icon

Nepreháňajme to s deťmi a zapojme sedliacky rozum

weverka11
20. jún 2011

Mam pocit ze v poslednej dobe nič ine sa na koniku nerieši, ako v ktorom mesiaci presne ake jedlo davať, ako nadžgať do svojich deti presne predpisane množstvo mlieka, ako do nich naliať presne predpisane množstvo vody, že sa im nesmie davať hento toto, lebo by bola alergia.... Neočkovať, lebo sa zruti svet, očkovať, lebo všetci vyhynieme... Ja som uz z toho unavena.... Pripojte sa do tejto diskusie ked vam niečo taketo lezie na nervy a povedzte svoj nazor...

weverka11
autor
21. jún 2011

inak koniku som straaasne vdacna, dali sme sa tu dokopy super partia 18-tich báb, s ktorymi sme v neustalom kontakte aj tu na MK aj na FB radime si a pomahame a nasmejeme sa stráááásne, baby su kamošky 🙂 a este sme sa tu zoznamili aj senicanky, co by sme sa inak nedali dokopy, takze nech zije koník 😉 su aj super temy 😉

poleva
21. jún 2011

@dominika1988 plne s tebou súhlasím
ja som za umelé mlieko,ked mám dvojičky a sa mi prestalo tvoriť po mesiaci deti boli hladné mala som ich nechať tak?
tak niekto múdrejší asi vymyslel tieto mlieka

exupery
21. jún 2011

Super tema,tiez ma to tu uz zacina vytacat,niektore SUPER DOKONALE matky,ktore su lepsie ako ja pretoze som nekojila,pretoze malu nechavam olizovat a vlastne od malicka vyrastat v jednom byte so psom,spavat spolu v posteli,sem tam ozuzlat jeho zuvaciu kost,granule,nenosi stale ortopedicke sandalky a nove topanky,chodi spavat o pol desiateja zaspava pri telke,papa arasidove chrumky a syrove palicky,chodi v spinavych teplackoch cely den a sedi na ceste a mne to je jedno....myslim,ze moje dieta je stastne,naucilo sa chodit nemalo ani rok,pretoze nas pes mu je najlepsi kamos,uz vie ze mu nemoze robit zle,ze mu sluzil ako detsky chodacik,ze sa k nemu moze pritulit a dat mu pusu,ze sme neboli este ani jeden jediny raz chory,a nato ze ma po mne nabeh na ekzem a alergie sa zatial ziadna nepotvrdila...neriesim,ze je mala obezna alebo podobne,ci je mala ,velka,hlavne,ze je zdrava,aze si sype piesok na hlavu,alebo zbiera spaky,ci plava v piesku a pije vodu pri kupani do ktorej si cvrkla...nech ma detstvo,tak ako som mala ja,a nie len zakazy a sterilitu...je to len dieta.Mudre knihy su zalozene v stoliky a ja som pochopila,ze najlepsou mamu zo mna vychova moja dcera a nie kniha,a casopis 😉

andika10
21. jún 2011

@weverka11 ja som nemala silu riešiť ešte aj kojenie, bola som sama s dvojičkami, k tomu mala dcéra mesiac keď mi ju zobrali do nemocnice na 3 tt., ja som musela so synom zostať doma, denno denne som cestovala za dcérou 40 km do nemocnice,, jasné že kojenie je dôležité ale nie za každú cenu, kojenie ma byť o tom že je šťastné bábo aj mamička. občas pre to kojenie treba aj niečo spraviť ako aj ti spomínaš, ja som to proste vzdala, nie som na to hrdá, ale čo už. Ale to už je iná téma, len ide o to aby sa neodcudzovali tie matky ktoré z rôznych dôvodov nevedia kojiť, ale ani mne sa nepáčí keď vie bezproblémovo kojiť len nechce, ale to je každého osobná vec. Kolko by som ušetrila keby som kojila dlhšie 🙂

annaopialova
21. jún 2011

ahoj dievcata ono nie kazda zena vie co treba a ako sa to robi kolko trba coho lebo dnesna doba je ina mamickami sa stavaju ovela mladsie dievcata ako smeboli my je dobre ked sa mozes opitat nico co nevies a este lepsie ked niekto pozna odpoved ja si rada precitam vase nazori lebo pri nasich detoch a tejto dobe si clovek pripada staromodny iba obcas ked nase deti ti povedia mamiprosim ta kde to zijes ved to poznate nehovorim skutocne netreba prehanat ked si clovek neni isty treba sa opitat

