Nepreháňajme to s deťmi a zapojme sedliacky rozum
Mam pocit ze v poslednej dobe nič ine sa na koniku nerieši, ako v ktorom mesiaci presne ake jedlo davať, ako nadžgať do svojich deti presne predpisane množstvo mlieka, ako do nich naliať presne predpisane množstvo vody, že sa im nesmie davať hento toto, lebo by bola alergia.... Neočkovať, lebo sa zruti svet, očkovať, lebo všetci vyhynieme... Ja som uz z toho unavena.... Pripojte sa do tejto diskusie ked vam niečo taketo lezie na nervy a povedzte svoj nazor...
@azarijka co asi tak znamena ze "sa uz môze jest"... ked ma niektora pocit, ze sa s tym moze este pockat a zbytocne neunahlovat len aby sa uz mohla hrdit co vsetko jej dieta uz je, tak preco nie? samozrejme je aj prilisna uzkostlivost na skodu a nie je mojim pripadom, ale mala som na mysli skôr tie typy, co sa ponahlaju az predbiehaju v tom, co kedy dali skôr ako ostatni a ake je to ich dieta uz velky "pasak", co ono uz vsetko je oproti akoze tym ostatnym zaostalcom. chapes co tym myslim? a v tom podla mna nejde o zdravy sedliacky rozum, ale o stupidnu obmedzenost na ukor vlastneho dietata
mne osobne lezie na nervy to prehnane stresovanie pri starosltivosti o deti...dnes som v Mama a ja dkonca citala otazku: aky olej na varenie mam pre dieta pouzivat...no neviem, ale moja mamka urcite neriesila, aky olej pouziva a som tu, ziva, zdrava, dobre zivena 🙂 dokonca som v tom istom casopise citala, ze uz okolo 17.-26.tyzdna mozete dat babu kludne "ozuzlavat" chlieb, aby si creva vytvorili protilatky proti alergenom...cim dlhsie sa odklada "normalna" strava, tym vacsia pravdepodobnost je, ze babo bude mat neskor alergiu...Heh, paradoxne ale to som zase citovala vedecke vyskumy... 😖
Ahojte dievcence, pozeram ze kde som to dnes skoncila v akej temicke ;))) Suhlasim, presne sedliacky rozum je najlepsii plus vlastny normalny, zdravy usudok ;)
Ja len jednemu nerozumiem, neodsudzujem nikoho, je to kazdeho osobna vec... ale zastava mi pri tom rozum...ako niektore clenky, tu na mk sem davaju do svojich verejnych albumov fotky : ovoulacnych testov, potom baby pozitivnych testov, vsetkych sonografii, fotiek svojich rastucich brusiek, vsetkeho straaasne vela...pytam sa je toto zdrave?! Sa s ludmi ktorich vacsinou ani niekto nepozna delit o svoje sukromie takto?Nehovorim nazormi a skusenostami to je ine ale takym mnozstvom fotiek? Aby som dala veci na pravu mieru, nezavidim nikomu nic, som po kyretazi, nie z vlastnej chyby...ale toto je tu kvalitny brutus, hraniciaci s posadnutostou mat dietky...Vsetko je najlepsie robit s mierou si myslim, zlata stredna cesta je naj. Ja neriesim ziadne tehotenstvo momentalne, ani snazilkovanie a ani to tak skoro nemam v plane...casu dost na vsetko,a bude to tak, ako ma byt si myslim, aj tak to nezmenim...zakon akcie reakcie,hybe vecami ale zmanipulovat a urychlit sa neda...len tolko som chcela dodat moj nazor ;)) pekny dnik vam prajem ;))
@desiree_tf mne to tiez pripadalo cudne, kym som neotehotnela. zistila som, ze mam strasne velky kopec zazitkov a novych skusenosti a otazok... nevedela som si s tym poradit a nemam sa tu komu pochvalit 🙂 kedze moji rodicia a ostatni ziju 300 km daleko. no a pravdupovediac vzdy ta najviac pochopia ti, ktori su v tej istej situacii. na fotkach porovnavame, spolu sa tesime a fandime si a je to super 🙂 vzdy sa potesim, ked vidim nove fotky a obcas nejaku aj pridam 😉
@weverka11 Tiez som z toho celeho bola unavena. Stale som riesila ci dieta dycha (SIDS), ci nema ekzem po jedle, ci sa dostatocne usmieva, ci cika podla tabuliek :D az som pochopila, ze pokial je spokojna tak fakt riesit nema zmysel. Troska mi to trvalo, ale dnes ked vidim spokojne dieta, som tiez spokojna. A tych mytov je fakt nekonecno..
@effkaa moja asi sa nerozumieme 😔 ja som bola tehotna, bola som v 11tt minuly mesiac.Ale stala sa niekde chyba a museli mi ukoncit tehotenstvo a spravit kyretaz, t.j. vycistenie maternice ozd zvyskov tehotenstva.Takze ja viem aky je to pekny zaciatkovy pocit byt tehotna, ale neskor akym som si s tym celym, peklo prezila,nezelam to nikomu ozaj...Ja som este dalej ako ty 3000 km od SK a viem velmi dobre, ako to je byt len s manzelom sami bez ostatnej rodiny v zahranici. Moja rodina mi velmi pomohla cez telefon, priatelia, aj tu na mk tri babenky ale v inej temicke, zlate dievcata. Ako jasnacka, kazdy inak citime veci, len mne absolutne nepripada potrebne ani vhodne, davat sem a chvalit sa s jedinim mojim fotom.Nie som skareda, ani sa nehanbim za nic,len z principu, ze si velmi moje sukromie chranim, som na neho ozaj citliva...Jasnacka mk je hlavne pomoct si, povovzbudit sa , poradit si navzajom...Len co som uviedla ako prve, mne to pripada take hraniciace s posadnutostou, ked sem niektore davaju napr. fotka a na nom 8 ovalcnych testov, dalsia detto ale s neskorsim datumom a ako sa dotycna citla v ten ktory den.Alebo sona mojho dietata...ludia su rozni a nevies kto to tu okukuje, ozaj toto nie...ako neber moju spravicku nic v zlom dobre, pisem svoj nazor...ako kazdy mame ten svoj ;)) maj sa krasne a nech sa tebe aj malickemu dari co najlepsie ;)
@desiree_tf chapem, trosku mi to trvalo. To je asi dost o osobnosti cloveka ako velmi sa otvara ostatnym cudzim ludom a mozno nejaka euforia. Pri tych extremoch tomu nerozumiem ani ja, no co uz... 🙂 Aj ja ti drzim palce 🙂
@effkaa presne tak, vsetko zavisi od osobnosti, pristupu a pohladu na vec kazdeho cloveka 🙂 dakujem ti ,maj sa krasne, drz sa aj ty 😉
@eunomia co by s nou malo byt?
@evulik858pisala si roky do zadu nie v zmysle, ze zeny veria klamstvam v reklamach, napr. o paste Elmex
@eunomia nie nie ja 🙂

@rosienka niekto zas moze neznasat uskotlive a tabulkove maminy co nedaju dietatu nejaku potravinu pre istotu este aj pol roka po tom ako sa uz moze jest 😉 kazda sme ina a mame ine nazory ... mali by sme sa respektovat a nie "neznasat hrdinky typu... " 😉 😉 😉