Nevyžiadaná pošta od Nakladateľstva umelcov maľujúcich ústami a nohami
Ahojte.. Prišla mi pošta od "Nakladateľstva umelcov maľujúcich ústami a nohami, s.r.o". Povedala som si, že je to zvyčajné vyžobrávanie peniažkov a chcela som to zahodiť, ale je tam až 8 pohľadníc s obálkami, kalendárik a 6 kartičiek na venovanie.. V priložených papieroch je sada v tomto zložení za 8,80e... Pravdaže je pri tom šek...
Ja som si určite nič neobjednávala, ale váham, či to nemohol objednať niekto na moje meno.. (Kamoška chcela vrátiť predraženú žiletku, keď zistila, že majú telefonickú "objednávku" od jej matky s rovnakým menom.. Ani nevedela, s čím súhlasila - žiletka zadarmo, nepovedali, že poštovné 5 eur! :D)
Čo myslíte, mám to zaplatiť alebo len oni rozposielajú náhodne ľuďom, že kto sa chytí??? Keď to nezaplatím, nemôžu mi robiť problém? Lebo nevyžiadanú poštu im nemienim ani vracať na vlastné náklady. Nie žeby som nechcela pomáhať postihnutým, ale sama ešte študujem, mamku mám po ťažkej operácii, babku po porážke a ináč obdarovaným ľuďom pomáham radšej priamo. (Kto by chcel rýpať - nehovorím do vetra, pomáham nevidiacim, spýtajte sa ma kľudne v IP 🙂 )
Poprosím názor, čo s tým, lebo chcela som napísať priamo im mail, ale ani na stránke nemajú na seba kontakt.
Dostali ste niekto niečo podobné?
Ďakujem 🙂

Milí diskutujúci, ahojte,
našiel som si toto vlákno, pretože som tiež pátral a dovoľte mi reagovať. Myslím si totiž, že sa ma táto téma tak dáko nepriamo týka. Ospravedlňujem sa aj vopred adminom, nie je teraz mojím cieľom robiť nevyžiadanú reklamu nášmu projektu, ale rád by som sa predstavil a poskytol relevantné informácie o tom, čo robíme napr. my.
Volám sa Ivan Páleník a som zakladateľom platformy HendiKup. HendiKup je silná komunita, filozofia a e-shop, kde pomáhame slovenským umelcom a výrobcom so zdravotným znevýhodnením. Poskytujeme asistenciu pri predaji a odstraňovaní bariér v sociálnom mikropodnikaní. Naším cieľom je vytvoriť priestor, kde sú umelci hodnotení za svoje diela na skutočnom trhu a nie na základe súcitu. Tým, že som sám zdravotne znevýhodnený, mám to nacítené a na to dozerám. Sami to naozaj nemáme radi. Sme tu už cez 5 rokov a počas tejto doby sme dosiahli množstvo úspechov. Písal o nás i Forbes, momentálne nám bežia rôzne trhy a vernisáže, diela sa dajú kúpiť na legálnom eshope - ale to už idem do podrobností. Kto má záujem, všetko máme pochopiteľne na webe a sociálnych sieťach, ste u nás srdečne vítaní.
K vašim diskusiám ohľadom "Nakladateľstva umelcov maľujúcich ústami a nohami, s.r.o." sme sami pátrali po legálnosti. Na základe našich zistení môžem sa domnievať, že táto spoločnosť je legálna a registrovaná v Obchodnom registri SR. Ich činnosť a marketingové praktiky, ako je rozosielanie nevyžiadanej pošty, sú v súlade so zákonmi, aj keď môžu byť pre niektorých nepríjemné a vyvolávať otázky o etike. Iba takou zaujímavosťou je, že podľa FinStat zaznamenali pokles výnosov o 83 % na 5 439 € v roku 2023.
Rozhodol som sa ozvať, aby som ponúkol tým, ktorí písali, že je správne podporovať umelcov a tvorcov s postihnutím (s čím plne súhlasím) a vadí im rôzna forma "brnkania na city", možnosť upriamiť pozornosť na umelcov, ktorí sú u nás v HendiKupe, s reálnymi kontami, umožňujúcimi im zachovať si svoju tvár a dôstojnosť, a vám zaručiť reálne informácie o cielenej pomoci. Verte mi, neboli by s nami. Vlastne, ono to až taká pomoc nemá byť, je to proste zdravý biznis, s možnosťou výberu toho, čo sa vám od nich páči - a o to predsa ide.
Zhrnutie:
Ak by ste chceli podporiť umelcov, môžete tak urobiť prostredníctvom ich diel. Ak poznáte niekoho so zdravotným postihnutím, kto by sa k nám rád pridal, nech sa nám ozve na ahoj@hendikup.sk a môže byť s nami.
Sľubujeme, že nebudeme nikoho spamovať 😉
p.s. Ak by to nevadilo, vieme sa dostať k výsledku Tvojej práce @veronika1392007 ?
Ďakujeme za prečítanie,
Ivan Páleník, konateľ go-ok / HendiKup