icon

Notebook pre 14 ročného syna

adamkoatimotej
6. sep 2020

Ahojte. Potrebovala by som poradiť výkonný notebook pre 14 ročného syna, ktorý bude používať do školy, ale aj na hranie hier. Je nejaký čo to spĺňa a finančne ma nezrujnuje? Tak do 500€max. Ďakujem.

teosebastian
6. sep 2020

V tej cenovej kategórii nový kvalitný notebook veľmi nezoženieš - bude sa prehrievať a na hry určite nebude vhodný. Určite sa skúste poobzerať po repasovaných notebookoch - sú to staršie modely, kde boli vymenené nejaké súčiastky, a tak.
Ja som svoj kúpil za niečo cez 200€ v akcii a zvláda všetko, čo potrebujem. Môžu sa vyskytnúť nejaké chyby vo vzhľade či batéria vydrží kratšie, ale to všetko býva uvedené v popise produktu.
A teda, väčšina tých notebookov je fakt staršia, takže sú hrubšie a mohutnejšie, čo môže byť pre syna problém (ja som s tým problém mal, ale podarilo sa nájsť taký, ktorý vyzeral "modernejšie".)

ovaaa
6. sep 2020

@adamkoatimotej Kupou notebooku to zdaleka nekonci. Ak ratam, ze uz ma windows 10 tak treba dokupit licenciu programovy balik world, excel.... cca 130,00€ , antivirus a niekoho kto ti to nainstsluje.

adamkoatimotej
autor
6. sep 2020

@ovaaa ďakujem toto po riešené mam. Ide mi čisto len o notebook.

adamkoatimotej
autor
6. sep 2020

@teosebastian ďakujem niečo som už pozerala aj z tých repasovanych. Prosím na čo sa mám zamerať ohľadom tých hier? Procesor? Grafická karta? Co by mal mať aby to zvládal?

panelacikova
6. sep 2020

@adamkoatimotej ja som mala repasovaný kedysi a nikdy viac.... za chvíľu začal robiť to, že mi spomaľoval prehrávanie videa, tým pádom aj (úplne jednoduchých) hier... celkovo práca na ňom bola spomalená, aj keď som ho dala známemu, aby na to pozrel, nedokázal tomu pomôcť, zrejme bol ten repasovaný nejak pošahaný. záruka sa naňho nevzťahovala kvôli výhodnej cene. teraz mám za 680 dell, ale je to fakt delo, ktoré ja ani nepotrebujem 🙂 podľa mňa do 500 kúpiš synovi niečo, čo mu bude postačovať. ideálne je poradiť sa v niektorej zo špecializovaných predajní.

ovaaa
6. sep 2020

Vykonostna graf. karta idealne 4 GB a viac - nVidia z rady GeForce GTX alebo RTX pre narocnych hracov, AMD z rady RX, procesor Core i7, i5 aspon so 4 jadrami, cim viac jadier = vysia taktovacia frekvencia t.j od 2.5Hz - najvykonnejsie maju 4GHz., operacna pamat RAM od 8GB, ulozislo SSD od 256GB - 512GB cim vacsia tym lepsie

adamkoatimotej
autor
6. sep 2020

@ovaaa super ďakujem. Takto nejak som to potrebovala

janka2273
6. sep 2020

@adamkoatimotej ja som synovi kúpila" Asus tuf gaming" ,dá sa kúpiť v rôznych konfiguráciách cenivo odlišných 😉 cenovo cca 700-1000€,ja som kúpila cez Bazoš 5 mesačný v stave nového kusu za 550€ aj so zárukou a dôkladnom 😉😋 sú to dobré a vcelku výkonné hráčske notebooky..ten náš má RAM 8 BG DDR4 ,graf.kartu NVIDIA GtX 4GBddr5, rýchly disk M2 512 GB, procesor Ryzen 5...fachčí ako má,utiahne nové hry na vysokých detailoch ,takže fajn na hranie i na školu + zaujímavý dizajn s podsvietenou klávesnicou s meniacou sa farbou osvetlenia👍😉 oplatí sa kúpiť zanovný,len treba hľadať a počkať si na ten správny kus a slušného predajcu 😋😉