icon

"Odbachnem" psa, uľaví sa mi...

jonatanka
14. jan 2010

tato tema je "volnym" pokracovanim temy ktora bola zamknuta.

Vprvom rade chcem odpovedat paole, lebo som pisala siahodlhy prispevok a tema uz bola zamknuta, takze paola moja odpovet pre teba:
ja chapem tvoje pocity ale zdalo sa mi, ze to pises vo velkej zlosti.
ty vytiahnes na psa plynovu pistol, uz ta napadlo ze majitel toho psa moze byt tiez ozbrojeny? Alebo to bude riadny kus chlapa, ktory ked ti jednu "fukne" tak to nemusi dobre dopadnut?, chapem ta, chces chranit, seba,svoje dieta,svojho psa, ale takyto sposob je protizakonny 😖

dalej si sa ma pytala co by som robila ja, nuz ja som sa roky venovala chovu "tych strasnych tvorov, ktory su tak strasne agresivny", myslim si o sebe, ze mam nejake tie vedomosti, a dokazem taketo situacie predvidat.....

ja viem ze to asi nie je dvakrat prijemne divat sa na to ako iny pes trha tvojho milacika, ale ver mi, ze ked k tomu dojde, ty nezmozes uz nic, respektive maloco. Mohlo by sa totiz stat, ze pes zamera svoju agresiu na teba, preto ti radim stiahnut sa do bezpecnej vzdialenosti a privolat policiu, poobzerat sa po majitelovi psa

Ak sa citis ohrozena psom, preco nekontaktujes napr mestku policiu, ich povinnost je preverit kazde oznamenie, telefonat typu :Dobry den, poneviera sa tu agresivny pes, ktory utoci na okoloiducich ludi, mame strach z napadnutia.......atd

Chcem len znovu pripomenut, nie zviera je zle, ale jeho majitel zlyhal pri vychove, ja viem, spravy su plne toho ako pitbul dokusal na smrt ludi, ale kto mu vstepil ten zaklad?len dnesny clovek, pitbul bol povodne cviceny na utok psom, nie ludom

Roman ktory som tu zo seba vypotila, vam mozno podla nadpisu pride ako hlupost, ale dufam, ze som vam aspon trosicku pootvorila oci, treba trestat majitelov nie zvierata....., tie to totiz najprv niekto naucil

saska.t
14. jan 2010

beru - to mas sice pravdu ale ked platim dane, za ktore nie su kompetentni, schopny dat ani kose na hovna (a pritom sa tym ohanaju, ze to vyberaju na kose na hovna)vlastne urobit nic tak naco to teda platit? zastavam nazor ked som v meste a su kose zbieram hovna uplne bez problemov, ak nie su, tak nie, preco by som mala? ja platim a nic za to nemam.... len preto, ze mam zalubu v psoch sa na mne nebude nikto vyvrsovat a povysovat a prikazovat mi kde mam vencit a akym stylom len preto, ze on s tym nesuhlasi 😠 😀 juj ale uz mi to je jedno, uz nezijem na SK ci CR, tu to je vsetko ok a vsetci vedia ako sa so psami spravat (väcsinou) a dane su pouzite na to, na co maju 😀

beruska2x
14. jan 2010

dada jenze tebe moje plavani neobtezuje na ulici, me hovna po psech ano - a to tu mame jak kose tak u kazdeho stojan se sacky... 😒

nikollette
14. jan 2010

Haha...
áno ked su kose na hovna nie je problém to hovno zdvihnut a odhodiť. Len ma pobavila predstava, že chcu aby sa hovná zbierali, ale akoze kam sa maju odhodiť? V nasom okolí teda kose na psie výkali nie sú. A ked ide clovek na dlhu prechádzku, a v polke prechádzky sa mu vykadí pes, co si ma hovno schovať do vacku, a doma ho vyhodiť, alebo 😀 😀 😀

paola.o1
14. jan 2010

dada zase mi uchadza pointa. Ja mam tiez psa, tiez platim za neho dane a tak ako ostatny, nemam ani ja moznost vybehu so psom. Ale to mi predsa nedava pravo, nechat psa volne pobehujuc medzi ludmi a pripadne niekoho ohrozit. Ja mam svojho psa vzdy na voditku a pustam ho ked idem na prechadzku do lesa. Kazdy kto sa rozhodne kupit si psa, musi pocitat s tym, ze mu musi venovat cas, teda ho zobrat aj niekam kde sa moze vylietat. Ako sorry, ale nechat velkeho psa lietat len tak po sidlisku a argumentovat vetami typu, on nic neurobi, ale nemam ho kde vencit mi pride divne.

