icon

Nová Nádej 3. Pridajte sa

bay
20. dec 2008

Ahoj krasky!
Uz sme akosi velmi presli cez 10 000 prispevkov 😅
Tak hura do dalsieho pokracovania. Snad ma tu nenechate samu!!!
Takze vsetkym snazilkam zelam coskoro fazulku v brusku, tehulkam uspesne dotiahnutie k porodu a maminam, veeela trpezlivosti 😀 😀 😵 😀

A k dnesku. Zvladla som so psami dlhu prechadzku, potom obed u maminky, co to som popratala, zacala som piect 😠 (ze uz je na case 😀 😀 )

m311293
26. apr 2009

bay, mně se ptali jaký mám doma koště a já říkám: "Viledu" tak si asi budu muset koupit březové koště

bay
autor
27. apr 2009

Dobre ranko 😉 Tak ja idem dnes nakoniec k Dr. 😠 Som si vcera myslela ze snad ani nebude treba, ale ked som to v noci skoro nepredychala, tak som si povedala, ze kaslem na to, aspon si polezim doma a nech maka za mna kolegyna co ma nakazila 😎

halienka
27. apr 2009

Ahojte babky 🙂
Bay, neoplatí sa riskovať, veru radšej si to pekne odlež. To je naprd, keď chodia chorí kolegovia do roboty, to je vždy len otázka času. 😖
Eliška, ja so myslela, že ideš len na piatok do toho senca a ty si bola celý víkend? 😅 No to keby som vedela, tak si mohla potiahnuť už do Považskej 😅 😀 My sme mali totál telkovo-športový víkend, chudák MM, hádam má na ruke aj svalovku z tolkého prepínania 😀 formula, FedCup, hokeje... Inak Eliška, sleduješ hokej? No tí naši to dobre drbkajú, čo povieš?
Weji, tebe prajem pekný deň volna 😉 uži si ho poriadne 😉
Sky, tak 10-13 je tretí mesiac? Takže by som už mala začínať tretí? ja som to kedysi počítala na lunárne, len potom to samozrejme vychádzalo na 10 mesiacov 😀 Takže tak sa to isto nedá 😀

weja
27. apr 2009

dobre ranko 🙂
tak ja som sa zobudila na bolesti brucha - hnusna mrcha dorazila... 😠 takze som dost nepouzitelna, ale dufam, ze ked ibalgin trochu zaberie, ze budem moct konecne upratat, lebo v piatok som sa na to vyprdla, ako ste mi poradili 😀 a chcem este zasadit kvietky na balkon, ale nemam s tym velke skusenosti, tak som zvedava, co z toho nakoniec bude... 😅

Eliska, to mas celkom slusne nabity program... a oddychovat budes kedy? 😉

Bay, ak ti je zle, tak urcite neodkladaj tu dr.... istota je istota... 😉

Leni, aj tu na konovi koluje v albumoch taka tabulka, kde je rozpisane ktory mesiac je kolko tt... tiez som to mala, ale uz som to vymazala... ale momentalne som sa prehrabla a nasla som to u Bay v albume 😀 takze nazri tam, ja som uz pozerala, ze ti to podla toho vychadza na ten 3.mesiac... 😉

halienka
27. apr 2009

Ahoj Weji 🙂 , no vidíš, ako sme ti dobre poradili? V piatok si neupratovala a dnes tiež nemusíš, máš výhovorku 😀 😀 Veď ešte nejaký volný deň bude, či nie? 😀 😀 S tým presádzaním si mi pripomenula, že aj mne treba jednu velkú izbovú palmu presadiť, joj kedy sa ja do toho pustím 😀 😀
Vidíš a Bay mi nič nepovedala, že má takú tabulku, hneď idem mrknúť 😀

halienka
27. apr 2009

Tak to vyzerá pozitívne, že tie nevolnosti už len nejaké 3 týždne budem musieť vydržať 😀 😀

weja
27. apr 2009

no dalsi volny den bude, ale 1.maja a to je sviatok prace, takze zase budem len oddychovat 😀 😀 no nic, idem sa k tomu dohrabat...
veru, Bay je tajnostkarka... 😀 😉

evitkamalicka
27. apr 2009

Dobre ranko,

ako sa maju tehluky?

