icon

Neznášam môjho psa

dkethe
4. apr 2020

Ahojte. Aj sa velmi hanbim, aj mam nervy tritisicmilion.
Mam 12 rocneho velkeho psa, kupovala som si ho na VS. Vzdy bol iny, nebol to laskavy pes, najlepsi priatel cloveka. Nebol zly, len ma mal v pečku. Neslo ho vycvicit. Ja som s nim trenovala polovnicky vycvik, chodili sme po sutaziach, nieco dokonca vyhral, ale vela nas aj vyhodili kvoli poslusnosti.
Od cca 8 rokov ma choru kozu, brutalne plzne a supinatie. Neda sa ho ani pohladkat lebo hned ma clovek sivomastnu ruku. Cize zije izolovany na chodbe, on nikdy o mojkanie nestal, a teraz uz nestojim ani ja.
Narodili sa mi dve deti. Ignoruje ich, ma ich v pecku tak ako mal vzdy mna. starsi ma uz 3, furt za nim pride s palickou - pes ho ignoruje, drgne donho. Akurat piskotu si od neho vezme.
A co ma najviac stve, tym ze ten pes nie je schopny posluchat, furt po nom treba kricat, cukat voditkom a deti mi to proste stale vidia :( co im to dava do zivota, co sa naucia vo vztahu ku zvieratam?

Dnes sme boli vonku vsetci (pes vzdy na voditku, nech sa nevrieska celu prechadzku) a pustili sme ho na chvilu. Preplo mu a poculo ma cele sidlisko zas, potom zas drgol do syna, a syn sa po nom nervne zahnal rukou.
Strasne ma to nastvalo.
Mozno je chyba aj vo mne, mna ten pes uz tak stve, ze k nemu nedokazem byt laskava. Na druhej strane, syn k nemu pristupuje milo ale ked ho ten cokel furt ignoruje a potom ho len drga...

Toto je asi vylozene vylev, neviem aku radu cakam. Citim sa prosto hrozne, lebo by som sa toho psiska fakt najradsej zbavila. Taky pes to je, ze vzivote uz nikdy psa nechcem, viac pozornosti a lasky mi dava moja masozrava rastlina. A pritom mat psa by malo byt fajn, lezat na gauci a skrabat ho za uchom... Cele detstvo som zobrala o psa, potom som si kupila a dopadlo to takto... :'(

marca12
4. apr 2020

@dkethe a co je zle na tom,ze ho ignoruje? Mame statuckeho psika. Casto k nam chodia deti a naucili sa,ze psik je stary a trrba mu dopriat klud. Chceli by sa s nim hrat,ale chapu to a netrapia ho. Musis synovi vysvetlit a neprezivat to tak. Stale.nerozumiem,kde je problem.

sunny8
4. apr 2020

Prepáč .. ale chyba je v tebe .. máš k tomu psovi averziu a ten to cíti a preto ti to dáva pekne vyžrať. Popravde nie je veľa veci čo ma rozplačú ale z toho mi zo dve slzy vyšli. Chudák psík celý život prežil s človekom ktorý ho nemá rád. Ale ja ťa nesudim nie som stelesnená dokonalosť .. ale rieš to v sebe

susy5
4. apr 2020

@lenocka12345 to je typicka povaha britiek :DDDD ja ich volam mamvpičistky :DDDDD ked som si vyberala macku, najskor som chcela britku, ale teda ked som si zacala citat o tychto mackach a pytat sa na ne.. tak ee 🙂 mam devon rex a je to teda mackopes 🙂

lenocka12345
4. apr 2020

@susy5 aký je taký je , aspoň nie je nuda 🙂 ten náš ani nepriadol .... 6 rokov sme čakali kým sa mu uráčilo 🙂 ale nehneváme sa na neho , veď prečo by aj ? Všetci máme nejakú povahu 🙂

tanialicka
4. apr 2020

Už keď niekto nazve svojho psa "cokel" to svedčí o tvojom vztahu k nemu
Je mi ľúto jeho teba nie.. Snáď mu nájdeš lepší domov a tam sa o neho postarajú. Čo si ty za človeka ideš tu ešte vyplakavat..

