Nízkonákladové auto pre rodinu v okolí Košíc
prajem Vám príjemný pekný deň, chcela by sa s vami poradiť vo všetkej počestnosti... na úvod by asi bolo dobré zohladniť to, že bývam hodinu od mesta a tak som sa chcela s radou obrátiť na vás.. mám dve deti a stíhať voziť ich do školy/škôlky je finančne náročné a to nehovoriac o krúžkoch.. neviete o niekom, kto predáva auto? ja okolie Košice.. predstavovala by som si to auto ako nejaké nenáročné a nízkonákladové auto s minimálnou núdzou o servisovanie pre mamu s deťmi.. najlepšie by bolo do tých 500€ aj keď je moja hranica asi len na smiech no financie mi viac nedovolia.. bola by som rada ak by ste mi napísali aj autá do max tých 1000€.😕vopred vám úprimne ďakujem za každú radu a ponuku🫶
Na FB je skupina auta do 500€, napíš tam a na obhliadku treba ísť s niekým, kto sa vyzná do áut, ja som takto kúpila za 350e toyotu yaris starú ale mala som vedľa seba neschopného človeka a ja sama som sa nevyznala
@hermionecka toyota yaris je velmi dobra volba👍
@sickaba ale to musíš mať šťastie. Niektoré auto jazdí 30 rokov bez servisu. A niektoré auto kúpiš za 600 eur a už prvý rok ťa budú opravy stáť 2000. A toto ti vopred nepovie nikto, žiadny odborník. Ak niekto bude tvrdiť, že vie odhadnúť, či sa 20 ročné auto bude alebo nebude kaziť, tak klame. Môže vedieť zhodnotiť aktuálny stav, ale nie čo nastane za mesiac s takto starým autom. Je to o šťastí. Fifty fifty. S tým človek musí počítať ak kupuje takto starú jazdenku.
auto a nízkonákladové? to hľadaj v oddelení scifi. zožerie ti to všetky peniaze, ešte si aj požičiaš. treba myslieť viac realisticky a nesnívať. bude to stáť veľa peňazí. veď logicky, kto by predával cudziemu človeku auto ktoré sa nekazí? také posunie rodine/známym
Nezalezi len na starostlivosti, proste su diely ktore mohli byt 5-10-15rokov ok ale bohuzial akurat po kupe sa moze stat ze proste "doziju". Osobne nepoznam cloveka co preda suepr auto ,odservisovane, so vsetkym/vacsinou /vynovenym za 500-1000EUR. Kedze len pred predajom ak da urobit zakladny servis, nejake platnicky, kotuce, filtre, oleje nebodaj rozvody a ine drobnosti tak to su stovky eur.
Naozaj treba mat stastie na stav auta, najst sa da... treba si zobrat vzyd so sebou niekoho kto sa do aut vyzna...
A porataj si aj co ta to auto bude stat, ci na to budes mat, poistka, phm, pravidelny servis, prezutie, pneumatiky raz za cas.
Tak určite sa drž značiek vw a škoda, tam ta servis nezruinuje. Napríklad taký starý golf by nebol na škodu, aj spotreba je celkom ok.
@cookie29 nezmenila som nič, je možné že to MK sám?
500 € je žiaľ už hlboko pod hranicou možnosti, aby auto bolo v slušnom stave, za toľko budú len totálne vyjazdené vraždy. V dnešnej dobe po inflácii vidím ako minimálnu sumu za ako-tak použiteľné auto nejakých 1500€. Treba sa pozerať typicky po "nudných" autách nižšej triedy, akých je všade kopa (a diely sa dajú lacno zohnať na vrakovisku), trebárs a podľ a mňa predovšetkým staršie Škody Fabie, ale aj tá Toyota Yaris nie je zlý tip. Výnimka by mohla byť, pokiaľ by si kupovala od nejakého dobrého známeho, u ktorého je istota, že sa o auto dobre staral, a že je v dobrom stave.
V každom prípade to treba kupovať s niekým, kto sa autám rozumie, a vie zhodnotiť stav. Lebo naleštiť auto, aby vyzeralo pekne, nie je tak ťažké. I tak je kúpa starého auta vždy riziko (pri autách, ktoré boli ako nové v nižšej cenovej kategórii, je to menšie riziko, než keď si niekto kúpi 10-ročnú audinu a zahučí 5000 € do prvej opravy).
Chapem, ze nie kazdy ma financne moznosti, aby si mohol dovolit kupit drahsie auto, ale chciet auto za 500 Eur, ktore nebude potrebovat caste servisovanie, je oxymoron. Za takuto cenu sa predavaju auta, ktore su vyjadzene a kde je len otazkou casu, kedy klakne nieco, co sa ani neoplati opravovat (rozvody, motor). Nehovoriac o tom, ze tie drobnejsie opravy na taketo auto budu nutne naozaj pravidelne, aby to este ako tak jazdilo.
Pri všetkej úcte: Radšej žiadne auto, než auto za 500€ - ak viete fungovať doteraz bez neho.
Uvedomte si, že napríklad STK niečo bude stáť a na starom aute ešte aj "Všimné". Prezúvanie kolies 2x do roka + ak je už zlý dezén, kúpiť pneumatiky.
Raz ročne vymeniť oleje a filtre.
Niekedy vymeniť aj brzdy a tlmiče.
Prípadne sa niečo pokazí, praskne, vytečie, prestane fungovať,...
Platiť pravidelne poistku PZP, samozrejme aj naftu / benzín.
Všetko si musíte započítať do ceny vozidla a popravde tie nečakané výdaje, ak sa auto pokazí? Na tie sa nepripravíte, pretože neviete, čo sa môže stať. Veľmi záleží aj na tom, ako pred vami ľudia na danom aute jazdili a ako sa oň starali - a pravdu sa nedozviete NIKDY, nech ktokoľvek tvrdí čokoľvek - všetko má svoju životnosť.
Nechcem vás strašiť, iba vám dať pohľad navyše. Máme na firme aj čisto nové vozidlá za naoazj veľmi vysoké peniaze a vedia sa pokaziť aj tie po pár mesiacoch. Hľadať nekazové auto? To sú len názory ľudí, čo čítali na internete, či počuli od kamaráta, alebo nebodaj "mali takého golfa", či "takého kazového citroéna".
Dobre si to premyslite. 🙂
Tiež by som chcela poznamenať že keď nemáš viac ako 500€ na auto, aj keď budeš mať šťastie na lacný servis, ajtak do toho treba dávať peniaze.. neviem možno priemerne 50- 70€ mesačne..

500 eur mesačná splátka? Alebo za 500 eur chceš kúpiť auto? Ak druhá alternatíva, tak neverím, že toto nie je vymyslená téma. Nikto si nemôže myslieť, že auto za 500 eur bude nízkonákladové a s minimálnou núdzou o servis.