andika10
21. jún 2011

@poleva viem aké to je sdvojičkami

weverka11
autor
21. jún 2011

@andika10 ved to, a nema ti v tom kto pomoct, keby som jej nepomahala ja a nenaštudovala vsetko a nevybavila laktačnu a nevybavila lieky a neviem čo, tak tiez to vzda, plne to chapem, lebo v tych stresoch, smutku, si našťastná mamička nesadne k internetu a nebude 3 hodiny denne zisťovať informacie, a este ak ju v tom nikto nepodporí... ja som jej aj potom povedala, ze Monička, normalne mi povedz ked ti polezem na nervi, ja to pochopim, ja by som si sama sebe liezla!!!!! ale nastastie sme najlepsie kamosky a svagrinky, takze to bolo OK.... Ale naozaj si neviem predstavit, ako by to v takom stave riesila sama a este ma jednu dcerku! to sa proste nedaa!!!!!!!!!!

andika10
21. jún 2011

@weverka11 maš pravdu, ja som 3 mesiace ani televízor nepoznala 🙂 a nie ešte internet, ja som bola sama na kúpanie a na všetky veci okolo detí, ale nevadí už majú pomali 3 roky a minulí a ani tento rok sme u dr. neboli

weverka11
autor
21. jún 2011

@annaopialova ved to je ten sedliacky rozmu 🙂 kazda maminka vie najlepsie a ked nevie, tak si to zistí a potom vie... len to je o tom ze netreba sa drzat tabuliek, ale treba vsetko prisposobit potrebam svojho dietata, lebo to je jedinečné 😀 a ziadna matka nerobi vsetko dobre, niektora sa snazí, učí sa, prisposobuje, niektorej nepomoze ani svatena voda, ale to je uz iny pripad, su matky, ktore by sa ani matkami nemali nazyvat, ktore svoje deti tyraju, bijú, nedaju im jesť a tie sa tiez riadia vlastnym rozumom, alebo v tomto pripade blbosťou....

titkovamiriam
21. jún 2011

Baby ono je to proste fakt o tom že ked nezažiješ neuveríš-to je reakcia na temu co mozem odmietnut pri porode.Ja som lekarom vzdy doverovala ked bolo treba klistír bol ,ked strihať nech si strihne ked sa nepotrham od predku az po zadok.Pri tretom som mala strasnu dilemu kde rodit masovku na kramaroch som nechcela a vtedy este fungoval Koch tak som si to povybavovala zaplatila a s tým ved tretie porodím aj doma/hrdinka som bola lebo dva porody som mala lavou zadnou/ no ono aj tenro posledny bol porod pohodicka,vyvolavacka a už som do 4h rodila-LENZE Marek sa narodil s pravým uzlom na pupocniku,cize ako sa tlacil von si ho zatahoval,nastatsie ma stihol doktor strihnut lebo neviem ci stal pri nas anjel ci Boh alebo porste intuicia som ho vytlacila na prve zatlacenie a uplne modreho,neplakal,keby som doma -totalka mrtve babatko,ja som rezignovala,porodník nechapal až kym som neporodila placentu-nastatsie adrenalín elektrosoky Mareka zachranili,kaslala som ja na to že ma este sije ,že mam okolo seba super izbu ani nie po 72h som už bola na Kramaroch na jiskle.-samozrejme nebol prilozeny ani vlastne prve dni so mnou nebol vobec a myslim si že je to vesele dieťatko 😉 dokazala som sa za pomoci laktacnej poradkyne rozkojiť a potom už len dobre bolo.Ak ma v texte chyby prepacte pisem to cez slzy lebo aj dnes mam z toho des!!!!

weverka11
autor
21. jún 2011

@titkovamiriam veru vsetko sa moc precenuje, ved ten klystir bol z toho porodu asi najlepsia vec 😀 a ci ma nastrihnu alebo nie?? no podla okolnosti mne maleho tahali vakuom a tize bol zaseknuty koli omotanej snure okolo krka, tak nech ma nastrihnu az po pupok keby to malo malemu pomoct! a napriklad ja som za ziaaadnu cenu nechcela epi, ze ja to zvladnem hrdinka 😀 no jasne po 28 hodinach ukrutnych bolesti som si ju vyzobronila a chvala bohu mi ju pichli 😀 a druhy krat tiez pojdem s epi!!! nech zije epi!!!!!! bolesti som si zazila dost na 4 porody!!!!! dakujem

andika10
21. jún 2011

@titkovamiriam toto by si mala napísať aj do témi pôrod doma. Je to smutný príbeh zo šťastným koncom

