Neustále hovory z rakúskych čísel
Už týždeň mne aj mojmu mužovi vyvolávajú čísla z rakúska ako +43 678 70382206 alebo +43 678 40952741 zaraz ich blokujem .Ak aj vám volali bola by som rada ak by ste ich sem poslali aby sme si ich mohli bloknut este pred tým ako by nam zase volali
@hagshop ja to ignorujem, nedviham, rovno blokujem potom. To mas pravdu, ze extremne je teraz tohoto vela, o telefonatoch z Britanie som nepocula.
@muchotrafka298 ak majú taktiku že nikdy nezavolajú z rovnakého čísla, ale tebe zobrazia iné číslo aký význam má blokovať tieto konkrétne čísla?
@muchotrafka298 ak majú taktiku že nikdy nezavolajú z rovnakého čísla, ale tebe zobrazia iné číslo aký význam má blokovať tieto konkrétne čísla?
@maranco aby ma to nemylilo, kedze mne volaju aj kolegyne z Rakuska. Ne ze omylom zavolam nejakym smejdom :D
@maranco aby ma to nemylilo, kedze mne volaju aj kolegyne z Rakuska. Ne ze omylom zavolam nejakym smejdom :D
@muchotrafka298 šmejdom sa nedovoláš, oni sa skrývajú za cudzie čísla ale možno si zablokuješ budúcu kolegyňu keď podvodníci zneužijú jej číslo
kolegyne si ukladaj s menom, tak budeš vedieť že ti volá
ja som mal v júli zmeškaný hovor, slovenské číslo, bol tam zobrazený názov firmy
volal som späť, zodvihol niekto a že mi určite nevolali a dnes už mali viacerých čo im volali do firmy, že majú od nich zmeškaný hovor
proste podvodníci použili spoofing, zobrazili číslo tej firmy aby vyzerali dôveryhodnejší a ľudia im dvíhali hovory
keby som ich rovno zablokoval a v budúcnosti potreboval danú firmu tak sa nedovolám, ale sa stáva že to číslo ani neexistuje ak ho teraz zablokujem ktovie kto ho naozaj dostane od operátora čo keď to bude práve kuriér ktorý mi bude niesť balíček, alebo učiteľka zo školy?
v Česku operátori blokujú spoofing, na Slovensku na to kašlú a "nedá sa"
https://www.idnes.cz/mobil/mobilni-operatori/an...
@muchotrafka298 šmejdom sa nedovoláš, oni sa skrývajú za cudzie čísla ale možno si zablokuješ budúcu kolegyňu keď podvodníci zneužijú jej číslo
kolegyne si ukladaj s menom, tak budeš vedieť že ti volá
ja som mal v júli zmeškaný hovor, slovenské číslo, bol tam zobrazený názov firmy
volal som späť, zodvihol niekto a že mi určite nevolali a dnes už mali viacerých čo im volali do firmy, že majú od nich zmeškaný hovor
proste podvodníci použili spoofing, zobrazili číslo tej firmy aby vyzerali dôveryhodnejší a ľudia im dvíhali hovory
keby som ich rovno zablokoval a v budúcnosti potreboval danú firmu tak sa nedovolám, ale sa stáva že to číslo ani neexistuje ak ho teraz zablokujem ktovie kto ho naozaj dostane od operátora čo keď to bude práve kuriér ktorý mi bude niesť balíček, alebo učiteľka zo školy?
v Česku operátori blokujú spoofing, na Slovensku na to kašlú a "nedá sa"
https://www.idnes.cz/mobil/mobilni-operatori/an...
@maranco mne sa toto iste stalo, ze mi proste zavolal clovek z Ciech, ze co mu v kuse vyvolavam cez den, co od neho chcem, on moje cislo nepozna. Hovorim, ze prepacte, ale ja som Vam urcite nevolala, to je nejaky omyl, mozno sa jedna o podvod, kedze nemam utajene cislo. Dost mi vynadal, ale tak ja co s tym mam? Ved tie databazy cisel sa daju kupit, su bezne dostupne.
