icon

Neobvyklé zmiešané ale šťastné manželstvo

mawiya
2. jan 2012

Ahojte všetci. Som Mawiya a rada by som podebatila s dievčatami, ktoré majú "neobvyklé" manželstvo. Ja mám 33, manžel 27. Ja som rozvedená s dvomi detičkami, manžel bol predtým slobodný 🙂. Ja som slovenka, on je zo zahraničia. Ja som bola evanjelička, on muslim. No a nakoniec, spoznali sme sa na jednej "sociálnej sieti". Myslím, že dosť na telenovelu, ale my sme šťastní. Máte aj vy takéto alebo podobné skúsenosti? čo vaše okolie? Budem rada ak sa tu niekto nájde 🙂

mawiya
autor
19. sep 2013

@tanja0808 Ďakujem za príspevok. presne takéto príspevky majú svoju hodnotu. Nie je urážlivý, je zo života - a hlavne ty sama si ho prežila. Neopisuješ mi tu niečo - čo si niekde počula. áno ja viem, že rodina má silné slovo, ale my sme mali Nikkah - muslimskú svadbu, kde ma rodina prijala ako manželku pre syna. Takže teraz sa ženiť nemôže. je to registrovaný zväzok.(zasa tu budú niektoré vypisovať - nevadí). A pravda je, ako som už písala miliónkrát, že ja už nejdem do vzťahu na 100% s absolútnou dôverou a vierou, že je to naveky. Milujem manžela ale už som sa raz sklamala. A tí čo sa raz sklamú, vždy si nechávajú v srdci zadné dvierka. Ale ďakujem ti za príspevok a držím palčeky v ďalšom živote. Veľa šťastia

mawiya
autor
19. sep 2013

@erjona ty ale máš šikovnicu. krásne. moji kreslia len výjavy z PC hier 🙂). no nechcela by si vidieť 🙂

erjona
19. sep 2013

@mawiya Aj moj syn nie je vynimkou, stale mu hovorim, ze co kresli len robotov a on mi na to, ze zachranuju svet 😀

erjona
19. sep 2013

@natas4 Nie kazda, ja som sa o islam zacala zaujimat az po svadbe s mojim manzelom, lenze nekonvertovala som, pretoze je to moje rozhodnutie, pretoze si stale napriek tomu, co sa stalo v katolickej cirkvy verim, ze su v nej ulomky praveho bozieho slova, ale farari, UPRIMNE u mna skoncili an plnej ciare 😀

erjona
19. sep 2013

@aliza Prave preto som ti to napisala, lebo som citala pozorne, viacej krat si napisala, ze to nechces rozoberat na verejnom fore, mne su vsetci neprajnici ukradnuti, pisem sem moj pribeh len preto, aby si tu podaktori nemalovali vsetko na cierno! Neexistuje len cierny a biely svet - ta väcsina sa nachadza prave v tomto strede 😀
PS: Ja som vazne nepostrehla, ze by ti tu niekto prial zle veci 😉

erjona
19. sep 2013

@aliza Pisalo sa tu o stereotypoch, ze sa musia moslimky zahalovat, su nutene, tak si aspon videla priklad kratkej suknicky, ze nie vzdy je to tak 😀

erjona
19. sep 2013

@mariuskaa Ja som tiez nieco podobne videla - Mormon (5 manzeliek a okolo 20 deti) 😉
Taka pikoska - pytam sa manzela, kedze mal Mohammed 7 manzeliek, ci by sa aj jemu taketo nieco pacilo 😀
Tak mi odpovedal, ze keby mna naklonovali este 6 krat, tak ano a to by bolo teda roboty, pretoze s jednou (moje meno) sa nikdy nenudi 😉 😀 😀 😀 😀 😀 😀

erjona
19. sep 2013

@puklica13 Nemylim, ze tema sa vola moslimsky extremisti, chces vidiet protidokumenty, rada ti ich poslem do IP 😉

tanja0808
19. sep 2013

@mawiya aj my sme mali nikkah a vidis ako to dopadlo. Nie vzdy to tak skoncit musi je to len moj pribeh moja skusenost nezavrhla som na nich. Len ma to prekvapilo ako rychlo sa da zabudnut a vsetko zmenit

