icon

Neprítulná mačka

lily_279
28. aug 2022

Ahojte. Priateľ doniesol minulý rok domov mačiatko. No vôbec sa nechce dať hladkať, ani byť na rukách ani nič podobné. Dosť nám aj skáče po nohách. Máte s tým niekto skúsenosť, pripadne dá sa s tým niečo robiť aby bola pritulnejsia? Ďakujem 🐱

ckocka
28. aug 2022

Je to mladé, potrebuje sa vybúriť. Ani moja nechcela na ruky, hned sa brala dole, ale rada spávala niekde pri mne v blízkosti. Každá mačka nie je mojkacia.
Na nohy skáče preto lebo loví pohyblivý ciel, hrajte sa s ňou a ponúknite pierka alebo myšku na udici - niečo takéto
https://www.zoohit.sk/shop/kocky/hracky/udice

nika11103
28. aug 2022

Nie nič s tým neurobíš. Každé zvieratko je iné . Moj pes za celých 14 rokov s nami nikdy sa nenechal pomojkat, nebodaj zobrať na ruky , maximálne sa nechá trochu pohladkať ak ma svoj deň. On je taký chladný a má rad svoj pokoj . 😂

bloger
28. aug 2022

@lily_279 Skúste sa jej prihovárať. Ponúknuť jej nejakú maškrtu a tak. Potom si zapamätá, že z vašej ruky dostáva len dobré veci. Chce to veľa času, trpezlivosti a lásky. A možno potrebuje viac zábavy.

kacena4
28. aug 2022

my mame 4rocnu macku a je rovnaka. na rukach byt je pre nu utrpenie, jedine co zvladne je vystverat sa k dcere do postele a lahnut si obcas k nej (kedze ona ju krmi) inak absolutne nepritulna je

stanulienkat
28. aug 2022

Nie kazde zvieratko je kontaktne. Ak ma taku povahu, zrejme sa uz nezmeni.

lucia147852
28. aug 2022

Tak je to ešte nevynútený pubertiak a záleží aj aká je povaha. Mám dve macky a jedna je mazel, stále by na človeku lehnila a druha absolútne nekontaktna. Hladkať ju môžem len keď ona chce. Vtedy sama príde a tlači hlavu ku mne. Ale to je naozaj veľmi zriedkavo. Zviera nie je plysak, že sa s ním dá len tak tulit keď ja chcem. Tiež majú svoje osobnosti.

liusa82
28. aug 2022

Tiež nám chodia na dvor kdejaké mačky pretože ich krmime a fakt je to o povahe.Kocúr je najpritulnejši v kuse len pradie, rád sa nechá hladkať.Potom sem chodi taká pásikavá tá len chúda vždy uteká,pozerá to je taká bojazlivka,neviem prečo len raz sa dala pohladkať inak ujde a nakoniec tretia biela tá sa tiež nechá rada hladkať aj túliť ale zároveň je taká bitkárka jedovatá.Tak si vyber🙂

petulda333
28. aug 2022

Pomalicky na nu a zvykne. My sme tak naucili plno maciek. Aj kocurika co mame doma. Jeho som parkrat vzala na ruky a drzala aj ked chcel ujst a hladkala a ozyvala sa. A teraz je super mojkac

jaja20
28. aug 2022

@lily_279 Mačka je osobnosť. Aj my máme jednu takú,ktorá uhýba pred hladkaním,ale niekedy sa stane,že mi sama vyskočí do lona alebo sa o mňa začne obtierať,keď vonku plejem. A kocúra máme takého,že mi ešte aj hlavu pchá do tváre,keď si ho nevšímam. Proste je to tak ako u ľudí,každý má inú povahu a temperament.

valeriakadarova
29. aug 2022

@lily_279 niektoré mačky sú také, mňa naša 2,5 ročná mačka má totálne na háku :D chcem ju pohladkať utečie, pričom manžel príde domov a hneď si ju musí brať na ruky, večer keď si ľahne spať tak si naňho ľahne a pradie ostošesť :D ku mne sa príde pritúliť raz za uhorský rok, keď má práve takú náladu, paradoxom je, že stále spí pri mojich nohách, ale hladkať ju môže len muž :D

akinom0077
30. aug 2022

@lily_279 Macicka bude taka ako si ju odmala naucite, to aby bola pritúlna treba ju naucit zvyknut spravat sa k nej tak ako chcete aby sa ona k vam.

akinom0077
30. aug 2022

@akinom0077 odchovala som 3 psikov… 4 macicky… aj ked boli na zaciatku take ako popisujes vycvicila som si na “ mojkacie” aktualna macicka bola diva dobre dva roky moc sa nechcela hladat a teraz? maznak totalny

karolinakr
30. aug 2022

Inak zajace a škrečky sú také isté - jeden uteká ako keby ho z kože drali,keď ťa vidí a druhého môžeš hladkať od 1.dña

sandra_kul
30. aug 2022

macky su podla mna raz take, tie sa nedaju vychovat na to, aby boli z nich mojkaci. macka ma vlastny svet, vlastne pravidla a hlavne svoje nalady. macka proste musi chciet

akinom0077
30. aug 2022

@sandra_kul da sa to

nikki2693
29. nov 2023

@sandra_kul Da sa vychovať, len treba od mačiatka, a ako si to vychovame vtedy, také budú celý život... My sme di s priateľom vzali dve mačiatka od nich z dielne, kocurika aj mačičku, su moc prítulní , naučení spolu a vo vnútri, spávajú občas u nas v posteli na ich vankúši abo v krabici na vankúši ako boli zvyknutí v dielni... Často sa stáva ze mám aj nahrudi, bruchu cina klíně zaspia... Pri zaspavani a mazleni pradu a su nesmierne hraví... Moc ich máme radi 🙂 výchova chce vela lásky a trpezlivosti, ale posluchaju 🙂