icon

Nový reklamný pútač - príliš silná káva

1. sep 2023

Nový reklamný pútač /vitráž/ Divadla P. O. Hviezdoslava v BA na sezónu 2023/2024 - hlúčik ľudí, odrezaná Štúrova hlava a preškrtnutý tradičný slovanský dvojkríž pod dúhovou a ukrajinskou vlajkou - nazvali "strašiaky minulosti, ktoré sa snažia zatemniť budúcnosť."

Nie je to už príliš silná káva?

mircalla
Autor odpoveď zmazal
triss83
3. sep 2023
valeria_h
3. sep 2023

@mircalla Stačilo mi prečítať 760 respondentov a "sociológovia ASI majú na to prieskumy" 🙈 To sú mi teda fakty 😆

mircalla
3. sep 2023

@valeria_h Kludne si najdi aj oficialne statistiky po volbach. Je tam to iste. Ale tak popieranie faktov je pre Vas typicke a vzdy bolo.

mircalla
3. sep 2023
valeria_h
3. sep 2023

@mircalla Pre koho pre nás? Kto to je?

mircalla
3. sep 2023

@valeria_h Ja cakam na nejaky argument na tuto temu, ci nezmozes sa na nic ine okrem haha?
Skusim este raz: Pre Vas - volicov Smeru, SNS a republiky je popieranie faktov typicke.
Dalsim faktom je, ze polovica volicov Smeru ma nad 60 rokov. Lahke obete, daju sa lahko oklamat, su nachylnejsi uverit nerealnym slubom. Cize premyslena strategia - kto je tak najlahsie ovplyvnitelny? No predsa starsi ludia a ludia, co nemaju vzdelanie a prehlad.

valeria_h
3. sep 2023

@mircalla Takže rozumnej debaty sa s Tebou človek nedočká. Nevadí. Pre mňa 760 respondentov nie je žiadny dôveryhodný prieskum. Mimochodom, ja nevolím ani jedných ani druhých, takže toto Ti nevyšlo.

mircalla
3. sep 2023

@valeria_h Dala som ti niekolko zdrojov, toto bol len jeden z nich. Nech sa paci, mozes si vygooglit aj sama. Ale keby si nasla aj 100 zdrojov, tak budes popierat. Takze to nevyslo skor tebe, nakolko nie si schopna to vyvratit.
Ci ako tvrdi spravny konspirator, vsetko je nedoverychodne a zmanipulovane?

ndrag
3. sep 2023

autorka, tu mas opraveny plagatik a klud uz :D

mateson
3. sep 2023

@mircalla na objednávku koho vznikajú tieto prieskumy?

valeria_h
3. sep 2023

@mircalla Neviem, ja konšpirátor nie som. Si smiešna ako stále urážaš každého, kto nejde s Tebou. Ten jed čo v sebe nosíš Ťa raz zničí.

milanemila
3. sep 2023

@valeria_h ty nevies ako sa robia statistiky a prieskum? 🤦🏼‍♀️ tych 760 respondentov, nie je 760 nahodnych okoloiducich alebo ludi posedavajucich v krcme. Je to vybrana statisticka vzorka, kt pokryje urcite spektrum obyvatelstva.

mircalla
3. sep 2023

@mateson Predpokladam, ze mi ides povedat, ze vsetky agentury ich robia na objednavku PS?

mircalla
3. sep 2023

@milanemila Presne tak.

triss83
3. sep 2023

@mircalla voľby sú anonymné, ako môže niekto vedieť, koho každý z nás volil vzhľadom na vek, štúdium, prácu... to sú také kecy, jedna baba povedala

mircalla
3. sep 2023

Ak by napríklad volili len ľudia, ktorí nemajú ani maturitu, minimálne dve strany by mali vážny problém. Naopak, Smer by bol ešte silnejší a s prehľadom by zvíťazil. Ukazujú to dáta, ktoré pre Aktuality.sk spracovala agentúra Focus na základe niekoľkých svojich verejných aj neverejných prieskumov z apríla až júla tohto roka.

