Neprítulná mačka
Ahojte. Priateľ doniesol minulý rok domov mačiatko. No vôbec sa nechce dať hladkať, ani byť na rukách ani nič podobné. Dosť nám aj skáče po nohách. Máte s tým niekto skúsenosť, pripadne dá sa s tým niečo robiť aby bola pritulnejsia? Ďakujem 🐱
Nie nič s tým neurobíš. Každé zvieratko je iné . Moj pes za celých 14 rokov s nami nikdy sa nenechal pomojkat, nebodaj zobrať na ruky , maximálne sa nechá trochu pohladkať ak ma svoj deň. On je taký chladný a má rad svoj pokoj . 😂
my mame 4rocnu macku a je rovnaka. na rukach byt je pre nu utrpenie, jedine co zvladne je vystverat sa k dcere do postele a lahnut si obcas k nej (kedze ona ju krmi) inak absolutne nepritulna je
Nie kazde zvieratko je kontaktne. Ak ma taku povahu, zrejme sa uz nezmeni.
Tak je to ešte nevynútený pubertiak a záleží aj aká je povaha. Mám dve macky a jedna je mazel, stále by na človeku lehnila a druha absolútne nekontaktna. Hladkať ju môžem len keď ona chce. Vtedy sama príde a tlači hlavu ku mne. Ale to je naozaj veľmi zriedkavo. Zviera nie je plysak, že sa s ním dá len tak tulit keď ja chcem. Tiež majú svoje osobnosti.
Tiež nám chodia na dvor kdejaké mačky pretože ich krmime a fakt je to o povahe.Kocúr je najpritulnejši v kuse len pradie, rád sa nechá hladkať.Potom sem chodi taká pásikavá tá len chúda vždy uteká,pozerá to je taká bojazlivka,neviem prečo len raz sa dala pohladkať inak ujde a nakoniec tretia biela tá sa tiež nechá rada hladkať aj túliť ale zároveň je taká bitkárka jedovatá.Tak si vyber🙂
Pomalicky na nu a zvykne. My sme tak naucili plno maciek. Aj kocurika co mame doma. Jeho som parkrat vzala na ruky a drzala aj ked chcel ujst a hladkala a ozyvala sa. A teraz je super mojkac
@lily_279 Mačka je osobnosť. Aj my máme jednu takú,ktorá uhýba pred hladkaním,ale niekedy sa stane,že mi sama vyskočí do lona alebo sa o mňa začne obtierať,keď vonku plejem. A kocúra máme takého,že mi ešte aj hlavu pchá do tváre,keď si ho nevšímam. Proste je to tak ako u ľudí,každý má inú povahu a temperament.
@lily_279 niektoré mačky sú také, mňa naša 2,5 ročná mačka má totálne na háku :D chcem ju pohladkať utečie, pričom manžel príde domov a hneď si ju musí brať na ruky, večer keď si ľahne spať tak si naňho ľahne a pradie ostošesť :D ku mne sa príde pritúliť raz za uhorský rok, keď má práve takú náladu, paradoxom je, že stále spí pri mojich nohách, ale hladkať ju môže len muž :D
@lily_279 Macicka bude taka ako si ju odmala naucite, to aby bola pritúlna treba ju naucit zvyknut spravat sa k nej tak ako chcete aby sa ona k vam.
@akinom0077 odchovala som 3 psikov… 4 macicky… aj ked boli na zaciatku take ako popisujes vycvicila som si na “ mojkacie” aktualna macicka bola diva dobre dva roky moc sa nechcela hladat a teraz? maznak totalny
Inak zajace a škrečky sú také isté - jeden uteká ako keby ho z kože drali,keď ťa vidí a druhého môžeš hladkať od 1.dña
macky su podla mna raz take, tie sa nedaju vychovat na to, aby boli z nich mojkaci. macka ma vlastny svet, vlastne pravidla a hlavne svoje nalady. macka proste musi chciet
@sandra_kul da sa to
@sandra_kul Da sa vychovať, len treba od mačiatka, a ako si to vychovame vtedy, také budú celý život... My sme di s priateľom vzali dve mačiatka od nich z dielne, kocurika aj mačičku, su moc prítulní , naučení spolu a vo vnútri, spávajú občas u nas v posteli na ich vankúši abo v krabici na vankúši ako boli zvyknutí v dielni... Často sa stáva ze mám aj nahrudi, bruchu cina klíně zaspia... Pri zaspavani a mazleni pradu a su nesmierne hraví... Moc ich máme radi 🙂 výchova chce vela lásky a trpezlivosti, ale posluchaju 🙂

Je to mladé, potrebuje sa vybúriť. Ani moja nechcela na ruky, hned sa brala dole, ale rada spávala niekde pri mne v blízkosti. Každá mačka nie je mojkacia.
Na nohy skáče preto lebo loví pohyblivý ciel, hrajte sa s ňou a ponúknite pierka alebo myšku na udici - niečo takéto
https://www.zoohit.sk/shop/kocky/hracky/udice