icon

Nepochopiteľná drzosť mamičky z Modrého koníka

16. nov 2022

Ahojte. Týmto príspevkom chcem len zdieľať svoju skúsenosť s jednou mamičkou z MK. Nikdy som sa ešte nestretla s takým primitívnym správaním. Táto nemilá skúsenosť začala tým, že jedna žienka mala tu na stene napísanú prosbu – nevedela zohnať jeden kus tých hračiek/hmyzu z Kauflandu, ponúkala poštovné aj odmenu za tú postavičku. Nikto jej nevedel ponúknuť ten druh, čo hľadá. Ja som ho mala náhodou doma. Napísala som jej ochotne súkromnú správu a dohodli sme sa.
ONA – „čo za to“, odkúpim, zaplatím, pošta
JA – poštovné nemusíte platiť, doveziem osobne, teda manžel v rámci pracovnej cesty
- za postavičku platiť tiež nemusíte, veď čo by som už len za to mohla pýtať, som rada, keď to iné dieťa poteší, ja mám ešte malé dieťa, ktoré sa s tým len hrá, nezbiera to do albumu
- a tiež som jej napísala, že jej vďačne pribalím aj ďalšie postavičky, nálepky a tetovačky.
S tým, že malá drobná sladkosť poteší. Nič viac.
A ona, že jasné, dobre, súhlasila. Večer predtým jej píšem, že nech ešte pošle mobilné číslo a že všetko už má pekne zabalené v obáločke, to čo chcela aj ďalšie druhy hmyzu som jej pribalila navyše, zajtra to môj muž odovzdá jej mužovi. Odpoveď bola, že super, niečo mi za to nachystá na výmenu, nejakú tú čokoládku, sladkosť. Dohodnuté. Poobede mi píše manžel, že vec odovzdal a ... jej muž len prišiel, zhrabol obálku s vecami a odišiel.

Mne normálne vyhodilo ističe. Chápete??? Tu nejde o tie vecičky, či drobnú sladkosť čo sľúbila ... ja som to vďačne ponúkla a urobím to znovu, keď niekto bude niečo potrebovať, ale tu ide o jej správanie. Nestretla som sa s tým, aby niekto niečo pre mňa urobil, niečo mi daroval a ja len zhrabnem a idem preč. Pri všetkej úcte, to robí len môj pes, keď mu dám pamlsku. A ona je učiteľka v MŠ! ... ona vychováva deti a elementárna slušnosť nikde. Napísala som jej správu, že takéto správanie som nečakala a je pre mňa absolútne nepochopiteľné, ale vzhľadom na jej preukázanú úroveň ma samozrejme ignoruje. Som v šoku, v podstate necítim hnev, ja jednoducho nechápem. Mňa by hanba fackovala. Stretli ste už niekedy s takým hlúpym správaním???

sisaka
16. nov 2022

@zuzana76 tak je rozdiel, keď niečo dám na charitu, alebo ľuďom, čo viem, že žijú z ruky do ust, tam samozrejme nič nečakam a je rozdiel, keď niekomu dám hračky v hodnote niekoľko stovák, aby ušetrili, ale nie sú to žiadne socialne prípady a je pre nich zaťažko poďakovať, nie to ešte kúpiť kinderko za dolár dieťaťu, ktoré sa tých hračiek vzdalo.

V tomto prípade ide o to, že si niekto dal námahu, aby to danej osobe doručil, dohoda bola, že na oplátku za to dostane nejakú drobnosť a nestalo sa tak. Tu predsa nejde o to, že ten darca je odkázaný na nejakú čokoládu, ale o princíp.
Keby som niečo zháňala kade tade a nakoniec by sa našla ochotná osoba, ktorá mi to nielenže zadarmo dá, ale ešte aj donesie, tak to určite neodbavim len nejakým tak diky, zbohom.