weja
27. apr 2009

Leni, a kto povedal, ze po 3.mesiaci to prejde? 😀 ale jasne, ze ti budem drzat palce, nech to uz len ustupuje... 🙂 hlavne je, ze koniec toho najrizikovejsieho 1.trimestra sa ti bliiiiizi... 😵

halienka
27. apr 2009

No Weji, díky, si mi dodala optimizmu 😀 no ja dúfam, že to potom už bude aspoń slabšie 😀 dnes mi inak ani nie je moc zle, tak už mám z toho stres, som ja ale sprostá 😀 zle mi je - nadávam, nie je mi zle - sťažujem sa 😀 😀 kto mi vyhovie? 😀
Ahoj evitka, držíme sa zatiaľ 😉 🙂 A vy čo nového? Ďalší zúbok na obzore?

evitkamalicka
27. apr 2009

Leni my sa mame fajn, idu nam horne

bay
autor
27. apr 2009

Leni, tu tab som tam nahodila vcera kvoli tebe. A jasne ze ti dnes nie je moc zle bo je zle mne!!! Som si rano dala sirup proti kaslu, bo ma zacalo skrabat v krku (Stodal - homeopaticky co sa aj v tehu moze) a to bolo tak sladke ze este tri hodky som predychavala 😝 😝
A kedze som dnes potrebovala zajst k mojej Dr tak samozrejme neordinuje ako to ona vzdy - si uz fakt od nej vypytam plan kedy neordinuje a budem dopredu vediet kedy budem chora 😠 😀 😀 😀 Tak som naklusala k zastupujucej Dr a ta je total Herodes. Len som opisala priznaky a prizvukovala ze som tehu a este sa na mna ani nekukla a uz, 6. mesiac, to by sme uz aj nejake ATB mohli dat. No mne oci skoro vypadli!!!! 😢 Tak som to uhrala ze do stredy mi ATB nedala a potom mam prist na kontrolu ale to uz snad bude fungovat moja 😠

halienka
27. apr 2009

Ahoj bay, no teda, tí doktori sa niektorí fakt nezdajú, ani na teba nekukne a už by ti rvala ATB 😠 Dúfam, že sa im vyhneš, veď snáď nie je až tak zle. Možno postačí poležať, piť čajíky a držať sa v teple a pekne pôjde choroba preč aj sama.
Inak ďakujem za tabulečku 😵 šak nech viem v ktorom som, no nie 😀 😀 A sľubujem, že z vďaky si to s tými nevoľnosťami zajtra zase vymeníme, dobre? 😀

bay
autor
27. apr 2009

Leni v poho, mne je teraz popri tej chorobe akosi tazsie od zaludku 😉 tak si to uzi, potom ti to poslem spat.
No na ATB to isto nie je. Nebyt tehu, tak si poviem ze 4 dni v praci vydrzim ale takto nemam chut cokolvek riskovat a zbytocne sa prepinat 😠
Inak vcera ked som sla spat tak som bola uz cervena ako racik cela 😠 😠 No proste som vyzerala akoby som sa spalila na slnku, hoci som slnko nevidela ani nepamatam... 😔 tak mi napadlo ci to nemam z toho mojho nestastneho bilirubinu, bo v tehu je standardne hladina v krvi vyssia, bo odburavam (teda ja nie, ale mala by som ako spravna matka) krvinky aj za drobca. Ale kedze toto u mna plne nefunguje, tak mam v krvi asik aj drobcov bilirubin. A sice sa vsade v knihach pise ze to sposobuje zlte sfarbenie pokozky, u mna sfarbuje na cerveno 😅 😅 Tak sa na to musim nezabudnut zajtra opytat internistky ked uz tam koooonecne idem.
A este k tej dobrej Dr. gbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
aaspon sa spytala ci som alergicka na nejake lieky... A ja ze na aniz a ona ze ale na lieky na to ja zas ze ale mnohe lieky obsahuju aniz, a ona vrazedne na man ze a ktore? a ja: min skoro vsetko na bolest hrdla a pokial viem aj bioparox. No skoro ma zabila pohladom 😀 😀 😀 Tak asi to ju odradilo od toho davat mi ATB 😝
(tie dva riadky bbbbbb su od Amber 😉 )
Ideme si pospat. Uz sotva drzim rozlepene oci, uz som taaaaaaaaak dlho hore 😀 😀 😀 😀

