Nepitná voda
ahoj...prestahovali sme sa pred rokom na dedinu a dnes sme si dali skontrolovat vodu....hodnoty dusicnanov maju byt do 50 n my mame nieco cez 200...pani nas upozornila ze v ziadnom pripade vodu nepit ani z nej nevarit...vodu mame cast dediny zo spolocnej studne ale ide cez pole a tam je problem...ludia tu v dedine to velmi neriesia vraj su na zlu vodu zvyknuty lebo a obecna mala zle hodnoty....no ja ju svojim detom nechcem davat no tiez nechcem po zvysok zivota kupovat balenu vodu....co robit??? do akej miery je ta voda nebezpecna?? ci len zbytocne stresujem?? moj mladsi syn 1,5 rocny ma posledny pol rok zdravotne problemy nechcem panikarit no nemoze to mat z tej vody?? prosim rady ako postupovat ci sa s tym nieco da robit...dnes chcem zistit ako to je v skolke kde chodi starsi syn kedze cela dedina ma vodu s vysokymi hodnotami....
S týmto istým mala problem aj kamarátka. S mužom sa nasťahovali do podnájmu v ba pri Slovnafte. Jej muž začal mat problémy, 2 metrový chlap, ktorý mal 120kg schudol za rok na 75. Krce, vracania, hnačky, lekári nevedeli prist na to, čo mu je. Začali pit a varit si z Lucky, stav sa mu zlepšil, vratili sa k vode z vodovodu a chalaniskovi sa vratili problémy, zase pn, nemocnica. Potom si dali 2 a 2 dohromady, presťahovali sa do inej mestskej časti a už v pohode. U nich nevedeli prist na zo, že je to voda, lebo kamoske nič nebolo, 2 mesiace u nich bývala jeho sestra, ktorá začala mat príznaky ako on, ale nikdy by ich to nenapadlo, že je to vodou..
@katrin21 dnes sa chcem pytat v skolke odkial beru vodu...my sme hned zo zaciatku cast dediny ktora sa sa vola mocarmany a my mame vodu zo studne ktora je niekde pod lesom a preto za vodu neplatime ide nam samosoadom...zvysok dediny maju vodu inu ale neviem presne odkial len susesa spominala ze tiez ma zle hodnoty....
@katrin21 ano tie kolko je norma som tiez nasla a az ma striaslo...
@michaella94 ludia su hlupi. Ja radsej zaplatim a budem zdrava... no drzim palce!!!!
@shades3 suhlasim....zko zajdem na urad nech to ohlasia ked budeme mat v ruke papier s vysledkami a nech si uz kazdy robi ako chce....
@michaella94 presne. ty im len mozes ukazat spravnu cestu, ale ci sa nou pustia, je uz ich rozhodnutie. ak nie, tak si budes musiet urobit tazku pracu a vyriesit u vas, a ked budu okolo vas chorlaviet, tak zial ich rozhodnutie... aspon vam sa ulavi x
Práve my v labákoch robíme analýzu vody... Nechápem ako v tomto storočí môže byť problém dostať pitnú vodu do dediny... Ja by som to tak nenechala a zvyknúť si na niečo také je fakt blbosť
@emmas145 presne tak...ja som vobec vodu nerieisila ked sme sa nastahovali...brala som ako samozrejmost ze tu je dobra voda a teraz toto prekvapenie...my sme sa uz nahlasili na vodarne a cakame kym sa ozvu ze mame prist pre flase chceme podrobny rozbor a budeme davat filtre...
taky som to tak mala že sme to neriešili a potom sme na to celkom doplatili no
@michaella94 dobry den, mozem sa spytat ako to dopadlo? Ako ste vyriesili tie dusitany? Dakujem pekne
Aj mna zaujima ci Sa v priebehu rokov Problem vyriesil
Ja iba pridam nasu skusenost, mozno niekomu pomoze, rozbor studnovej vody sme mali 80 dusicnany, mame 8st.osmozu na pitie a tí co mam robili rozpor povedali ze osmoza neprecisti dusitany ze treba speci filter. Dala som dnes na den vody rozbor vody prefiltrovanej ktoru pijeme a bolo tam 10 dusicnany. Dame si sice aj ten dodatocny filter, pre istotu, ale nemuseli by sme. Ked sme sa pytali na filter centralny na cely dom tak cena 900e. Ale zevraj na kupanie je v pohode.
my sme kupili stolovy dahlert wp 22 u vitariana a sme spokojny, mame ho uz druhy rok , filter sa meni raz do roka

Ja zasnem co tu citam!!!
Kde je do kelu hygiena?
Ved v skolke i skole to uz muselo buchnut.treba tam poslat hygienikov.nahlasit to.aj anonymne!toto neni normalne .ked si aj das filtre-presne ako puses.co zelenina a ovocie zo zahrady.co bylinky?