A mimochodom, kazdy majitel psa, ktory niekoho napadol povedal to iste: Ved on by nikomu neublizil, nechapem co sa stalo🙂

dada1212
14. jan 2010

Tilly Najlepšie je psa pustiť, ak ho napadne iný pes, lebo inak sa nemá pes na voditku ako brániť, ani uhýňať a dopadne to horšie, s tým súhlasím.
Podľa mňa ani ten slzný plyn na psov nie je úplne odveci, iste to nezabráni tomu, aby Vám niekto uhryzol psa, ale podľa mňa to môže aspon zabrániť tomu, aby tá ich bitka trvala dotedy, kým jeden nebude mŕtvy. Určite je to lepšie ako nemať nič.
Ešte k tomu poslednému odstavcu, dosť sa tam obávam toho, žeraz pôjde decko samé von/dnu, nebude vedieť, že pitbull je pustený, začne tam "hysterčiť" a ten pitbul ho môže napadnúť práve kvôli tomu, že sa ho decko bude báť a bude sa zvláštne správať.
Tí rodičia sú naozaj nezodpovední... 😒

dada1212
14. jan 2010

Paola Ja som reagovala na to, že niektorím vadí, že pes chodí sa venčiť.na prechádzku na miesta, kde je viac ľudí, i ak je na vodítku, lebo majú zlé skúsenosti.
K poslednej vete "A mimochodom, kazdy majitel psa, ktory niekoho napadol povedal to iste: Ved on by nikomu neublizil, nechapem co sa stalo"-čo by mal podľa teba iné povedať?
Mal povedať, že dala sa to čakať, len som bol lenivý ísť s ním dalej, tak som ho pustil, prípadne ušiel mi a nechcelo sa mi ho hľadať?
Ver, že mnoho majiteľov psov, ktoré niekoho napadnú vie, že ich psy sú nebezpečné, ale nikto ti nepovie, že to tušil a že sa to stalo kvôli tomu, že bol trochu ľahostajný...

paola.o1
14. jan 2010

Nemusi nic povedat. Ked sa nieco stane, uz je neskoro na reci. Problemom treba predchadzat, ale ked to majitel nezvladne bohuzial. A pri utoku psom nuz vela moznosti nemas, niekto sa dostane do soku a nejako to (snad, ale urcite nie bez nasledkou) prezije, niekto sa schova ( ked je kam), niekto moze utekat (daleko nedobehne), alebo sa mozes efektivne branit zbranou. Nie strielat kazdeho psa ktory okolo teba prejde, ale branit sa. Nevidim na tom nic divne.

lowike
14. jan 2010

len pre vyjasnenie, nikoho som naozaj nechcela urazit (urazit by som sa mohla skor ja, ked ma niekto krivo obvini, ze ja som istotne taky majitel psa, ktoreho pes uteka a napada ludi), len som chcela, aby ste si uvedomili aj druhu stranku. nevyhrazala som sa priamo vam zabitim, iba tym psychopatom, ktori by naozaj dokazali zabit psa bezdovodne, len by sa k nim priblizil, ale v ramci paranoje by si uz namyslali, ako ich zozerie aj s topankami a clenmi rodiny.

a uprimne - ano, ten posledny odstavec sa vas naozaj mal trosku dotknut, ved si uvedomte, co ste vypisovali - len zrazu na seba a svoju rodinu budete strasne jemnocitne (nazvali ste jednu majitelku psa svinou, dalsiu pri...ná majitelka psa, atd., hovorili ste o odbachnuti, ale zrazu sa vas to "dotklo" - no fakt sila)

mate pravdu, nemam deti, v blizkej buducnosti chcem mat a chcem ich vychovavat spolu so svojim psom. dokonca si myslim, ze im to prospeje nielen z imunitneho hladiska, ale aj z vyvojoveho, nebudu sa panicky bat psov (a to vam povie kazdy, ze pes zautoci skor, ak citi z cloveka strach) a budu mat k nim taky vztah, ze ich snad ani v zlom sne nenapadne, aby tyrali nejake zviera ...