Dalsia zmanipulovana statistika

lenka1208
3. sep 2023

@ndrag boze tak toto je topka 😂😂 a odrezana hlava je Sorosova, dobre vidim? 🤔

ndrag
3. sep 2023

@lenka1208 hej, tiez sa strasne smejem. Vytvor z komentarov pod prispevkom Ovcianskeho Tribunalu na FB :D.

triss83
3. sep 2023

@mircalla ísť voliť je právo každého občana SR, dokonca volia zo zahraničia. Tak sa upokoj a neber občanom ich právo.

mircalla
3. sep 2023

@triss83 A ja som to pravo niekde spochybnila? Kde konkretne? Nic o tom neviem, zeby som len naznacila, ze niekto nema pravo volit.
Mozno si ma s niekym pleties alebo necitas pozorne.

triss83
3. sep 2023

@mircalla teba sa nedá pomýliť

luuubik
3. sep 2023

@triss83 to vieš, nevedia sa niektorí ľudia zmieriť s tým, že na svete existuje (a dokonca nie je vôbec okrajový, skôr naopak) aj iný politický názor ako majú oni. Tak už od jedu stále ako pokazený verklik opakujú, aki sú blbi voliči tej či inej strany... Neviem načo, totálne nepodstatné - normálny človek má totiž v pazi, aki sú jeho spoluvolici - lebo sa pri voľbách rozhoduje podľa úplne iných kritérií - podľa programu a hodnôt danej strany, tak by to malo byť... Ale oni si asi myslia, že volič trebárs Republiky zrazu otočí a bude voliť SAS len aby patril do kategórie "slušných" 😄 podľa tabuľky v prieskume. No zlate, nie? Či neviem, čo ich motivuje k tomu stále vyťahovať niektoré veci - úplne mimo tému... Jaj, dala by sa ešte dáka motivácia vlastne nájsť... A stále tá istá, čo majú vždy: ponižovať, zosmiešňovať inych, povysovať sa...

jajka257
3. sep 2023

@luuubik keď tu už bol spomenutý covid. Pamätám si, ako všade sa písalo, že ti, co nie sú očkovaní ci sú proti očkovaniu, sú hlúpi, nevzdelani a podobne. Teraz vytiahli ten istý slogan, len miesto očkovania, tam dosadili, že voliči tých a tých strán sú hlúpi, nevzdelani a podobne. Podoba čisto nahodna🙂

mircalla
3. sep 2023

@jajka257 Ja si na to spominam trochu inak. Ti, ktori boli ockovani, mali skapat do roka, su to ovce a daju sa ovladat mainstreamovymi mediami a Sorosom (90% tych ludi, ktori to kopirovali jeden od druheho nevedeli sice, co je mainstream ani Soros, ale nevadi).
Jaj a potom este pozor porusuje sa ich ustavne pravo. Popritom si par krat isli ozrati revat na namestie ci rozbijat okna vedcom ci politikov

mircalla
3. sep 2023

@jajka257 Ale zase aby som bola objektivna, vlada pandemiu aboslutne nezvladla. Kopec veci bolo uplne nelogickych a zbytocnych. Akurat, ze agresivna cast populacie sa vtedy naplno prejavila

kristiii
3. sep 2023

@triss83 nejdem sa vám miešať do plodnej debaty, ja len k tým prieskumom. Teba ešte nikdy neoslovili z nejakej agentúry? Pýtajú sa presne na dosiahnuté vzdelanie, kraj z ktorého pochádzaš a pod. Presne preto, aby mohli zostaviť akú-takú objektívnu štatistickú vzorku.

petronelag
3. sep 2023

@kristiii Keď som ešte mala čas, tak som sa prihlásila a vyplňala dotazníky k prieskumom, oni si vyberajú a niekedy mi napísalo, že nevyhovujem.
Ale aj tak sa prieskumy skoro nikdy nedokážu trafiť do presných výsledkov, je veľa ľudí, ktorí sa rozhodnú na poslednú chvíľu, aj takých, ktorí si to rozmysleli. Aj tu, čo niektorí písali, že sa rozhodnú podľa posledných prieskumov, tak to by som nerobila a ešte teraz, keď viac strán bude pri 5% hranici.

mateson
3. sep 2023

@mircalla Aktuality sk. a Fokus. Toto majú byť tie dôveryhodné zdroje🤦

kristiii
3. sep 2023

@petronelag áno, tiež som sa tomu kedysi venovala a občas ma zrušili, lebo som nevyhovovala. A samozrejme, že tie prieskumy nie sú presné, keďže sa vždy pracuje s inou vzorkou ľudí. Preto sú to len prieskumy. Ja sa nimi napríklad vôbec neriadim, ale akurát cca. dva týždne dozadu mi volali z nejakej agentúry, tak som si spomenula na ten hovor pri tejto diskusii. A pritom je dosť možné, že stranu, ktorú som uviedla, nakoniec ani voliť nebudem 😅 takže asi tak.