icon

Nepochopiteľná drzosť mamičky z Modrého koníka

16. nov 2022

Ahojte. Týmto príspevkom chcem len zdieľať svoju skúsenosť s jednou mamičkou z MK. Nikdy som sa ešte nestretla s takým primitívnym správaním. Táto nemilá skúsenosť začala tým, že jedna žienka mala tu na stene napísanú prosbu – nevedela zohnať jeden kus tých hračiek/hmyzu z Kauflandu, ponúkala poštovné aj odmenu za tú postavičku. Nikto jej nevedel ponúknuť ten druh, čo hľadá. Ja som ho mala náhodou doma. Napísala som jej ochotne súkromnú správu a dohodli sme sa.
ONA – „čo za to“, odkúpim, zaplatím, pošta
JA – poštovné nemusíte platiť, doveziem osobne, teda manžel v rámci pracovnej cesty
- za postavičku platiť tiež nemusíte, veď čo by som už len za to mohla pýtať, som rada, keď to iné dieťa poteší, ja mám ešte malé dieťa, ktoré sa s tým len hrá, nezbiera to do albumu
- a tiež som jej napísala, že jej vďačne pribalím aj ďalšie postavičky, nálepky a tetovačky.
S tým, že malá drobná sladkosť poteší. Nič viac.
A ona, že jasné, dobre, súhlasila. Večer predtým jej píšem, že nech ešte pošle mobilné číslo a že všetko už má pekne zabalené v obáločke, to čo chcela aj ďalšie druhy hmyzu som jej pribalila navyše, zajtra to môj muž odovzdá jej mužovi. Odpoveď bola, že super, niečo mi za to nachystá na výmenu, nejakú tú čokoládku, sladkosť. Dohodnuté. Poobede mi píše manžel, že vec odovzdal a ... jej muž len prišiel, zhrabol obálku s vecami a odišiel.

Mne normálne vyhodilo ističe. Chápete??? Tu nejde o tie vecičky, či drobnú sladkosť čo sľúbila ... ja som to vďačne ponúkla a urobím to znovu, keď niekto bude niečo potrebovať, ale tu ide o jej správanie. Nestretla som sa s tým, aby niekto niečo pre mňa urobil, niečo mi daroval a ja len zhrabnem a idem preč. Pri všetkej úcte, to robí len môj pes, keď mu dám pamlsku. A ona je učiteľka v MŠ! ... ona vychováva deti a elementárna slušnosť nikde. Napísala som jej správu, že takéto správanie som nečakala a je pre mňa absolútne nepochopiteľné, ale vzhľadom na jej preukázanú úroveň ma samozrejme ignoruje. Som v šoku, v podstate necítim hnev, ja jednoducho nechápem. Mňa by hanba fackovala. Stretli ste už niekedy s takým hlúpym správaním???

Strana
z7
lubimmisku
16. nov 2022

Paani, moji, ze arogantni ludia 🤦‍♀️.. moje deti dokazu vytriedit hracky, s ktorými sa uz nehraju a darovat cudzim detom a uplne su šťastné, ked vidia, ako sa tie ich hracky pacili a potesili. Nikdy si nic za to nepytali, ziadnu drobnosť.
Pre mna osobne je podakovanie ovela viac, akokeby mi niekto doniesol napr kinderko. Ak sa pani pri dohadovani nepodakovala, nepotesila, ok, to sa nepatri.
Ale beriem, sme rozni. Niekto je viac materialne zalozeny a darček ako podakovanie vyžaduje, niekomu staci, ze vie, ze niekoho potesil.

jaroe
Autor odpoveď zmazal
jaroe
Autor odpoveď zmazal
mamutka
16. nov 2022

Táto téma by sa aspoň mohla premenovať. Nepochopiteľná drzosť, to je dosť nepochopiteľný názov. Hocikto si môže nájsť príspevok, kde dotycna tie veci zhanala a je tu opisovana ako blbá drzana. Veď podľa autorky normálne komunikovala. Možno mužovi kázala niečo kúpiť, no ten myslel možno na nezaplatené nadčasy, chorú mamu, alebo novú susedu, totálne mu to vyfucalo alebo ma selektivnu hluchotu, ako 100 % mužov v mojej domácnosti. Proste za maximálny úspech považoval, že trafil miesto, čas, osobu a domov doniesol co bolo treba. Nevieme. Ale podľa názvu nepochopitelna drzosť som očakávala naozaj nejaké nehoráznosti. Toto mi príde bud ako nedorozumenie, alebo neslusnost. Možno nepíše, lebo majú choré dieťa...
My sme nedávno posunuli plne funkčnú pracku a nedostali sme za to ani čokoládu. A co? Oni potrebovali, my sme sa museli zbaviť. Zato keď som za posunutý starý stromček umelý dostala čokoládu, cítila som sa ako dlžník napokon 😁

debora11
Autor odpoveď zmazal
onedaynick
17. nov 2022

@nice202 neviem, ci rozumies ironii. Brumika myslela ironicky.

nikolka1986
17. nov 2022

Za tie plastové chrobáky by som sa hanbila niečo zobrať, veď to dávajú zadarmo. Ale to som ja, zase ak ste sa dohodli, tak vedela že ti má za to niečo kúpiť, tak to mala urobiť.