k tym daniam - ako som uz spominala, snazim sa vencit psa na okraji mesta - takze dan, ktoru za neho platim, sa na upratovanie vykalov nevyuzije, ani na kose na vykaly a vrecka, lebo ani tie nemame ...tak by ten volny vybeh pre psy fakt mohli zriadit.
v bratislave su drahsie pozemky a v petrzke su uplne paradne obrovske volne vybehy pre psy - tie zvierata su potom socializovane a nestava sa casto, ze by napadali dalsie psy alebo ludi ...no a rodicia si to uvedomuju a chodia sa bud hravat aj tam a nevadi im to, alebo niekam inde 🙂
co sa tyka penazi - nech na to vyuziju dane za psa, a koniec koncov, mohla by som argumentovat aj tym, ze zatial nemam deti, tak si neprajem, aby sa davali akekolvek peniaze na detske ihriska - ved rodicia za deti dane neplatia, skor naopak ...

paola.o1
14. jan 2010

lowike, nemyslim si ze si niekoho urazila, ja napr. som sa nad tvojim prispevkom len pousmiala, nakolko si bola uplne mimo debaty🙂 Nikto tu nepisal ze treba strielat kazdeho psa a ze kazdy majitel velkeho psa je automaticky debil, alebo ze kazdy velky pes je zly a treba utekat, pripadne tasit zbran. ide len o par jedincov, pred ktorymi sa budes mat aj ty ako buduca mamicka na pozore.

jonatanka
autor
14. jan 2010

dzio pytala si sa co by som urobila ak by moj pes vystartoval po detoch, no ak by sa po nich "len tak "zubami ohnala, pretoze ju uz moc trapili, to by mna nejako netrapilo, sam pes vie kolko toho znesie a kde su hranice, to da detom jasne najavo, treba to respektovat, zvycajne je to sprevadzane vrcanim, ktore signalizuje STOP, treba detom vysvetlit nono to uz nie, ale ak mas na mysli nejaky ten "krvavy utok ", su len dve riesenia, dat psa nakratko a z nahubkom pustit do blizkosti deti, bud bude pes pokojny a ten utok bol skrat alebo bude pes javit znamky agresivity a vtedy si priznam, ze niekde pri vychove a cviceni nastala chyba, bud sa ju pokusim este odstranit a ak to bude neuspesne pojde pes z domu.

bezpecie mojich deti a ludi v mojom okoli je mi prednejsia, nech by som toho psa mala ako velmi rada

jonatanka
autor
14. jan 2010

paola teraz ma napadlo este si to ale overim, ten agresivny pes co vam dotrhal vasho psa, neda sa podat staznost, ze majitel psa nezvlada a ten atakmi ohrozuje okolie, psa by mu sarha na popud policie odobral?

paola.o1
14. jan 2010

ahoj jonatanka, ten pes zabil aj psika ineho suseda a ten podal takuto ztaznost na policiu a ziadal, aby sa uskutocnil aj sud, nakolko mu bola sposobena aj financna skoda. no a v pripade ze policia uzna, ze je mozne s tym zatazit sud tak tam pojde a bude ziadat aj odobratie psa, co podla mna nebude problem, nakolko aj ked mojho psa napadol ten velky, bolo pri tom vela svedkov aj v tom druhom pripade, takze myslim ze by to mohlo klapnut a psa mu zoberu.

jonatanka
autor
14. jan 2010

paola, myslim ze to bude najlepsie je smutne, ze majitel si neuvedomuje ze svojho psa nezvlada, a potom sa deje co sa deje ☹ , osobne by som tomu cloveku uz nedovolila mat ani civavu

zuzanka.j
14. jan 2010

...ja teraz tak trochu od veci...mame "bojoveho psa" / americky staford /nieco podobne pitbulovi// a babky z celej ulice ju miluju, pomaly kazdy sused nam ju chodi hladkat, cudzi ludia ju krmia cez plot a nam to vyslovene lezie na nervy. robia to i napriek upozorneniam, ze si to nezelame. ze bojovy pes! obycajna macica. za kus salamy pusti do dvora aj zlodeja. 🙂 btw vacsina s tych ludi ani netusi ze je to akoze kvazi nebezpecny pes a kludne pchaju ruky za plot, lebo "ved je taka zlata". myslim ze zavisi vela od majitela ako sa psa vychova.

