Neveríte v Trojicu, ale veríte v Boha?
ahojte,
som katolícka, presla som si roznymi vecami v zivote, mam vsetky sviatosti, rodina veriaca konzervativna. z vychodu sr dedina.
citala som rozne diskusie, studovala zdroje, bibliu,
biblia samotna je proti trojici.:(
trojica je podla mna vyymysel len rimskej cirkvi,ale je to podla mna obrovsky hriech,
jezis sa modlil k Bohu, jezis nebol bohom. je to mytus.
jezis, nie je stvoritel sveta, ja som nikdy nechapala tomu tej trojici, ze co to je vlastne?
to je nejaky blud. verim v Boha, aj ked hladam prave intenzivnejsie spojenie.
sympaticky mi je v tomto islam ,lebo tam je jediny boh a je to najnovsie nabozenstvo,ale tam zas nesuhlasim s viacerymi vecami ako je napr. zeny, postavenie zien, vybojna politika islamu, mnohozenstvo a pod. takjze to nie, ale je to nabozenstvo s vierou v jedneho boha, v krestanstve akoby to bol blud mi pride a podvrch, hoci milujem jezisa, a boha tiez, ale toto mi pride nelogicke, co nas uci cirkev a pod. nechodim preto ani do kostola. preco by mal byt farar muz z masa a kosti prostrednik medzi mnou a bohom?
chcem byt poslusne veriaca, zachovavam prikazania snazim sa, ale neviem, mozno budem zatratena, ale ja vazne neverim v trojicu,
jezis bol posol Boha, prorok a najvacsi z prorokov, ucenec, a tiez mal ducha bozieho v sebe, on poznal realne boha, a siril o nom zvest, ale naozaj nebol stvoritel, ved to je napisane aj v biblii predsa...
modlil sa k bohu, cize nemohol byt bohom,
a tu je kamen urazu, co v krestanstve teda nemam rada.
nechapem to
a som teda na vazkach, som taka, ze chcem v neico verit,ale v co. Obdivujem jezisa nasho mesiasa, ale tiez mi nejde do hlavy, preco akoze spasil nas na krizi a za nase hriechy zomrel, to co je za blbost, ved predsa bol ukrizovany zidmi a cisartom lebo hlasal novy smer - krestanstvo, ale nie za nase hriechy, nechapem to, neviem ako sa mam modlit, strasne ma to znervoznuje, co bude po smrti potom, ze nie som jedina prosim povedzte mi.
@zmrzlinka8 Jedno je len kolečko na fúriku. Nie sú traja, ale dvaja. A z toho vyplýva mnoho dôsledkov. Tisíce ľudí sú oklamaný a dostávajú falošného Ducha, ktorý je napodobeninou. A nevedia, že sú oklamaní.
@pasi7 ale uz prestaň s tými bludmi prosím ťa
Preco sa na zaciatku krstilo len v mene Jezisa Krista? Pretoze vsetky pravomoci p. Boh predal synovi a Jan Krstitel to vedel? V mene koho bol pokrsteny Jezis?
@pasi7
@eva8 Pretože On zomrel za moje hriechy, aj Tvoje. Jeho Duch je ten, kto nás uvádza do každej pravdy atď. A keby to neboli ľudia zmenili (pod vplyvom toho zlého) do dnes by sa krstilo len v mene Ježiša Krista.
@pasi7 ale uz prestaň s tými bludmi prosím ťa
@zmrzlinka8 Je mi ľúto, ale prežívaš kongnitívnu desonanciu?
@eva8 no eucharistia má oblátku/ hostiu, čo je úplne nebiblické. Ježiš lámal nekvasený chlieb a červ. víno/vínnu šťavu. A teda je v tom rozdiel, duchovný určite.
@makodob eucharistia je podvod a výmech obeti JK. Ježiš zomrel na kríži raz a navždy svojou obeťou vykúpil ľudí, Eucharistia je súčasťou obradu ktorý v tom "pokračuje" . vid. kat. katechizmus.
@makodob Chcela si napísať o hriechu proti DS. Písala si tu niekoľkokrát, že máš DS. Ja som sa spýtal, či to nevieš. To je moja otázka, je tam v prvom riadku.
@pasi7 no neviem, to že mám Ducha Svatého neznamená, že viem všetko. Nikto nevie všetko, len Boh. Mňa teda zaujíma tvoja odpoveď, prečo len pri Duchom Svatom to nebude odpustené a pri Ježišovi áno?
@tilonka Vies vysvetlit verse o Bozej trojici? Napriklad tieto?
Tit 2, 13
„Očakávajúc blahoslavenú nádej a zjavenie slávy nášho veľkého Boha a Spasiteľa Ježiša Krista.“
Písmo neochvejne svedčí, že Spasiteľom je Boh. Písmo neochvejne svedčí, že Spasiteľom je Ježiš Kristus.
Iz 43, 11
„Ja ja som Hospodin a niet Spasiteľa krome mňa!“
Iz 45, 21
„Lebo niet viacej nijakého Boha krome mňa, niet silného Boha spravedlivého a spasiteľa krome mňa!“
Kde tu je trojica?
Ja tam čítam len jeden Boh a Jeho Syn.
@pasi7
Verse ktore hovoria ze Jezis je Boh a doteraz si ich nevysvetlil opacne.?
