Nepríjemná skúsenosť v MHD
Ahojte, som tehotná - v 5. mesiaci a mám celkom komplikovane a náročné tehotenstvo, často mám závraty, stále zvraciam, často mám veľmi nízky tlak a pod.. Dnes na ceste za mamkou sa mi stala veľmi nepríjemná situácia. Cestovala som MHD. Mám zastávku blízko pri dome, takže idem vlastne od prvej zastávky. Prišla som a sadla som si dopredu akokeby vedľa vodiča, na to miesto, kde ste samy. Na druhej zastávke nastúpila približne 75r stará baba. Celý autobus bol voľný, boli sme v ňom možno zo 10 ľudí. Miest mala až až, no ona si zmyslela, že chce práve to moje. Prišla a namiesto toho, aby sa ma slušne opýtala, na mňa začala vrieskat, že čo si dovoľujem sedieť na JEJ mieste, že mám okamžite vypadnúť a použila dosť hanlivé slova. Ostala som, akokeby mi dala po pysku. V podstate aj dala, ale nie po pysku, ale palicou po mojom bruchu, kde nosím babo dosť veľkou silou. Podotýkam, že vidno, že som tehotná, keďže bruško už nemám najmenšie. Tu pani celkom poznám a viackrát takto bila malé deti v MHD a každý vie, že je sibnuta, ale toto som od nej nečakala. Samozrejme som ju konfrontovala, že som tehotná a vyprosim si, aby ma mlátila ako malé dieťa, na čo mi ona povedala, že jej je jedno, že nosím malého “fagana”, a že jej mám okamžite uvoľniť miesto pretože ho potrebuje ako ja. Uvoľnila som jej ho a odišla som preč úplne pobúrená a neviem, či to mám nejako riešiť či nie. S manželom som sa o tom ešte nerozprávala pretože je v práci. Máte podobnú skúsenosť so zlými dôchodcami? Riešili by ste to nejako? Ďakujem
Stará, nestará, asi by som jej zobrala palicu a ju s ňou udrela po hlave nech dostane rozum..To, že je stará neznamená že zjedla všetku múdrosť sveta. Veď vám mohla aj niečo spôsobiť. Ak by sa to opakovalo normálne by som zavolala políciu, to si nemá čo dovoľovať také niečo. A že mať rešpekt ku starým, keď niektorí sa správajú ako ..
A prečo skúsenosti zo zlými dôchodcami? Ideme len na nich kydať? V každej vekovej kategorii sa nájdu zlí ľudia, či zlé deti, či zlí teenegeri, či zlí mladí ľudia, či zlí 50tnici, či zlí dôchodcovia.
A prečo skúsenosti zo zlými dôchodcami? Ideme len na nich kydať? V každej vekovej kategorii sa nájdu zlí ľudia, či zlé deti, či zlí teenegeri, či zlí mladí ľudia, či zlí 50tnici, či zlí dôchodcovia.
@marsmykkok pretože moja skúsenosť bola momentálne s dôchodkynou, nie s teenagerom
@marsmykkok niekedy názov diskusie dáva automaticky MK, nie autor
a ešte otázka ja netuším aký máte autobus, nie je to miesto vyhradené pre zťp? Nebola tam nálepka na boku? Aj to môže byť dôvod prečo stade vyháňa deti a ľudí čo pôsobia zdravo...
nemam s tymto skusenosti a znie mi to az neuveritelne
Ked ju poznas a videla si ze je schopna udriet, okamzite by som sa pratala, kedze bol prazdny autobus. Ja ked vidim divnych ludi tak si okamzite presadam inde, aby ani len nemohlo prist ku konfrontacii. Ci som v prave alebo nie neriesim. A tu by mi bolo babatko prednejsie.
a ešte otázka ja netuším aký máte autobus, nie je to miesto vyhradené pre zťp? Nebola tam nálepka na boku? Aj to môže byť dôvod prečo stade vyháňa deti a ľudí čo pôsobia zdravo...
@marsmykkok nie, vyhradené miesta sú tie, pri ktorých nie je “schodík”. Ona vyháňa ľudí všeobecne všade
Ked ju poznas a videla si ze je schopna udriet, okamzite by som sa pratala, kedze bol prazdny autobus. Ja ked vidim divnych ludi tak si okamzite presadam inde, aby ani len nemohlo prist ku konfrontacii. Ci som v prave alebo nie neriesim. A tu by mi bolo babatko prednejsie.
@modrahruska tak kto mal vedieť, že dnes si vyberie práve to moje 😀 ona si vyberá náhodne
@marsmykkok a to je dôvod na to, žeby mohla udrieť tehotnú ženu do brucha? Haló
Véd sama píšeš ze je šibnutá, takže ma nejakú diagnózu. Tak sa čudujem, že to riešiš.
ostatný v autobuse čo hluchý slepý? mali ju chytiť za golier a vyvliecť von
šoférovi si nič nepovedala?
