icon

Neustále hovory z rakúskych čísel

janka420
22. aug 2025

Už týždeň mne aj mojmu mužovi vyvolávajú čísla z rakúska ako +43 678 70382206 alebo +43 678 40952741 zaraz ich blokujem .Ak aj vám volali bola by som rada ak by ste ich sem poslali aby sme si ich mohli bloknut este pred tým ako by nam zase volali

Strana
z2
maranco
22. aug 2025

Ak máš Samsung skús tento návod

Samsung ponúka natívnu funkciu na blokovanie hovorov podľa predvoľby:
Otvor Nastavenia > Hovor > Odmietnutie hovoru > Zoznam automatického odmietnutia
Klikni na + a zadaj predvoľbu krajiny (napr. +43 pre Rakúsko)
Ako kritérium zhody vyber „Začína na“

elanor
22. aug 2025

mne tiez napr. dnes +4367840617201
z principu nedvyham, predpokladam, ze su to bud prezvanaci, co len skusaju ci su cisla aktivne a potomvolaju otravovaci a ponukaci "teplej vody"
proste smejdi.

predavamknihy
22. aug 2025

Aj mne, jednoducho nedvíham.

maranco
22. aug 2025

Prípadne skús niektorú z týchto aplikácií, máš tam možnosť blokovať podľa predvoľby/začiatku čísla/krajiny

https://play.google.com/store/apps/details?id=c...

majkakoc
22. aug 2025

+4367870349974
Ja som ich ešte ani raz nestihla zdvihnúť a už ani nezdvihnem, mamina keď zdvihla, tak sa ozval automat a že chcú prebrať pracovnú ponuku a že si ich má pridať na WhatsApp. Blokujeme všetko, majú veľa čísiel, je to podvod.

maranco
22. aug 2025
@majkakoc

+4367870349974
Ja som ich ešte ani raz nestihla zdvihnúť a už ani nezdvihnem, mamina keď zdvihla, tak sa ozval automat a že chcú prebrať pracovnú ponuku a že si ich má pridať na WhatsApp. Blokujeme všetko, majú veľa čísiel, je to podvod.

@majkakoc tie čísla nemusia reálne ani existovať, na slovensku operátori neblokujú spoofing čo je akoby zobrazovanie falošného čísla a nie reálneho ktoré naozaj volá

muchotrafka298
22. aug 2025

Mne volavaju tie rakuske cisla kazdy den, blokujem. Nic ine sa neda asi robit.

maranco
22. aug 2025
@muchotrafka298

Mne volavaju tie rakuske cisla kazdy den, blokujem. Nic ine sa neda asi robit.

@muchotrafka298 zablokuj si celú krajinu, ak nemáš rodinu v Rakúsku

ajka10000
22. aug 2025

aj mne volaju stale hruza uz mi idu na nervy

nin12345
22. aug 2025

@janka420 aj mne vyvolávajú

zuzanaam
22. aug 2025
@maranco

@muchotrafka298 zablokuj si celú krajinu, ak nemáš rodinu v Rakúsku

@maranco mám ten istý problém a aj rodinu v rakúsku, čiže to takto nevyriešim. Ale v rovnakej miere mi denno denne vyvolávajú aj české a slovenské čísla, dokonca na pracovný mobil. Volali mi už aj s rumunskou predvoľbou.

sisska96
22. aug 2025

Nedvíham a hotovo

belaanabela
22. aug 2025

@janka420 narovinu ľuďom J.be !!!!!! Ja už ani rakúske čísla neriešim Ale dnes môjmu 70r. Volala nazurena žena že vyvoláva jej dcére !? A kdo je čo je aby sa predstavil .... no nemalo to hlavu pätu. Otec mimo co sa deje.......v kuse sami podvod a o obťažujucej reklame a spame ani nehovoriac = Chorá Doba

maranco
22. aug 2025
@belaanabela

@janka420 narovinu ľuďom J.be !!!!!! Ja už ani rakúske čísla neriešim Ale dnes môjmu 70r. Volala nazurena žena že vyvoláva jej dcére !? A kdo je čo je aby sa predstavil .... no nemalo to hlavu pätu. Otec mimo co sa deje.......v kuse sami podvod a o obťažujucej reklame a spame ani nehovoriac = Chorá Doba

@belaanabela podvodníci použili spoofing a keď volali tej dcére tak použili na zobrazenie telefónne číslo tvojho otca

hlúpy je človek ktorý takto volá nazad a najprv vynadá bez toho aby zistil čo je vo vec
a rovnako aj ten čo len zaradom blokuje také čísla, lebo sú to čísla náhodných ľudí alebo aj neexistujúce čísla a môže si tak zablokovať dôležitý hovor od nevinného človeka

akje
22. aug 2025

@janka420 páči sa :D

malinajahoda
22. aug 2025

Od minulého týždňa 2 české čísla a 3 rakúske. Blokla som.

