icon

Od koľkých rokov sa môžu nosiť šošovky?

30. júl 2025
blondinka95
30. júl 2025

Povedala by som ze od veku, ked si ich nositel zvládne sám založiť,vybrať a udržiavať hygienu a pod.. ja nosím od svojich 14 rokov, takže 16r

denkabemommy
30. júl 2025

@anonym_autor odkedy si ich dieťa vie(nechá) vybrať/vložiť do oči 🙂

leuska0910
30. júl 2025

Od 12tich ich nosim denne.

kaktus87
31. júl 2025

Nosim od 11r.

lienka9
31. júl 2025

@anonym_autor ja som mala 15,ale najradsej by som ovela skor mala.. 🙂

mia781312
31. júl 2025

Ja nosím tiež tak cca, od 13 rokov a mam 35

stvura
31. júl 2025

synovi navrhli v 12r, no ostal pri okuliaroch s tym ze okolo 20tky si spravi operaciu

veronikavaneska
31. júl 2025

Ja som ich dcérke dávala. Nevedela sama. A chcela chodiť na plávanie gymnastiku a tam teda s okuliarmi sa nedá... Tak nosila na tréningy tak od 9rokov asi.

autor
31. júl 2025

Dakujem! A ktore znacky? Su aj detske? Alebo tie pre dospelych?

janiex81
31. júl 2025

My fungujeme doma všetci traja (ja, manžel aj syn) na mesačných Biofinity už dlhé roky. (Inak sú to presne tie, ktoré vo Fokuse predávajú ako switch premier za dvojnásobnú cenu). Máme ich deň-noc bez problémov, len po mesiaci vyberiem, nechám cez noc oči oddýchnuť bez nich a ráno nasadím nové opäť na mesiac. Používame ich takto už asi 14 rokov.

ann092
31. júl 2025
@janiex81

My fungujeme doma všetci traja (ja, manžel aj syn) na mesačných Biofinity už dlhé roky. (Inak sú to presne tie, ktoré vo Fokuse predávajú ako switch premier za dvojnásobnú cenu). Máme ich deň-noc bez problémov, len po mesiaci vyberiem, nechám cez noc oči oddýchnuť bez nich a ráno nasadím nové opäť na mesiac. Používame ich takto už asi 14 rokov.

@janiex81 dobrý večer, to ich máte stále nonstop v očiach jeden mesiac ? Nič sa nemôže stať ? Pýtam sa zato, že ja som mala dneska prvýkrát a lekár mi vravel, že nemôžu prísť do kontaktu s vodou..

janiex81
1. aug 2025
@ann092

@janiex81 dobrý večer, to ich máte stále nonstop v očiach jeden mesiac ? Nič sa nemôže stať ? Pýtam sa zato, že ja som mala dneska prvýkrát a lekár mi vravel, že nemôžu prísť do kontaktu s vodou..

@ann092 áno, sú určené na nosenie deň/noc, je samozrejme uvedené, že so súhlasom lekára. My na nich takto fungujeme od začiatku všetci traja, dioptrie sa nám zastabilizovali (rokmi sa nám zvýšili úplne smiešne o necelú 1 dioptriu, narozdiel od obdobia kým sme nosili okuliare, vtedy to stúpalo rýchlejšie, hlavne u syna). Tiež sme s nimi prišli aj do kontaktu s vodou a nič sa nedialo. Vždy mám náhradné, aj na dovolenke ak by niečo, napríklad môže voda šošovku vyplaviť, ale ani toto sa nám ešte nestalo 🙂.