ahhola
17. nov 2022

My sme požičali miesacku, došli pre ňu osobne, pol roka "miesali" a poslali nam ju späť, po susedovi, ten ju nechal pri ceste, lebo mu nemal kto pomôcť, zviezla sa do cesty a došiel starosta, ze nám dá pokutu. Od tých hoviad ani fľaša, ani peniaz, ani ďakujem.
Blby kto dá a, blbsi, kto neberie. Také prasce už poznám z kilometra a nebavím sa. 💣

debora11
17. nov 2022

@nikolka1986 zasa až tak zadarmo to nieje musíš nakúpiť nákup určitej hodnoty a pani nechcela nič prevratné len nejakú blbu čokoládu pre deti takže si myslím že normálneho človeka to môže trknut keď niečo od niekoho niečo chcem tak maličkosť sa hodí nie brať ako po nebohom to kde sme sme dospeli

chillibubble
17. nov 2022

@debora11 ake ako po nebohom? v uvodnom prispevku sa pise ONA – „čo za to“, odkúpim, zaplatím, pošta
takze bola snaha aj zaplatit to, vratane postovneho.

debora11
18. nov 2022

@chillibubble šak jej povedala že sladkosť poteší a pridala jej aj viac ako požadovala lebo že má maličké deti ako čo sa na tom nedá pochopit

jkarcolova
18. nov 2022

Ja som nedavno v dobrej voli, ze pomaham niekomu, kto to potrebuje, darovala ozaj zachovalu drevenu detsku postielku, s matracom, plachtou... Prisli, zobrali, ani len mala cokoladka ci cukriky pre deti, ako pisete... a potom som sa dozvedela, ze to je pani zubarka... co dodat🤷‍♀️ niekto skratka nema chochmes

bashawelle
18. nov 2022

@jkarcolova niekto nedaruje a nezhana darovane preto, že na tie veci nemá, ale z princípu- recyklácia, nezatazovanie planéty ďalším odpadom... potom posunie ďalej zadarmo. A inak pani zubárka môže mat pôžičky na ambulanciu a zariadenie, ozaj to nestojí malo, takže je rada, že nemusí kupovať kompletnú výbavu. A ozaj nechápem, čo majú všetci s tými čokoládkami a fľašami. Po prve, keď darujem, vzdávam sa prava na danú vec v prospech obdarovaného bez nároku na náhradu q on s vecou môže nakladať ako chce - spáliť, predať, darovať ďalej, používať. Inak si to treba ošetriť zmluvou. (Inak osobne darovane veci nepredávam, ak na to nemám vysloveny súhlas od darcu. ). Po druhé, tie co majú tendenciu tieto poďakovania nosiť veľmi často neriesia, či to darca reálne ocení, nosia, lebo sa podľa nich patrí. Že daný človek nepije alkohol a neje čokoládu je asi neocakavane. Alebo že niekto keď daruje tak ozaj za to nič nechce. Mne ozaj stačí ďakujem, a ak nie je, tak svet sa nezrúti.

debora11
19. nov 2022

@jkarcolova ľudia sú sebecký zlý a už nevedia čo je slušnosť veď nikto nečaká milióny ani nič prevratné no poviem vam niekedy obyčajný človek vám dá oveľa viac ako ty čo majú peňazí ako pliev ja sama nemám na rozhadzovanie no ak niekto mi niečo dá zdarma aspoň maličkosť mu dám lebo by som sa sama zle cítila že som niekomu niečo dlžná ale to je asi v ľuďoch aký kto je zhrabne a ide ďalej alebo príde vezme a ani bu ani be ani vrit má bozaj ako ospravedlňujem sa za taký výraz ale ľudia sú v dnešnej dobe lakomci len brat a ani ich nenápadne nejakú maličkosť pre deti nech porozmýšľaju že aj ty rodičia detí za tú darovanu vec museli zaplatit

chillibubble
19. nov 2022

@debora11 ano, na sladkosti sa dohodli po tom, co jej to chcela cele zeplatit aj s postovnym. a netusime, ci sladkost bola kupena, len ju muz neodovzdal. autorka sa ani neozvala na reakcie, ktore sa pytali ako sa spraval ten druhy muz. ci ani nepozdravil, nespytal sa co su dlzni atd. to ze sladkost nebola odovzdana este nemusi znamenat, ze ju "obdarovana" nechcela dat.

debora11
19. nov 2022

@chillibubble áno to sa asi ani nedozvieme ale je to hrôza z takými ľuďmi no čo už

jaroe
20. nov 2022

@jkarcolova a co ked je to zubarka? Chceš povedať, že len tí menej solventní majú právo chcieť niečo zadarmo? Casto práve tí chudobnejsí vobec neriesia nejaku ekologiu a radsej kupia nove v obchode, lebo sa hanbia prijat pouzité. A ked aj prijmu, donekonecna sa chcu odvdačovať a ver, že zďaleka nie všetci darcovia o to stoja. Len chcu skratka darovať, aby daná vec neskončila na smetisku a stačí im ďakujem a dobrý pocit. Nič viac. Ja zvyknem darovať aj prijímať dary a fakt sa nepozastavujem nad tým, či to niekto nejako materiálne ocení. Hlavne ked je to nejaká drobnosť.

Strana
z7