mawiya
autor
19. sep 2013

@tanja0808 bohužial sa to stáva. to mi je jasné. tak isto, ako sa stáva, že sa rozvedú muži, čo sa ženili v kostole. Ale ten tvoj príbeh je o to horší, že si ho ľúbila a on teba. :( To je práve tá jedna kultúrna rozdielnosť - sila rodiny. :(. Všetko sa môže prihodiť. Rozumiem tomu, to ale neznamená, že teraz budem smútiť, že čo ak 🙂

erjona
19. sep 2013

@erjona Inak moslimski extremisti - hehe mäkke "I" - ako tak po sebe citam, je tu mojich viacej gramatickych prestrelkov - prosim o prepacenie, ale ja jednoducho rozmyslam nad obsahom a nie nad gramatikou, bola by som to opravila, ale dodatocne sa uz neda 🙂

erjona
19. sep 2013

@tanja0808
@mawiya

Inak dievcence, bol to idiot, moj nazor a urcite lutuje, ze nemal silu sa proti rodine postavit, inak by ti nevyvolaval, ja osobne by som mu ani telefon nezdvihla 😉

aliza
19. sep 2013

@tanja0808 aj ja ti dakujem za tvoju skusenost. To je presne to, co som sa tu snazila napisat....od Pakistanca nikdy nevies, co mozes cakat. Tym nechcem napisat, ze su zli....aby to zase neprekrutili a nepouzili proti mne, oni su len jednoducho ini....nevyspytatelni....su schopni drzat ta v predstave o idealnom vztahu cele roky a nakoniec moze prist aj takato rana...

aliza
19. sep 2013

@erjona ako nehnevaj sa, ale moslimka a kratka sukna urcite nejdu dokopy, moderne, nemoderne....sucastou islamu je byt zakryta tak, aby si nevzbudzovala pozornost opacneho pohlavia, ci nie? zijem v Uk uz niekolko rokov, ale teda moslimku v kratuckej suknicke som este nezazila....aj ked poznam tiez Iranky, ktore sa nezahaluju, chodia europsky oblecene, ale kratke sukne a vystrihy to rozhodne nie su.

erjona
19. sep 2013

@aliza Ja zasa zijem vo Viedni a veru niektore moslimky sa tak obliekaju, ze ani ja by som si to nedala na seba, ale na druhej strane uz nemam 20 rokov, tak asi preto 🙂 Ale proti kratkym sukniam nic nemam, aj ja mam 3 alebo 4 v mojom satniku 😀

aliza
19. sep 2013

@erjona ale ty nie si moslimka, ze? pozri, mne je to v podstate jedno, nech si obliekaju co len chcu, mne sa proste nepaci take to prisposobovanie si viery, ako mi vyhovuje. AK raz konvertujem na Islam, tak asi preto, ze ho chcem nasledovat so vsetkym, co k tomu patri a nie si vybrat len to, co mi vyhovuje. Odhalovanie casti zenskeho tela k Islamu urcite nepatri....naco potom niekto konvertuje? ved zdielat islamske hodnoty mozno aj bez toho.

erjona
19. sep 2013

@aliza Nie, nie som moslimka, ale ani my krestania nedodrzujeme do slova a do pismena, co sa pise vo svatom pisme, napriklad desatoro, uz len to ze povies Jezisi, uz tam si porusila jedno z nich, tak to mas to iste v islame, vidim, ze tvoje hodnoty su na velmi pevnom zaklade, co sa tyka islamu, ja to troska povolnejsie beriem 😀

mariuskaa
19. sep 2013

@erjona 😉
Ale o toto tu cele ide.v každej téme.