Iz 9, 6
„Lebo dieťa sa nám narodilo, syn nám je daný, a kniežatstvo bude na jeho pleci, a nazovú jeho meno: Predivný, Radca, Silný Bôh, Udatný Hrdina, Otec Večnosti, Knieža Pokoja.“
Tu sa hovori, prorokuje ze pride Pan Jezis a uvedene je, kto Pan Jezis a teda silny Boh
Tit 2, 13
„Očakávajúc blahoslavenú nádej a zjavenie slávy nášho veľkého Boha a Spasiteľa Ježiša Krista.“
Písmo neochvejne svedčí, že Spasiteľom je Boh. Písmo neochvejne svedčí, že Spasiteľom je Ježiš Kristus.
Iz 43, 11
„Ja ja som Hospodin a niet Spasiteľa krome mňa!“
Iz 45, 21
„Lebo niet viacej nijakého Boha krome mňa, niet silného Boha spravedlivého a spasiteľa krome mňa!“Iz 9, 6
„Lebo dieťa sa nám narodilo, syn nám je daný, a kniežatstvo bude na jeho pleci, a nazovú jeho meno: Predivný, Radca, Silný Bôh, Udatný Hrdina, Otec Večnosti, Knieža Pokoja.“
Tu sa hovori, prorokuje ze pride Pan Jezis a uvedene je, kto Pan Jezis a teda silny Boh
@eva8 To nebol nejaký človek ! To bola zakladateľka ... aby to bolo zrejmejšie tak to napíšem polopate - služobníčka satanova, ktorá spísala knihy priamo od satana. Tá kniha je k dispozícii a možno si to overiť. Ale tú nepotrebujeme. Stačí čítať Písmo.
A pohanský Trojjediný Boh sa skladá z Boha, Syna a tretej osoby Ducha SVätého, na ktorého "miesto" sa nominoval alebo obsadil ho sám Satan.
Keď som bol mladý dostal so od neho dary. Je to už 30 rokov, čo som uveril v Pána Ježiša. Pôvodne som tiež veril v Trojicu. pretože som si to v Písme neoveril.
A nie nerobím si srandu. Stačí čítať Písmo. Stovky veršov trojicu popierajú !
Okrem toho existuje tzv. skúška správnosti tak ako v matematike alebo v ekonomických výpočtoch.
Nie je možné aby bola pravda o trojici a súčasne texty Písma.
Duch svätý nie je tretia osobe, Duch Svätý je Boží Duch - všadeprítomný, ktorého sa Pán Ježiš po svojom nanebovstúpení "vzdal" a posla ho Jeho Otec na zem kvôli nám ľuďom.
Gal 4,6 A že ste synovia, poslal Boh Ducha svojho Syna do našich sŕdc, ktorý volá: Abba Otče!
@pasi7 ty si nedostal dary, bol si posadnutý démonmi a to je rozdiel a teda obrovský oproti darom Ducha Svatého. Áno diabol napadobňuje Božie veci, aj diabol hovorí jazykmi, ale nemá schopnosť uzdravovať, ani kriesiť, nemá tvoriteľskú moc. Ak sa niekto uzdraví od liečiteľa démonickou mocou, tak sa tá choroba premiestňuje, neodíde, zmizne len príznak a objaví sa inde. Čo si už spojí málo ľudí, sú oklamaní. Diablovou mocou dokonca vie človek vziať bolesť inému človeku, no potom je zle jemu. Len sa to presúva, toto Boh nerobí.
A dnes žiaľ majú démonov aj kresťania a ešte veria klamstvu, že keď majú Ducha Svatého nemožu ich posadnuť démoni. Všade sú démoni a padlý anjeli, tento svet patrí diablovi, zapni telku a pár démonov ti z nej vyskočí, filmy sú satanistické, všade sú satanistické logá, deti nosia na oblečení pentagram, ľudia meditujú jogou a otvárajú sa ďalším démonom a pod. Dostávame sa katastrofálnej nemorálnosti ako pred potopou, kedy Boh musel zničit všetko, ale ešte tam nie sme, žiaľ, ešte bude horšie. Ale potom konečne príde Ježiš a vezme svoju nevestu.
Mat 24, 37-44
,, A jako bolo za dní Noeho, tak bude aj za príchodu Syna človeka: 38 lebo jako v tých dňoch pred potopou jedli a pili, ženili sa a vydávaly až do toho dňa, ktorého vošiel Noe do korábu, 39 a nezvedeli, až prišla potopa a všetkých zachvátila: tak bude aj za príchodu Syna človeka. 40 Vtedy budú dvaja na poli; jeden bude vzatý a druhý zanechaný. 41 Dve budú mlieť vo mlyne; jedna bude vzatá a druhá zanechaná. 42 Teda bdejte, lebo neviete, v ktorú hodinu a v ktorý deň prijde váš Pán. 43 Ale to vedzte, že keby hospodár vedel, v ktorú stráž prijde zlodej, bdel by a nedal by podkopať svoj dom. 44 Preto aj vy buďte hotoví, lebo v tú hodinu, v ktorú sa nenazdáte, prijde Syn človeka.”
