icon

"Odbachnem" psa, uľaví sa mi...

jonatanka
14. jan 2010

tato tema je "volnym" pokracovanim temy ktora bola zamknuta.

Vprvom rade chcem odpovedat paole, lebo som pisala siahodlhy prispevok a tema uz bola zamknuta, takze paola moja odpovet pre teba:
ja chapem tvoje pocity ale zdalo sa mi, ze to pises vo velkej zlosti.
ty vytiahnes na psa plynovu pistol, uz ta napadlo ze majitel toho psa moze byt tiez ozbrojeny? Alebo to bude riadny kus chlapa, ktory ked ti jednu "fukne" tak to nemusi dobre dopadnut?, chapem ta, chces chranit, seba,svoje dieta,svojho psa, ale takyto sposob je protizakonny 😖

dalej si sa ma pytala co by som robila ja, nuz ja som sa roky venovala chovu "tych strasnych tvorov, ktory su tak strasne agresivny", myslim si o sebe, ze mam nejake tie vedomosti, a dokazem taketo situacie predvidat.....

ja viem ze to asi nie je dvakrat prijemne divat sa na to ako iny pes trha tvojho milacika, ale ver mi, ze ked k tomu dojde, ty nezmozes uz nic, respektive maloco. Mohlo by sa totiz stat, ze pes zamera svoju agresiu na teba, preto ti radim stiahnut sa do bezpecnej vzdialenosti a privolat policiu, poobzerat sa po majitelovi psa

Ak sa citis ohrozena psom, preco nekontaktujes napr mestku policiu, ich povinnost je preverit kazde oznamenie, telefonat typu :Dobry den, poneviera sa tu agresivny pes, ktory utoci na okoloiducich ludi, mame strach z napadnutia.......atd

Chcem len znovu pripomenut, nie zviera je zle, ale jeho majitel zlyhal pri vychove, ja viem, spravy su plne toho ako pitbul dokusal na smrt ludi, ale kto mu vstepil ten zaklad?len dnesny clovek, pitbul bol povodne cviceny na utok psom, nie ludom

Roman ktory som tu zo seba vypotila, vam mozno podla nadpisu pride ako hlupost, ale dufam, ze som vam aspon trosicku pootvorila oci, treba trestat majitelov nie zvierata....., tie to totiz najprv niekto naucil

vinifera
14. jan 2010

Ani žrádlo u nás nie je problém - teda je. Ale nie ten čo spomínate vy. U nás je skôr ten problém, že pes malého do misky vpohode pustí. Takže ked to neustriehnem tak malý vyjedá granule. A ked neustriehnem psa tak kradne malému detské piškoty z ruky 🙄

nikollette
14. jan 2010

Emanka, no yorkh, či bandog??? Je to jedno???
Nemyslím... taký bandog by mu odkusol celú ruku 😔
po yorhovi by mu tiekla mozno krv, ci modrina by bola...

zuzanka.j
14. jan 2010

Teď máme labradora(40kg),dám za něj ruku do ohně,nekousl by,vím to(pokud mu nebudete šahat do žrádla).Neposlouchá 100%,ale miluje lidi,děti,chce si hrát,je to blbeček,který si nechá líbit vše.

tak takuto chrakteristiku mozem pouzit na mojho "bojoveho psa" s tym rozdielom ze jej mozem zradlo v miske prstom premiesavat ked zerie, bo sme ju tak vycvicili 😀

nikollette
14. jan 2010

Ved to, ked sa psovi aj hrabete v jedle, nemože na vás zautočiť. Potom sa v nom niekde tá agresivita skrýva, a už by som mu 100% nedôverovala.

veronikapp
14. jan 2010

NIKDY aj moj brat hovoril... Jeho kokerspaniel Cezar by NOKOMU neublizil... az sa jedneho dna stalo ☹

zuzanka.j
14. jan 2010

nikollette , nemyslim ze je agrasivna ked ma nerafne ked zerie. bola odmalicka tak vychovavana. ked mala stence a tie jej sli do zradla vtedy vrcala. na nas si to nesme dovolit...

emanka
14. jan 2010

Aj naši, keď sme im išli do jedla, tak vrčali a útočili, ale veľmi rýchlo sme ich naučili, že čo môžu a čo nie...

