icon

Nový reklamný pútač - príliš silná káva

1. sep 2023

Nový reklamný pútač /vitráž/ Divadla P. O. Hviezdoslava v BA na sezónu 2023/2024 - hlúčik ľudí, odrezaná Štúrova hlava a preškrtnutý tradičný slovanský dvojkríž pod dúhovou a ukrajinskou vlajkou - nazvali "strašiaky minulosti, ktoré sa snažia zatemniť budúcnosť."

Nie je to už príliš silná káva?

triss83
2. sep 2023

@luuubik máš veľkú pravdu, hore som písala o agresivite, arogancii, nenávisti, ktorú denne používajú. Pýtam sa, kde je tá tolerancia?

luuubik
2. sep 2023

@triss83 je mi z toho fakt smutno. A toto sa tituluje za "slusnoludi" (samo o sebe arogancia, slušní aj neslusni ľudia sú medzi voličmi každej jednej politickej strany). Pritom keď prezentujes iný názor - či stačí len povedať, ktorú stranu volíš - si vraj dezolat, zadubenec, nemej inteligentný, z krčmy a podobne - naozaj priam nechutné urážky... Tragédia, kam sme sa ako spoločnosť dostali - máme byť tolerantní k menšinám, ale nevieme byť tolerantní ani k susedovi, priateľovi, manželovi, bratovi... keď má iné videnie sveta.

evaachesa
2. sep 2023

Tiež si myslím že je to silná káva ..lebo takto samú seba zhovadiť, to hocikto nedokáže. 🤦🏻‍♀️😂

ivuska444
2. sep 2023

Mne na Tom nepríde nič poburujúce, poburujúce je to pre tých čo nepochopili ☹️, a inak na nete už aj koluje vysvetlenie pre tých čo nepochopili 😁

triss83
2. sep 2023

@ivuska444 pochopili všetci,aj bez komentára a výhovoriek.

luuubik
2. sep 2023

@ivuska444 pochopili všetci veľmi dobre. Napriek tomu nesúhlasíme a máme námietky, nepáči sa nám to a nepovažujeme to za korektné. Vysvetlené znamená, že s tým musím hneď súhlasiť? Čiže keď ti vysvetlím zmysel nejakej ideológie, s ktorou sa nestotožňujes, už sa s ňou stotožnis a nebudes mať nič proti nej? Vysvetlenie si môže vymyslieť kto chce aké chce - základný problém - že ide o politicku propagandu sa tým predsa nerieši.

mateson
2. sep 2023

@luuubik "liberáli všetkých krajín spojte sa" presne toto napadlo aj mňa. A ešte "kdo nejde s námi, jde proti nám".

mizoko
2. sep 2023

vidim, ze niektore "damy" sa tu kvalitne zavzdusnuju a agresivne pluju siru na vsetky strany. hlavne ze vraj ostatni sme netolerantni 😏

luuubik
2. sep 2023

@mizoko koho myslíš tými netolerantnymi? Asi tých, čo ľudi, ktorí sú proti tomuto "dielu" nazývajú v tejto diskusii primitivnymi blbcami, nie najostrejsimj ceruzkami a podobne "perly". To na nich si myslela, že pľujú síru? Či to sú tí z tábora "tolerantnych"? 😉

mizoko
2. sep 2023

@luuubik a ty vies svoj nazor vyjadrit aj menej agresivne? ci len takto? 😁

mizoko
2. sep 2023

@luuubik tvoje komentare su rovnako plne agresie a nenavisti 😉

lenka1208
2. sep 2023

Inak ale ze aj Simkovicova chudatko napisala ze 'slovensky kriz' a odseknuta hlava Stura tak to je dost faux pas na 'politicku'... chudatko tu len po vlaskoch pohladkat

luuubik
2. sep 2023

@mizoko tvoj názor, ktorý ti neberiem, myslí si, čo chces. Ja zas hovorím - ak sa jedná o toto dielo - veci treba pomenovať pravými menami. Keď je raz niečo politická propaganda nebudem zmierliva. Nemôžeš opisovať, čo máš proti špine a rozprávať pri tom o kvietkoch a motylikoch. A pre koho je politická propaganda v poriadku a netreba sa proti nej rázne ohradiť - v poriadku. Však s ňou súhlaste, len prosím neurazajte ľudí, ktorým vadí. Ak si si nevšimla, tie urážky tu boli dávno pred mojim príspevkom 😉 Ale chápem, že selektivne ti vadí len niektorá "síra", iná už nie... Mimochodom, čo konkrétne považuješ za také agresívne v mojom prejave? Lebo kritický a agresívny komentár je dosť rozdiel...

mizoko
2. sep 2023

@luuubik a uz ma skatulkujes 😂 ja som nikoho v mojom komente neoznacila, sama si sa oznacila tym, ze si reagovala 🙂 pisala som, ze AJ tvoje komentare su rovnako agresivne 😉 a to az potom, ako si zareagovala 🙂 navyse, kde som pisala ze sa mi to dielo paci? ze s nim suhlasim? ale bum - uz mam od teba skatulku ze som na nejakej strane barikady 😁 ja som reagovala vyhradne na agresivitu v prispevkoch. ved sa rozpravajme, vedme debatu - ale skusme vsetci bez tych agresivnych emocii

stanislavicenka
2. sep 2023

@triss83 divadlo nie je apoliticky stanok, a nikdy ani nebolo. Hraju sa diela vsetkych autorov, no bolo obdobie, kedy boli niektore zakazane. Ludia maju kratku pamat

luuubik
2. sep 2023

@mizoko písala si ten ustipacny komentár o tolerantnosti a sire pod mojim príspevkom nie pod príspevkami tých, čo tu iným nadávali do blbcov, tak samozrejme, že som reagovala. Ja som tu nikoho blbcom nenazvala - maximálne tak netolerantnym - a za tým si stojím. Tebe môže pripadať agresívne niečo, čo mne nie a naopak. Ale táto diskusia je o inom - o istej vitráži vo verejnom divadle... K tomu som už povedala svoj názor, viac nemám, čo dodať, aj tak pravdepodobne nepresvedčim tých, pre ktorých je to úplne nevinne... Tak, ako oni mňa nepresvedčia, že podobné praktiky nie len, že nie sú nevinne, ale sú extrémne nebezpečné... Nie z tak dávnej minulosti by sme sa mohli poučiť.