autor
16. nov 2022

@sisaka Ďakujem, vážim si tvoj príspevok, vnímaš veci rovnako ako ja. Priznávam, nie som bez chyby, moja reakcia bola dosť emotívna, aj keď to bol krátkodobý pocit, ktorý rýchlo odznel. No skôr sa zamyslím a prehodnotím svoj postoj pri takomto slušnom priateľskom príspevku ako pri príspevku s dokazovaním si "ja som, ja by som, ja som viac" až urážaním hlava nehlava, kde poučenie sa stráca na počkanie ...
pekný večer ;)

marca12
16. nov 2022

Tiez som uz par veci darovala a stretla som sa aj s takymto pristupom. Vzdy ma to zaskoci,pomyslim si svoje. Niektore obdarovane su tak hnusne,ze mas normalne pocit,ze ty si urobila nieco zle. V tomto pripade mohlo dojst k nedorozumeniu,mozno jej muz zabudol na odmenu,ale tak mohla ti odpisat a ospravedlnit sa. Ale ona to brala asi ako samozrejmost a vdaku nepozna. Bohuzial aj taketo osoby vzdelavaju deti

cicuca
16. nov 2022

Áno, zarazilo to, ale ako píšeš, obálku prišiel vziať jej muž a on sa zachoval "drzo, nevďačne", tak prečo obviňuješ z takéhoto správania tu dotyčnú maminu, s ktorou si sa dohodla a nie jej muža? A tiež tam môže byť mnoho premenných, prečo sa jej muž tak správal, ktoré s tvojou ochotou nemajú nič spoločné.

selest
16. nov 2022

@cicuca presne to napadlo aj mne. Ta mamicka sa predtym nepodakovala v sprave? A "nepochopitelne drzy" bol len jej muz.

natalienka12
16. nov 2022

Mila autorka, prajem ti, aby si v zivote nikdy nemusela riesit vaznejsie problemy, ako vymenu gumennych zvieratiek v hodnote 1 centa za jahodoveho brumika 😂 Panenko marie podsrpenska, vidis to? Bez urazky, zena chod cim skor do roboty, lebo na tej materskej osprostievas ako papuca 😂

weronika171717
16. nov 2022

Možno sa len hanbi za muža. Nevieme ako to bolo naozaj. Škoda, že ti neodpísala.

nice202
16. nov 2022

6 strán o tom, ako nedostala jahodového brumíka. Prosím🙏, kúpte jej ho už niekto a pošlite. Toto je nonsens. 😂👍

zuzana212722
16. nov 2022

Ja ti rozumiem..prídeš mi ako normálna inteligentná žena..
A prosím ťa ani sa nepozastavuj nad tými ženskými tu proste toto vychováva presne nejakých takých arogantných samolubich atď ľudí ako si stretla za svoju ochotu ..rozum ti zastane keď to stretneš že 😆
Tak pusti z hlavy 😊

chillibubble
16. nov 2022

@zuzana212722 prosim? my co darovavame veci bez podmienok vychovavame deti horsie ako autorka, ktora sa tu pol dna vyvrsuje na tom, ze za "darovanie" nic nedostala? zalozi ohovaracsky prispevok, siri negativitu, ale my ostatne vychovavame arogantnych ludi. zasnem...

katka700
16. nov 2022

Chápem prečo ťa to nahnevalo, dala si do toho veľa energie a nakoniec ani obraz ani zvuk. Možno brumika zožral manžel, žene to nepovedal a ona to považuje za vybavene. Nabudúce pošli za poštovné.

maciatkolulu
16. nov 2022

Ja neviem, nedávajú sa tie kraviny zadarmo k nákupu? Lebo ak Ja chcem niekomu urobiť radosť, tak nečakám všimne... A tobôž by som nepovedala, že by ma čokoládka potešila, najmä za veci, čo som pôvodne dostala zadarmo. Keď by som mala cestu ja, muž, okolo, kde by dotyčná bývala, mala cestu, tak by som neriešila, zibrala, dala a dívala ďalej. Nejaká čokoládka by ma fakt nedostala na kolená a nepokazila deň, ale ja by som ani necakala
a tiež som jej napísala, že jej vďačne pribalím aj ďalšie postavičky, nálepky a tetovačky.
S tým, že malá drobná sladkosť poteší. Nič viac. Toto ako fakt nie, ale to som ja... Plus nadpis, že nepochopiteľná drzosť...