halienka
27. apr 2009

bay, no dobre si ju dostala, to isto ona nevedela, že aké lieky obsahujú aníz, ona asi chcela aby si jej vymenovala presne názvy liekov 😀 inak by ti predpísala hocičo 😀 dúfam, že aj to sčervenanie ti rýchlo zmizne. Inak neviem kto je amber, ani čo znamená gbbbbbbbbb.....ale teda díky 😀 Jáááj, už mi to došlo, pes! 😀 😀 kto sa má vo všetkých tých pomenovaniach vyznať?! 😀 Ale teda že ďakujeme za príspevok do diskusie 😀 A pekne sa vyspinkaj 😉

halienka
27. apr 2009

Bay, už nespi tolko, šak som tu úplne sama 😢 😀

bay
autor
27. apr 2009

Amber je nasa princezna 😉 😀 😀
To zacervenanie sa objavuje len obcasne, len som este nevysledovala ze kedy 😀 😀 Rano som to upodozrievala ze ci mi vo velkom nenabehli strie, ale ked som dosla na obed odmov, tak brusko krasne bez cervenych flakova bez strii. Takze v tom asi nebude hacik 😉 😀

halienka
27. apr 2009

Bay, strie bývajú biele, či nie? Inak ja som mala strašnú celulitídu minule, asi tým ako som začala rapídne priberať 😝 Uvidíme či aj teraz to bude tak 😉

bay
autor
27. apr 2009

No niekde v nejakej mudrej literature 😀 😀 😀 som sa docitala ze tie strie z puberty (co mozu mat aj chlapi) su biele a ze strie z tehu su ruzove (ked vznikaju) a az po porode blednu... No viem ja? Ja mam len prsia samu striu 😔 a tie su teda biele ale tie su este od prveho tehu a puberty 😠 😠 len teraz je to riadne vidiet ked mam prsa vacsie ako mnohe modelky 😀 😀
Tak ja som cez vikend schudla, min. v pase, bo ako som dnes bola u Dr. tak co som nosila cez vikend uz vacsie tehu gate (zdedene po sesterke a stiahnute na minimum) tak mi relativne sedeli, resp. padali len malo. Tak dnes som musela mat ruky vo vackoch aby mi nepadli 😀 😀 😀 Iank MK bol minule zlaty ako som si ich obliekala este davnejsie a ze su mi velke. A on, ze ved si daj opasok 😀 😀 😀 Prakticky chlap 😉 😵

bay
autor
27. apr 2009

Este mam dotaz k porodu. U nas je to tak ze mozem rodit kdekolvek? Aby ste rozumeli otazke. Rodit chcem (a budem) v Ruzinove, ale pocas MD mame velke plany. Zajst do raja, vylet do nemecka 😀 😀 😀 a kedze v raji budem asi aj par dni bez MK len so svokrou tak mam podmienku ze si musim zistit kam by som tam sla rodit keb to na mna prislo 😀 😀 😀 Cize to ze budem chodit na poradne do Ruzinova, neznamena ze v pripade krizy nemozem rodit aj v Spiskej, ze? Proste ma musia vziat ako akutny pripad? Aj ked si myslim, ze by som v poho vydrzala aj cestu z raja do BA, moj odhad ze pod 10h nerodim, tak to stihaj aj vlakom 😀 😀 😀