weverka11
autor
21. jún 2011

mna zas vystrasila tema Nebozkavejte svoje deti na usta, alebo taky nejaky bol nadpis.... no ja ho vylubem a oslintam komplet celeho, lebo ho milujem tak, ze by som ho nedokazala nebozkavat na tie krasne nadherne velke pery.... normalne mi rozum stal pri tej teme, ale nie len pri tom, ze sa nemaju deti bozkavat, ale aj pri tych kometoch, ako utocili na tu matku.... kokos, uz si tu temu nikdy nepozriem

gazovicka
21. jún 2011

ahojte. ... sice este nemam babetko, ale zda sa mi tato tema podobna tehotenstvu... mozem aj ja prispiet? tiez mi ide na nervy, ked niektore baby dokola rozpravaju, co jest mozem a co nemozem, co by som mala a nemala, predpisany pocet vitaminov atd. ..... takze je to podobne... tiez sa riadim svojim instinktom, jem co mam rada a robim to, na co mam chut .... len sa nenechat ovplyvnit ....

titkovamiriam
21. jún 2011

@weverka11 aj pre mna bol klistír ok,pri poslednom som ho nemala a veru som bola taka napata aby sa nestala nehoda-samozrejme ze by lekar s takym niecim pocital no asi by ma to trosku znekludnilo.Sitie som neriesila mala som vzdy lem 2-3 stychy.Prepana rodit 28h desne!!!-ono je to potom aj o skusenostiach aky ma kto porod ja vzdy len par hodin bolesti minimalne tak epi a podobne som neriesila.Ja som pri Michalovi este aj sestrickam zo strednej skoly dovolila byt so mnou -najskor na vzdycharni a potom aj pri porode.Bolo to tak rychlo ze moj porodnik ku mne nestihol prist a odrodil ma jeho kolega 🙂 .Na kramaroch mi vadili mozno tie mega vizity ked sa 20 ludi nahrnie do izby a kuka medzi nohy 😀 😀 no urcite prd vidí 😠 .

titkovamiriam
21. jún 2011

@andika10 a mozno som aj už pisala pisem to kazdej takej temy...veru zo stastnym koncom...kamaratka take statsie pred dvomi rokmi nemala ona zomrela pri porode 😒 😢 a dietatko vyrasta bez maminky....

weverka11
autor
21. jún 2011

@titkovamiriam no 28 hodin boli len bolesti, dalsie styri porod s epi 😀

titkovamiriam
21. jún 2011

@weverka11 ☹ zažitok ☹ uf,kamaratka rodila pred rokom z 31.dec na 1.jan a mala dohodnutý cisarak,aj koly psychyke lebo mala traumu rodit ,,normalne,,kedze bola ta kamaratka co nam rodila mala kocikovat potom snou ☹ no lenže akosi na nový rok nebolo toho kto by ho urobil tak rodila dva dni ,cela sa dotrhala pol roka nedokazala sedieť nieto este mysliet na sex 😒 ....akurat v tychto dnoch ma termín druheho babtka tak dufam že to bude mať lepší porod 🙂

mojkamoj
21. jún 2011

@weverka11 moja ja mám momentálne nádchu jak šlak,asi by som si mala bzalit kufre a ísť dakam do komory na týžden aby som náhodou nenakazila svoje deti 😅 nebozkávať deti na ústa? to potom ani na zadok ani na nohy a vlastne načo ich vobec božkať že 😠

teddynko
21. jún 2011

@gazovicka to som v tehotenstve tiež neriešila.. keď mi známa povedala - musíš brat také a také vitamíny, to je pre malé!! a ja na to: myslím, že robím pre malé oveľa lepšie- po príchode z práce som ani nešla tašku zložiť dnu, rovno som zamierila do záhrady a tak, ako to išlo rad za radom som sa napchávala - sladké hrozno, maliny, za nimi nasledovali slivky, jablko - všetko rovno zo stromu a cestou naspať ešte pár bobuliek hrozna.. toto bol môj každodenný rituál, bola som v treťom mesiaci, ešte nikto nevedel, čo je vo veci 😀 a narodil sa nám zdravý valibuk bez tabletiek... jasné, nie každý má túto možnosť..

gazovicka
21. jún 2011

@teddynko ahoj, .. mas uplnu pravdu, je to sice u mna komplikovanejsie, ale davam ti za pravdu... ja sa zasa netrapim tym, ked sa najem niecoho nezdraveho, z coho by sa ostatnym tehulkam postavili vlasy dupkom .... inak mimochodom, tvoje uzivatelske meno ma pobavilo, lebo my s muzom zatial nemame vymyslene meno pre naseho maleho, tak ho jednoducho volame "pracovnym menom" Teddynko.... 😀 😀 😀