Vsak jasne, ze si kolegyne a kolegov ukladam pod ich menom, ale ked mi volaju prvykrat tak neviem, ze kto to je.
Uz by s tym mohli nieco konecne spravit. Dnes to pokracuje. Zatial vedie u mna Rakusko...
Som tu vcera bola frajerka, ze nevolali a uz otravovali k obedu 🙈
Som tu vcera bola frajerka, ze nevolali a uz otravovali k obedu 🙈
@muchotrafka298 nic si z toho nerob...aj mna.

@muchotrafka298 nic si z toho nerob...aj mna.
@hagshop to uz mam zautomatizovane...kuknem na hodinky, ze zvoni mi mobil, vidim cislo "Rakusko" ani nekukam, rovno zrusim a ako tu pisu dievcata a chlapi, ze je to zbytocne, tak zablokujem. Pre lepsi pocit. A vsak ked mne prestanu volat, to budem mat jaky nudny zivot 😂
@hagshop to uz mam zautomatizovane...kuknem na hodinky, ze zvoni mi mobil, vidim cislo "Rakusko" ani nekukam, rovno zrusim a ako tu pisu dievcata a chlapi, ze je to zbytocne, tak zablokujem. Pre lepsi pocit. A vsak ked mne prestanu volat, to budem mat jaky nudny zivot 😂
@muchotrafka298 Ked to konecne niekto zacne riesit, tak svoj nudny zivot si budem priam uzivat. Vcera som skoro odignorovala sestricku od lekara, pretoze som si myslela, ze volaju opat ti exoti. Inak som zabudla napisat, ze mam aj 5 hovorov zo Slovenska...
@muchotrafka298 Ked to konecne niekto zacne riesit, tak svoj nudny zivot si budem priam uzivat. Vcera som skoro odignorovala sestricku od lekara, pretoze som si myslela, ze volaju opat ti exoti. Inak som zabudla napisat, ze mam aj 5 hovorov zo Slovenska...
@hagshop ved toto, mne tiez aj slovenske volali a teraz nevies, ze ci ti nevolaju od lekara, kurier alebo to nie je nieco dolezite. Uz sme taki otupeni z tychto podvodov, ze to uz nerozlisujeme.
Každý deň... prvé som tiež nevedela lebo mam aj známe v rakúsku tak som volala späť a bol to automat že potrebujú prebrať pracovnú ponuku 😀 tak som to zrušila. Včera sme sa o tom bavili aj s kamarátku. Povedala mi že jej povedal akurát známy že jednej pani zmizlo 11 tisíc z účtu- asi sa nechala oklamať a dala nejaké údaje. Banka že nevie kam presne ani ta platba išla ale že bola platba platná - o tomto diskutovať nejdem, myslím si že nejaké zabezpečenie na potvrdenie platby by malo prísť aj do ib ale tak keď už sú hocijaké podvody možno to je pravda. Takže nedvihat a blokovať.
Okrem toho mi ešte aj slovenské vyvolávajú že crypromenovy účet niekde mam a že tam mám 50 tisíc, tak som sa zasmiala že nech si ich teda nechajú a nech mi dajú pokoj. Ale vyvolávali jednu dobu stále aj keď som ich zrušila zas iné číslo.... a nakoľko som aj predávala majetok, tak som nikdy nevedela či náhodou niekdo nevolá aj za inzeráty..
A muž dnes mal aj z CZ
Každý deň... prvé som tiež nevedela lebo mam aj známe v rakúsku tak som volala späť a bol to automat že potrebujú prebrať pracovnú ponuku 😀 tak som to zrušila. Včera sme sa o tom bavili aj s kamarátku. Povedala mi že jej povedal akurát známy že jednej pani zmizlo 11 tisíc z účtu- asi sa nechala oklamať a dala nejaké údaje. Banka že nevie kam presne ani ta platba išla ale že bola platba platná - o tomto diskutovať nejdem, myslím si že nejaké zabezpečenie na potvrdenie platby by malo prísť aj do ib ale tak keď už sú hocijaké podvody možno to je pravda. Takže nedvihat a blokovať.
