icon

Neočkovali ma, lebo dojčím - ako to máte vy?

simcika
22. jún 2021

Ahojte,

Nikde nebola žiadna zmienka že predtým než idete na očkovanie musíte ísť za svojím obvodným lekárom alebo gynekológom pre potvrdenie ohľadom vášho zdravia. A tak som sa teda vybrala na očkovanie ...Dali mi však papiere aby som išla za gynekológom alebo obvodným lekárom. Ostala som ako obarená. Aj vy ste mali dnes takéto skúsenosti? (Alebo iné dni)

Vďaka

Strana
z2
jazula
22. jún 2021

Ahoj, ja dojčím a aj keď som bola rozhodnutá, spýtala som sa predtým pediatričky na jej názor (gynekológ a obvoďák sa k tomu podľa mňa veľmi vyjadriť nevedia - ide hlavne o vplyv na dieťa). V očkovacom centre sa ma len spýtali, či som si istá a bez problémov zaočkovali…

iritka
22. jún 2021

Ja dojčím a pýtala som sa len na názor pediatričky. V očkovacom centre sa ma nikto nepýtal či dojčím a ani to v dotazníku nebolo, tak som neriešila problém ako ty.

lienka.7
22. jún 2021

@simcika ak myslis na stadione cez BSK tak ano, citala som niekde, ze mas priniest nejake potvrdenie od gynekologa. Ked som sa pytala mojho, tak on o tom nevedel...

petamich
22. jún 2021

je to absolutne proti aktualne platnym nariadeniam, kedze sa ockuju aj tehotne a dojciace zeny - a treba to nahlasit na NCZI - po A nemaju co pytat akekolvek potvrdenie od gynekologa (ktore ten samozrejme odmietne vydat, lebo tym akoby prenasa zodpovednost sam na seba), B aj tehotne aj dojciace zeny su teraz masirovane, aby sa sli dat ockovat a niekto vas svojvolne otoci 🤷‍♀️ - kamosku tak chceli otocit (tiez na zimnom stadione), lebo prisla s malym dietatom a ze ci dojci a ze ju nezaockuju, tak sa spytala, ci ked pride vecer bez dietata uz to problem nebude, kedze v dotazniku to nie je a ze nebude - tak ich poslala dokelu a dozadovala sa ockovania, zaockovali

simcika
autor
22. jún 2021

@lienka.7 mlynské dolina dnes

simcika
autor
22. jún 2021

@iritka v dotazníku je len či som tehotná, dojčenie tam nie je

simcika
autor
22. jún 2021

@petamich ešte si muž kvôli tomu posúval stretnutia ... prídem a nič ... zvláštne veru

petamich
22. jún 2021

@simcika podla mna to skutocne nie je v poriadku - je to slobodne rozhodnutie kazdeho cloveka, aktualne platne nariadenia to povoluju - predpokladam, ze kazdeho chronicky choreho tiez neotacaju 🥴 ked ich vlastne vyzyvaju, aby sa ockovali - ja by som fakt podala podnet

martiiina69
22. jún 2021

Nebol s tým problém, mala som dokonca drobca v nosiči keď má ockovani , iba sa má spýtali či dojčím a ďalej nekomentovali

kataina
Odpoveď bola odstránená
cezpat
22. jún 2021

@simcika Aj mňa bez problémov zaočkovali. Pýtali sa, či dojčím a následne mi povedali, že môžem dojčiť ďalej aj hneď po očkovaní...

luccija
22. jún 2021

@kataina ty mas snad vestecku gulu, ze jej v lete nic nehrozi...kolko si predstavujes byt dobrovolne v karantene s dietatom?ockovat sa chce, tak jej nepodsuvaj tboje domnienky
@simcika vela kamaratok ockovali a ziadne potvrdenie

kataina
Odpoveď bola odstránená
euie
22. jún 2021

Bola som ockovana na nfs v Ba. Doktorka co so mnou prechadzala dotaznik, bola pediatricka - vsimla som si na peciatke po ockovani. Dotaznik bol niekolko otazok a ja som len mala povedat, ci je na niektoru otazku odpoved ANO. Posledna otazka bolo ci som tehotna alebo dojcim. Doki povedala, ze to je len vyhoda, ze protilatky pojdu v mensej miere aj babatku po nejakom case. A ze nemusim prestat kojit po vakcine.