Véd sama píšeš ze je šibnutá, takže ma nejakú diagnózu. Tak sa čudujem, že to riešiš.
@bielasovicka riešim, keďže mám komplikovane tehotenstvo, nosím v bruchu svojho potomka a neviem, či by ste boli okej ak by vám niekto s tvrdou palicou dal celou silou do TEHOTNÉHO brucha.
ostatný v autobuse čo hluchý slepý? mali ju chytiť za golier a vyvliecť von
šoférovi si nič nepovedala?
@maranco nejaký pán ju konfrontoval ale ona svoje stále. Ja som ani nevedela ako mám reagovať..
Tak si mala volať políciu. Alebo povedať aspoň vodičovi ze ta udrela do brucha. Neverím, že by si s nou nikto neporadil.
A sofer nic? Ano,moze to zniet neuveritelne,ale dochodcovia vedia byt aj taki
Podat staznost na vodiča. Mal ju vyhodit z autobusu. Podla mna to bol normalny fyzicky utok a este úmyselný do brucha. Keby buchla po nohe ako drzi dole palicu, poviem, ze ok ale tehotnú do brucha? Krava stara…
Takéto chovanie je neodpustiteľné, bez ohľadu na vek. Mala si volať políciu, ak ťa ohrozovala. Možno má dáku psychickú diagnózu, no to ju neospravedlňuje. Nemyslím si, že je to o dôchodcoch, v každej vekovej skupine sú rôzni ľudia. Ja mám práve zlú skúsenosť s mladšími, mužom, vek cca 30 rokov. Bol preplnený trolejbus a nastúpila pani s 2 barlami. On sedel rozvalený na zadnom sedadle, kúsok od dverí a vedľa neho dve deti, vek asi tak 10 a 7 rokov. Keď jeden pán upozornil, že by sa patrilo pani pustiť, začal ziapať, že aj deti bolia nohy a prečo by dáku cudziu babu púšťali? No, výchova skvelá....
A autobusár čo NATO?On nereagoval nijak?
ak je pani šibnutá tak by ani nemala chodiť sama. snáď niekto za ňu zodpovedá , či sa čaká kým jej preskočí a niečo spôsobí.
raz natrafí na otecka ktorý má krátku zápalnú šnúru a tou paličkou dostane po chrbte...
Autorka Neviem skade si, ona zjavne má psychické problémy. Ak menšie mesto skúsiť kontaktovať rodinu ak má alebo obvodného lekára že má zjavne nejaké problémy a dlhodobo je na ľudí agresívna. Teoreticky si to mohla vyhrotiť tak, že zavolať políciu, za toto by ju síce nezavreli a možno by dostala maximálne smiešnu pokutu, ale mohla si zároveň ísť k lekárovi že ťa bolí brucho alebo je ti zle a vyšetrenia by poisťovňa následne zdravotná poisťovňa dala zaplatiť jej tvoje ošetrenie ak by bolo v správe, že si bola vyšetrená kvôli útoku na teba inou osobou a tá osoba by bola cez políciu stotožnená...
ja som raz bola svedkom takejto situácie v MHD. Horúčavy, vysoko tehotná žena, opuchnuté chodidlá.... vulgárne ju napadol seniorský manželský, lebo sedela na ICH mieste. Pánko sa zaháňal palicou a hulákal tam ako besný. Vodič zastavil, schmatol párik za golier a👉 vypoklonkoval ich za asistencie polície z MHD. Rozumiem, že seniori majú rôzne diagnózy, nikto nechce na nich kydať, potvory sa nájdu v rôznych vekových kategóriách 🤔 Nikto nenastupuje do MHD s tým, že ide niekoho mlátiť, alebo ziapať. Mne keby sa toto stalo, tak asi ziapem tiež a bránim sa tiež.
Prepáč a šofér v tomto zohral akú rolu? On tam zodpovedá za bezpečnosť svojich cestujúcich a popravde ju mal okamžite vyhodíť, alebo zavolať dispečing. Zavolala by som na SADku a oznámila aj písomne incident s tou pani s jej menom samozrejme a adresou, alebo aspoň zastávkou, kde nastupuje. Tiež že bije deti v autobuse (to čo je?). Mohli by jej dať podmienku že ešte jeden krát a má zákaz cestovať ich dopravou. Keď dokáže nastúpiť na autobus v pravý čas, tak by sa mala vedieť v ňom aj správať. Raz by mi dala po bruchu a v momente volám políciu a spisuje sa incident.
