Nezaočkovaná tehuľka - opatrenia
Ahojte chcela by som sa vas opytat ci mi neviete povedat ako to funguje s opatreniami pre tehotne… neviem sa to nikde docitat ako to je s obchodmi atd… v skratke v Nemecku mozem ist vsade ak sa preukazem testom a tehotenskym preukazom.. a nemusim absolvovat karantenu …
@janage každý mame svoje skúsenosti. Nie, nepoznam nikoho kto umrel na kovid, poznám ale priamo takých ktorí umreli po ockovani... taktiež tehotne neockovane ktoré kovid zvládli uplne v pohode. Tiez poznam babu, ktorá sa dala 2x očkovať este ako tehotná, a kovid uz ma 2x. Cize asi tak. Príbehy sú rôzne, ale zvalovať vsetko iba na kovid je krátkozraké. Ti ludia maju aj iné, pridružené choroby, pripadne kovid nebol primárnou príčinou úmrtia. A toto treba povedať, nielen strašiť ludi. Učiť ich zodpovednosti a rešpektu, nie tomu ze vsak daj sa zaockovat a mozes trajdat kade tade po svete... to asi ťažko. Malo kto si aj uvedomil, ako sa to cele postupne mení.. najskôr vakcina, nedostaneš kovid, potom nemal by si dostať, potom ľahší priebeh a nakoniec nemal by si zomrieť...
Preto ma mat človek možnosť rozhodnúť sa slobodne. Tak ci tak, vakcina nie je spása ako sa to tu prezentuje. To si ako prve treba uvedomiť. A po druhe, nedodržiavajú sa žiadne opatrenia a presne ako píšeš ludia su bezohladni.
@lienka.7 nám zomreli 2 starí rodičia. Jeden mal uvedené riadne s Covidom a príčina iná lebo aj mal už ťažký stav. 2. po operácii s onko diagnózou, ale všetko bolo na dobrej ceste a za 5 dní už jej nebolo. Známej pred 2 mesiacmi čiperná staršia mama. Ďalšej kolegyni otec. A zaočkovať ich nedali lebo "nikam nechodili" . Naši sa nestihli ani a tomu prvému už by to ani nepomohlo, ale tam sme to čakali. Pri babke absolútne nečakané.
Najhoršie na tom je, že tí ľudia odišli náhle, ani rozlúčiť sa nestihlo, chytiť za ruku. To pochopí len kto zažil asi.
A to som ešte musela v robote počúvať tie bludy ako lekári píšu príčinu covid aj keď to nie je pravda, ako za to dokonca núkajú peniaze.
Za mňa jediní, ktorí z tohoto ťažia sú pohrebné služby. Tam majú tržby ako nikdy. V čase keď sme riešili pohreb my, sa na samotnú kremaciu sa čakalo niekoľko dní.
@fajnova vies co, ja som bola v novembri/decembri rozhodnuta, ze napriek vsetkemu sa idem konecne zaockovat. Lebo priebehy zle, no moj zdravotny stav sa mi tak zhorsil, ze ledva som si dala do poriadku troska tlak a pulz a bala som do toho vakcinu, aj covid dostat. Som sa modlila, aby ma to obislo. Za tyzden mam dalsiu kontrolu a podla vysledkov uvidim, co s tym ockovanim. Ale...ako som presvedcena, ze ockovat sa je dobre, tak po tych vymyslaniach, ze kazde 3 mesiace pichat, az mi je zle. Mne toto uz fakt nepride normalne. Mam stres, ked dietatu davam overene boostre 2x (hexa atd...), a toto si pichat kazduchvilku. To mi rozum neberie a to som vystudovala molekularnu biologou, takze o virusoch cosi viem. Aj ked nie som lekar. Ale pride mi to uz chore...aj ta spanielska chripka trvala 4 roky, a v dnesnej modernej dobe, ked uz je ockovanie, opatrenia a neviem co, tak nie a nie to ustupit. A stale a stale pichat. Fakt som v tie vakciny uz sla uverit, ze je to dobra vec, ale takymto stylom vyvolaju v ludoch uz odpor. Aj v takych, ako som ja.
@janage vies co, ale aj preto vela ludi umrelo, lebo nedostali hned adekvatnu pomoc. Sesterka sa takto bala o muza, 38 rocny, zdravy chlap a dusil sa jej doma, z hodiny na hodinu horsie. Kym sa dostal k ATB, kortikoidom, preslo 9 dni v 40-kach horuckach, po dome nevladal na zachod. Len po telefone a doprosovat sa. A odporucanie, treba vylezat s Ibalginkm 🤒. Toto ju stvalo, ze to treba riesit hned. Alebo svagrovi nikto nepovedal, ze ma narok na monoklonalne, zije bez sleziny, oslabena imunita. Trapil sa 3 tyzdne, naspedky na plucach. Po tyzdni mu povedali, jaaaaj, Vy ste mali narok, no ale uz je neskoro...uzas toto.

@lienka.7 ja si nemyslím, že je blbá. Ale poznám priamo v práci viac ľudí, ktorí doplatili na to, že sa zaočkovať nedali. Ťažký priebeh s hospitalizáciou, veľké vypadávanie vlasov po 2 mesiacoch od kovidu, vysoká tvorba krvných zrazanín... Vo všeobecnosti horší a dlhší priebeh u neočkovanych, áno aj očkovaní ochoreli.
A hádaj kto tých v karanténe a dlhšie chorých zastupuje.
Ale beriem, že človek má strach z vakcíny väčší ako z kovidu a nezaockuje sa.
Na nervy mi idú tí, čo napriek tomu, že sa pohybujú v uzavretých priestoroch, nedajú si ten respirátor z ohľadu voči druhým ani v čase keď už je chorých plno a nie sú ochotní podstúpiť karanténu po kontakte s pozitívnym.
Autorka sa rozhodla. Ak je schopná pochopiť argumenty pre neockovanie, urcite je schopná pochopiť aj pokyny, ktoré platia pre neockovanych. Aj to, že u nás do mnohých obchodov ani test nepotrebuje, ktorým sa musí preukázať v Nemecku. Teda vlastne tu má možno voľnejší režim.