Neveríte v Trojicu, ale veríte v Boha?
ahojte,
som katolícka, presla som si roznymi vecami v zivote, mam vsetky sviatosti, rodina veriaca konzervativna. z vychodu sr dedina.
citala som rozne diskusie, studovala zdroje, bibliu,
biblia samotna je proti trojici.:(
trojica je podla mna vyymysel len rimskej cirkvi,ale je to podla mna obrovsky hriech,
jezis sa modlil k Bohu, jezis nebol bohom. je to mytus.
jezis, nie je stvoritel sveta, ja som nikdy nechapala tomu tej trojici, ze co to je vlastne?
to je nejaky blud. verim v Boha, aj ked hladam prave intenzivnejsie spojenie.
sympaticky mi je v tomto islam ,lebo tam je jediny boh a je to najnovsie nabozenstvo,ale tam zas nesuhlasim s viacerymi vecami ako je napr. zeny, postavenie zien, vybojna politika islamu, mnohozenstvo a pod. takjze to nie, ale je to nabozenstvo s vierou v jedneho boha, v krestanstve akoby to bol blud mi pride a podvrch, hoci milujem jezisa, a boha tiez, ale toto mi pride nelogicke, co nas uci cirkev a pod. nechodim preto ani do kostola. preco by mal byt farar muz z masa a kosti prostrednik medzi mnou a bohom?
chcem byt poslusne veriaca, zachovavam prikazania snazim sa, ale neviem, mozno budem zatratena, ale ja vazne neverim v trojicu,
jezis bol posol Boha, prorok a najvacsi z prorokov, ucenec, a tiez mal ducha bozieho v sebe, on poznal realne boha, a siril o nom zvest, ale naozaj nebol stvoritel, ved to je napisane aj v biblii predsa...
modlil sa k bohu, cize nemohol byt bohom,
a tu je kamen urazu, co v krestanstve teda nemam rada.
nechapem to
a som teda na vazkach, som taka, ze chcem v neico verit,ale v co. Obdivujem jezisa nasho mesiasa, ale tiez mi nejde do hlavy, preco akoze spasil nas na krizi a za nase hriechy zomrel, to co je za blbost, ved predsa bol ukrizovany zidmi a cisartom lebo hlasal novy smer - krestanstvo, ale nie za nase hriechy, nechapem to, neviem ako sa mam modlit, strasne ma to znervoznuje, co bude po smrti potom, ze nie som jedina prosim povedzte mi.
Dievča si úplne mimo, nemáš páru o Písme. V SZ nebol DS?
Chcel som Ti sem najprv dať texty, ale to nemá cenu.
V NZ je o tom jasný text, ale to by si musela Písmo poznať.
Je to ako dohadovať sa s 5 ročným deckom, ktoré si myslí, že je najmúdrejšie na svete.
Celú dobu sa len potrebuješ povyšovať a dokazovať, aká si "múdra"...
Hlavne, že máš "Dary" a DS. Jeden dar máš určite, predviedla si ho tu.
Je to strata času ... odchádzam.
@pasi7 ani s porozumením nečítaš a prekrúcaš moje slová. V starom zákone bol Duch Svatý, ale nebol a nemohol byť v tele ľudí, bol iba okolo nich. Prišiel a odišiel kedy chcel On Sám. Teraz je Duch Svatý nepretržite v tele človeka! A ty si bludár teda riadny. Dostatočne zrozumitelne som ti to v predchádzajúcich správam vysvetlila. Ale myslím, že si to ani nečítal…
Je to ako dohadovať sa s 5 ročným deckom, ktoré si myslí, že je najmúdrejšie na svete.
@pasi7 ty si nebol satanov novic, ty ním stále si a slúžiš mu. Prišiel si tu preto, aby si doniesol zmatok tým, ktorý hľadajú pravdu. No Boh drží svoje deti pevne v rukách, nezanechá ich. To ty si si vybral zle, ešte máš niečo málo času to napraviť.