@pasi7 no neviem, to že mám Ducha Svatého neznamená, že viem všetko. Nikto nevie všetko, len Boh. Mňa teda zaujíma tvoja odpoveď, prečo len pri Duchom Svatom to nebude odpustené a pri Ježišovi áno?
@makodob Ani ja neviem všetko. 🙂
Je napísané
Ján 16:13 Ale keď prijde on, ten Duch pravdy, uvedie vás do každej pravdy; lebo nebude hovoriť sám od seba, ale bude hovoriť všetko, čokoľvek počuje, aj budúce veci vám bude zvestovať.
Duch Svätý je ten, kto človeka oslovuje, usvedčuje z hriechu, dáva mu pochopiť Písmo, vyučuje ho, napráva, atď. Je to jediná možná komunikácia , ktorá je medzi človekom a Bohom. On skúma naše srdce ( alebo ľadviny ako je napísané), oslovuje nás počas života, atď.
Ak hrešíme proti nemu, a ignorujeme Ho, odíde, a potom už nie je iná možnosť ako nás "informovať" o tom, že robíme zle...
V podstate on je Ten kto "aktivuje" naše svedomie, pretože ako je napísané
Rímskym 2:14 Lebo keď pohania, nemajúci zákona, prírodou robia to, čo požaduje zákon, tí teda nemajúc zákona sami sebe sú zákonom,
On pôsobí na všetkých.
Preto ak hrešíme proti DS, a on od nás "odíde" už nie je možné nám pomôcť.. Nie je možné, aby k nám Boh prehovoril, pretože sme jediné spojenie "ustrihli". Nie je možné nás upozorniť, varovať, a v konečnom dôsledku zachrániť.
Ján 16:8 A keď on prijde, bude usvedčovať svet o hriechu, o spravedlivosti a o súde,
9 a to o hriechu preto, že neveria vo mňa;

@pasi7 ty si nedostal dary, bol si posadnutý démonmi a to je rozdiel a teda obrovský oproti darom Ducha Svatého. Áno diabol napadobňuje Božie veci, aj diabol hovorí jazykmi, ale nemá schopnosť uzdravovať, ani kriesiť, nemá tvoriteľskú moc. Ak sa niekto uzdraví od liečiteľa démonickou mocou, tak sa tá choroba premiestňuje, neodíde, zmizne len príznak a objaví sa inde. Čo si už spojí málo ľudí, sú oklamaní. Diablovou mocou dokonca vie človek vziať bolesť inému človeku, no potom je zle jemu. Len sa to presúva, toto Boh nerobí.
A dnes žiaľ majú démonov aj kresťania a ešte veria klamstvu, že keď majú Ducha Svatého nemožu ich posadnuť démoni. Všade sú démoni a padlý anjeli, tento svet patrí diablovi, zapni telku a pár démonov ti z nej vyskočí, filmy sú satanistické, všade sú satanistické logá, deti nosia na oblečení pentagram, ľudia meditujú jogou a otvárajú sa ďalším démonom a pod. Dostávame sa katastrofálnej nemorálnosti ako pred potopou, kedy Boh musel zničit všetko, ale ešte tam nie sme, žiaľ, ešte bude horšie. Ale potom konečne príde Ježiš a vezme svoju nevestu.
Mat 24, 37-44
,, A jako bolo za dní Noeho, tak bude aj za príchodu Syna človeka: 38 lebo jako v tých dňoch pred potopou jedli a pili, ženili sa a vydávaly až do toho dňa, ktorého vošiel Noe do korábu, 39 a nezvedeli, až prišla potopa a všetkých zachvátila: tak bude aj za príchodu Syna človeka. 40 Vtedy budú dvaja na poli; jeden bude vzatý a druhý zanechaný. 41 Dve budú mlieť vo mlyne; jedna bude vzatá a druhá zanechaná. 42 Teda bdejte, lebo neviete, v ktorú hodinu a v ktorý deň prijde váš Pán. 43 Ale to vedzte, že keby hospodár vedel, v ktorú stráž prijde zlodej, bdel by a nedal by podkopať svoj dom. 44 Preto aj vy buďte hotoví, lebo v tú hodinu, v ktorú sa nenazdáte, prijde Syn človeka.”
@makodob
A Ježiš odpovedal a riekol im: Blúdite, pretože neznáte písem ani moci Božej;
Matúš 22:29
@zmrzlinka8 Jedno je len kolečko na fúriku. Nie sú traja, ale dvaja. A z toho vyplýva mnoho dôsledkov. Tisíce ľudí sú oklamaný a dostávajú falošného Ducha, ktorý je napodobeninou. A nevedia, že sú oklamaní.
@pasi7 a aký to je falošný Duch Svatý? myslíš tie zbory, kde sa váľajú po zemi, rehotajú, brešia ako psy? Lebo každý súdny človek, ktorý otvorí Písmo a prečíta si ovocie Ducha, musí vedieť, že pokoj, radosť a láska vyzerajú inak. Tieto prejavy sú démonické, ale je fakt, že mnoho takých ,,kresťanských zborov” existuje. Aj u nás sú vačšina zborov nie pod vedením Ducha Svatého, čo žiaľ veľmi smutný fakt. Ale na druhej strane aj Duch Svatý prejavuje svoju moc. Nie každý to rozlišuje.