marlent
4. apr 2020

Tebe sa hnusi ho hladkat a co akoze ti netevie voda? Si tie ruky umyt??
Drtom vysvetlit ze je svojsky ale ked ta vidia ako na neho bliakas trhas s nim a ignorujes budu robit to iste a tvoje obavy sa naplnia...
A vies co? Nebude to chyba psa ale tvoja..
Hlupana

yellow28
4. apr 2020

@susy5 ja mam tiez britku...ma uz 15 rokov...je to neskutocna ignorantska povaha...neda sa chytit a hladkat...ked ju chytim na ruky, vystrci pazury a pozera na mna vyrazom "okamzite ma pusti" 🙂 ale lubim ju aj taku nemojkaciu, lebo nemoze za to, aku ma povahu...tak, ako za to nemozem ani ja...tiez nie som dokonala...

susy5
4. apr 2020

@lenocka12345
@yellow28 baby to ja nie v zlom.. ja sa smejem na tych mackach 🙂) lebo su proste take.. len pozerajte na mna z dialky, krmte ma, ale!! ne-do-ty-kat 😀

janulik2008
4. apr 2020

@lenocka12345 to poznám. Naša Kitty rovnaká len teda ona je že pouze koukat a nešahat 😀 nejako takto vyzerá? 😂

yellow28
4. apr 2020

@susy5 ved ja to chapem 🙂 fakt mam doma takyto exemplar od malinkeho maciatenka uz 15 rokov, cize viem, o com je rec 🙂 najskor som tym trpela, lebo som si myslela, ze vsetky macky su mojkacie, ale potom som si nastudovala ich povahy, spravanie a pochopila preco reaguju tak, ako reaguju...takze sa doma uz roky s mojou Ellou tolerujeme a lubime na dialku 🙂

syslik81
4. apr 2020

@yellow28 @susy5 mam majsku macku prisla ku mne ako rocna .. 3 roky sme si na seba zvykali .. pohladkat pomojkat v ziadnom pripade ... po 3 rokoch ako tak obcas dosla ale len ked ona chcela .. a jedneho dna som sa rano zobudila .. vedla mna spala dcera, pri hlave pes a pod ramenom som v lone mala macku aj s jej 6timi maciatkami ... nevedela som ze je kotna kedze ona sa neharala a jak bola hunata tak ani brucho nebolo velke ... ale ako som ju am videla s takou laskou a spokojnostou sa na mna pozerala .. tu doveru v jej ociach vidim dodnes .. i ked ma stale ignoruje a stale ma tu svoju povahu .. no viem ze nech je aka je tak ma miluje .. a uz sa ani nehnevam za to ked ma o polnoci ucila v obyvacke chytat mysi co mi tam vlacila cez macacie dvere .. tie somzrusila a ona mi ich nosi mrtve pred dvere :D ./ teraz je chora lezi vedla mna a ja sa mdlim nech je to len crevna vyroza .. zvierrata tu proste svojske a jedinecne .. kazde ine a kazde by malo byt milovane

lenocka12345
4. apr 2020

@susy5 hej , len odpadávať by nemusel no :D

@janulik2008 druhá je keď sme prišli z nemocnice , evidentne spokojný , že je doma

marlent
4. apr 2020

@yellow28
@lenocka12345
Baby inak tie macky 🤣
My sme mali obycajneho kocurika bol s nami 20 rokov paradne cislo...
A nemusel byt ani brit a bol hroooozny 🤣😂
Ked bol mlady doslova nas terorizoval poloval na trciace nohy z postele alebo sa zakradal popri gauci a len tak skocil..
Ked som mu spravila nieco co sa mu nepacilo (bola som este decko ) tak ma normalne po byte nahanal aby na mna skocil dohryzol a doskriabal...
Potom uz na stare kolena ked sme ho niecim nastvali normalne nas ignoroval..nespaval s nami netravil a nami cas..prisli sme do izby normalne sa postavil z pelecha a odkracal do toho taky pohrdavy macaci pohlad akoze no sliepky tak si tu kotkodakajte..
Budicek o 3 rano mnaukoty na cely panelak samozrejme sa to ozyvalo v tkm tichu takze sme museli vstat lebo panko sa nudil...
Nahodou macky aj ked maju povahu akoze dam fi vediet tak su uzasne