m311293
27. apr 2009

ahoj holky 🙂

bay, když to na tebe tak tě ze Spišskej pošlou do Ružinova 😀 😀 . Jen mi vysvětli proč se poslední dva měsíce chystáš do Německa a do raja? A máš pravdu se striemi, v těhu jsou růžové a pak zbělají a jsou lesklé.

Leni a váš že jsem uvažovala že to natáhnu do Považskej, dalniční známku jsem měla, tak co. Akorát ten náklad a vítr k tomu. Hokej koukám sporadicky koukala jsem jak jste hráli s Maďarmi a o tom prohraném jsem jen slyšela. my dnes hrajeme ani nevím s kým, hned to půjdu zjistit. Tak s křížkem po funuse, teď slyším, že jsme vyhráli. jsem to neviděla, a ve středu taky neuvidím.

Weji, pro mně je práce odpočinkem 😀 😀. To zas ne, tak cáklá nejsem. Ale dnešní masáž byla odpočinkem. Různě mně ponakrucovala, já vypustila emoce a slzy. Shiatsu je jiná než klasika, ale ne horší. A myslím že mně to položí a dnes půjdu brzy hajat.

bay
autor
27. apr 2009

Elis, bo v raji nebude taky hyc ako v BA 😀 😀 A do nemecka sa chystame uz par rokov a s Misom sa tak skoro nedostaneme 😔
Elis a poslu ma po vlastnych alebo ma posadia na vlak aby mali istotu ze sa nevratim??? 😀 😀 😀 😀

m311293
27. apr 2009

autobusem, aby to bylo rychleji 😀 😀

halienka
27. apr 2009

Ahojte babky 🙂
Bay, neboj sa, rodiť môžeš kde chceš, a samozrejme že v akútnom prípade neni o čom 😉 Ale Ružinov je dobrý - sama som tam bola (potrat-pôrod) a bola som velmi spokojná čo sa prístupu týka. A dali mi najlepšiu sálu, ešte mi tam aj ohrievanie pustili aby mi zima nebola. 🙂 Tak nešpekuluj a ku koncu už pekne sedkaj doma 😉 🙂 Inak to schudnutie, nemôže to byť aj tým, že si bola po niekoľkých dňoch na velkej? 😀 😀
Eliška, no ja viem, že s tým nákladom by to bolo asi naprd cestovať. 😝 Nuž čo, tak nabudúce 😉 Vám ide hokej dobre, ale tí naši to riadne drbkajú. Hrôza na to pozerať, ledva si dokážu prihrať 😀 😀

bay
autor
28. apr 2009

Dobre ranko 😉 Ist spat o osmej ma svoje vyhody 😀 Ale aj znacne nevyhody, napr ze od stvrtej sa len prehadzujem 😠 a nie a nie spat. Tak som si spravila cajicek s chlebikom 😉 Kukla kam to mam ist k tej internistke. No total koniec sveta 😠 Hovori vam nieco BA Pentagon? Tak hned za rohom 😅
Leni, ani nie ze po niekolkych dnoch, ale na obrovskej velkej po niekolkych dnoch 😀 😀 😀
No tak asi Raj odlozim az na silvestra 😀 😀 alebo mi MK ako kazdy rok zrusi Nemecko 😒 Ved uvidiiiim povedal slepy a kupil si listok do kina na nemy film 😉

bay
autor
28. apr 2009

Tak ja uz mam za sebou aj druhe ranajky 😀 😀 Ma to skore vstavanie nieco do seba, ale iba ak clovek moze cez den zapadnut do perin 😉 😀 😀
Ozvem sa okolo obeda alebo neskor, podla toho kedy odpadnem od unavy 😅

weja
28. apr 2009

ahojte 🙂
ja som sa uz vcera k pc nedostala, lebo prisiel MM z roboty a zistil, ze mu nejde nejaka hra, ktoru si nainstaloval, tak to potom chudacik musel riesit az do vecera... 😅 a dnes aj zajtra je zas pre zmenu doma on, nam tie dovolenky stale vychadzaju opacne... 😠 😖

