Niekto z ľudských zdrojov, právnik v pracovnej oblasti?
Potrebujem poradiť.
odpovede si dostala ja nechapem co chces viac komunikuj so svojim zamestnavatelom
Prečítala som si predchádzajúcu diskusiu. Dostala si tam odpoveď. Pracovná zmluva ti skončí 31.8. pokiaľ ti zamestnávateľ nedá novú zmluvu alebo dodatok. To, že ti ústne komunikoval, že s tebou počítajú je bezpredmetné. Ak zamestnankyňa, ktorú teraz zastupuješ je na RD do konca augusta, ešte má čas návrat/nenávrat riešiť. Preto je logické, že ešte si novú zmluvu nedostala a zamestnávateľ má na to čas do 31.8. Ak máš ďalšie otázky, skús sa pýtať, snáď poradím.
@zuzanka.zuzu pochopila som z pôvodného príspevku, že pracuje v škole. A takýto ľudia formujú naše deti, ani prosím a ďakujem nevedia použiť.
@melanta Samozrejme ďakujem za odpoveď. Nemohla som si to hneď prečítať. Išlo mi hlavne o to, že
@melanta Prečo hneď takto arogantne? A áno ďakujem za odpoveď, nebola som na MK asi hodinku. Všetky mi tu píšete síce čo a ako, ale tú podstatu ešte stále neviem. A to jest, čo mám robiť v prípade, keď náhodou sa stane, že mi zmluvu nestihnú predĺžiť / nastala zmena vo vedení/ ale riaditeľka samozrejme chce, aby som nastúpila aj v septembri. Dotyčná, kt. zastupujem sa nevracia spať do práce. A jedná sa mi o to, keď mi nepredlžia zmluvu príp. neurobia dodatok a pridelia mi prácu, či sa moja zmluva podľa zákonníka práce nezmení na dobu neurčitú.
A som veľmi sklamaná z Vášho príspevku, že takíto ľudia formujú naše deti...... Radšej sa nevyjadrujte, ak nechcete pomôcť!
@gomak ak je dotyčná stále na materskej alebo rodičovskej, tebe naďalej bude bežať iba zastupovanie, aj keď predĺžia zmluvu.
Na dobu neurčitú, jedine ak by potrebovali človeka navyše (napr. viac otvorených tried) či namiesto niekoho, kto ide do dôchodku. Ale museli by prijať aj niekoho ďalšieho na zástup za dotyčnú na materskej, jej miesto musia držať.
@gomak ak nepodpíšeš do 31.8. novú zmluvu, tak od 1.9. si nezamestnaná. Ešte raz teda napíšem, je úplne irelevantné, že zamestnávateľ prejavil záujem pokračovať s tebou. Ak zmluvu písomne nepredĺžia, pracovný pomer skončí 31.8. Proste musíš počkať, iné ti neostáva. Prípadne hľadaj nové pracovné miesto, kde budeš mať istotu nástupu.
@gomak ja som chcela ostat na predĺženej RD. Vedeniu som dala vedieť, že chcem s dieťaťom kvôli zdravotným dôvodom ostať do 6 rokov. No vyjadrenie z UPSVaR-u som dostala presne 1 deň pred koncom mojej RD, posudkový lekár si dal načas. Ak by mi nepredĺžili, nastúpila by som do práce.
Takže aj moja "zástupkyňa" čakala do poslednej chvíle, ako sa situácia vyvinie. A potom jej predĺžili zmluvu.

skus takto - prosim je tu niekto pravnik/personalista? potrebujem poradit. dakujem 😉