kepassa
16. nov 2022

Poviem ako to robim ja...ak chcem darovat, darujem. Bez toho aby som cokolvek ocakavala
Ked necakas a niekto ti tu cokoladu, brumik,sladkosti...hocico donesie iba Ta to milo potesi
Uz som darovala naozaj pekny stolik pre dieta v uplne ok stave, zadarmo, prisli si po neho oni, s velkou taskou jablk zo zahrady. Potesilo. Este som sa citila ja blbo, ze som fakt vravela, ze zadarmo
Ked mi niekto donesie nieco, zaokruhlim (napr 8€/10€) za tu postu coby som aj tak zaplatila + coko ak mam kupene. Ak mi niekto nieco dal (na fb nalepky do albumu) hned som to cestou k nej namierila na pumpu a kupila sladkosti pre drobca
Su ludia a ludia.
Ale fakt ponaucenie by som dala, ze ak chce tak si po to pride ona alebo niekoho posle
A druha rada nic necakaj. Budes sa citit menej ukrivdena
A ak nie tak si rovno urci taxu kolko za to...

huginko
16. nov 2022

@yvanielka áno, ale ak je ta žena hulvata iná, normálna, ospravedlní sa za muža. Neignoruje

cicuca
16. nov 2022

@natalienka12 😂😂😂 to sú tie dobré rady nad zlato 👍

arandano
16. nov 2022

POROVNANIE - prehnaná reakcia autorky vs. prehnané reakcie vás ostatných.
V čom je rozdiel? Ako prepáčte ženy, ale chodíte si tu do nej kopať ako v poradovníku. Aha!!! tu niečo je, tu nejakej nakladajú, idem aj ja prihodiť. A toto sa tu deje často!!! veľmi často. Moje nervy. Hádam už pochopila, že jej postoj bol neprimeraný k situácii. A zase, nepoznáme okolnosti, ktoré viedli k tomu. Viete, jej tu vyčítate nejaký román čo vraj napísala a oproti tomu zatiaľ 6 strán VAŠICH (nie jej) reakcií. A zrejme to nekončí. KTO ĎALŠÍ si kopne? SI TO POROVNAJTE.
A k autorke, verím, že si sa poučila a prajem ti hlavne pokoj v duši.

petricka22
16. nov 2022

Sa cudujem zeny, ako si fandite v nazoroch, ze dala si, tak nic necakaj. Beriem nazory, ze mohlo ist o nedorozumenie, ze ta situacia nemusela prebehnut medzi chlapmi tak, ako by to vyriesili zeny, ale ze clovek uz nema pravo ocakavat ani dakujem???
No, kazda si tu urobila svoju vizitku…

arandano
16. nov 2022

@rebeca89 A ešte venujem príspevok Vám, lebo toto sa nedalo prehliadnuť. Na začiatok musím povedať, že ma veľmi mrzí Vaša rodinná situácia a prajem úprimne skoré uzdravenie. Ale Vy poznáte autorku osobne, keď si dovolíte mať takéto vyjadrenia? Je to nepravdepodobné, keďže tu meno neuviedla. Ani ja ju nepoznám, ale z praxe a zo života viem, že niekedy vybuchnú pri absurdnej situácii ľudia, čo majú fakt veľké problémy. Stačí len tá malá povestná bezvýznamná posledná kvapka. Čo keď táto pani musí riešiť tiež vážne problémy, možno je ťažko chorá alebo jej člen rodiny, alebo má finančné ťažkosti, rozvod, potrat, smrť atď. Predpokladajme, že má vážne problémy a vo voľnom čase, aby na chvíľu zabudla príde na túto stránku a objaví tento inzerát alebo o čo sa jedná a stane sa, čo opisuje, následne vybuchne a dá tento nešťastný príspevok.
Ona možno istý svoj čas, aby nemyslela na svoje vážne problémy venovala jednej mamičke čo niečo potrebovala a snažila sa urobiť niečo dobrého, Vy ste svoj čas venovali nájdeniu tohto príspevku, kde sa to zvrhlo a kopli ste si tiež. Čo keď to bolo takto? Možno áno a možno nie. Možno je len rozmaznaná žena čo nevie, čo sú problémy. Možno. Kto vie? Vy áno? Ja nie, ale nedovolila by som si tvrdiť jedno ani druhé.
Viem len a pripomínam, že najčastejšie takto skratovo reagujú tí, čo majú fakt vážne problémy.