Takéto chovanie je neodpustiteľné, bez ohľadu na vek. Mala si volať políciu, ak ťa ohrozovala. Možno má dáku psychickú diagnózu, no to ju neospravedlňuje. Nemyslím si, že je to o dôchodcoch, v každej vekovej skupine sú rôzni ľudia. Ja mám práve zlú skúsenosť s mladšími, mužom, vek cca 30 rokov. Bol preplnený trolejbus a nastúpila pani s 2 barlami. On sedel rozvalený na zadnom sedadle, kúsok od dverí a vedľa neho dve deti, vek asi tak 10 a 7 rokov. Keď jeden pán upozornil, že by sa patrilo pani pustiť, začal ziapať, že aj deti bolia nohy a prečo by dáku cudziu babu púšťali? No, výchova skvelá....
@hytal tak presne, ja som napríklad minule zažila také dve nepríjemné a zatrpknuté baby okolo 25 že som neverila že nesnívam a čo teraz mám založiť diskusiu že skúsenosti s nepríjemnými ženami okolo 25 rokov? Proste vek nemá s tým nič. Skôr by mala byť táto diskusia o tom že ako reagovať na agresívnych ľudí na verejnosti, lebo takto sa môže chovať aj 30 ročný, aj 50 ročný alebo v hocijakom veku človek, je dosť takýchto ľudí vo všetkých vekových kategoriach čo majú rôzne poruchy osobnosti a na verejnosti sa správajú agresívne.
ak je pani šibnutá tak by ani nemala chodiť sama. snáď niekto za ňu zodpovedá , či sa čaká kým jej preskočí a niečo spôsobí.
raz natrafí na otecka ktorý má krátku zápalnú šnúru a tou paličkou dostane po chrbte...
@deti95060810 nerob si ilúzie, vieš koľko seniorov s rôznymi psych. diagnózami žijú osamote? Ak rodina nejaví záujem a vidia babku, že je samosratná, vôbec neriešia. Alebo riziko zľahčujú, nechcú si ho pripustiť. Potom senior užíva, neužíva lieky, pomieša, zanedbá pitný režim, pár x sa stratí v meste, alebo začne variť čaj... a ďalej to už poznáš. Takýto sused, to ti je odistený granát 🙄
@hytal tak presne, ja som napríklad minule zažila také dve nepríjemné a zatrpknuté baby okolo 25 že som neverila že nesnívam a čo teraz mám založiť diskusiu že skúsenosti s nepríjemnými ženami okolo 25 rokov? Proste vek nemá s tým nič. Skôr by mala byť táto diskusia o tom že ako reagovať na agresívnych ľudí na verejnosti, lebo takto sa môže chovať aj 30 ročný, aj 50 ročný alebo v hocijakom veku človek, je dosť takýchto ľudí vo všetkých vekových kategoriach čo majú rôzne poruchy osobnosti a na verejnosti sa správajú agresívne.
@marsmykkok problém je, že niektorí starí ľudia vedia jednať keď sa im to hodí z pozície autority a bez rešpektu. Keby nerobím s ľuďmi tak nikdy neverím, ako môžu niektorí vyslovene zneužíť svoj vek. Našťastie sú to naozaj výnimky, ale veľa krát to naozaj nie je len o nastupujúcej demencii voči ktorej sa samozrejme tiež treba ohradiť.
Nestalo sa to niekde v Raci?...So synom sme sedeli na lavicke(verejny priestor), lavicka pre vsetkych, kde syn jedol a ja som pracovala na notebooku...Vedla nas dalsie volne lavicky a dovalila sa presne takato vysinuta babka(tiez ten vek co uvadzas), ktora zacala na nas z dialky vrieskat, ze nech vypadneme...Ze ona si ide sadnut...Ze to je jej lavicka...My kukame...Zautocila na syna, schytila ho...Lenze syn 1.90 a svalnaty ju odrazil, ona sa nejak trocha zpamatala...Zavolali sme na policiu a policajt sa jej cez mobil prihovaral...Aj on tvrdil, ze je to pre kazdeho a podobne...Ona ho vobec nepocuvala..Neposlal vyjazdovku, povedal, ze je to absurdne...Ze moze mat psychicke problemy, schizofreniu, nevieme co sa jej udialo...Ze keby este obtazovala...Tak zachranu aby ju zkludnili a keby este utocila ale do krvi(ako bitka)....Tak aj vyjazd...Uprimne ta chapem...A tiez sme nakoniec odisli....
Inak najviac údesnych mhd cestujúcich v seniorskom veku som z celého SK zažila práve v našom hlavnom meste 🤔.

Nuž pani má zjavne nejakú diagnózu a možno za to ani nemôže 🤷🏼♀️