Je napísané
Ján 16:13 Ale keď prijde on, ten Duch pravdy, uvedie vás do každej pravdy; lebo nebude hovoriť sám od seba, ale bude hovoriť všetko, čokoľvek počuje, aj budúce veci vám bude zvestovať.
Duch Svätý je ten, kto človeka oslovuje, usvedčuje z hriechu, dáva mu pochopiť Písmo, vyučuje ho, napráva, atď. Je to jediná možná komunikácia , ktorá je medzi človekom a Bohom. On skúma naše srdce ( alebo ľadviny ako je napísané), oslovuje nás počas života, atď.
Ak hrešíme proti nemu, a ignorujeme Ho, odíde, a potom už nie je iná možnosť ako nás "informovať" o tom, že robíme zle...
Rímskym 2:14 Lebo keď pohania, nemajúci zákona, prírodou robia to, čo požaduje zákon, tí teda nemajúc zákona sami sebe sú zákonom,
On pôsobí na všetkých.
Preto ak hrešíme proti DS, a on od nás "odíde" už nie je možné nám pomôcť.. Nie je možné, aby k nám Boh prehovoril, pretože sme jediné spojenie "ustrihli". Nie je možné nás upozorniť, varovať, a v konečnom dôsledku zachrániť.
Ján 16:8 A keď on prijde, bude usvedčovať svet o hriechu, o spravedlivosti a o súde,
@pasi7 ale to si mi neodpovedal na otázku.
A nesúhlasím, Duch Svatý neodíde z človeka, ak už v človeku raz je. Boh nie je človek. Duch Svatýmože byť človekom umlčaný, tým, že je človek neposlušný. Ale spása je dar a Boh neľutuje svoje dary. Boh v nás dokončí čo začal, neujde pri prekážke. Potom by nebol všemohúci a mocný Boh. Žiaľ niektorí takto skončia v súžení, ALE neprídu o spasenie! Toto je démonicka dogma, ak niekto tvrdí, že človek može prísť o spasenie. My si to spasenie totiž ani nezaslúžime, Ježiš zaplatil cenu za hriech a my to vieme len prijať. Spasenie sa nedá odpracovať skutkom, spasenie je skrze vieru, ktorú potvrdzujú potom skutky.
@makodob
A Ježiš odpovedal a riekol im: Blúdite, pretože neznáte písem ani moci Božej;
Matúš 22:29
@pasi7 to píšeš mne, že ja blúdim? Ty ktorý neveríš v dary Ducha Svatého, alebo ich teda podľa tvojich výrokov spochybňuneš? Veď o daroch máš v Písme toho dosť. A ja som si žalila vela útokov od diabla skrze moju službu, veľmi viem o čom hovorím. Takže kto tu blúdi?
Je napísané
On pôsobí na všetkých.
@pasi7 @pasi7 hriech proti Duchu Svatému je, že ak človek konal v moci Ducha Svatého ako Ježiš vyháňal démonov príde iný človek, ktorý pozná Boha, pozná Písmo ako v Písme farizej a napriek tomu vedome povie na moc Ducha Svatého, že je démonická.
Mat 12,22- 32:
,, Vtedy mu doviedli posadlého démonom, slepého a nemého, a uzdravil ho, takže ten slepý a nemý i hovoril i videl. 23 A všetky tie zástupy žasly a vravely: Či nie je toto ten syn Dávidov? 24 Ale keď to počuli farizeovia, povedali: Tento nevyháňa démonov, iba Belzebúbom, kniežaťom nad démonami. 25 A Ježiš vediac ich myšlienky povedal im: Každé kráľovstvo, rozdelené proti sebe, pustne; a niktoré mesto, rozdelené proti sebe, alebo tiež niktorý dom, rozdelený proti sebe, neobstojí. 26 A jestli satan vyháňa satana, sám so sebou je rozdelený, a jako tedy obstojí jeho kráľovstvo? 27 A jestli ja Belzebúbom vyháňam démonov, vaši synovia ich kým vyháňajú? Preto oni budú vašimi sudcami. 28 Ale jestli ja Duchom Božím vyháňam démonov, vtedy nečakane prišlo k vám kráľovstvo Božie. 29 Alebo jako môže niekto vojsť do domu silného a zlúpiť jeho náradie, keby prv nepoviazal toho silného? Len potom olúpi jeho dom. 30 Ten, kto nie je so mnou, je proti mne, a kto neshromažďuje so mnou, rozptyľuje 31 Preto vám hovorím, že každý hriech a každé rúhanie bude odpustené ľuďom, ale rúhanie sa proti Duchu nebude odpustené ľuďom. 32 A kto by povedal slovo proti Synovi človeka, bude mu odpustené; ale kto by povedal proti Svätému Duchu, nebude mu odpustené ani v tomto veku ani v budúcom.”
Moja otázka znela, že ak je Ježiš Boh a Duch Svatý nie, prečo hriech proti Ježišovi bude odpustený a proti Duchu Svatému nie? A tým, že tvrdíš, že Duch Svatý odíde to nie je, lebo to sa nemože stať. Neexistuje na to žiaden verš v Písme, kde je napísané ak človek neposlúcha Duch Svatý sa zbalí a odíde. To je tvoje domýšľanie ako mnoho, čo si si domyslel.
