Objednávali ste z Temu? Pridajte svoje skúsenosti!
Objednávali ste už z Temu nejaký tovar? Platí sa aj clo a DPH? Prišlo Vám niečo zaplatiť dodatočne? Za ako dlho tovar prišiel a boli ste spokojní s kvalitou?
@sardinka32 Pretoze nevies, ako mas pracovat s elektronickym bankovnictvom, platbami a ako si to bezpecne osefovat, ach...
@maranco To je tak komplikovane, mat jeden ucet iba na elektronicke platby (v e-shopoch) a posielat si tam peniaze iba vtedy, ked idem nieco zaplatit? Pripadne si urobit jednorazovu alebo virtualnu kartu? To vazne mate take chabe znalosti (mame rok 2024, halooo), premyslanie a logiku ohladom tychto veci??? Potom sirite paniku. Radsej nech vas trapi chystane digitalne euro / digitalna mena.
@kofy moj zlaty, ty vies hovno...o mne a aj o Temu...
Je tu niekto kto cakal 14 dni a viac ? ja som si tovar objednavala pred 2 tyzdnami a stale mi pise ze je v preprave do letiskoveho skladu ... prislo mi sice cislo objednavky ale nic viac aj ked som dala aktualizovat .... nechapem tomu
@ankapal Vobec nemusite mat obavu, nakupujem tam uz hodnu chvilu a nikdy som problem nemala. Kym som mala adresu do prace tak to vozil kurier z Packety a ked som si dala adresu domov tak mi to davaju vzdy do boxov. Je to pohodlnejsie, nemusim sa nahanat za kurierom, nie vzdy sa mi to dalo vyzdvihnut ked prisiel do prace. A co sa tyka omeskania zasielky, stalo sa mi to uz viackrat a vzdy mi pripisali 5€ kredity. Tovar vam urcite dorazi, o to sa bat nemusite.
@jamacka nakupujem bezne uz dva roky vsetko normalna kvalita a nasla som vyrobky odtial aj v nasich obchodoch len prebalene pod danu znacku obchodu nebudem menovat,vsetok tovar je dnes z ciny
@jamacka nakupujem bezne uz dva roky vsetko normalna kvalita a nasla som vyrobky odtial aj v nasich obchodoch len prebalene pod danu znacku obchodu nebudem menovat,vsetok tovar je dnes z ciny
@renesance80 prosím vás, objednávala som si aj ja pred týždňom z tému, už sa dá aj na dobierku, všetko mi prešlo, na mail mi prišla odpoveď, že je to ok, zaplatím kuriérom pri prevzatí, lenže ma niekto poľský hovoriaci tel.zacal kontaktovať, že som si u nich otvorila účet, ja vždy zložím lebo je to hovor.zo súkromného čísla a nepredstaví sa že je z TEMU môžu ma takto kontaktovať aj z TEMU, alebo ma niekto chce obrať o €€€
@renesance80 prosím vás, objednávala som si aj ja pred týždňom z tému, už sa dá aj na dobierku, všetko mi prešlo, na mail mi prišla odpoveď, že je to ok, zaplatím kuriérom pri prevzatí, lenže ma niekto poľský hovoriaci tel.zacal kontaktovať, že som si u nich otvorila účet, ja vždy zložím lebo je to hovor.zo súkromného čísla a nepredstaví sa že je z TEMU môžu ma takto kontaktovať aj z TEMU, alebo ma niekto chce obrať o €€€
@jaandorka to nemá s Temu nič spoločné, je to podvod, čo fičí niekoľko mesiacov. Mne tiež volali.
@jaandorka to nemá s Temu nič spoločné, je to podvod, čo fičí niekoľko mesiacov. Mne tiež volali.
@mima172 ďakujem, viete prvýkrát som si pred týždňom objednávala z tému, tak som nevedela či je ten telefonát súčasťou dobierky....... Pravdou je, že mi volali už niekoľkokrát od septembra aj viackrát denne, nikdy nič neplatím cez internet banking z tohto dôvodu,
@mima172 ďakujem, viete prvýkrát som si pred týždňom objednávala z tému, tak som nevedela či je ten telefonát súčasťou dobierky....... Pravdou je, že mi volali už niekoľkokrát od septembra aj viackrát denne, nikdy nič neplatím cez internet banking z tohto dôvodu,
@jaandorka internet banking je bezpečný a ušetrí ti čas aj peniaze na poplatkoch ak dodržiavaš základné bezpečnostné opatrenia
Banku otváraš len zadaním adresy ktorú máš zapamätanú v hlave a zadávaš ju priamo do adresného riadku prehliadača, nepoužívaš na to vyhľadávač ani klikanie na akékoľvek odkazy.
Nikde inde nevyplníš prihlasovacie údaje do IB ani si ich nedáš zapamätať v prehliadači.
Pozorne čítaš potvrdzovacie správy v SMS/mobilnej aplikácii a ak niečomu nerozumieš tak to nepotvrdíš ale voláš rovno do banky.
Neveríš nikomu kto ti telefonuje že je ten za koho sa vydáva a nedávaš mu žiadne prihlasovacie údaje.
@jaandorka internet banking je bezpečný a ušetrí ti čas aj peniaze na poplatkoch ak dodržiavaš základné bezpečnostné opatrenia
Banku otváraš len zadaním adresy ktorú máš zapamätanú v hlave a zadávaš ju priamo do adresného riadku prehliadača, nepoužívaš na to vyhľadávač ani klikanie na akékoľvek odkazy.
Nikde inde nevyplníš prihlasovacie údaje do IB ani si ich nedáš zapamätať v prehliadači.
Pozorne čítaš potvrdzovacie správy v SMS/mobilnej aplikácii a ak niečomu nerozumieš tak to nepotvrdíš ale voláš rovno do banky.
Neveríš nikomu kto ti telefonuje že je ten za koho sa vydáva a nedávaš mu žiadne prihlasovacie údaje.
@maranco ďakujem, možno skúsim niekedy, keď budem musieť 😉

E-shop Temu má problém. Viacerí Slováci sa ozvali, že im z účtov neoprávnene zmizli peniaze. Banky im napokon museli zablokovať karty, pričom im nahradili škodu.
Zdroj: https://tvnoviny.sk/ekonomika/clanok/891067-tem...