mizoko
2. sep 2023

@luuubik to už je aká konšpirácia že som to písala pod tvoj komentár teda to patrilo tebe? 🤣 Veď to hodilo v poradí pod posledný napísaný koment kt ani nebol tvoj 😉 a ak chcem niekomu konkrétnemu písať tak ho označíme nech je jeho komentár akýkoľvek v poradí. Vieš o tom že ak niekto napíše koment pred tebou tak tvoj nemôže byť v poradí vyššie? 😉

luuubik
2. sep 2023

@mizoko ach jaj, svätá prostoto... Konšpirácia... Tak iste. Človek sem príde diskutovať o vážnych veciach a zamotá sa do ch*jovin. Áno, áno, konspirovala som a ty si vlastne pod mojim príspevkom reagovala na ľudí z prvej strany diskusie... Prepaaaaac. Úplne jasne. Ja som predsa len nevinne opýtala, koho myslíš tými plujucimi síru a koho tými tolerantnymi v tejto diskusii Normálna otázka, ktorá nemá nič spoločné s miestom v diskusii, s označovaním ani s nicim. Nemyslíš? Aj niečo k téme vitráž (o čom to má vlastné byť) máš tiež? 😀

mizoko
2. sep 2023

@luuubik a ty máš dva nicky? 😁 lebo pod tvojim komentov sa môj nenachádza 😉 jedine ak sú oba tvoje

luuubik
2. sep 2023

@mizoko a že kto konspiruje 😄

valeria_h
2. sep 2023

To už je na hlavu, svet sa zbláznil 🤦‍♀️

luuubik
2. sep 2023

@mizoko keby len dva, mám štyri 🤣🤣🤣

hiro
2. sep 2023

@autor "odrezaná Štúrova hlava" :D
To len opakujes tu tupu sliepku ktora nerozozna bustu od odrezanej hlavy? Aspon sama si to mohla pozriet...

luuubik
2. sep 2023

@hiro Busta (lat. bustum, tal. busto) je sochárske znázornenie hornej časti človeka (hlava, ramená a hruď), či už vo voľnej priestorovej plastike, alebo v reliéfnom, plošnejšom podaní. Zdroj Wikipedia. Ja tam vidím len odrezanu hlavu, busta je niečo iné 😉

hiro
2. sep 2023

@luuubik Tak to ze na autorovom diele vidis nieco ine ako tam autor dal sa stava. To ze ale niekto vidi odrezanu hlavu namiesto sivej busty a este to ide pretlacat ako jeho praudu je druha vec...

valeria_h
2. sep 2023

A zas sa ukazujú úbožiaci, ktorí len urážajú 😂

valeria_h
2. sep 2023

@triss83 Veru dnes už nie. Čím väčšia zvrátenosť, tým lepšie a ľudia tomu ešte tlieskajú.

hiro
2. sep 2023

@autor "a preškrtnutý tradičný slovanský dvojkríž"
Tak jedine ze by to nebol ziadny slovansky a uz vobec nie tradicny? Ci teda fasizmus je uz nasa tradicia?
Gardistický dvojkríž: Používal sa od roku 1938 a bol účelovo vytvorený podľa vzoru hákového kríža v kruhu - emblému Hitlerovej NSDAP
Zase niekto vidi namiesto fasistickeho symbolu nieco co tam nie je (uz len to ze v historii sa rovnoramenny pouzival uplne minoritne oproti klasickemu dvojramennemu a aj ked tak mal uplne ine tvary).

hiro
2. sep 2023

Chapem ze niekomu sa to nemusi pacit. Napriklad je tam Ukrajinska vlajka takze to vadi lebo Ukrajinci si sami sposobili ze ich Putin prisiel vyvrazdit, bombarduje celu krajinu. A kedze si za to mozu sami tak ich tu nechceme, nechceme im pomahat a nech zostanu za hranicami.
To je logicke a dava zmysel. Je tam vlajka, nenavidim Ukrajincov takze mi to vadi a budem sa stazovat. Ok.
Ale generovat hluposti s odrezanou hlavou a ten kriz, naco? Preco?

luuubik
2. sep 2023

@hiro pozri... Vlastne je to jedno či busta, alebo odrezaná hlava, či Štúra či Hviezdoslava - v tom zmysle, že to nemení nič na podstate veci. O to nejde. Skúsme chvíľu vnímať celok. Ide o napadne pretláčanie tém, ktoré sú alfou a omegou ideológie istej politickej strany (iste, môžme sa tváriť, že nie, ze je všetko len nahodicka a podobne rozprávky) a to tesne pred voľbami a vo verejnom kultúrnom priestore. A o to, či je to v poriadku.
A tieto jednoduché premisy - vadí mi Ukrajinská vlajka (práve v tomto čase, pri tejto príležitosti, na tomto mieste) t.j. som proti Ukrajinčina, t.j. milujem Putina, t.j. som zlý človek sú dosť nefér a zasa len ľudí rozostvavaju a vyvolávajú nenavist. A dosť zjednodušuju problematiku, ktorá je naopak veľmi komplikovana.