Ef 2,8-9:
,,Lebo ste milosťou spasení skrze vieru, a to nie zo seba, je to dar Boží, 9 nie zo skutkov, aby sa niekto nechválil.”
Rim 11,29:
,,Lebo nijakým činom neželie Bôh darov svojej milosti a svojho povolania. “
Fil 1,6:
,,práve preto dôverujem, že ten, ktorý započal vo vás dobré dielo, ho aj dokoná a zachová až do dňa Ježiša Krista,”
Skutky 2,38:
,, A Peter im povedal: Čiňte pokánie, a nech sa pokrstí jeden každý z vás na meno Ježiša Krista na odpustenie svojich hriechov, a dostanete dar Svätého Ducha. ”
Ak dostanem Ducha Svatého, ktorý je darom od Boha, ak je spása dar milosti a Boh neľutuje svoje dary a ani povolania, ktoré nám dal. Tak ako keď ich neľutuje, ako možeme o nich prísť? Ako?
@pasi7 a aký to je falošný Duch Svatý? myslíš tie zbory, kde sa váľajú po zemi, rehotajú, brešia ako psy? Lebo každý súdny človek, ktorý otvorí Písmo a prečíta si ovocie Ducha, musí vedieť, že pokoj, radosť a láska vyzerajú inak. Tieto prejavy sú démonické, ale je fakt, že mnoho takých ,,kresťanských zborov” existuje. Aj u nás sú vačšina zborov nie pod vedením Ducha Svatého, čo žiaľ veľmi smutný fakt. Ale na druhej strane aj Duch Svatý prejavuje svoju moc. Nie každý to rozlišuje.
@makodob Áno aj.
Keby boli prejavu falošného Ducha len negatívne, asi b tým nikoho neoklamal, a nemalo by význam aby vôbec boli....
A nesúhlasím, Duch Svatý neodíde z človeka, ak už v človeku raz je. Boh nie je človek. Duch Svatýmože byť človekom umlčaný, tým, že je človek neposlušný. Ale spása je dar a Boh neľutuje svoje dary. Boh v nás dokončí čo začal, neujde pri prekážke. Potom by nebol všemohúci a mocný Boh. Žiaľ niektorí takto skončia v súžení, ALE neprídu o spasenie! Toto je démonicka dogma, ak niekto tvrdí, že človek može prísť o spasenie. My si to spasenie totiž ani nezaslúžime, Ježiš zaplatil cenu za hriech a my to vieme len prijať. Spasenie sa nedá odpracovať skutkom, spasenie je skrze vieru, ktorú potvrdzujú potom skutky.
@makodob Mliečko
@makodob To sme už mimo tému, ale dobre takže Ananiá a Zafíra zomreli a budú podľa Teba v nebi? Prečo potom zomreli? AK nie je možné aby od človeka odišiel DS, prečo potom povedal Pán Ježiš príklad o tých, ktorým povie pri príchode, "odíťte činitelia neprávosti, nepoznám Vás? Títo činili tie skutky "darov Ducha" a predsa to Ježiš vyhodnotil inak ako to videli oni.
PS. Nie je pravda, že by som neveril na dary DS. Si veľmi domýšľavá, alebo prekrucuješ schválne.
@makodob Áno aj.
Keby boli prejavu falošného Ducha len negatívne, asi b tým nikoho neoklamal, a nemalo by význam aby vôbec boli....
@pasi7 Áno aj, to e súčasť toho, čo som napísal.
Nik na začiatku svojej viery nepozná všetko.
Človek sa môže po čase odvrátiť od Boha. Môže mu Boh po čase ukázať ďalšiu pravdu, o ktorej nevedel a on ju môže odmietnuť, pretože máme slobodnú vôľu. Ak v dôsledku toho hreší, hreší proti DS.
Osobne som poznal ľudí, ktorí prejavovali svoju vieru aj v skutkoch, ktoré človek nemôže bez DS. A potom sa vrátili do hriechu...
Ale vyzerá to, že si presvedčená, že sa mýliť nemôžeš... podľa toho, čo píšeš.
@pasi7 tú kongnitívnu desonanciu asi prežívaš ty, najskor som trafila citlivé miesto!
@makodob V čom?
Preštudoval som učenia skoro všetkých cirkví, (hlavných) včetne tých, ktorí tak radi rozprávajú o znovuzrodení a Duchovných daroch, ale pritom ich členovia sú namyslení, nepoznajú Písmo a často hrešia /niektorí o tom nevedia.
Študoval som to preto, aby som vedel aké sú rozdiely v učení jednotlivých cirkví, jednak medzi nimi a jednak rozdiely oproti tomu o je napísané v Písme.
V čom by som mal mať kognitívnu disonanciu, ak toto všetko, o čom tu píšeš už poznám?
@pasi7 @pasi7 hriech proti Duchu Svatému je, že ak človek konal v moci Ducha Svatého ako Ježiš vyháňal démonov príde iný človek, ktorý pozná Boha, pozná Písmo ako v Písme farizej a napriek tomu vedome povie na moc Ducha Svatého, že je démonická.