Okrem toho mi ešte aj slovenské vyvolávajú že crypromenovy účet niekde mam a že tam mám 50 tisíc, tak som sa zasmiala že nech si ich teda nechajú a nech mi dajú pokoj. Ale vyvolávali jednu dobu stále aj keď som ich zrušila zas iné číslo.... a nakoľko som aj predávala majetok, tak som nikdy nevedela či náhodou niekdo nevolá aj za inzeráty..
@noami12 na zaklade telefonatu Ti nikto nemoze ziadne peniaze zobrat z uctu. Na to je potrebny pristup do IB, ked im dovercivy clovek poskytne udaje a este tu platbu aj podpise. Male sumy overovane nie su, co sa tyka tvojho schvalenia.
@noami12 na zaklade telefonatu Ti nikto nemoze ziadne peniaze zobrat z uctu. Na to je potrebny pristup do IB, ked im dovercivy clovek poskytne udaje a este tu platbu aj podpise. Male sumy overovane nie su, co sa tyka tvojho schvalenia.
@muchotrafka298 male viem že nie ale mne niekedy príde aby som platbu potvrdila v IB. Ja sa pre toto nejdem o tom baviť, lebo je to už cez 3 človeka informácia.
@muchotrafka298 male viem že nie ale mne niekedy príde aby som platbu potvrdila v IB. Ja sa pre toto nejdem o tom baviť, lebo je to už cez 3 človeka informácia.
@noami12 mne tak pride skoro kazda platba, je ich velmi malo, ktore nie su overovane. Cize ja velmi dobre viem, co a komu platim a potvrdzujem. Len niekedy vznikaju taketo bludy, ze niekomu zobrali peniaze, je to bajka z kategorie "Jedna pani povedala". Lebo nikto sa neprizna k tomu, ze ho zneuzili, ze sam poskytol udaje a nasledne mu podvodnici vybielili ucet.
@janka420 Nedvíhať, je to najnovšia vlna podvodov. Všetci doma na mobile používame aplikáciu Môžem to zdvihnúť. Niektoré čísla už blokuje, lebo ich už ľudia nahlásili do databázy. Ale pre každý prípad sme si v nej zablokovali všetky volania z predvoľby +43678 , takže už nebudú otravovať.
Najlepšie je vždy také číslo zapísať do databáz https://www.neznamecislo.sk/ ,
https://www.vyhladavaniecisla.sk/ ,
https://www.mozemtozdvihnut.sk/
pomôže to ostatným, ktorý používajú aplikácie na blokovanie nevyžiadaných hovorov. Používame ju už dlho a zablokuje väčšinu hovorov od podvodníkov a šmejdov.
Dnes mi vynimocne neprisiel ziadny hovor. Mozno to uz u mna vzdali, nakolko som im doposial nezdvihla ani jeden. Skusaju tam, kde sa im zadari...
+4367870349974
Ja som ich ešte ani raz nestihla zdvihnúť a už ani nezdvihnem, mamina keď zdvihla, tak sa ozval automat a že chcú prebrať pracovnú ponuku a že si ich má pridať na WhatsApp. Blokujeme všetko, majú veľa čísiel, je to podvod.
@majkakoc mňa otravujú už asi tri mesiace zablokovala som asi 80cisel ktoré mi volali je to podvod nedvíhate treba blokovať tieto hovory rakúske cisla a dokonca volali aj zo slovenských čísel
A mame tu prve Spojene kralovstvo 😎 ...uz som sa bala, ze ma po Cesku, Polsku, Rakusku a Slovensku budu vynechavat 😀

@muchotrafka298 najlepšie je ich ignorovať. Pokiaľ číslo nepoznám (okrem dni kedy čakám kuriéra s balíkom) jednoducho neberiem. No bolo mi to divne a tak som hľadala odpoved na nete. Vraj je toho teraz veľa. Tam písali aj o telefonátoch z Británie. Taký som zatiaľ nemala 😁…
@hagshop ja to ignorujem, nedviham, rovno blokujem potom. To mas pravdu, ze extremne je teraz tohoto vela, o telefonatoch z Britanie som nepocula.