Nepríjemné skúsenosti s poštou

ssisska
15. sep 2013

Trapi ma jeden problem,uz sa mi asi 3 krat stalo,ze mi prisiel z posty balik,ktory bol v otrasnom a ubohom stave,ked mi priatel posielal balik zo zahranicia s darcekmi alebo vecami.Uz ked so si bola balik prevziat tak sa mi nepacilo ,ze bol dokrceny a zniceny obal.Paska na baliku bola prelepena a spinava.Neviem co mam robit ,ci to mam dat na policiu a podat tresne oznamenie na neznameho pachatela,ktory mi neopravnene balik odbalil a zase zalepil uz pouzitou prelepenou lepiacou paskou.Neviem ako mam postupovat ale citim sa velmi dotknuta.Teraz naposledy mi prisiel tentokrat v piatok list a bol opat prelepeny spinavou priesvitnou paskou.Pritom dotycna co mi list posielala a s ktorou som telefonovala ,mi povedala ze list poslala pekny a cisty zalepeny v novej a cistej obalke.Mate aj vy neake zle skusenosti?Chcem zalovat postu lebo ja si myslim,ze kazdy ma pravo dostat balik neposkodeny,lebo vzdy mi prisli darceky ,ktore boli v krabici ,boli porozhadzovane a popremiesane.Ako mam postupovat a branit sa ,aby sa to uz viac neopakovalo.Pokazilo mi to cely den,lebo uz sa mi to stalo 4 krat a uz mi presla trpezlivost ,aby som to nechala len tak!

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
norinko6
15. sep 2013

Dobry den.chcem sa opytat,ze 9.9. Som poslala cizmy ednej pani a este mi neodpisuje ci dorazili.neodpoveda.je z dolneho kubina sabina kosaristanova,na azetku je ako ashley.poznate,dakujem.ale posielala som na dobierku.

ssisska
autor
15. sep 2013

Mne nic neukradli ale ked so videla tie porozhadzovane veci v skatuli a balik v devastacnom stave,mala som sto chuti tam urobit na poste poriadny bordel!Nevie ako ale ale neako som to prekusla a tu odpornu krabicu im tam nechala a isla s mojimi vecami prec.
Ale teraz ,ze mi niekto otvaral moj osobny list kde som mala podpisanu zmluvu a co povazujem za dost sukromne ako dopis,tak to uz je privela.Zvazujem,ze dam na slovensku postu trestne oznamenie a tiez do novin a do verejnopravnej televizie,aby sa konecne uvedomili,co robia!

linda20111
15. sep 2013

@ssisska suhlasim, daj to na policiu (aj ked neverim ze nieco vypatraju) aspon budu tie sproste pracovnicky na poste vediet ze nieco sa deje ked im tam pridu vysetrovat policajti a pytat sa na ten konkretny list. nabuduce budu mat trosku vacsi strach otvarat cudzie veci.. a tiez by som to dala aj pre tv jojku oni maju radi take senzacie, urob poste peknu reklamu. tak isto este na konkretnej poste sa stazovat, aby sa nevyjadrili ze nevedia o nicom, pretoze ked si nespokojna treba dat staznost najprv tam na poste.

sashabb
15. sep 2013

@norinko6 ak máš podacie číslo, tak si to vieš odsledovať cez stránku pošty, kde sa balík nachádza

dejka77
15. sep 2013

Neviem ako to je s balikmi, predpokladam, ze ich asi scanuju nie otvaraju. To, ze ti prisiel takyto list urcite nie je normalne. Mala si sa stazovat okamzite. Len tu je trochu tazsie dokazovat kto konkretne to robi. Moze to byt strana odkial ten balik ide, potom ludia, ktori s tym pridu do kontaktu pocas prepravy alebo pracovnicky na tvojej poste.
Definitivne sa vsak stazuj.

norinko6
15. sep 2013

@sashabb aka je to stranka prosim dakujem,mam podaci listok

baja90
15. sep 2013

ja mam tiez zle skusenosti s nasou slovenskou postou niekedy sa stane ze ma ani neoboznami postarka ze mam peniazky za balik tam az ked sa nejdem spytat sama . Naposledy to bolo ale uz aj na mna dost .Idem tam sa spytat ci mi uz neprisla platba uz mam odsledovane ze to trva tak dva dni isla som na istotu . Slusne som sa spytala postarky ci tam nieco mam (bola tam nova ani som to cele nestihla dopovedat a hned spustila ze nie ) samozrejme som si to vychutnala a zvysala som hlas ze ako to moze vediet ze nevie moju adresu ani meno ze na papiery nemam svoju foto 😀 Milujem slovensku postu !

norinko6
15. sep 2013

@sashabb uz som to nasla,je tam napisane ze zasielka bola dorucena 10.9 o 7:04a nasledne,ze dna zas 10.9.o 7:08nebola dorucena,tak neviem teraz.

