icon

Nový dom verzus rekonštrukcia domu svokrovcov

carmen238
26. aug 2014

Nevieme sa rozhodnúť tak nám možno Vaše názory a skúsenosti pomôžu 🙂 ďakujem za každú odpoveď

Strana
z2
womankc
16. sep 2014

@carmen238 nie ja mám dvojgeneračný rodinný dom , dve poschodia, izby máme také tiež väčšie , preto ti to hovorím. máme tiež tak tie 5x 3,5 cca a je to zbytočne veľký priestor , kopa priestoru na upratovanie , dôraz treba klásť na dobre umiestnené úložné priestory a aby ich bol dostatok a dobre navrhnuté priestory dispozične a skôr by som volila spoločnú miestnosť obývaciu dosť priestrannú, spálne a detské izby to je fakt zbytočné robiť veľké. Ja keby som stavala, by som rozhodne nerobila veľký dom, len obývačka a terasa by bola priestranná a úložné priestory premyslené . a isto by som nestavala poschodový dom , ale len nejaký bungalov

carmen238
autor
16. sep 2014

@womankc my chceme iba bungalov a detské som chcela preto väčšie, že ak tam dám nábytok tak už je izba menšia a síce máme len 1 dieťa, ale určite chceme ešte aspoň 1 a už teraz má kopec hračiek hoči má len 9 mesiacov 🙂 obývačku by sme chceli s kuchyňou a s výstupom na terasu, ale všetko je zatiaľ o plánovaní 🙂

womankc
16. sep 2014

@carmen238 jasné , sami uvidíte, hračky treba priebežne selektovať , ak bude viac detí v jednej izbe, tak áno , treba väčšiu, ale ak budete plánovať viac izieb, tak to je fakt zbytočné, radšej dobre navrhnúť dispozičné rozloženie izieb a nábytkov tiež netreba moc, radšej nech izba dýcha, ja mám tri deti a keďže je to veľký dom , nemáme núdzu o priestor, ale vidím to, že je to zbytočné . A poviem ti do tej izby 3, 5 či 6 metrov sa zmestili všetci traja..............

carmen238
autor
16. sep 2014

@womankc ďakujem ti za rady 🙂 asi preto, že sme momentálne v podstate v dvoch izbách tak sa bojíme aby sme nemali málo miesta aj v dome 🙂

womankc
16. sep 2014

@carmen238 áno áno, preto Vás to láka na väčšie priestory, ale človek ich fakt nepotrebuje, je to len luxusnejšie, ale poviem Ti , ja začnem upratovať v piatok večer a v nedeľu večer končím a v pondelok to už vyzerá rovnako 😝 😀 . A nehovoriac, že údržba je nákladná, ja som zostala v rodičovskom a tu či chceš , či nechceš už z nejakými danými vecami sa jednoducho muselo rátať, museli sme sa prispôsobovať, ale keby som mala väčší obnos, teraz by som to už riešila inak a radikálnejšie. Treba sa ísť pozrieť na nejaké bungalovy už hotové, aby mal človek reálnu predstavu o priestore, ono zvonku niektoré vyzerajú malé, ale vnútri ak sú dobre dispozične navrhnuté je to super priestranné. Naši švagrovci keď stavali, tak susedia niektorí posmešne, že či stavajú dvojgaráž . a poviem ti majú to vnútri priestranné, každý svoju izbu . Treba si uvedomiť , že to čo postavíš o to sa aj musíš starať a udržiavať a ja som povedala, že nebudem robiť na staré kolená vartáša a žiť na suchých rožkoch
Dnes je na trhu už množstvo výborných projektov, pekných nizkoenergetických domov , malých a pritom super na bývanie

carmen238
autor
16. sep 2014

@womankc ďakujem, že sa mi tak venuješ ;) určite si to musíme poriadne premyslieť 🙂

womankc
16. sep 2014

@carmen238 ja len také svoje osobné postrehy

carmen238
autor
16. sep 2014

@womankc za ktoré ti veľmi pekne ďakujem a určite sa podelím neskôr o to ako to ide ďalej 🙂

womankc
16. sep 2014

@carmen238 vďačne kedykoľvek a nech sa Vám darí

ukulela
16. sep 2014

@womankc zacitala som sa do diskusie - rozhodli ste sa spravne. a ku projektu mala rada (my teraz staviame apoucili sme sa na niekolkych pripadoch z okolia) - viaceri nasi znami doslova zabudli / nemysleli na ulozne priestory. ja budem mat pri kuchyni dost velku spajzu, nie len jednu policu kde zmestis len karton mlieka a jeden mixer a uz je plno 🙂 ale riadnu spajzku. a tiez samostatnu miestnost - ako kotolnu- lebo znami poskryvali kotle na kurenie kade-tade. a tiez v chodbe treba mysliet na odkladacie priestory.
tak sa drzte, nech vam to vyjde.

