Aký notebook alebo počítač synovi do detskej izby?

2. júl 2023

Ahojte, potrebujem poradiť. Syn ide v septembri ide do 3. ročníka. Chcem mu kúpiť do detskej izby "svoj" počítač/notebook, aby mohol aj do školy si hľadať veci, informácie, ktoré potrebuje, kúpiť mu tlačiareň, aby si mohol pracovné listy vytláčať. Potrebujem, aby ste mi poradili, aký počítač, resp. notebook majú Vaše deti? Bola by som rada, keby ste mi poradili niečo konkrétne. Problém je v tom, že ja vôbec nie som technický typ, vôbec sa v počítačoch a notebookoch nevyznám. Muž je v zahraničí, čiže je to na mne. Chcem niečo keď zainvestujem, nech mu to vydrží, žiadnu lacnú rárohu, čo sa za pol roka pokazí. Ďakujem za pomoc 😀

kacena4
2. júl 2023

mozem sa spytat? syn je v skole pre nadaných? lebo inak si jeviem predstavit co takeho si pozera do skoly na pc a tlaci vsak pracovne listy ma dostavat v skole. za mna bude sa na nom viac hrat ako ucit.
a k otazke zakezi čo vsetko na nom bude robit. my sme tento rok kupili dcere (13r) vlastny ale ona maluje a chceme aby presla na malbu a presbu v pc takze dostala k tomu aj speciaplikacie. neviem ake mate vy poziadavky co to ma zvladnut? hry? ci len bezne stahovanie veci z edupage a citanie z netu? pozeranie filmov?...

babovka2321
2. júl 2023

Pocitac si vies vyskladat s podobnymi parametrami o dost lacnejsie, nez notebook, no i tak by som sla do notebooku, je to praktickejsie (ja mam napriklad aj aj). Aky je cenovy strop? Kolko by si chcela, aby ti vydrzal? Taka vseobecna zivotnost podobnej elektroniky je asi 4 roky (s vynimkou mozno starsich macbookov, tie ziju doteraz aj 10rocne). Ja som si teraz vyberala s poziadavkami hlavne 16GB RAM (Menej ako 8 uz urcite nie, ale 8 dietatu tiez postaci), 512GB SSD (tiez by ti stacilo 256), uhlopriecka 13-14 (ale 15,6 byvaju aj lacnejsie) a kupila som Lenovo Yoga (~800€)

https://m.alza.sk/lenovo-yoga-slim-7-pro-14iap7...

ninusa221
2. júl 2023

Brat ma notebook Lenovo za 300€ do školy a je spokojný. Tlačiareň máme malíčku aj on aj ja hp stala okolo 50€ úplne v pohode stačí. Zas tým deťom netreba všetko drahé a zas napríklad počítač sa počase aj tak pokazí a aj tlačiareň tu som ja napríklad zodrala 😂.

januska12323
2. júl 2023

Takému malému dieťaťu (7-8?) by som počítač do izby nedala. Nech si hovorí kto chce čo chce. Minimálne do druhého stupňa nemá na nete bez dozoru čo robiť. Keď už, kúp a daj do obývačky.

kristiii
2. júl 2023

@babovka2321 neblázni, úplne najlacnejší notebook (tiež Lenovo), ktorý som kupovala 11 rokov dozadu, fičal úplne v pohode minimálne dvojnásobok času, aký uvádzaš ako životnosť. Však to chce pre tretiaka, nie pre nejakého ajťáka či gamblera.

babovka2321
2. júl 2023

@kristiii no dnes kupeny najlacnejsi notebook ti uz 11 rokov v ziadnom pripade nevydrzi (mozno tak vypnuty). Sama napisala, ze nechce najlacnejsi sunt. A napisala som aj, ze tie parametre jej stacia nizsie. Ja som si ho tiez kupovala len tak, som aktualne na materskej, nejdem na nom programovat, ale nekupila by som nieco, co uz nestaci na dnesne naroky.