Mat 12,22- 32:
,, Vtedy mu doviedli posadlého démonom, slepého a nemého, a uzdravil ho, takže ten slepý a nemý i hovoril i videl. 23 A všetky tie zástupy žasly a vravely: Či nie je toto ten syn Dávidov? 24 Ale keď to počuli farizeovia, povedali: Tento nevyháňa démonov, iba Belzebúbom, kniežaťom nad démonami. 25 A Ježiš vediac ich myšlienky povedal im: Každé kráľovstvo, rozdelené proti sebe, pustne; a niktoré mesto, rozdelené proti sebe, alebo tiež niktorý dom, rozdelený proti sebe, neobstojí. 26 A jestli satan vyháňa satana, sám so sebou je rozdelený, a jako tedy obstojí jeho kráľovstvo? 27 A jestli ja Belzebúbom vyháňam démonov, vaši synovia ich kým vyháňajú? Preto oni budú vašimi sudcami. 28 Ale jestli ja Duchom Božím vyháňam démonov, vtedy nečakane prišlo k vám kráľovstvo Božie. 29 Alebo jako môže niekto vojsť do domu silného a zlúpiť jeho náradie, keby prv nepoviazal toho silného? Len potom olúpi jeho dom. 30 Ten, kto nie je so mnou, je proti mne, a kto neshromažďuje so mnou, rozptyľuje 31 Preto vám hovorím, že každý hriech a každé rúhanie bude odpustené ľuďom, ale rúhanie sa proti Duchu nebude odpustené ľuďom. 32 A kto by povedal slovo proti Synovi človeka, bude mu odpustené; ale kto by povedal proti Svätému Duchu, nebude mu odpustené ani v tomto veku ani v budúcom.”
Moja otázka znela, že ak je Ježiš Boh a Duch Svatý nie, prečo hriech proti Ježišovi bude odpustený a proti Duchu Svatému nie? A tým, že tvrdíš, že Duch Svatý odíde to nie je, lebo to sa nemože stať. Neexistuje na to žiaden verš v Písme, kde je napísané ak človek neposlúcha Duch Svatý sa zbalí a odíde. To je tvoje domýšľanie ako mnoho, čo si si domyslel.
Ef 2,8-9:
,,Lebo ste milosťou spasení skrze vieru, a to nie zo seba, je to dar Boží, 9 nie zo skutkov, aby sa niekto nechválil.”
Rim 11,29:
Fil 1,6:
,,práve preto dôverujem, že ten, ktorý započal vo vás dobré dielo, ho aj dokoná a zachová až do dňa Ježiša Krista,”
Skutky 2,38:
,, A Peter im povedal: Čiňte pokánie, a nech sa pokrstí jeden každý z vás na meno Ježiša Krista na odpustenie svojich hriechov, a dostanete dar Svätého Ducha. ”
Ak dostanem Ducha Svatého, ktorý je darom od Boha, ak je spása dar milosti a Boh neľutuje svoje dary a ani povolania, ktoré nám dal. Tak ako keď ich neľutuje, ako možeme o nich prísť? Ako?
@makodob
Ananiáš a Zafíra ani nedožili svoj pozemský život, zomreli hneď,. okamžite.
Takže čo, bola to len taká svojvôľa, že ich Boh zabil?
Neberiem Ti Tvoj názor, ale načo sa pýtaš, ked´ to potom neguješ?
Aby si mala navrch, aby si "pohladkala" svoje ego?
Človek sa môže po čase odvrátiť od Boha. Môže mu Boh po čase ukázať ďalšiu pravdu, o ktorej nevedel a on ju môže odmietnuť, pretože máme slobodnú vôľu. Ak v dôsledku toho hreší, hreší proti DS.
Osobne som poznal ľudí, ktorí prejavovali svoju vieru aj v skutkoch, ktoré človek nemôže bez DS. A potom sa vrátili do hriechu...
@pasi7 týmto to zase obmedzuješ na skutky človeka.Každý kresťaň ma pády, týmto by sme všetci skončili bez Ducha.
Mat 12,22- 32:
Ef 2,8-9:
Rim 11,29:
Fil 1,6:
Skutky 2,38:
@makodob
"Neexistuje na to žiaden verš v Písme, kde je napísané ak človek neposlúcha Duch Svatý sa zbalí a odíde. To je tvoje domýšľanie ako mnoho, čo si si domyslel."
Asi si toho z Písma moc neprečítala, ak toto tvrdíš.
Nie je tu priestor, aby sme tu prebrali všetky prípady. Ale čo napr. Šalamún, keď začal hrešiť tým, že dovolil pohanské chrámy, v ktorých sa robili obete? (A podotýkam, že sa často obetovali malé deti) To ho k tomu viedol DS? To asi sotva. Že sa "spamätal" je pravda, ale nie každý sa zastaví skôr, ako úplne "ohluche" voči hlasu DS. Alebo "oslepne" ako v ďalšom príklade:
Keď Izraeliti neposlúchali na ceste z Egypta a začali hrešiť proti Bohu. Poslal Boh hady aby ich štípali. Mali možnosť záchrany a predsa sa ich srdcia tak zatvrdili proti DS, že radšej v neposlušnosti zomreli, ako by poslúchli. Mali určitý čas, aby sa pozreli na hada, kým neprídu o zrak. Potom keď oslepli, už šanca na záchranu nebola.
Píše o tom aj ap. v NZ. Varuje nás pred tým, preto to spomína.