janulik2008
4. apr 2020

@yellow28 ja mám 3 britské a každá je iná. Kitty kľuďas ale pozeraj a nešahaj ... Muro je kocúr lenivec ale on sa zahrá a Lily tá je pošahaná to je šiši mačka tá prská na každého a všetko 😂😂😂 máme ešte Nicky vraj čoko britská ale inú srsť má tak asi polobritka 🤔

Ale baby aha čo spravil Muro keď neter malá bola. Ani sa NEPOHOL

janulik2008
4. apr 2020

@lenocka12345 ja nechápem ako dokáže odpadnúť? 😂

dkethe
autor
4. apr 2020

@marlent na voditku ho mam preto, aby som nebliakala, takze aspon to som eliminovala. Moje nervy pramenia z toho, ze by som radsej mala mileho psa na ktoreho netreba vkuse bliakat a cukat nim (ver ze som do vycviku dala 100% usilie)

@sunny8 asi sa vyjadrujem zle... Ten pes bol stredobod mojho zitia, milovala som ho celym srdcom, nikdy mi to nijak neoplatil a proste tato studnica mojej lasky sa vycerpala. Stale sa onho staram najlepsie ako viem (ale kazda spolocna chvila mi robi len nervy)

lenocka12345
4. apr 2020

@janulik2008 začne dýchať akoby zabehol 5x maratón a hodí sa o zem ....

janulik2008
4. apr 2020

@syslik81 niekde som čítala že keď tak nosia napr vtáčika tak akoby nás loviť chceli učit ako mama mačka ucí mačiatka 😀

My sme mali aj polobrita Pufo sa volal a za tym som revala tyzden. Pobil sa s inym kocurom a bohuzial neprezil ... debil 😒😀 ale ozaj tyzden sme revali za nim. Krasavec čierny pod krkom biely a krasne orandzove oci 😍

janulik2008
4. apr 2020

@lenocka12345 bože 😂😂😂

lenocka12345
4. apr 2020

@janulik2008 ale to až teraz , odkedy prvýkrát ležal v nemocnici , dovtedy také maniere nemal :D

syslik81
4. apr 2020

@janulik2008 hej hej ucia nas lovit a davaju darceky .. aj som sa jej snazila vysvetlit,ze keby nosila tak penazenky zlato striebro al ine cennosti tak by ma viac potesila ako mrtymi krysami ci mysami..ale tak nepochopila ...

sunny8
4. apr 2020

@dkethe a keby sa takto správalo tvoje vlastné dieťa tiež by si stratila akýkoľvek cit ?

jvasenka
4. apr 2020

@dkethe ty kokos.. Az nemam pekneho slova na jazyku teraz... To co ste za rodinu??! Pes ma byt sucast rodiny a nie cvicena opicka pre tvoje deti! Zjavne si sa s nim nevzzila za tie roky.. Ja mam psa z utulku a nikdy nebola na mojkanie skor taka sam partia na svojom pelechu.. Ked som si ju zobrala na gauc alebo do postele po chvíli usla spat na pelech... A asi po roku-dvoch uz pride aj sama ze sa chce pomojkat pohladkat.. Miluje aport takze to sa s nou robi kazdy den.. Za ten cas musis vediet aky tvoj pes je a co miluje a tak sa k nemu aj chovat.. Tiez ma svoje nalady a svoju povahu... Ak ma chut a si hadze palicku preco sa s nim vtedy nehraje tvoj syn? Dobry mu je len ked on ma naladu sa hrat? To je pristup.. Sa treba prisposobit a nie jeho prisposobovat vam.. Nedivim sa ze mu je lepsie samemu na chodbe.. A este vy "dobre" duse ho tam nechate.. Ked ma kozny problem preco to neriesis??! Ak ma decko problem tiez ho nechas tak?
Ako bolo spominane daj ho niekomu na dozitie co sa mu da lasku a starostlivost a bude ho respektovat a hlavne si uz nezaobstaravajte psa!!! Zviera nie je cvicena opicka a nebude robit stale to co chces ty a tvoje deti len pre vasu zabavu!! A navyse ma isty vek tak to treba plne respektovat a vysvetlit to aj svojim detiskam...ak si s nim od zaciatku mala problem mala si mu nájsť iny domov uz vtedy

