Nová Škoda Fabia
Dobrý den. Chcela by som sa poradiť o tomto aute, má ho niekto? Mám ho 4 mesiace a nie som spokojná. dakujem.
@monkabr ceny a modely vo sui su ine... 😉 takze v poho. nakonfigurovala som si 2 auta podla vlastneho vyberu. a hej, doplatila som pri skode to, co som chcela, kym v hyundai to bolo v tej vybave, ale dosla som na tu istu sumu 😉
a v tej diskusii mas nazory aj pozitivne, aj odmietajuce...
@monkabr pre mna je auto iba a len priblizovadlo. Pokial ma to prepravi z miesta A do miesta B je mi uplne jedno ci ma alebo nema dusu. Pre mna je auto iba a len vybavenie domacnosti ako pracka, sporak... Ja som pragmatik a v pripade, ze by som vyberala auto tak hladam pomer cena/vykon (a to nemyslim ten deklarovany v kW). Ako bonus by som brala ak by bolo v krasnej modrej a velke minus by bola auto v zelenkavej farbe, ale v konecnom dosledku mi je jedno akej farby bude. Ja nepotrebujem auto aby mi pasovalo k satniku a ociam 😀 😀 😀
A ty si vyslovene zaujata voci skodovkam. Tym padom ti chyba nadhlad pre porovnanie. S tebou by som sa neradila o vybere auta, aj ked viem, ze niekto je Ford pozitivny, iny Kia, dalsi by ozelel mnoho, len aby mal svoju vysnivanu Audinu, su ludia, co by nevzali VW ani keby bol zadarmo... Poznam take postoje, ale nejak mi v nich logika chyba. 😖
Ale ty si kludne kup auto s dusou, ked zozenies tak aj s dusami v kolesach 😀 . Mne je to uplne jedno v com sa budes prevazat.
@zita19 Ved aj mne je to jedno, ja mam auta proste rada a neberiem ich len a len ako priblizovadlo. Pre mna za mna nech sa kazdy vozi v com chce, ja tu len hovorim o pomere cena/vybava, ktora je pri skodovkach tragikomicka, ako si mozes vsimnut vyssie, kde som dala porovnanie fabia/i20 a co pri tych autach dostanes za rovnaku sumu
@zita19 Ano viem, myslis, ze skoda je v tomto nejaka naj ? To uz daaaavno nie je pravda ako za cias favoritov. Len v niektorych ludoch tato stara dogma preziva dodnes. Servisy su dnes na kazdom kroku a opravia hocijake auto, ci je to skoda, ci hyundai, ci mazda. A ceny dielov su tiez uplne porovnatelne, nieco je mierne drahsie na hyundai, nieco na skodu.
neodporucam kupovat nove auto 🙂 to rovno mne daj peniaze, lebo rovnako ich vyhodis do vzduchu 🙂
@majkilka budes ich vozit vo svojom alebo nosit na rukach za tie prachy?
Kupit ojetinu, do ktorej treba kazdu chvilu vrazat peniaze tiez nie je to prave orechove. Preco sa ludia povacsine zbavuju parrocnych aut? Lebo sa prudko zvysuje frekvencia navstev v servise. zacinaju sa ozyvat vsetky skurvitka. Malokto predava auto len preto, ze sa mu to stare okukalo.
@zita19 my sme kupovali nové a vôbec sa to neoplatilo, radšej ušetrím na jazdenke pár stovák dáš do servisu ale stále je to výhodnejšie ako nové ktoré stratí hodnotu ako otočíš klúčik ;)
@vilmuska_v je to vec nazoru
ano máš pravdu, mňa len štve že tie nové sú také drahé, úplne zbytočne...
@cukriq radšej by som brala dákeho golfíka ojazdeného 🙂
@zita19 to co pises nie je pravidlom, ze mas vysoku frekvenciu navstev servisu. Mne osobne sa skodovky nepacia a fabie uz vobec nie 🙂 a radsej si kupim jazdenku npr 3rocnu, ktora je vyrazne lacnejsia, nez nove auto. Ked si kupis nove, tak to , ze auto opusti predajnu, tak v tom momente straca par tisicok na hodnote
no hlavne aby to nebol naftak s VW motorom 😀
@zita19 😀 tak tak ani VW co vlastne do koncernu patri aj skoda :D a ani bmw 🙂 Radsej jazdenku z bazara ako nove auto s ktorym neprejdes cez emisnu 😎
Ja aj nadalej ostanem pri MHD. Aspon nemam taketo starosti, ani starosti s parkovanim 😀
@vilmuska_v nove su velmi drahe :/ a zase zobrat to na splatky a splacat to niekolko rokov by sa mi nechcelo, asi skor jazdenku, ktoru vyplatis celu a mas pokoj
@zita19 ale ked potrebujes nieco previezt alebo ist s detmi na vylet, tak auto z bazara by sa hodilo, nie? 🙂
@matatrnena kam sa nedostanem hromadnou dopravou tam mi netreba ist. A vela veci sa da vybavit peso.
K tym vyletom: Moje deti boli na tolkych vyletoch (vratane Nemecky, Madaska, Polska? Ciech (vteda boli Cecha este sucastou CSSR)) , ze dnes by to nedala ani cela trieda ZS dokopy a iba vlakom a autobusom.
Ked potrebujem nico naozaj velke previezt, tak este furt funguju taxiky. A uplne najvacsie veci nakupujem cez net, a to mi dovezu az pred dom.
Ide o nastavenia priorit a trosku zorganizovat zivot.
@zita19 mas pravdu. Mozno som pohodlna, ale MHDckou by mi napriklad cesta z prace trvala 40minut a to este po ceste musim zobrat deti zo skoly. Autom je to minimalne o polovicu rychlejsie. Mas moj velky obdiv, ze si vies zivot zariadit bez auta a si spokojna 🙂
@matatrnena však jasné že jazdenú, my sme brali z aciek tam bolo auto najlacnejšie a úplne super, podla mna je výhodnejšie zobrať jazdené 🙂
@vilmuska_v no my aj teraz máme jazdené a nesťažujem sa, dosť sme na tom ušetrili pri kúpe 🙂)

@bubelko To je nerealne, vyssie som ti napisala vybavy tychto dvoch aut a aku vybavu dostanes za cca 10700€