Nase názory su založené na stereotypoch.
Židia nenosia všetci ciapocku a ženy parochne alebo chodia do synagogy.
Nie všetky muslimky nosia čierne "habity" alebo satky na hlave.
Nie všetci kresťania chodia do kostola.
Viera je osobná vec. Lepsie, jednoduchsie, (a bez konfliktov) je ked sa ide podla rozumu a srdca a nie podľa náboženských doktrin.

erjona
19. sep 2013

@mariuskaatak, tak....... Vzdy je treba brat osobu ako taku, vazit si ju podla charakteru a nerobit rozdiely podla nabozenstva, etniky, vzdelania a spolocenskeho postavenia, ci majetku. Keby toto dodrzovali vsetci, o co by bol tento svet krajsi 😀

aliza
19. sep 2013

@mariuskaa len zaujimave, ze v beznom zivote nestretnes praktizujucu moslimku v kratkej suknicke a tielku s vystrihom. A ak nejaka europanka nemieni praktizovat islam, tak naco teda konvertovala? to je fakt nepochopitelne.... Islam nie je krestanstvo, ani zidovstvo, je to velmi prisne nabozenstvo, obmedzujuce slobodu a prava zien a 'prehresky' sa netoleruju....maju presne pravidla, ako sa spravat v beznom zivote, je to v Korane a ak sa raz niekto hrdi tym, ze je Moslim, tak by sa mal tak aj spravat a zit podla toho. islam nie je benevolentne nabozenstvo, vsetko je velmi presne dane, aj kedy maju dievcata zacat nosit satky a pod. Takze naozaj nerozumiem, ak tu niekto napise, ze konvertoval a hrdo opisuje islam ako svoju zivotnu cestu a potom sa nahodi do kratkej suknicky a tielocka.....to nema so stereotypom nic spolocne. Ano, viera ma byt osobna vec, preto nechapem tu potrebu menit nabozenstva....ani potrebu niekam patrit.

alice107
19. sep 2013

@aliza v de sme mali ministerku pre integraciu.je moslimkou. je to vzdela na zena, pravnicka. samozrejme nenosi moslimsky odev.teda v case posobenia vo funkcii nenosila. nosila obtiahnute sukne ci saty s vystrihmi,rozparkami. volne vlasy do modneho ucesu. bola vo vlade za konzervativnu stranu.
ale profiluje sa ako moslimka.ked sa jej pytali na to,ako to ide dokopy s je idologiou nabozenstva co vyznava,nemala na to na to jasnu odpoved. 😉
a tak je to aj s kazdou moslimkou,ktora sa takto profiluje,ale na druhej strane popiera zakladny ideologicky kamen islamu.

aliza
19. sep 2013

@alice107 ako som tu uz pisala, moja naj kamoska je zo Sudanu, lekarka....ona je uplne ucebnicova Moslimka...riadi sa presne podla Koranu. Ona je ako Moslimka stastna, ju to nabozenstvo naplna, nijak neobmedzuje, zaroven sa prisposobila zivotu v UK....da sa s nou kecat o vsetkom, aj o intimnych veciach, je ako moja sestra....ale, satku na hlave ma, aj jej 16 rocna dcera. Nosi dlhe, farebne sukne a bluzky....v zivote by si nedala kratku suknu a tielko s vystrihom, znevazila by tak Koran, zradila svoju vieru. A to je ten rozdiel. Tu sa budu odvolavat na nejaky stereotyp.... ale tu ide o uctu k nabozenstvu. Islam nie je o tom, ze toto si vyberiem, toto budem dodrziavat a toto zase nie. Tak to proste nefunguje, na rozdiel od inych nabozenstiev.

alice107
19. sep 2013

@aliza presne.a o tom to cele je. ak jednym dychom niekeo proklamuje svoju prislusnost k ideologii islamu,tak nemoze na druhej strane popriet jej zaklady svojim chovanim.
ak to robi,je to len pokrytectvo a ma to len prospechovy ucel.
a tak aj vela tych moslimiek co akoze konvertovalo je mi na smiech.pretoze ak boli krestanky ani jedna co viem nevystupila riadne zo zvazku cirvi krestanskej.a v eu sa len hraju na moslimky.
ked ich chrani zakon niektoreho eu statu ,ak by boli nejako diskriminovane vo svojom postaveni zeny ci obcianky.
ale ak pridu do krajiny moslimskej,tak hned poznaju ,co to znamena islam v praxi. 😀
ja poznam napriklas povodm narodenia moslimku vzdelanu a bohatu. je to perzanka.ta vie ,ze v jej moslimskej vlasti byt moslimskou je utrpenie. vie,ze ak by ako moslimka v jej krajine povodu by zila tak,ako zije v eu ci usa,tak je vylucena zo spolocenstva, to prinajmensom.,ak nie vo väzeni.ona nemoze konvertovat.teda moze,ale za cenu strty zivota,ci zit cely zivot pod ochrnou policie niekde v azlyle.a na to silu nema.
a ona nemoze pochopit konanie nasich sloveniek ,ktore akoze dobrovolne konveruju. 😕 ze takto dobrovolbe so seba robia druhotriedne bytosti.
ze co by dali mnohe najmä vzdelane obyvatelky jej vlasti za to,aby mohli v realite aj podla zakona zit slobodne a mat rovnake prava ako muz.
a ze tie slovenky ci cesky koli nejakmu chlapovi su ochotne sa aj ponizit a stratit svoju dostojnost .
ale ze chape,ze je to len pretvarka a hranie sa v eu a usa naako male deti.nie realny zivot moslimky.

