Neobvyklé zmiešané ale šťastné manželstvo
Ahojte všetci. Som Mawiya a rada by som podebatila s dievčatami, ktoré majú "neobvyklé" manželstvo. Ja mám 33, manžel 27. Ja som rozvedená s dvomi detičkami, manžel bol predtým slobodný 🙂. Ja som slovenka, on je zo zahraničia. Ja som bola evanjelička, on muslim. No a nakoniec, spoznali sme sa na jednej "sociálnej sieti". Myslím, že dosť na telenovelu, ale my sme šťastní. Máte aj vy takéto alebo podobné skúsenosti? čo vaše okolie? Budem rada ak sa tu niekto nájde 🙂
nuz ja neverim nicomu co citam na nete,mozu sa vypisovat chvalospevy ale ci je to pravda?Nemame moznost si to overit ak tie osoby nepozname tak vychadzame z toho co vidime okolo seba alebo vedla seba a tam je skor jedno k milionu ze s moslimom ma zena nemoslimka nadherne manzelstvo a je jej absolutne verny.Mozno u europskeho moslima,tam si to dokazem predstavit,predsa len my europania mame inu mentalitu a ta viera nas tiez az tak nedrzi ale africania,arabi to je nieco uplne ine,zdecimovane IQ sobasmi s pribuznymi,divne dejiny krajin povodu,vrodena agresivita,podivna mentalita tam si dost dobre nedokazem predstavit celozivotnu funkcnost zvazku s europankou,nemoslimkou.To by ozaj jeho tuzba zit na zapade musela byt silnejsia ako laska k alahovi.
@kuwait ja mam manzela moslima a mame normalne manzelstvo. sice su veci, ktore sa mi tazko respektuju a vela ludi nechape preco to tam je ale zase je vela veci, ktore ani slovenski manzelia nerobia a velmi ma potesia. a myslim si, ze dobry moslim je verny, ja som teda v predoslych vztahoch bola velmi ziarliva ale odkedy som s mojim manzelom tak som nemala na co ziarlit. pretoze viem, ze ked ide von tak ide len s chlapmi, viem kde su, nechodi na diskoteky, nechodi po baroch, nechodi sa zabavat. pre neho je rodina nadovsetko
@kuwait Ok. Mna by zaujimala jedna vec. Ked si vedela o znamej ako zle dopadla a ako jej tvoja matka pomohla, preco si sa rozhodla sa predsa vydat za kuwaitana? (neodstrasil ta tento pribeh?) Nechapem. (nemyslim to v zlom, len zo zvedavosti sa pytam)
Este jedna osobna otazka - nemusis odpovedat, lebo je vazne osobna - ma tvoj manzel viacej manzeliek?
Presne ako netreba hádzať všetkých zahranicnych do jedného vreca takisto netreba
Ani príspevky Slovákov v tejto téme. Toto je tiež len vzorka pesimistickych názorov ale toto takisto nie je
priemernou vzorkou všetkých obyvateľov SK.
Stací ísť na konkurenčné fóra a počítať trosku. Je nas tam dosť s rovnakým nazorom.
Na predchádzajúcej strane. Tam kde som dala ten príbeh. Buď na začiatku alebo úplne na konci som dala link
@mariuskaa Toto si musis precitat, co som nasla na jednom fore - pise to zmiesane dieta 🙂 20 rokov - polo slovak
caute , precital som si takmer vsetky prispevky v diskuzii ... a vidim ze moslimov a arabov tu ludia docela nemaju radi .. alebo viac menej aj neznasaju .. a chcel by som sa opytat , ci to plati aj na mna ... som taky napoli slovak napoli syrcan (zo Syrie) , teda mama je slovenka a tatko syrcan ....zil som v Syrii okolo 10 rokov a zo desat na slovensku , alebo teda v europe ... po mature som prisiel sem na Slovensko studovat vysoku skolu ... teraz moja otazka je ... plati toto vsetko aj na mna ? .. aj na mna sa takto ludia budu pozerat ?! Je mi doplaču
moslim nie som , aj ked tatko je z moslimskej rodiny ( jemu to bolo uplne fuk ci je moslim alebo krestan ) mama je zasa silne veriaca krestanka ... ja nie som nejaky pobozny clovek :D ale verim v krestanstvo rozhodne a myslim ze aj bracho , jednoducho unas sa to v rodine nejak neriesilo, je to viac menej na nas ...