26andy
21. jún 2011

,,ahojte mam rocik a uz som spapal dosku pod oknom co sa mi podarila ukusnut,lubim farbu,postielku som dokolecka obkusal aj s kuskami dreva,akakolvek umelina zo zubkami hoblinkujem a papkam hoblinky maminka krici nono!!!stale mi pcha prstiky do pusinky a vybera vselijake dobroty.kusok knizky bol moc dobry aj z drevenej aj umelej,ochutnal som obe🙂podraska na topanocke bola ties dobra,to maminka nakupovala tak som mal chvilku na vychutnanie,sesticke som ukradol ceresnicku chutila aj s koskou.Sedim od 5mesiacov,stojim od siestich som stale v pohybe,papam to co lubim,najviac bebe keksik lubim,, Som zla mama?pre niekoho ano.potrebujem odbehnut na wc,zapnut pracku,tak preco by som ho mala vsade brat zo sebou ked sa hraje aj sam,lebo objavuje🙂🙂

kukujka
21. jún 2011

pridam sa k diskusii mnohe mamicky to naozaj s detickami prehanju vcera ma napr.jedna oznacila za zlu matku len preto,ze davam svojej 2tyzdnovej dcere pit cajik podla mna je to normalne a kazda mamicka sa sama rozhodne,ci da,alebo nie

ela2710
21. jún 2011

@kukujka ty uz mas babatko? jejda a si mi ani nedala vediet, dufam, ze skocime niekedy na prechadzku 🙂

kukujka
21. jún 2011

@ela2710 ano dcerku liušku mame jasne mozme si niekedy vynst na prechadzku budem velmi rada

jaruska118
21. jún 2011

@svetlankat hm, trosku sa do temy laktozy vyznam , ak mamička kojí, a v cca 6m začne pridávať do výživy kravské mlieko, 99% detí si zvykne bez problémov, je to zvýšeným obsahom laktozy a iných enzýmov v zalúdku. Kravske mlieko má viac tukov ale svojim sposobom je tiez materske obsahuje protilátky, vitamíny a ano aj alergeny v urcitom mnozstve..ja som na nom vyrástla, brat tiez, nase lekarky na nom vyrastli a teraz zrazu uz nie je vhodné.
ale ano, mamicka si moze vybrat, ci je pre mu vhodnejsie umele zarabane vodou, alebo KM.
a čo sa týka tých iných vecí, monitor je fajn, pre maminy ktoré sa obávajú o svoje bábo, ak je taka možnost preco ju nevyuzit. Mne osobne svoj prekáža nasa terajsia "plastová spoločnosť"- najmä čo sa týka detských fliaš, je na nich kopa obrázkov, milion tvarov a su z cinskeho plastu...lebo bububu, sklenene nedavajte dieta by sa mohlo poranit, je tazka a ja neviem co este...

kukujka
21. jún 2011

@weverka11 ahoj o tom bozkavani deti mam ten isty nazor ja moju pusinkujem stale a moja sestra tiez a vobec mi to neprekaza ved deti nemozu preboha vyrastat v sterilnom prostredi potom vindu von a hned budu chore

veve39
21. jún 2011

@weverka11 presne tak
kazdy nech ma preferencie k sposobu porodu ake chce...ale nikdy som nepochopila u zastankyn prirodz.porodu, preco je taky problem klystir, ci holenie...vsak v porovnani s tym ci nas caka - vyvrcholenie 9mes.cakania na drobceka su to take banality....to mi uz naozaj pripada ako snaha byt iny za kazdu cenu....
a epi - keby som nerodila sc, tak ani neuvazujem ist bez epi..uzasne, ze sa take nieco vymyslelo 🙂

weverka11
autor
21. jún 2011

@veve39 no a vies co je na tom sranda, ked som mojemu strykovi veterinarovi povedala ze to stoji 150 eur tak na mna kukal jak puk, ze on to picha kazdej krave aby netrpela.... tak to je smutne, ze kravam sa to picha a zeny nechaju trpiet...

stardust
21. jún 2011

@weverka11 lenze podaktore zeny chcu trpiet...ked ich to robi stastne, preco nie, ze? Napokon, PDA je cisto dobrovolna zalezitost, kto chce, dostane, kto nie, nedostane.

piacere
21. jún 2011

@stardust a podaktoré na to nemajú 🙂