paulinadreamy
16. nov 2022

Ja som minulý rok darovala vrece topánok. Pani poslala svojho chlapa, ten mi vrece vytrhol z ruky a odišiel. Ani dobrý deň, ani ďakujem, ani dovidenia. Už sa na tom smejem, ale v tej chvíli som mala riadny tlak. Ale jednu dobu som pomáhala pánovi, bezdomovcovi, ale veľmi, veľmi príjemný, vzdelaný, nosila som mu oblečenie po mužovi, zimné bundy, plné tašky sladkosti. Vždy som od neho dostala nejakú malú kresbu, ako vďaku. On mi vrátil nádej, že sa oplatí aj niečo darovať a spraviť radosť.

jana_eyre_2
16. nov 2022

Nerozumiem čo urobila tá dana mamicka zle, keď sa neslušné zachoval jej muž? Ako mala ovplyvniť jeho správanie keď tam ani nebola?

To že si niekoho manželka neznamená, že môžeš za správanie tvojej polovičky..

toso2007
Autor odpoveď zmazal
nice202
16. nov 2022

@toso2007 ja som to pochopila, neboj sa. Ak niečo chcem darovať, darujem a nebudem sa pozastavovať, že mi niekto nedal brumíka. Nedala, tak no a čo, idem ďalej, ja sa teším z dobrého skutku a nerozhodí ma to natoľko, že idem písať elaborát. Ani by mi to nenapadlo.

zuzana212722
16. nov 2022

@chillibubble mňa to nezaujíma..smeruj si svoje výlevy niekomu inému..ja som svoje povedala a na tom trvám

toso2007
16. nov 2022

@nice202 ide o toho brumíka 😀, prečítaj si to celé ešte raz 😉, ja neriešim ju, pobavilo ma to ako podaktoré čítate 😀

doriiis
16. nov 2022

No čo dodať....hotová slepicaren

sisaka
16. nov 2022

@jana_eyre_2 ja to chápem tak, že mamičky sa dohodli, že dostane sladkosť. Jedna vyslala muža, nech daný predmet odovzdá, druhá vyslala muža, nech danú vec prevezme. Ak som dohodnutá, že niekomu dám sladkosť, tak tú sladkosť kúpim a dám manželovi, že toto je poďakovanie za daný predmet.
Ak manželka manželovi sľubenú sladkosť nedala, tak hádam ona nedodržala slovo. Jej manžel vôbec nemusel vedieť o tom, čo jeho manželka za danú vec sľúbila, prišiel, zobral odišiel.
Ja keby som takto vyslala muža niečo vyzdvyhnuť, a nič mu nedám tak sa automaticky pýta, či sme niečo dlžní- koľko ma zaplatiť, či im niečo ma brať na oplátku atď.
Autorku takéto správanie zaskočilo, preto ten “výlev”

jana_eyre_2
16. nov 2022

@sisaka tak ako píšeš že jej manžel nemusel vedieť, tak isto sa dá predpokladať že ani žena z príbehu nemusela vedieť že jej muž žiadnu sladkosť neodovzdal.. z každej strany mi z toho vychádza, že jediný čo sa zachoval neslušne je muž čo prevzal obálku, ale celá kritika sa zniesla na ženu ktorá nebola prítomná..

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
chillibubble
16. nov 2022

este pridam moju skusenost, ked mne bolo nieco tu na mk darovane. raz som podlahla zbieraniu nalepiek a nejake mi chybali. napisala som na plochu a ozvala sa mi jedna mamicka, ktora mi tie nalepky poslala uplne zadarmo, ani postovne nechcela(mala som jej za to asi poslat postou cokoladu...). tak som si povedala, ze toto gesto posuniem dalej. a zvysne nalepky ktore mi vystali som zase ja zadarmo poposielala dalsim mamickam. napisala som ake mam a povyberali si. tiez som nepytala ani postovne...
co som dostala, to som posunula. myslim gesto...

sisaka
16. nov 2022

@jana_eyre_2 viem si predstaviť u dieťaťa, ale nie u dospelej osoby. To akože ideme predpokladať, že žena mužovi niečo dala, nech to odovzdá a on to odignoroval , prípadne po ceste zjedol?
Keby som už takého debila doma mala, tak odpišem aspoň na SMS a aspoň sa ospravedlním.