@pasi7 Dokiaľ nezomrel Ježiš na kríži Boh prebýval v stánkoch a potom mu Šalamún postavil chrám a zničil ho babylonský kráľ Nabuchodonozor. Potom postavili ešte 2 ,,Šalamúnov” chrám, ktorý bol tiež zničený. Dnes židia nemajú chrám, preto nerobia ani obety ako im to Boh kázal. Ale už chystajú staviať tretí Šalamúnov chrám, kde podľa prorokov zasadne satan. Už sa to blíži, majú tskmer všetko naplánované, už aj dopravné označenie, červené jalovice, atď... Ale od kedy zomrel a vstal z mŕtvych Ježiš, chrámom Ducha Svatého už nie je budova, ale telo človeka. Len židia Ježiša neprijali, takže fungujú starozákonne. Ale ak je chrámom Ducha Svatého človek od Letníc- budovy, kostoly, aj židovský chrám slúžia len na zhromažďovanie a neprebýva v nich Boh.
1Kor 6,19:
,,Alebo či neviete, že vaše telo je chrámom Svätého Ducha, ktorý je vo vás, ktorého máte od Boha, a že nie ste sami svoji? 20 Lebo ste vykúpení za veľkú cenu. ”
Ján 14,26:
,,Ale Tešiteľ, Svätý Duch, ktorého pošle Otec v mojom mene, ten vás naučí všetkému a pripomenie vám všetko, čo som vám povedal.”
Ján 14,23:
,,Ježiš odpovedal a riekol mu: Keď ma niekto miluje, ten bude ostríhať moje slovo, a môj Otec ho bude milovať, a prijdeme k nemu a urobíme si u neho príbytok.”
@makodob vdaka za tento prispevok 🙂
@pasi7 hľadaj ďalej , si na ceste a ako sa hovorí klopte a bude Vám otvorené. Čítala som ten tvoj blok, škoda že si sa začal rozvíjať a ísť k sebe samému a potom si zas spadol do pasce cirkvi.
@pasi7 a preto si stratil tie schopnosti, lebo si frekvenčné spadol.
@makodob hej a aj ty, lebo si v pýche.
@lion777 ty ani nevieš definovať pýchu. Lebo pýcha je úplne niečo iné ako si ľudia myslia. Potom bol aj Ježiš podľa tvojich slov pyšný, lebo odporoval farizejom, v chráme mal bič a rozhadzoval stoly, keď si tam urobili trhovisko. Ježiš vobec nebol taký ,,uhladený” muž so sklopeným zrakom nikoho neuraziac. Stál na Pravde, lebo je Pravda a tá sa nebude zohýbať pred ničím!
@lion777 ty ani nevieš definovať pýchu. Lebo pýcha je úplne niečo iné ako si ľudia myslia. Potom bol aj Ježiš podľa tvojich slov pyšný, lebo odporoval farizejom, v chráme mal bič a rozhadzoval stoly, keď si tam urobili trhovisko. Ježiš vobec nebol taký ,,uhladený” muž so sklopeným zrakom nikoho neuraziac. Stál na Pravde, lebo je Pravda a tá sa nebude zohýbať pred ničím!
@makodob nie si čistá dievčatko , buď radšej ticho.
@lion777 vyznaj si sama pred sebou nahlas, že Ježiš je tvoj Spasiteľ, že je tvojím Bohom. A stavím sa, že nahlas ti to nedovolia povedať. Tak zistíš, že máš problém. Ale Boh je milostivý, miluje ťa a chce sa ti priblížiť.
@makodob 🙂 hovorila som ti, spas sa sama v tichosti a nechaj svet sa točiť.
@makodob 🙂 hovorila som ti, spas sa sama v tichosti a nechaj svet sa točiť.
@lion777 ja počúvam Boha, ty mi nemusíš vraviť čo mám robiť. Ja nie som Boh, len On vie spasiť, uzdraviť a oslobodiť. A ja ohladujem to, čo mi bolo z Božej milosti ukázané. To nie sú moje výmysly. Prečítaj si nový zákon a popros Ježiša o porozumenie.
@lion777 ja počúvam Boha, ty mi nemusíš vraviť čo mám robiť. Ja nie som Boh, len On vie spasiť, uzdraviť a oslobodiť. A ja ohladujem to, čo mi bolo z Božej milosti ukázané. To nie sú moje výmysly. Prečítaj si nový zákon a popros Ježiša o porozumenie.
@makodob tak nerozkazuj iným , čo majú robiť, na to si len malá duša , ktorá je na ceste, nemáš v sebe žiadnu pokoru a toho démona sa zbav.
@makodob tak nerozkazuj iným , čo majú robiť, na to si len malá duša , ktorá je na ceste, nemáš v sebe žiadnu pokoru a toho démona sa zbav.
