Nervozita až agreaivita - čo mám robiť?
Dobry den potrwbujem radu. Priblizne pol roka badam na sebe zmenu spravania a to v tom,ze ked mam nieco rozrobene alebo nieco robim a niketo po mne nieco chce hned spodrazdiem a zostanem hrozne podrazdena a dviha sa mi hladina hnevu. Citim az taku agresivitu a najradsej by som nieco roztrieskLA. Je to aj vtedy ked mi niekto nieco povie alebo proste viem ze mam pravdu a ten dotycny sa zacne hadat. Dviha sa mi tlak a najradsej by som vrieskala dokial by som to zo seba nddostale. Neviem ci to je tym ze dlhe rojky som vsetko v sebe potlacovala ale teraz vybuchnem pre kdejaku malickost.
Zacala som natajnasa uzivat citalec 0.5 davam si iba jeden a ten mi vyrazne pomaha udrzat a tlmi moju agresivitu ze to lepsie znasam ale chcela by som svoj stav riesit pretoze je fo uz pre mna deprimujuce. Mam nizke sebavedomie,neviem co mam v zivote robit mam zle vztahy s rodinou a nenavidim seba. Mam ist k psychiayrovi ci psylogovi?
Prosim nerieste pravopis lebo to pisem z toho dovodu,ze ma totalne nasrala matka najradaej by som vrieskala az dokial by som neodpadla aby som tu nenavist zo seba dostala. Dakujem
@brita7777 mam diagnostikovane poruchy ucenia a adhd, relaxujem pocuvanim hudby najradsej mam zo sountracku kedze zle zaspavam pocuvam relaxacnu co je dazd. V detstve asi to ze mi neslo ucenie a rodicia ma bili kedze som sa zle ucila ale ked po mne nieco chceli dostavala som zachvaty hnevu kedy som rozbijala dvere tak ma mlatili remenom alebo varechou. Potom sa to upokojilo ale teraz zase som v takej fazi,ze nic ma nebavi iba sedim a premyslam ako si najst dobru pracu kde zarobim dost aby som pokrila vydaje a mohla si trochu aj uzit, a ked ma niekto otravuje zpodrazdiem a okamzite vo mne zacina stupnovat agresivita a zacnem rychlo dychat a snazim sa to udrzat v sebe aj ked by som najradsej vtedy nieco rozbila rozmlatila a vrieskala. Ja si myslim,ze fo je aj tym,ze rodina ma ma za uplnu 0 a moj priatel este prilieva do ohna. Raz som v zurivosti skoro rozbila okno na dverach
Určite psychiater. On ti predpíše lieky, ktoré budú presne toto potláčať. Svojvoľne s nimi neexperimentuj a vôbec nechápem, ako si sa k citalecu dostala. Skús ísť ešte za obvodnou, nech ti zatiaľ predpíše xanax 0,25. A objednaj sa k psychiatrovi. Ak nechceš ísť cez zdravotnú poisťovňu, tak si priprav na sedenie aj 20 a viac e.
Chod k psychiatrovi, ten tá keď tak posle aj k psychologovi.. inak zúrivá bývam aj ja, keď má niekto nahneva😀
Urcite chod k psychologovi a kludne skus daky sport typu box, staci aj obycajne tae bo, raz som tam isla nastvana a v zivote som si este lepsie neulavila ako vtedy :D
Ja som tiež cholerik, ale kedže ty si bola ak som dobre pochopila, doteraz kludas, mala by si zájsť za lekárom. Totiž múže hroziť aj to, že je tam nejaká zmena v mozgu. Či už nádor alebo...Takisto po otrase mozgu sa zmení správanie. Neudrela si sa do hlavy pred tým pol rokom? Nemyslím to ako posmešnú ani ako provokatívnu otázku, ale možné je všetko.
Nechces najskor vyskusat magnezium??urcite neodporucam hned psychofarmaka,podrazdena mozes byt zo stresu,z vycerpania,a na to ti fakt staci magnezium
odkiaľ máš lieky ktoré užívaš ? Sami zdá že sú na predpis....
Psychol. ťa naučí cviky , ktoré zaberajú na nervozitu, stres...Len to treba cvičiť, samé od seba to nefunguje...
psychiater ti dá lieky ktoré ti pomôžu takmer okamžite - najmä lieky na ukľudnenie...
Robim v robote kde mam moznost sa k tymto liekom dostat. V detstve som mala uraz
sama si si to pomenovala, myslim, ze najlepsie by bolo, keby ti niekto pomohol zdvihnut tvoje sebavedomie, ..ak ta rodicia bili casto, mozes mat kludne aj postraumaticku stresovu poruchu..idealne najskor za psychologom a ak by sa to nezlepsovalo, k psychiatrovi..skus sa popytat na tu psychoterapiu..myslis, ze mas na to vobec cas, riesit seba ? lebo ak uz zacnes, treba byt dosledny s tym, ze prvotne pomoc ti nabrat stratene sebavedomie...s tym by som u psychologa zacala...drzim ti palce..super, ze to chces zlepsit !!!
Agresivitu a energiu si vybijes aj pri sporte, skus si ist napr zabehat, ale poriadne, aby si sa unavila.
Citalec 0,5 neexistuje to si delis 10 mg?je to antidepresivum neviem načo si ho dávaš možno Ťa ešte viac robí zivsou, agresívnou.A teda, keď ho už berieš dúfam, že každý deň, lebo tak sa má brať.Ty by si skôr potrebovala niečo na ukľudnenie typu Lexaurin, Xanax a dobre si zašportovať nech vybijes frustráciu a terapiu od psychológa.
Ak ho berieš kade tade len občas vôbec to nemá zmysel a bude Ti z toho len sibat
si uz samostatna, alebo zijes este s rodicmi?

idealne asi psychoterapiu, samovolne by si lieky uzivat nemala mozes si vytvorit zavislost, ale to isto vies...v kazdom pripade potrebujes pomoc..nvm ci aj psycholog moze robit psychoterapiu, tam sa totiz dostanes az na kost tvojho problemu..sportujes ? ako relaxujes, ked sa da ? kedy to zacalo, ci mala si uz problemove spravanie ako dieta ?