icon

Nie si zlá matka len preto, že to robíš ináč

stanusa999
25. feb 2012

Zakladám novú diskusiu, nakoľko som ešte nenašla takú, v ktorej by mi nebolo "vynadané" že to robím inak ako tá mamička...

Strana
z25
awalancha3
12. apr 2012

@baklik ...mala sa narodila 4060 g a 53 cm.......a v porodnici jej inak ako buchticka nepovedali... no, mali by ju vidiet teraz....... ale je taka chutna, len tie rebierka....... tie rebierka co jej trcia....Ale inak je velmi dusevne vyspela.......posielam aktualnu fotku

baklik
12. apr 2012

@awalancha3 tak 5-mes. parky, to je uz nezodpovednost, nie netabulkovost! omg 😖

baklik
12. apr 2012

@fomarik no ja neviem - to s tym cumlom, hmmm... uz som tiez pocula nazor, ze cumel, ktory spadne na zem, netreba umyt, resp. staci obliznut. och, boze, vsak ja sama by som si nedala do ust cumel, ktory spadol na zem, resp. ktory mi niekto iny oblizal... nehovorim, ze ho treba hned sterilizovat, ale oplachnut urcite ano. ked vam padne pribor na zem, tak ho tiez neoplachnete, ale jete takym? 😖
uz zase fakt odtial potial.... ono ja tiez nie som za prehnanu tabulkovost, ale aby 8-mes. dieta uz jedlo vsetko to, co dospely... neviem, na co potom vlastne robia tie vyskumy... 😖
ale ako myslis 😅

baklik
12. apr 2012

@fomarik a s tym choditkom - asi nieco na tom bude, ze sa neodporuca. pri mojej sestre ho rodicia vyuzivali, lebo vsak pred 25 rokmi to bol boom, perfektny, dovezeny z Madarska. a vysledok? neskorsi nastup chodze a chodza po spickach. presne to, preco ho teraz pediatri neodporucaju! takze asi nieco na tych odporucaniach v tomto smere bude... zas netreba hned vsetko odsudzovat, lebo vsak aj s nami to tak bolo.... ked sa da nieco urobit lepsie, preco to pri svojom dietatku nevyuzit? nasi rodicia nemali vtedy tolko informacii ako dnes.....

fomarik
12. apr 2012

@baklik jasné, že neje klobásy, slaninu, hranolky a párky 😉 . Len jej doprajem aj iné dobroty ako len mliečko... ovocie, zeleninu, masko. práve preto, že bola vymodlená..... roky rokuce sme na nu čakali( oplodnená v centre), nechcem ju držať vo vákuu, ako sa tu už písalo. 😉

lussy23
12. apr 2012

@awalancha3 súhlasím.. ale tie baby predsa nedávali v 5mesiacoch párky, nič také som tam nečítala... Inak krásna dcérka🙂

lussy23
12. apr 2012

@baklik no keď sa tí dospelí stravujú zdravo a dieťaťu dávajú to isté čo im, ale upravená, na tom nie je nič zlé🙂 samozrejme, že ak s amyslia bežné jedlá, je to trochuextrém.

jonas17
12. apr 2012

k tým chodítkam, moji starší v chodákoch boli, šak vtedy tam bol každý a chodili skoro na 10 mesiacov, normálne...pri dcére, po dnešných "výskumoch" som chodítko nekupovala, síce začala tiež na 10m chodiť, ale po čase začala na špičkách, dodnes sa niekedy pozabudne a chodí ako baletka. akože neľutujem, že som chodák nemala, ved okrem toho, že som ušetrila kopec peňaží, tak som sa jej musela aj viac venovať, čo je na nezaplatenie, lebo ten chodák je fakt len pre matky, ktoré si chcú trošku oddýchnuť...mňa skôr zaráža, ked čítam, ako dnes, že 6m deiťa zvracia, lebo mu dala vajíčko, špenát a zemiačik, kojené, ale tak oni už prikrmujú mesiac, tak je malá zvyknutá...tak asi ako je zvyknutá? neviem, kam sa niektoré mamy ponáhľajú s príkrmami...a tiež čokoláda a sladké džúsy, akože načo to je dobré? prečo som za blbú, ked moje dieťa v materskom centre netlačí do seba horálku, či pepe chrumky, ale jabklo a nechýba mu kindervajco? čo tým stratí? a potom sa mi pekne naobeduje a nemáme problém s jedlom. načo dávať takým malým deťom lízatká, lentilky ? zato mám byť na posmech? 😕

minewka
12. apr 2012

@baklik tak ehm... 😅 😅 😅 ja sa priznám, keď mi spadne príbor na zem - utriem do servítky a jem spokojne ďalej.

Ak by spadol do nejakého veľkého blata a podobne, tak vtedy umyjem.

A cumel pokojne obliznem. Nevidím na tom nič zlé. Rodinné bacilky sú rodinné bacilky. 😅

awalancha3
13. apr 2012

@lussy23 ....moja reakcia bola uplne na uvodne prispevky.............. potom sa to so mnou uz tiahlo celu diskusiu, ktora bola uz ovela umiernenejsia........Tak, ale ja to beriem 😀 zvolna, odkvitnuty tulipan v mojej zahrade je pre mna dolezitejsi ako cela diskusia o netabulkovosti.........

Strana
z25