@lion777 ja nikomu nerozkazujem, ty paradoxne mne rozkazuješ 🙂 a to už nehovoríš ani ty. Ale Boh ma tu vrátil, že ti mám poslať toto video, ak si ho rozhodnesm pozrieť, Boh ti na veľa odpovie:
https://www.youtube.com/watch?v=naxUKG1AknAViete preco je tazke aj vedome nehresit? Lebo sa hasterime 🙂 Stale v nas vitazi nase ego. Stracame trpezlivost. Vysvetlujeme, potom zaciname "pomenuvavat" toho druheho. Prestavame prejavovat uctu... Som taka ista, "najmudrejsia" 😉
Chcem sa vsetkym podakovat, hodne som sa dozvedela
Viete preco je tazke aj vedome nehresit? Lebo sa hasterime 🙂 Stale v nas vitazi nase ego. Stracame trpezlivost. Vysvetlujeme, potom zaciname "pomenuvavat" toho druheho. Prestavame prejavovat uctu... Som taka ista, "najmudrejsia" 😉
Chcem sa vsetkym podakovat, hodne som sa dozvedela
@eva8 Vieš, v živote kresťanov, čo žijú denne s Bohom sú žiaľ tieto útoky veľakrát aj bezdovodné, diablovi vadí pravda povedaná v Duchu Svatom, preto ju aj tu prekrúcal. Toto je duchovný boj. Snažil sa spochybniť Ducha Svatého na falošného, aby sa vobec ľudia báli prijať Ducha Svatého, však ako zistia či to nie je ten falošný?! Stačí zasiať semienko pochybnosti a už sa človek bojí. Strach, manipulácia, duch chaosu. A falošný Duch Svatý neexistuje,Boh dáva len dobré dary a to čo druhá strana- diabol ponúka sú démoni, nič viac nič menej. Duch Svatý je poslaný od Boha a s Ním sa kresťania stávajú znovuzrodení. Je to klúčová vec o čo tu išlo a najlepšia vec, čo sa može v živote človeka stať. Aj keď si to mnohí neuvedomovali, išlo tu o veľmi veľa. Ja som v týchto konfrontáciách ostrá, no pred diablom sa nikdy neskloním. Ak som sa niekoho dotkla ospravedlňujem sa, no moje úmysly boli čisté a naozaj mi úprimne záleží, aby ľudia mohli byť spasení a spoznali toho dobrého Boha, ktorým Ježiš je. Je úžasný a dáva ďaleko viac ako prosíme.
Nech vás všetkých Pán uvedie do Jeho Pravdy, nech vás požehnáva Jeho láskou a milosťou ❤️ A ďakujem, tiež mi to dalo niečo nové.
@eva8 Vieš, v živote kresťanov, čo žijú denne s Bohom sú žiaľ tieto útoky veľakrát aj bezdovodné, diablovi vadí pravda povedaná v Duchu Svatom, preto ju aj tu prekrúcal. Toto je duchovný boj. Snažil sa spochybniť Ducha Svatého na falošného, aby sa vobec ľudia báli prijať Ducha Svatého, však ako zistia či to nie je ten falošný?! Stačí zasiať semienko pochybnosti a už sa človek bojí. Strach, manipulácia, duch chaosu. A falošný Duch Svatý neexistuje,Boh dáva len dobré dary a to čo druhá strana- diabol ponúka sú démoni, nič viac nič menej. Duch Svatý je poslaný od Boha a s Ním sa kresťania stávajú znovuzrodení. Je to klúčová vec o čo tu išlo a najlepšia vec, čo sa može v živote človeka stať. Aj keď si to mnohí neuvedomovali, išlo tu o veľmi veľa. Ja som v týchto konfrontáciách ostrá, no pred diablom sa nikdy neskloním. Ak som sa niekoho dotkla ospravedlňujem sa, no moje úmysly boli čisté a naozaj mi úprimne záleží, aby ľudia mohli byť spasení a spoznali toho dobrého Boha, ktorým Ježiš je. Je úžasný a dáva ďaleko viac ako prosíme.
Nech vás všetkých Pán uvedie do Jeho Pravdy, nech vás požehnáva Jeho láskou a milosťou ❤️ A ďakujem, tiež mi to dalo niečo nové.
@makodob ďakujem