zuzka2505
22. jún 2021

@kataina možno by stačilo trošku poštudovať ako sa vakcína a protilátky z nej dostávajú do tela. Ja som sa rozhodla urobiť pre seba a dieťa to čo považujem za správne. Áno vakcína má možno neochráni úplne pred chorobou, ale je vyššia pravdepodobnosť že neskončím na pľúcnej ventilacii. A to mi teda za to riziko stojí. A to že neexistujú žiadne štúdie tiež nie je pravda. Existujú už zahraničné štúdie ohľadom tehotných a dojčiacich. Kto chce nájde si ich. Možno by nezaškodilo si ich prečítať a potom sa vyjadrovať. Ale predpokladám že o to záujem nemáte, že vy ste si už názor vytvorila a nič vás nepresvedčí.

emboska
22. jún 2021

Ahojte, mna ockovali dojciacu bez problemov (syncek mal 7 mesiacov), uviedla som to dobrovolne (nikto sa ma nepytal) a len kvoli statistike, aby to mali zaznamenane. Od kamaratky lekarky, ktora ma pristup k odbornym studiam a vedeckym clankom viem, ze studie o dojciacich a tehotnych su a dokonca nejaka vacsia izraelska. Z nej vyplyvala nerizikovost pri dojceni a tiez to, ze v mensej miere sa mozu protilatky vytvorene mamou preniest na dieta. Pri tehotenstve uplne chapem obavy zien, obzvlast prvorodiciek, ktore si davaju pozor na akukolvek "cudziu" alebo "neoverenu" latku, ktora ide do ich tela (tym myslim aj E-cka v potravinach, farbiva, konzervanty...) . Treba zvazit osobny prinos maminy z vakciny a pocitovo riziko. Ak to robi tehotna zena len preto, ze chce byt zodovedna voci rizikovejsej spolocnosti (starsi ludia, chori atd) , zda sa mi to potom od spolocnosti neohladuplne, chciet, aby tehotna podstupovala co i len najmensie riziko spojene s ockovanim. Ja ako dojciaca som isla na ockovanie uplne kludna.

iritka
22. jún 2021

@simcika ved to ze nemaju odkial vediet ci dojcis

barb0renka
Autor odpoveď zmazal
strongi
Odpoveď bola odstránená
didi2102
22. jún 2021

@simcika kojim som zaočkované,nik sa ma to nepýtal , no ja som si o volala či doporučuju a všade že ano

tomikejt
22. jún 2021

@simcika dojčím, bola som na očkovani v piatok aj s 5 mesačným synom v nosiči, nikto sa ma ani nepýtal ci dojčím, len ma zaočkovali.

bluka2
22. jún 2021

Tak pre takého prípady nekompetentných je niekedy lepšie ísť podľa systému nie-nie-nie-nie...lebo dva krát merať cestu, človek aj svoj čas si váži

didi2102
22. jún 2021

@simcika inak kamarátka sa dala zaočkovať na začiatku 9m tehotná,v sobotu porodila a v utorok má preočkovanie v tej istej nemocnici,tak sa teda pýtala čo a ako lebo je po pôrode a novorodenec a ju normálne pustia sa dať,samozrejme koji je to jej tretie čiže vie že aj bude

yanni
Odpoveď bola odstránená
sivana09
22. jún 2021

dojcim, som zaockovana... protilatky idu mliekom aj synovi 🙂 ja by som sa na tvojom mieste s nimi pokojne aj pohadala, co ich do toho, mas termin, mas...

lienka.7
Odpoveď bola odstránená
petamich
22. jún 2021

nechapem tomuto slovenskemu folkloru odpovedat na nieco, na co sa nik nepytal a davat nevyziadane rady a nazory - pytala si autorka prispevku niekoho nazor na temu ockovanie? nepytala! je to jej osobna vec a jej rozhodnutie, ci sa zaockovat da alebo neda - tak co keby sme sa kazdy skusili rozhodovat sam za seba, predpokladam, ze si sama zvazila pre a proti a rozhodla sa ako rozhodla...nas k tomu asi nepotrebuje 🤷‍♀️

natalala
22. jún 2021

@simcika dojcim a som zaockovana obidvoma davkami, nikto odomna nic neziadal 🤷🏼‍♀️

tayla
Odpoveď bola odstránená
evaachesa
22. jún 2021

@kataina skvelé a to až teraz sa dozviem že v lete mi nič nehrozí? Keby toto viem pred mesiacom, isto sa nedám zaočkovať 😩💁 takých odborníkov ako si ty potrebujeme 👍

Strana
z2