icon

Nepremokavé tenisky

janka_lolo
25. feb 2023

Existujú vôbec nejaké tenisky, ktoré nepremočia sa na bežné nosenie, keď je mokro, lebo syn aj dcéra čo si pamätám tak od malička vždy nosili mokré nohy keď pršalo, síce sú už dospelí ale teraz čoraz častejšie keď majú nohy tak už vedia prechladnúť od spodu, obaja dosť chodia aj do hory na prechádzky alebo na turistiku, ale všetko im premokne dokonca aj zimné topánky

Strana
z2
janka_lolo
autor
25. feb 2023

@marca12 áno určite budem tak nabudúce vyberať, teraz nech ešte vynosia tie čo sme vlani kúpili keď sú dobré a o rok im kúpim s goratexom alebo keď sa im niečo bude páčiť a budú chcieť tak aj vtedy ale zatiaľ nech vynosia tie čo majú oni sa nesťažujú až potom keď sú od spodu prechladnutý a je im to nepríjemné a pijú aj týždeň urologický čaj na preliečenie, tak preto som zisťovala či vôbec niečo také existuje

olimuc
25. feb 2023

Deichmann nie je nic moc volba na nakup kvalitnych topanok, bezecke s goretexom ma Asics, Saucony(ja by som si ale kupila Asics) na turistiku odporucam Lowa, Meindl, Salomon, Salewa Garmont, vsetky s Goretexom (v salomonoch som behala vo vode a ziaden problem) na normalne nosenie su aj elegantne znacky s membranou

janka_lolo
autor
25. feb 2023

@olimuc tak na šport majú decká Adidas terex, ale zvolili sme zlý model ktorý nemá práve Gore-Tex a rovnako aj turistické síce majú vibramy ale tiež sú bez Gore-Tex čiže tam je chýba a tieto topánky nakupujeme výhradne v jednom obchode, ktorý sa špecializuje viac na takúto turistickú a športovú obuv a na normálne nosenie si decká objednávaju zvyčajne s quens.sk a zimné som im kúpila teraz v Deichmanne s domienku, že v tej cene aj niečo vydržia ale teda nič moc

olimuc
26. feb 2023

@janka_lolo nie vsetky Gore tex topanky sa testuju iba zlomok … ano niekedy su niektore zle kvoli urcitym problemom… najlepsie su tie ktore maju ponozku .. ked vytiatnes vlozku a aj pod vlozkou je GTX membrana a sitie je v akoby v strede, tie maju malu pravdepodobnost chyby, väčšina to ale nema pretože je to drahe. Napr Saucony mali jednu celu seriu zlu …

tykat
26. feb 2023

@janka_lolo ak mate v okoli Decathlon tak tam maju k topankam presny popis, zatial sme boli vzdy spokojni. Ked bolo pisane, ze nepremoknu tak nepremokli. S GoreTexom mi cizmy neprrmoknu ani ked idem po kotniky vo vode, takisto Salomony. Ale cenovo 100-150€ vzdy treba citat popis o ake vyhotovenie ide, ako tej vode odolavaju.
Este k tej nepremokavosti, neulakomit sa na lacnejsie, ono je dolezite aby topanka "dychala" ...lebo sa moze stat ze sice nepremokne ale nohy su zaparene.

janka_lolo
autor
26. feb 2023

@tykat
máme decathlon v blízkosti ale synovi tam obuv nesedí dobre, kvôli vyššiemu nartu na nohe ho potom tlačia, lebo skúšal aj tam topánky, ako ja som si vedomá, že cenovo to nie je lacná záležitosť čiže to mi v celku nevadí, keďže topánky, ktoré som minulý rok im kupovala tak bez toho aby ich mal v akcii a mala som ešte svoju zľavu tak vychádzali okolo 200€, čiže cenovo vždy idem radšej do drahších len aby to vydržalo, my sme nikdy popis nečítali resp. nemali sme ho ani k dispozícií a spoliehala som sa na to čo nám predajca povie, keďže raz som im tam kúpila dobré adidas terexy, ktoré nosili aj na bežné nosenie, aj na šport aj do hôr a vydržali im asi zo 4 roky a tie ani nepremokali a boli vtedy za dobrú cenu, nám ich ten predajca odporučil tak som sa na to spoliehala ale žiaľ nevyšlo nám teraz, tak keď budeme nabudúce kupovať tak budem už pozornejšie čítať popis a samozrejme vždy pozerám na to ako bude ta noha v tej topánke dýchať, lebo dcéra ma jedny zimné tenisky síce kvalitné, nepremoknú ale noha sa jej v nich strašne potí lebo nedýchajú dobre

Strana
z2