Bay, no mas ty odvahu, trepat sa par tyzdnov pred porodom kade-tade 😀
ozaj, a na cukor ides kedy? to ma tak napadlo, ked ti je zle aj zo sirupu proti kaslu, toto bude asi zaberak... 😕

Leni, ako to dnes vyzera s nevolnostami? uz sa stihli vratit od Bay, ci este cestuju? 😀 😉

halienka
28. apr 2009

Ahojte babky 🙂
Tak Bay, už je potom jasné to tvoje záhadné schudnutie 😀 😀 Držím palčeky dnes u doktorky a hlavne aby si to našal, že blaváci majú aj Pentagon, tak to som teda netušila 😀 😀
Weji, ako si včera podovolenkovala? Dúfam, že bruško ťa už nebolí 😉 Moje nevolnosti dnes: ráno po zobudení celkom fajn, ešte si vravím, bože ako mi je dobre. No ale po naraňajkovaní sa to pekne dostavilo, tak teraz ešte stále predýchavam. 😝 😀 Ale dá sa to vydržať, tak teda neviem ako je na tom Bay 😅

weja
28. apr 2009

Leni, ktovie, ci sa tie vase nevolnosti nenaklonovali - teraz budu u teba aj u Bay 😀
no vcera som mala taky upratovaci den, ale uz bolo nacase spravit taky dokladnejsi "uklid", lebo s tym prachom, co ide zvonka je to na nervy... 😖
a co sa tyka tych ms bolesti, normalne som bola prekvapena, ale zaberaju na to tie bylinkove kvapky Feminan, co som si objednala 😨 (tusim som to aj spominala)... zatial som to uzivala len cca pol cyklu, ale tentokrat sa ziadny PMS syndrom nekonal a vcerajsi den som zvladla len s jednym ibalginom (aj to len preto, ze som este nevedela, ze zaberu tie kvapky 😅 )... tak som prijemne prekvapena, ze to tak funguje... 🙂

a sefka mi dnes povedala, ze staci, ked pridem vo stvrtok... 😅 comu sa ja samozrejme tesiiiiim.... 😎 len som zvedava, kolko mi potom zostane tej dovolenky na leto... 😖

bay
autor
28. apr 2009

Halo halo 😀 😀 😀 Mne je dnes uz lepsie. Na glukozu idem buduci tyzden a to tam asi skapem alebo potupne vrhnem 😀 😀 😀 😀
Tak doktorku som nasla 😉 Ale cumela na mna ako puk ze co tam chcem, ze ked uz mam Gilbertov syndrom potvrdeny, ze co ona ako so mnou ma robit 😒 Tak sme si pokecali, povedala mi co uz davno viem 😀 Spravila EKG, zmerala tlak a vyhlasila ma za zdravu. Ze tak mam trochu menej enzymu nez zvysok populacie. Proste mam ratat ze pri pecenovych testoch sa to vzdy ukaze 😉 Ze po ATB, ATK, operacii budem mat hodnotu bilirubinu v pohode aj 300% vyssiu nez ma byt a ze ked budem dva mesiace drzat prisnu dietu tak mozno sa vtesnam na hornu hranicu. Takze to nema vyznam 😀 😀 A k tomu bruchu, ze asi to nesuvisi, ze to mam skonzultovat s gynekologom (no jasne!) a ze v tehu moze byt vela pricin pre zvysenie bilirubinu a ze aj na to treba dat pozor a nie to hned hodit len na syndrom 😉