icon

Neter videla ,,škriatka’’

diaszoky
18. apr 2022

Mate skusenost? Neterka povedala segre ze na skrini sedi skriatok a zo skrine mu visi dlhy chvost
. Sestra jej iba povedala, ze nech nevymysla, no ona trvala na avojom, ze skriatok tam sedi a ako ho daju dole kedze je velmi vysoko. Potom to spomenula este raz. Uz sa rozoravala aj s mrtvou babkou a hadzala si s nou udajne loptu. Mate skusenost co alebo kto moze byt ten skriatok,??

Strana
z2
diewcatqoo
18. apr 2022

Deti v tomto veku maju velmi bujnu fantaziu. Niektori az prilis. Moj syn tiez videl uz skriatka v skrinke, Jeziska ako ide cez okno s darcekmi, Jeziska, ako leti na oblaciku pri okne a neni obleceny (toto niekolkokrat zdoraznil), staru tetu na stene.. ma 3 najlepsich imaginarnych kamosov, v detskej izbe cele imaginarne mesto postavene a kazdy den riesime s uplnou vaznostou problemy, ktore v tomto meste vznikaju. Taktiez ma podla jeho slov niekolkych otcov, vratane Mariana Kocnera, co stihol aj povedat kazdemu v okoli.. 🤷‍♀️

diaszoky
autor
18. apr 2022

@diewcatqoo ale nasa nemala nikdy kamosov ani nic iba hracky a s nimi sa nerizorava iba zo zivymi zvieratkami

trinneo
18. apr 2022

U nas to bolo v jednom obdobi kukucka(netuším co si pod tým predstavovala ona,pretoze sa potom toho aj bala),ale vedela velmi presvedcivo tvrdit, ze na skrini alebo na dverach vidi kukučku...ja si myslim,ze čiastočne je to detská fantazia,ale mozno aj nieco medzi zemou a nebom.Ale dieta som nikdy nepresviedcala,pretoze, ona tomu verila. A ked vidim co si vymysla teraz a aku ma fantaziu a hra sa, tak to vidim, ze ma svoj vlastný svet....

diaszoky
autor
18. apr 2022

@trinneo moze byt ktovie

zuzikak
18. apr 2022

najidealnejsie riesenie pre dieta je sa ho pytat, ze ty ho sice nevidis ale pytat si podrobnosti, lebo dieta ho povazuje za realneho. Ci je to uz clovek alebo zvieratko ci vynmyslena postava. Nikdy mu neublizite ak sa ho spytate, ci mu to individum vadi. Ak nie, tak neriesit. Odoznie to same, ci uz je to fantazia alebo nieco medzi nebom a zemou. Ak to dietatu vadi, je mu to neprijemne, treba mu len povedat aby to individum poslalo prec . Ak samo nevie/nechce, treba spravit akoze sprej napr alebo pomavat "carovnou satkou" a individum urcite odide. Je mozne, ze dieta bud preziva tazsie chvile (ktore nam dospelym sa zdaju normalne len jeho mozog to este nevie uchopit a spracovat) alebo mu len chyba kamarat a vymyslel si ho.

Strana
z2