ssisska
autor
15. sep 2013

@linda20111
Citim sa strasne zneuzita a zranilo ma to .Ja to nemam rada ked mi niekto prehrabava v mojich osobnych veciach a je zvedavy na moje osobne udaje.Neviem ale cely den som mala koli tomu pokazeny a bola som z toho uplne vykolajena.
Raz sa nam tiez stalo,ze ked som bola este mala moja mama nemala penazi nazvys a otec poslal peniaze doporucene na Slovensko zo zahranicia.Samozrejme peniaze v obalke chybali a boli ukradnute,ale mama to na policiu nedala,aj ked sme nemali z coho zaplatit elektriku a jedlo.Pritom mala doma 4 hladne deti.Na to nikdy nezabudnem,neviem aka osoba to urobila ale asi nemala srdce.
A pamatam si iba raz ,ze ked mi prisiel balik zo zahranicia,bol v dezolatnom stave ,to sa mi stalo vtedy prva krat a zavolala som si riaditelku posty.A riaditelka posty bola dost rozrusena a nervozna.Ale ja som len jej povedala ,ze preco mi prisiel balik cely zniceny.Nevedela mi to vysvetlit.

linda20111
15. sep 2013

@ssisska ja ta chapem, tiez by som mala tie iste pocity z toho....musis sa premoct, nabrat sily a postavit sa za svoju pravdu. riaditelka posty moze byt nervozna a moze si hovorit hocico, ty trvaj stale na svojom preto ze mas pravdu. take veci treba ihned riesit tam na mieste, aby potom nepovedali ze balik si rozbalila a poskodila doma. ak sa na to necitis sama, tak zober so sebou niekoho na postu ked budes cakat balik. aby si mala aj svedka. kedze sa ti to stalo tak casto predpokladam ze problem bude u vas na vasej pobocke posty. mne sa to este nikdy nestalo, teda nedostavam az tak vela balikov ale vzdy co som objednala tovar cez internet tak prisiel v poriadku aj cez slovensku postu aj cez inu dopravu.

ssisska
autor
15. sep 2013

Mne sa to stalo dvakrat na poste v Povazskej Bystrici a jeden krat na poste v Ziline.Odvahu mam a aj nieco s tym urobim,najprv pojden na policiu a nech odoberu z listu odtlacky z prstov .Potom zavolam do televizie,mozno to dam do Lamparne a tam uz urobia s dotycnymi poriadky.Mne nerobi problem ist do televizie,len nech uz sa s tym nieco urobi.

linda20111
15. sep 2013

@ssisska Dam ti tip, aj na policii spomen ze ides s tym aj do telky - aby neboli policajti lenivi!!! Pretoze viem o com hovorim, maju kopu inej roboty vela papierovaciek a naozaj sa im nechce zaoberat nejakym listom. Lenze aj toto je trestny cin, aj ked menej zavazny. Drzim palce!!

sashabb
15. sep 2013

@norinko6 asi tam je skôr napísané prevzatá na doručenie nie? To je, že prišla zásielka na danú poštu.

slimstar
15. sep 2013

@baja90 peniaze si nechajte poslat na ucet a nemusite chodit na postu sa pytat, takto si to zistite v klude doma. 😉

katussamus
15. sep 2013

Môžem ti len poradiť nafotiť takýto balík a napísať sťažnosť/reklamáciu ale nepodať to na tvojej pošte ale priamo na ústredie
http://www.posta.sk/potrebujem/podat-reklamaciu
Ja som takto podávala reklamáciu/sťažnosť na našu poštárku nenosila mi doporučené listy, prišla dala do ruky lístok na doporučený list, že nech si idem na poštu, a na lístku zaškrknuté adresát nezastihnuteľný a pritom sa so mnou rozprávala, viac to neurobila 😀

ssisska
autor
15. sep 2013

@katussamus
Dakujem,urobim to a zajtra idem na policiu,aj kôli tym balikom ,ale ten list mam odfoteny,este som ho neotvarala.Kludne si pozvem do bytu aj neaku reporterku z novin a televizie,ja nemam s tym ziadny problem.

tajomna21
15. sep 2013

@ssisska ja len pre ulahcenie, ide o tento trestny cin Porušovanie tajomstva prepravovaných správ § 196 Trestneho zakona ....

maria1989
16. sep 2013

@ssisska daj si poslať vretenicu 😀

kaktusik007
16. sep 2013

@maria1989 pobavilo 😀 😀 😀

maria1989
16. sep 2013

@kaktusik007 aj ty si si živo predstavila, ako na poštárku tá vretenica vyskakuje zo škatule ? 😀 😀 😀

kaktusik007
16. sep 2013

@maria1989 to nie... ja som si predstavila ako niekto tu skatulu rozbaluje, zbada vretenicu, tak vreiska a pusta balik na zem 😀
@ssisska a k teme - nemoze to byt sposobene tym, ze ti chodia baliky zo zahranicia a su velke a tak ich musia rozbalit colnici??? nepises odkial zo zahranicia a zahranicie je sakra siroky pojem....

ssisska
autor
16. sep 2013

Colnici rozbaluju baliky bez mojho vedomia?Kebyze aspon nerozhadzu veci v krabici a nepouziju spinavu lep.pasku.Ale preco rozbaluju baliky?Maju na to povolenei?!Mozu citat aj moje osobne listy?!A mozu mi vobec poslat na adresu uz raz rozbalenu zdemolovanu krabicu?!

barcelona94901
16. sep 2013

@ssisska áno možu 🙂

barcelona94901
16. sep 2013

@maria1989 😀 😀