olimuc
22. aug 2025

Aj ja ich mam par zablokovanych … ale AT ako krajinu zablokovat nemozem, pretoze sa mi nedovolaju ti, s ktorymi komunikovat potrebujem … je to na nervy.

rozculena
22. aug 2025

tiež mi začali volať

ahhola
22. aug 2025

Slováci čelia ďalšej vlne podvodných telefonátov. Už niekoľko dní im volajú zo zahraničných čísel. Stále platí, že ich cieľom je vylákať osobné údaje či financie, prípadne získať peniaze z prepojovacích poplatkov, ak ide o exotické číslo a zavoláte späť. Za prichádzajúci hovor neplatíte.

Podvodníci často volajú aj z čísel, ktoré vyzerajú ako slovenské. Ide o takzvaný spoofing, pri ktorom si útočníci vedia „upraviť“ telefónne číslo tak, aby pôsobilo dôveryhodne. Na prvý pohľad tak môže ísť o bežné slovenské číslo, dokonca aj s miestnou predvoľbou.

Operátori dlhodobo uvádzajú, že je vhodné, aby ich klienti na takéto telefonáty nereagovali. Ak už v ňom budú chcú pokračovať, je potrebné, aby podvodníkom neposkytli osobné alebo akékoľvek iné údaje neznámym osobám.♦️

sevrin
22. aug 2025

Aj mne vyzváňajú tie urvy

anonym_9f92f8
22. aug 2025

@janka420 mne zase a české číslo +420 721 387 503a mužovi dáke rakúske

anonym_2c1f60
22. aug 2025

@maranco v tom clanku sa nic o rakuskych cislach nepise 🙈

maranco
22. aug 2025
@anonym_2c1f60

@maranco v tom clanku sa nic o rakuskych cislach nepise 🙈

@anonym_2c1f60 v tom prvom článku máš

Falošné brigády

Podvodníci v posledných dňoch aktívne oslovujú ľudí a často im volajú zo zahraničných čísel, často z Rakúska. Môže ísť aj o čísla, ktoré sa tvária ako zo Slovenska.

Automatizovaný hlas navádza obete, aby si uložili kontakt a komunikovali cez WhatsApp alebo Telegram. Tam im následne ponúknu prácu z domu – klikanie na reklamy či lajkovanie príspevkov.

muchotrafka298
22. aug 2025
@maranco

@anonym_2c1f60 v tom prvom článku máš

Falošné brigády

Podvodníci v posledných dňoch aktívne oslovujú ľudí a často im volajú zo zahraničných čísel, často z Rakúska. Môže ísť aj o čísla, ktoré sa tvária ako zo Slovenska.

Automatizovaný hlas navádza obete, aby si uložili kontakt a komunikovali cez WhatsApp alebo Telegram. Tam im následne ponúknu prácu z domu – klikanie na reklamy či lajkovanie príspevkov.

@maranco prave preto vsetko blokujem, nezdviham, nereagujem na spravy a na Whatsappe som ich nahlasila. Inac sa proti nim bojovat neda. My sme sa na tom bavili v praci, ze kolkym nam to prislo na firemne aj sukromne mobily, ze ako sme sa im pacili na pohovore v Polsku a podobne zvasty.

kristina0909
22. aug 2025

Mne dnes +43 678 40993142

hagshop
22. aug 2025

Mne volali 2x z Česka, 2x z Rakúska a 2x z Poľska. Vždy z iného čísla.

blondi2
22. aug 2025

Aj mne volali +43 678 70364500

muchotrafka298
22. aug 2025
@hagshop

Mne volali 2x z Česka, 2x z Rakúska a 2x z Poľska. Vždy z iného čísla.

@hagshop mne nikdy nevolali z toho isteho cisla 2 x napriklad, tiez je to vzdy nove cislo zakazdym. Ja mam teda skusenost len s Rakuskom a Polskom. Tam mi nejaka zenska na Whatsup vypisuje, vzdy je to zena a zakazdym ine cislo, blokujem, nahlasujem.

hagshop
22. aug 2025
@muchotrafka298

@hagshop mne nikdy nevolali z toho isteho cisla 2 x napriklad, tiez je to vzdy nove cislo zakazdym. Ja mam teda skusenost len s Rakuskom a Polskom. Tam mi nejaka zenska na Whatsup vypisuje, vzdy je to zena a zakazdym ine cislo, blokujem, nahlasujem.

@muchotrafka298 najlepšie je ich ignorovať. Pokiaľ číslo nepoznám (okrem dni kedy čakám kuriéra s balíkom) jednoducho neberiem. No bolo mi to divne a tak som hľadala odpoved na nete. Vraj je toho teraz veľa. Tam písali aj o telefonátoch z Británie. Taký som zatiaľ nemala 😁…

Strana
z2