Alebo dokonca Boží prorok, ktorý prestal Boha poslúchať a vybral si radšej "profit" ako poslušnosť Bohu. K tomu ho asi neviedol DS? Či...
Mohol by som pokračovať, ale otázne je, či to nebude strata času.
Teória o nemožnosti "straty" spasenia nie je biblická. Je postavená na pár veršoch s ignoráciou mnohých iných, veršov aj príbehov, ktoré ukazujú, že to je možné. A stalo sa to mnohokrát.
už aj preto, lebo Boh rešpektuje našu slobodnú vôľu, či sme veriaci alebo neveriaci. Aj neveriaci môže prestať veriť, prestať Boha poslúchať a prísť o večný život. Inak by nás pred tým ap. nevaroval.
Júda 1:11 Beda im! Lebo odišli cestou Kainovou a, pojatí bludom Balámovej mzdy, sa vykydli a protirečením Kóreho zahynuli.
Židom 3:15 Teda keď je povedané: Dnes, keby ste počuli jeho hlas, nezatvrdzujte svojich sŕdc ako v tom rozhorčení Boha!
atď.
Je napísané: telesný človek nechápe Ducha Božieho.
Aj telesný človek si môže myslieť, že má DS.
@pasi7 áno osobne som poznala takých ľudí aj ja, ale podľa mňa taký ľudia nie sú znovuzrodení. A poznám ľudí čo 20r stáli vo viere, konali len čo chceli (teda isto nie s súlade s Duchom Svatým) a teraz slúžia Bohu celým srdcom. A predtým neboli znovuzrodení, len zažili Boha zčasti, Duch Svatý bol okolo nich, nie v nich. Ani farizeji nemali Svatého Ducha a Ježiš to povedal pri nich. Ananiáš a Zafira tiež nevieme, či boli znovuzrodení, ale vedome klamali, naplánovali si to, tak ako si plánovali aj farizejí a chceli Ježiša zabiť, pritom nepopierateľne videli Božiu moc skrze Ducha. Ja ťa nenegujem, ja tomu chcem porozumieť, lebo Písmo hovorí to i to a zároveň si neprotirečí. Ty si protirečíš, lebo negujes Pravdu Božieho Slova, že Boh neľutuje svoje dary. V tých veršoch je niečo viac, čo tam nevidíme.
@makodob Nič neobmedzujem.
Nik sa nedostane do neba, ak nevyperie svoje rúcho v krvi Baránkovej.
@pasi7 ale to rúcho si nedokáže vyprať sám, opať sme pri Božej milosti. Áno, človej musí chcieť, ale aj to je milosť Božia. Ja by som sa nikdy neobrátila ak by si ma nepritiahol Boh. Sama zo seba nie.
@makodob Nič neobmedzujem.
Nik sa nedostane do neba, ak nevyperie svoje rúcho v krvi Baránkovej.
@pasi7 Ježišova modlitba k Otcovi:
Ján 17:
11-12
A už viac nie som na svete, ale oni sú na svete, a ja idem k tebe. Svätý Otče, zachovaj ich v svojom mene, ktorých si mi dal, aby boli jedno jako my. 12 Keď som bol s nimi na svete, ja som ich ostríhal v tvojom mene, ktorých si mi dal, a strážiac zachránil, a nikto z nich nezahynul, iba ten syn zatratenia, aby sa naplnilo Písmo.
15-21:
,, Neprosím, žeby si ich vzal zo sveta, ale žeby si ich zachoval od zlého. 16 Zo sveta nie sú, jako ja nie som zo sveta. 17 Posväť ich v svojej pravde! Tvoje slovo je pravda. 18 Jako si ty mňa poslal na svet, tak som i ja ich poslal do sveta. 19 A ja za nich posväcujem sám seba, aby aj oni boli posvätení v pravde. 20 Ale neprosím len za týchto, ale aj za tých, ktorí majú skrze ich slovo uveriť vo mňa, 21 aby boli všetci jedno, jako si ty, Otče, vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás jedno, aby svet uveril, že si ma ty poslal.”
@pasi7 dakujem. Aj clanok som citala. Niektore tvoje schopnosti sa vyvinuli, lebo si sa im venoval, silvovu metodu si sa naucil, k astralnemu cestovaniu si sa tiez dostal svojou volou. A dosledkom bola paralyza.
Suhlasim s tebou, ze viera v p. Boha je ta prava, vsetok okultizmus nas nesie do skodiacich sfer. Na druhej strane, vychodne liecitelske metody povazujem za zbierku dlhorocnych skusenosti. U nas sa tiez liecilo bylinkami. Na zaklade ich ucinnych latok sa vyrabaju aj umele lieciva. Ale metody, ktore skodia cloveku, alebo ktore ovplyvnuju cloveka su proti Bohu. Mame slobodnu volu, nou sa mozme rozhodnut dodrziavat prikazania. Su jednoduche, ale paradoxne, velmi tazke na dodrziavanie.
@makodob
"Neexistuje na to žiaden verš v Písme, kde je napísané ak človek neposlúcha Duch Svatý sa zbalí a odíde. To je tvoje domýšľanie ako mnoho, čo si si domyslel."