marlent
4. apr 2020

@dkethe teraz je vsak nepodstatne kolko si mu venovala casu stale sa tym ohanas a ja sin ho trenovala a ja a ja a ja ...pozri sa ako sa spravas k nemu teraz...kolko casu mu venujes teraz...urcite to nie je cas plny lasky ako to vyvalo pred tym to je za prve...
A za druhe aj ked ti zviera neobetuje pozornost a lasku stale sa k nemu spravat s laskou mozes tya to je to na com zalezi..
Ty ho neznasas na co ti je?

martinka13
4. apr 2020

Milujem psy. Tiež máme doma jedného. Nedala by som za nič, aj keď mám tiež niekedy nervy.... Ale ak ma ozaj veľmi negativny vplyv na výchovu a Tvoj vzťah s deťmi, riešila by som to. Deti sú na prvom mieste.

dkethe
autor
4. apr 2020

@jvasenka kks! Aka cvicena opicka? Sme so psom vonku - bavi sa s palicou, pride k nemy syn a ponukne mu inu - chce sa pridat, pes odide - dieta je smutne.

@marlent vycvik prizvukujem preto, aby ste mi tu okrem ineho nemuseli nadavat aj ze "som si mala psa cvicit a nie plakat ze je nevychovany". Kolko casu mu venujem teraz? Uprimne, je to stale menej a menej pretoze cas venovany jemu je utrpenie. Ked som s nim chodievala pred dvoma rokmi denne na dvojhodinovu prechadzku, dnes to robim vynimocne lebo cas s nim je fakt nepekne straveny. Vid dnesok a moj emocny vylev. Naozaj si myslis ze ked ho dam inym majitelom, pes bude ako znovuzrodeny dokonaly milujuci?

taskataska
Odpoveď bola odstránená
dkethe
autor
4. apr 2020

@taskataska tu kozu som riesila s x veterinarmi, vysledku sme sa nedopatrali, ma to od kastracie.

jajko22
4. apr 2020

Napis do toho serialu Kočka neni pes, tam Ti mozno poradia aj cez telefon ak to vytelefonujes. Inak deti to asi velmi neovplyvni, proste ten pes je s vami, nehryzie vas, nerobi zle, je sucast vasej rodiny, je uz stary a chory, neboj to co Ti tu pisu, to je chorý pristup to neber v uvahu, Ty si dolezitejsia ako pes a mnohe co tu pisu ochrankyne tvojho psa, by neboli schopne ani sa postarat o takeho cloveka ako je váš pes, a asi ani o tvojho psa, len reci maju silne. Porad sa s odbornikom z Kočka neni pes su super odbornici.toho psa mas rada, len si sa zamerala na jeho zle stranky, takych zvierat je plno s takou povahou, uz ho aj tak len dochovavas, ini na dedine co poznam by ho zastrelili asi uz, alebo nechali v bude cele dni. Pochybujem ze by ho niekto chcel.

denisa098
4. apr 2020

@dkethe najväčšiu láskavosť urobíš tomu psovi ak ho dáš niekomu inému, nech si dožije u niekoho kto ho bude mať rád. Čudujes sa že ťa má v paži?? Ja byť tvoj pes ani sa na teba nepozriem, snáď už si žiadneho ďalšieho nikdy nezaobstaráte. Venuje ti len toľko lásky koľko ty jemu. Snáď ho teraz zo zlosti že ti naložili nezlinčuješ. Ps. Keď budeš stará, chorá a škaredá verím že sa nad tebou niekto zľutuje a aspoň po tebe štekne.