako u ostatnych narodov.

moj manzel je z Indie, mame stastne manzelstvo, ale len na papieri a preto, ze sme od seba 5000 km, samozrejme, ze je mi to luto, snazili sme sa obaja, dneska sme hodinu riesili, ze co a ako s nami dalej bude, vazim si ho, je otcom nasho syna, ale jednoducho to nefunguje☹ naozaj prajem vsetkym zmiesanim parom all the best, ale pre mna/nas to nie je. Prilis vela kulturnych rozdielov, nazorov, uplne obycajne veci nas paradoxne rozdelili, pracovne spolu super vychadzame, sme kamarati, ale ako manzelia nula bodov.