a ako citam , takze ak su vsetci slovaci ako sem na forume , tak asi nemam sancu si najist normalnu babu sem na slovensku Je mi doplaču
pritom toto vsetko co sa tu pisalo o moslimoch a moslimskych krajinach vobec neplati na mojich rodicov a ani na dalsich aspon 100( svk/cz - Syrskych) rodiniek ktore sme poznali v Syrii a Libanone ... ako viem , vacsina z nich zila dobre , chodili cez leto na slovensko k starym rodicom a vela z nich sa mala lepsie nez rodiny na slovensku ... takze asi nie vsetko co sa tu pise na forume je pravda , zleho cloveka mozes najist vsade , nemusi to byt ziaden moslim , krestan, zid alebo nejaky iny ..
by the way, neverim ze vsetci slovaci su ako ti co su sem na forume :D , na fakulte mam uplne v pohode vztah zo vsetkymi a nikto nebezi odomna " kade - dalej " ako sa pise tu na forume
Smutne, ze?
@mariuskaa Uz som to nasla 🙂
http://diva.aktuality.sk/forum/vztahy/1541/lubi...
@kuwait dik za link. ja som o nej citala na nem.webe tiez. presne ta kniha ,co si uviedla je to ta jej biografia. 😉
a tie chvalospevy na nanicimama su smiesne. tie zeny nikdy nepriznaju pravdu verejne na webe. ja tiez tu zenu co ma muza z kuwaitu poznam. hrozne depresne stavy z toho jej manzelstva mala. to uz nenapisala,ze? 😀 ako pise
@aliza je to presne o tych jazykovych znalostiach.. velmi je vidiet,ak nejake dieta nema rodicov native speaker v tom jazyku,kde prave zije.
preto aj tie deti pristahovalcov v DE maju hrozny prizvuk casto. pretoze doma zvycajne nemaju moznost pocut hoch deutsch a v skole potom zaostavaju.pretoze ta skola je tiez zvycajne plna podobnych deti a malo je tam nemeckych,od ktorych by pochytili dobru vyslovnost.
ak nechodia do dobrej skoly/co casto nechodia a jej dcera dcera je ozaj vynimka ,co sa nevidi casto/,tak velmi poznat ich prizvuk.
a casto sa to vobec teda nevyrovna a maju zly prizvuk a zlu casto aj gramatiku aj do dospelosti. a je jedno,ze sa narodili v de a absolvovali zakladnu povinnu dochadzku tam
. amnohe nemaju ani tu ukoncenu.
@alice107 ty poznas osobne tu istu zenu z Kuwaitu ako @kuwait ? Vy dve jedna co zije v Nemecku a druha v Kuwaite mate rovnakych znamych? 😎 Ty sa tiez poznas s Kuwaitom osobne?
Ale kuwait nehovorila o tej zene co ma Pakistanskeho manzela, co som spomenula ja v prispevku.. Ona nakoniec povedala, ze hovorila o uplne niekom inom, kto tiez tam prispieval.
zaujimave , ze tu vsetci z latiskej (a strednej) ameriky, co sa tu narodili, nemaju ziadny akcent. Stretavam sa s nimi kazdy den baky, obchody, spravy, politici ... ziadny akcent. A su dvojjazycni.
Chod sa kuknut na bi, tri lengualne stranky tu na MK... a ako to robia.

@aliza ja uz som s mojim 10 aj ty s tvojim, a erjona 14 (tusim), hmmm?