Nerozhodnutí a "skrytí" voliči
Podľa včerajších správ je dosiaľ okolo 25 % voličov nerozhodnutých. Podľa čoho sa podľa vás ľudia rozhodujú "na poslednú chvíľu", koho voliť?
Nie sú to prevažne voliči, ktorí voliť v skutočnosti ísť nemienia a neraz argumentujú, že nieto koho voliť?
Ktorá strana má najviac "skrytých" voličov?
No ale naozaj niet koho voliť. Ja sa tiež rozhodnem až v sobotu, mám vybraté dve strany a stále neviem ktorej to hodím.
Nerozhodnuti su podla mna volici demokratickych stran. Taky co volia fica, pelleho a uhrika to vedia davno a netaja sa tym.
mať tvoje problémy....
@stanulienkat veľmi výstižne napísané !
Medzi ludmi, ktori o sebe tvrdia, ze su nerozhodnuti, je vela tych, ktori v skutocnosti rozhodnuti su - budu volit Smer alebo Republiku. Nechcu to priznat, lebo vedia, ze volit tieto strany je dost velka hanba, ale nedokazu v sebe prekonat syndrom frustrovolica.
Ja som bola este pred par dnami tiez nerozhodnuta. Volit chcem, ale teda tentokrat bol pre mna vyber skor z nudze a naozaj som nevedela, ktorej z dvoch stran to dam. Moji rodicia sa rozhodli tiez len pred par dnami. Ja dufam, ze pojdu volit aj ostatni nerozhodnuti.
a je vôbec koho voliť. ani jedna strana nie je bez škandálu a to čo vedia nasľubovať takto na poslednú chvíľu... tieto posledné politické diskusie, veď to bol čistý cirkus. aj tak nebudú vedieť spolu fungovať
@hulica za mna by kludne mohla zostat uradnicka vlada...
@jarmila2010 suhlasim. Len ta ludom nic neslubuje a nerozdava. Ta by nebola popularna.
@stanulienkat a hlavne politici by prisli o nadstandartne platy za nic a rozne svoje dalsie politicke cachre machre,z kt profituju
Tiež patrím k tým nerozhodným voličom 🤔. Stále nie som rozhodnutá koho voliť, koho voliť nebudeme,v tom mám jasno. Ešte mi zostali v ponuke 3-4 strany a z tých ss do soboty rozhodnem
@terezka1947 nie v nedelu
@jarmila2010 presne, ja som sa vcera nad tym hlboko zamyslala. Ak by tu ostala uradnicka vlada dalsie 4 roky asi by to bolo to najlepsie co by nas mohlo postihnut. Pani a panie v parlamente by prestali viest zabomysie vojny, ukazalo by sa kto za koho kope.
Nechaj sa prekvapiť.
Pokračovanie úradníckej vlády by nemalo zmysel, nemá podporu v parlamente a neprechádzali by jej zákony.
A tu by sa ukazalo, ci v parlamente sedia ti co im ide o stat, narod, ekonomiku... (dopln si co chces)alebo iba o naplnenie vlastnych stranickych ambicii (a vreciek).
Pretoze ak by uradnicka vlada predlozila navrh do legislativneho konania, mali by o nom rozhodovat tak ako o kazdom inom navrhu.
(je mi jasne, ze je to u nas nerealizovatelne, ale ako idea to znie fajn)
Mám známu,ktorá najskôr nechcela ísť k voľbám.
Po rozhovore somnou uznala ,že teda pôjde . Jej presvedčenie ju smeruje k strane Republika a akési národné hnutie ,a tiež strana Karma ... ale že aj Matovič sa jej pozdáva ,a že minule sa jej páčilo ,ako rozprával Šimecka 🫣🤣
Myslím ,že takýchto gulašovych voličov je mrte ...
A dávam to za vinu nášmu vzdelávaciemu systému . Hoci školy majú byť výhradne apolitické , čoraz viac ( aj tu v diskusiách ) sa stretávame s pojmom ovce a pod .
aby človek nevolil ako "ovca" ,ale podľa svojho najhlbšieho presvedčenia ( nech je už akékoľvek ), nielenže sa mu musí dostať dostatok relevantných informacii,ale potencionálny volič by ich mal mať aj schopnosť spracovať a vyhodnotiť v rámci svojich mentálnych možnosti . A toto by mohli učiť práve napr .na predaj občianskej náuke 🤔 spolu s finančnou gramotnosťou 🫣
@zafir01 pekny prerod😅...myslim,kamoska...
Pretože nie je koho voliť. Ak mám ísť, mozem si rovno v hlave dat en-ten-tycky dva špendlíky a toho vhodit🤷♀️
@jarmila2010 no keď to napíšem napriamo , najlepší volič pre politika ,je hlúpy a nevzdelani .ten sa najskôr dá ovplyvnit , viď moja známa ,ktorá ani netuší meno aktuálneho premiera . Boh nás ochraňuj od nevzdelaneho národa
Su to ludia, ktori mavnu rukou nad volbami a povedia, kaslem na volby, vsetci politici su rovnaki. Potom sedia v krcme, mudruju a pindaju, ake je vsetko na ho.no.
A sfanatizovani magori typu antisystemaci, antivaxeri, chcimirove, babky demokratky, ktore sa citia zabudnute doma a konecne dolezite v predvolebnej agitacke na pasienkoch k volbam idu ...
Zaujimave hesla. Danko chce na billboardoch dvihat dochodky, zastavit imigrantov. Uhrik chce robit poriadok, vystupit z NATO, byt neutralny a zaroven ubrat vydavky na obranu, co sa vylucuje, lebo neutralne krajiny musia viac zbrojit, ked nechcu byt v ziadnom zoskupeni. Cize si akurat serie do huby. Dopadne to ako Kollar. Nepostavil ani jediny slubeny najomny byt. Sice hrozne chcel, ale covid, partneri vo vlase,... mu to nedovolili.
No ale tych co nevedia koho volit moze aj pribudnut, ja som mala vcelku jasno, no po vcerajsej debate na ta3 uz zacinam vahat.
@tykat a kto ta zneistil v tvojej volbe?
Podľa mňa, "nerozhodnutí" sú rozhodnutí, ale nechcú v prieskumoch povedať, koho budú voliť. Lebo to je taká ošemetná otázka, všímam si aj v rozhovore so známymi, že môžeme sa baviť o politike, ale keď padne priamo otázka, že koho, tak málokto nemá problém priamo povedať.

Uvidíme v sobotu