saska.t
14. jan 2010

zuzanka - jj takych bojovych psov poznam vela a aj mysi sa boja, kocky ak budete mat cas, pozrite sa kisske (kisska) do albumov tam uvidite bojoveho psa 😀
apropo - bojove psy neexistuju, volaju sa tak len preto ze boli cvicene na boj, ale nemaju nic spolocne s vrodenou agresiou, agresivneho psa mozes urobit aj z civavy 😉

saska.t
14. jan 2010
zuzanka.j
14. jan 2010

saska.t- suhlasim. kolko jorksirov ide od jedu rozdrapit ked sme s nasim psom na prechadzke a ona ani brvou nehne 🙂 a potom ked raz takemu zurivcovi odhryzne hlavicku bude zle 😀 keby bol yorksir velky pes, podla mna by to bol najzurivejsi a najbojovnejsi psisko 😀 😀

zuzanka.j
14. jan 2010

😀 😀 tak ta foto nema chybu 😀 😀

janula34
14. jan 2010

saska.t - foto je bombové 😀 😀 😀 😀 😀 😀

saska.t
14. jan 2010

kocky, ja som vedela ze sa vam bude pacit 😀 😀 😉

veronikapp
14. jan 2010

😀

jonatanka
autor
14. jan 2010

saska,no pockaj za chvilku sa ti tu zosype kritika ake je to nebezpecne 😀 😀 😀 😀 , ten pes je predsa predurceny trhat a trhat 😀 😀 😀 😀 😀

inac foto nema chybu 😉

saska.t
14. jan 2010

jonatanka - joooj ja toho znesiem 😀 ak ma niekto mindrak, kludne si ho tu moze uplatnit 😀 😀 😀
ale foto je uzasneee 😀 😀

jonatanka
autor
14. jan 2010

saska to moc nepis, vela ludi ma mindraky, momentali aj ja tapa zlomila som kartu do bankomatu, kde sa len teraz vynervacim 😖 😖 😖 😖 😖 😖

beruska2x
14. jan 2010

tyjo holky jen kdyby to takhle vyzdycky dopadlo... 😉 tomu se rika veseli na smutne tema 😀

saska.t
14. jan 2010

jonatanka - otvor okno a kriiiiiic, uvidis ako sa ti ulavi 😀 😀

lowike
14. jan 2010

zuzanka - mama ma tiez staforda krizeneho s cau-cauom a je to taky "nemlehet", ze by aj zlodejom ukazal, co kde mame, je max. kludny a vsetkemu, co mu povie mama, rozumie. sprava sa ako uplnby aristokrat a je to maximalny ludomil ...no ale ma predsa jednu velku chybu - nebol v mladosti socializovany a vyslovene neznasa ine psy (fenky miluje), tak musi byt vzdy na prechadzke pevne drzany na kratkom voditku, lebo uz by bolo po psovi ...

inak tie tzv. bojove plemena - aj buliky ako ten na foto, su uplne uzasne k detom, lebo ich mozu potahat za kozu, alebo hocico a im to nevadi, kdezto male psy by to bolelo a branili by sa asi hned zubami ....

ygreen
14. jan 2010

saska: to je luxusní fotka 😵 ale jeden detail, pokud vím, "bojoví" psi mají tu nevýhodu, že děsně ochraňují svou smečku/rodinu a pak mohou být veeeelmi agresivní na lidi, zvířata okolo. A pravda bojový je blbé označení, ale snesli by nějaké, které by je katalogizovalo pospolu. Mě třeba hodně děsí, že kdyžby takovému psovi ruplo v kouli, neroztáhneš mu čelist. Podle mě hazard.

A není pravda že psi nejsou agresivní od povahy. Psi byli vyšlechtěni k nějakému účelu a pokud to byl lov nebo zápasy s býky v arénách, tak byli vyšlechtěni k agresi a mají ji v sobě. Třeba anglický buldok vyzerá jako úplnej idiot, ale původně bojoval s býky v arénách, ale dalším šlechtěním agresi ztratil. Ale stejně bych se bála, že tam nějakej gen bude.

zuzanka.j
14. jan 2010

...inak niekde som pocula ze najviac uhryznuti je od jazvecika. taka mala klobasa a taka zuriva je 😀

saska.t
14. jan 2010

ygreen, tento gen je v kazdom psovi, je len na cloveku ako ho dakazu vyuzit,okresat, vycvicit atd. su to selmy a vzdy nimi budu a s tym musia ludia pocitat, pes sa vzdy "podoba" na svojho pana...
K slachteniu sa vyjadrovat ani moc nebudem (asi by som sa rozculila) ale jorksir bol tiez slachteny na potkany a v dnesnej dobe by skor potkan ulovil jeho, ale bohuzial aj toto vsetko sposobili len ludia svojou bezohladnostou a vyuzivacstvom a mamonarstvom na vsetkom len zarobit... a tym som zase chcela len povedat, ze za vsetko mozu len ludia ... 😅