mariuskaa
19. sep 2013

@aliza
A ty nie si šťastná pre @mawiya ze jej manžel jej "dopraje ľudskú slobodu" a ze mawiya ma "ľudské práva" a moznost rozhodnúť sa môže ako chce?
Ja som šťastná ze jej manžel je zase ďalšia výnimka ktorá potvrdzuje pravidlo.
Však o to ide, nie každý je ako väčšina, (menšina)

- ja si vyberam co sa mi hodí na nabozenstvach. Z každého sa mi páči niečo ine.

aliza
19. sep 2013

@mariuskaa ale ved v poriadku, ale potom cele jej konvertovanie aj nikkah bola len fraska? Ci ako mam tomu rozumiet? Co si vlastne z toho islamu vybrala, ked popiera jeho zaklady? Este raz, v islame sa neda vybrat, co sa mi pacii a co nie. Teda da, ale to sa tyka iba muzov, rozhodne nie zien. A to, ze on je vynimka si ja osobne nemyslim.....jeho spravanie mne pripada ucelove.....dokazom moze byt prave to, ze mu nevadi, ze je nahodena v kratkej suknicke a pritom je moslimka....ale to je len moj nazor......nebudem o tom viac pisat lebo zase sa to tu zvrtne, ze len urazam a ponizujem.

alice107
19. sep 2013

@aliza podla zakona na sk on este nema samozrejme dlhodoby trvaly pobyt udeleny .tak ak chce zostat v eu ,musi zatial hrat aj ´´tolerantneho.´´ 😀 to je cele.

aliza
19. sep 2013

@alice107 mne to nemusis pisat 😉, ale radsej s tym zase nezacinajme, je to zbytocne a akurat sa tu spusti dalsia lavina utokov

alice107
19. sep 2013

@aliza napisala som svoj nazor na vec.a mam ho v tomto rovnaky ako ty.preto som ti to napisala.je mi jasne,ze akterke je zbytocne cokolvek pisat. 😉
no a co sa tyka utokov,tak hadam len neprestaneme prejavovat svoj nazor preto,ze nejaky pisatel agresivne reaguje? to je jeho problem.nie moj ci tvoj. 😎

mariuskaa
19. sep 2013

@aliza
@alice107

Všetko je v poriadku a mna (a ostatne kocky) zaujíma iny názor ako môj ak sa neporusuju pravidla na fóre:

https://www.modrykonik.sk/podmienky/
58. Nebudes ... uverejňovať ....
. Príspevky propagujúce, podnecujúce alebo obhajujúce potláčanie základných práv a slobôd, násilie, fanatizmus, rasizmus, diskrimináciu, hanobenie skupín obyvateľstva,
- rasovú, jazykovú, pohlavnú, náboženskú, politickú, sociálnu, národnostnú a etnickú neznášanlivosť, nenávisť ku konkrétnym ľuďom alebo ku skupinám obyvateľov, najmä k etnickým alebo náboženským skupinám, ani žiadny iný obsah v rozpore s platným právom.

alice107
19. sep 2013

@mariuskaa jeje,to pises presne o islame. 😉 presne tam sa propaguje rodova nerovnost napriklad.taka saria zakon je plny presne takych ustanoveni,co potlacaju zakadne ludske pava a slobody,ci nasilie voci prslusnikom inych nabozenstiev...
ja teda dufam,ze tu nikto nebude toto propagovat. 😎