Nie je tu priestor, aby sme tu prebrali všetky prípady. Ale čo napr. Šalamún, keď začal hrešiť tým, že dovolil pohanské chrámy, v ktorých sa robili obete? (A podotýkam, že sa často obetovali malé deti) To ho k tomu viedol DS? To asi sotva. Že sa "spamätal" je pravda, ale nie každý sa zastaví skôr, ako úplne "ohluche" voči hlasu DS. Alebo "oslepne" ako v ďalšom príklade:
Keď Izraeliti neposlúchali na ceste z Egypta a začali hrešiť proti Bohu. Poslal Boh hady aby ich štípali. Mali možnosť záchrany a predsa sa ich srdcia tak zatvrdili proti DS, že radšej v neposlušnosti zomreli, ako by poslúchli. Mali určitý čas, aby sa pozreli na hada, kým neprídu o zrak. Potom keď oslepli, už šanca na záchranu nebola.
Alebo dokonca Boží prorok, ktorý prestal Boha poslúchať a vybral si radšej "profit" ako poslušnosť Bohu. K tomu ho asi neviedol DS? Či...
Teória o nemožnosti "straty" spasenia nie je biblická. Je postavená na pár veršoch s ignoráciou mnohých iných, veršov aj príbehov, ktoré ukazujú, že to je možné. A stalo sa to mnohokrát.
už aj preto, lebo Boh rešpektuje našu slobodnú vôľu, či sme veriaci alebo neveriaci. Aj neveriaci môže prestať veriť, prestať Boha poslúchať a prísť o večný život. Inak by nás pred tým ap. nevaroval.
Júda 1:11 Beda im! Lebo odišli cestou Kainovou a, pojatí bludom Balámovej mzdy, sa vykydli a protirečením Kóreho zahynuli.
Židom 3:15 Teda keď je povedané: Dnes, keby ste počuli jeho hlas, nezatvrdzujte svojich sŕdc ako v tom rozhorčení Boha!
atď.
@pasi7 ty nevieš základný rozdiel medzi starým a novým zákonom?! Prepáč, ale Šalamún a ani nikto z tých, čo si spomenul nemali Ducha Svatého! To je možné až po Ježišovej smrti, konkrétne prvýkrát sa to stalo hromadne na Letnice. Dovtedy nikdy nemal človek Ducha Svatého v sebe, v tele. A vieš prečo? Lebo ešte Ježiš nezaplatil cenu za naše hriechy na kríži. V starom zákone operuje Duch Svatý/ resp Boží iba okolo ľudí nie v nich, tak isto aj pri apoštoloch do času, kým Ježiš nevstal z mŕtvych a potom ich chodil ešte 40dní učiť. Nehnevaj sa, ale nerozumieš základným veciam, ako možeš rozumieť spaseniu a iným veciam. Máš v tom teda riadny chaos! A to isto nie je z Boha, je mi z toho smutno, že máš toľko sebavedomia…že Šalamún a proroci, ach…preto sa v žaľmoch modlili, aby od nich Duch Boží neodišiel, lebo odchádzal a prichádzal ako On chcel a On si vyberal ľudí. Jediný pri ktorom bol neustále bol Dávid, on bol mužom podľa Božieho srdca, ale bol pri ňom( nie v ňom) Duch Svatý. A rozdiel v novom zákone je ten, že už my pozývame Ducha Svatého do nás, skrze uverenie, že Ježiš je náš Spasiteľ. A kto papá mliečko a vystatuje sa.
@makodob
atď.
@pasi7 Dokiaľ nezomrel Ježiš na kríži Boh prebýval v stánkoch a potom mu Šalamún postavil chrám a zničil ho babylonský kráľ Nabuchodonozor. Potom postavili ešte 2 ,,Šalamúnov” chrám, ktorý bol tiež zničený. Dnes židia nemajú chrám, preto nerobia ani obety ako im to Boh kázal. Ale už chystajú staviať tretí Šalamúnov chrám, kde podľa prorokov zasadne satan. Už sa to blíži, majú tskmer všetko naplánované, už aj dopravné označenie, červené jalovice, atď... Ale od kedy zomrel a vstal z mŕtvych Ježiš, chrámom Ducha Svatého už nie je budova, ale telo človeka. Len židia Ježiša neprijali, takže fungujú starozákonne. Ale ak je chrámom Ducha Svatého človek od Letníc- budovy, kostoly, aj židovský chrám slúžia len na zhromažďovanie a neprebýva v nich Boh.
1Kor 6,19:
,,Alebo či neviete, že vaše telo je chrámom Svätého Ducha, ktorý je vo vás, ktorého máte od Boha, a že nie ste sami svoji? 20 Lebo ste vykúpení za veľkú cenu. ”
Ján 14,26:
,,Ale Tešiteľ, Svätý Duch, ktorého pošle Otec v mojom mene, ten vás naučí všetkému a pripomenie vám všetko, čo som vám povedal.”
Ján 14,23:
,,Ježiš odpovedal a riekol mu: Keď ma niekto miluje, ten bude ostríhať moje slovo, a môj Otec ho bude milovať, a prijdeme k nemu a urobíme si u neho príbytok.”

@pasi7 cize podla toho, co pisej je Duch svaty Laska
Boh je laska. Kto prebyva v laske, prebyva v Bohu a Boh prebyva v nom
@eva8 Duch Svätý je Boží Duch Ježiša Krista. Už to tu bolo niekoľkokrát ....