ukulela
16. sep 2014

@carmen238 teda pisala som vlastne tebe moj koment vyssie 🙂 tak este raz, dobre postavte. a @womankc, sorry za chybne oznacenie, obe ste take rovnake slnecnicove 🙂

meusicka
16. sep 2014

@carmen238 mam odskusane a jednoznacne do noveho a vlastneho. my sme nemuseli vylpacat svagrinu ale aj tak to bolo na prd. s prepacenim. zacali sme sa stavat podla svojich vlastnych predstav a i ked to nie je jednoduche. mohla by som sa tu rozpisovat cim vsetkym sme presli kym sme sa dokopali k rozhodnutiu. nebolo to jednoduche. je riziko vrazat peniaze do domu svokrovcov. nic nie je vase a nahodou ked sa stane daco tvojmu muzovi a vy nemate nic na mene, tak si mozes akurat tak piskat. predpokladam, ze ani svokrovci nebudu chciet na vas nic prepisovat a potom je tu este aj vyplatenie svagrinej. prosim a kedy a z akehj hodnoty. ked uz nieco prerobite, bude sa brat aktualny stav a hodnota. takze vyplatite aj to co ste tam sami dali. dalsia otazka, do akej miery budete moct prerobit dom? resp. kedy vam povedia stop? resp. budete sa musiet o vsetkom dopredu poradit a dat si odsuhlasit. ? ako chcete do buducna riesit inkaso? no a nakoniec velmi dolezita otazka... chceta aby stari vedeli o kazdom vasom kroku, kam idete, ktok vam prichadza, kedy prisiel, kedy odisiel, kedy sa pohadate, kedy vstavate, ci varis a co varis???? je to vela prevela a ja som bola tiez naivna a imyslela som, ved co, dokonca sme poriesili aj vastny vchod. nikam to neviedlo iba k tomu, ze sme stale snili o vlastnom byvani. teraz si ho riesime.

carmen238
autor
16. sep 2014

@ukulela ďakujem krásne 🙂 a aký domček staviate? Špajzu a technickú máme poriešenú a zrejme aj tie úložné priestory. Našťastie máme projektantku, ktorá nám číta myšlienky 🙂

carmen238
autor
16. sep 2014

@meusicka ďakujem ti, že si sa so mnou podelila o skúsenosť 🙂 my už sme sa rozhodli pre nový dom, pozemok už máme, čakáme za LV, riešime projekt a pustíme sa tohto roku aspoň do zakladov 🙂 dúfam, že všetko nám pôjde tak ako plánujeme ;) čo staviate?

viera27
16. sep 2014

este by som poradila dve kupelne, ak je teda mozne. Alebo minimalne jednu kupelku a jednu technicku miestnost s prackou, pripadne susickou a s nudzovym wc 😀 .

ukulela
16. sep 2014

@carmen238 my staviame aj s pochodim. dole kuchyna+spajza s jedalnou a obyvacou- spojene, chodba, mala "hostovska" a kupelna a technicka miestnost. hore uz len spalna, detska (velka, ak bude treba, rozdeli sa na 2) a pracovna pre chlapa (robi z domu) a satnik (nechcemskrine v spalni naprr a v detskej, vsetko bude zavrete v malom satniku v policiacha hotovo.) a vystavna kupelna.
ja sa tesim z velikanskej vrchnej kupelne - ta budeakoze "kupelna snov" - ta spodna bude taka bezna, technicka - s prackou.
ludiasa aj cuduju, ze preco nie bungalov, no tak sme chceli. miestnosti nie je vela a nie je to dvojgeneracny dom, takze sa nam to zda tak akurat pre rodinu s (planovanymi) dvoma detmi 🙂
a mame tam take vysnivane vychytavky - ako balkon z vrchnej kupelne, tocite schody z terasy ... a ak sa nam podari este na zahrade urobit take vysnivane veci a kutiky, tak to bude parada 🙂

carmen238
autor
16. sep 2014

@ukulela nájdem ťa aj na modrejstreche?

womankc
16. sep 2014

@ukulela carmen 238 sa rozhodla správne, ja som len radila . Presne tak úložné priestory a tá špajza a technická miestnosť je tiež vynikajúci postreh, to som už ani nerozpisovala, som nechcela byť za premúdrelú . Ja som teraz pri prerábke kuchyne musela ustúpiť a zrušiť dve tretiny starej špajze a hodne to chýba a úložné priestory, to je v pláne teraz , ak toto nie je poriešené je neustály "neporiadok"..........................

meusicka
17. sep 2014

@carmen238 joj tak blahozelam k rozhodnutiu. ja som necitala celu diskusiu, tak mi to uniklo 😀
my staviame bungalov, ale troska vacsi, kedze uz mame tri deti, dali sme ciastocne podpivnicit, kedze s uloznym priestorom je stale potom problem. teraz sme uz v stadiu, ze riesime elektriku, kurenie, vodu. stale daco, ale zakazdym sme radi ked sme uz o nieco zase pokrocili. ako to prijali doma, ze sa budete staviat? u nas to bolo prekvapenie pre kazdeho, ale my sme museli kvoli detom, aby sme sa tam netlacili, takze aspon to bola taka riadna motivacia. nakoniec to kazdy prezul, a stravil. takze pohoda. akurat svokrovcom to trvalo takmer 6 mesiacov. takmer s nami nehovorili 😝

carmen238
autor
17. sep 2014

@meusicka tak vy ste už ooooveľa ďalej ako my ;) svokor to zobral v pohode, dokonca nám radí čo a ako, ale svokra to nevedela stráviť, že načo q či nemáme kde byť a že uvidíme, že s nimi nám bolo lepšie, ale už vyzerá, že sa s tým zmierila 🙂 bojí sa, že zostane sama 🙂 nájdem ťa na modrej streche?

meusicka
17. sep 2014

@carmen238 som aj na modrej streche ale prispievam tam len sporadicky, skor ked zhanam nejake to info. pri tych mojich betarkach mam dost malo casu 😝

carmen238
autor
17. sep 2014

@meusicka a nejaké fotky z domčeka?

meusicka
18. sep 2014

@carmen238 nie, zial , nepridavam

carmen238
autor
18. sep 2014

@meusicka nevadí, tak nech sa vám dobre stavia 🙂

adamx
22. sep 2015
Používateľ adamx je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adamx.
sis789
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2