kijonkova.k
14. jan 2010

zuzanka.j...naše malá se taky hrabe Kubovi v žrádle,když byla menší,dokonce i sama s ním žužlala granule.On poodešel a slintal,takovou měl chuť....neudělal nic,ani teď by neudělal.Jen bych nedovolila návštěvě hrabat mu v misce,ne kvůli tomu,že by kousl,ale protože je to jeho jídlo a mně se v talíři taky nákdo nehrabe.

nikollette
14. jan 2010

Zuzanka, ved ked ta nerafne ked zerie a t y sa jej aj hrabes v jedle, tak potom jasne ze nie je agresívna.
Ak by vrčala, alebo utocila, a tak si bránila jedlo, už to nie je v poriadku, ked zije v rodine.

arietiska
14. jan 2010

Ale i tak holky si přiznejte, že ikdyž víte, že máte psi naučené na to, aby jim děti strkaly ruce do misek, či je "týraly" je i tak nutný si je prostě stále hlídat. Jnejen psi. Já taky mám psa naučenýho, že si nechá i píchat do očí /druhou to učíme/, ale prostě myslím si, že být ve střehu je prostě povinnost. Nemám moc ráda dávání ruk do ohně...pak bývají nehody právě bohužel.

nikollette
14. jan 2010

kijonkova, a kto by sa mu chcel hrabať v jedle? aká návšteva 😀 😀 😀
ty si písala, že nerafne kým sa mu niekto nehrabe v jedle.Tak sme to tak pochopili 😉

nikollette
14. jan 2010

Arietiska... ja nestriehnem... nasa čivava je také dalsie bábo... každého by len olizovala, a vtierala sa 😅

nikollette
14. jan 2010

A malý jej ani neubližuje, nedovolila som mu to, nerobí to. nejak extra si ju nevšíma. Obcas ju chytí a to je asi tak všetko...

zuzanka.j
14. jan 2010

nikollette aha tak asi som ta zle pochopila...

arietiska
14. jan 2010

A granule je granule ... pamlsek je pamlsek ... nedivím se, že si ho hlídají, když ho mají jednou za čas. Já své psi učím, že nesmí být zlý, když se jim bere jídlo, ale taky učím svého syna, že jim do misek jen tak pro nic za nic sahat nebude a kór,když mají dobrotu.

kijonkova.k
14. jan 2010

arietiska...píchání do očí..jednou jsem takhle načapala dceru,to jí byl asi rok a půl a měla strčený ukazováček v Kubově(pes) oku až po prostř.článek,nechápu,že to psa nebolelo.Tenkrát dostala pořádně po ruce.Kuba koukal,jako by říkal zachraň mě.No,zachránila jsem ho 😀 Mála ho občas fakt tyranizuje,až se divím,že ji aspoň ocasem nešlehne 😉 Aůe je to dobračisko,on raději přijde za mnou a "volá" o pomoc. 😉

arietiska
14. jan 2010

kijo: no syn dostává na prdel za týrání psů dost často ... ale prostě, hlídám vždy oba.

kijonkova.k
14. jan 2010

nikollette,tak to jsem se špatbě vyjádřila.K nám chodí i děti,a ty mají všelijaké nápady,takže když Kuba jí,nebo pije,tak mají zákaz mu tam šahat.Jinak,ať si s ním dělají,co chtějí.

nikollette
14. jan 2010

Ved to, ani deti sa nesmú nehať, aby psom ubližovali. Od malička tak učím malého, že to je no-no a hotovo.
A reči nehaj ho ved je malý, tak to neberiem. Prečo by mal ubližovať zvieratám?
Moj bratranec, bol asi tak vychovávaný, že ved nehajte ho je malý.
A potom raz normálne zaškrtil mačku 😔

arietiska
14. jan 2010

A prostě měl by každej a kór, když mají návštvěu s dětmi. Prostě to je cizí host a i sebe lepší pes se může nasrat.

kijonkova.k
14. jan 2010

arietistka,nápodobně.Ona si frajerka myslí,že když máme doma takového dobráka,že mu může dělat cokoliv,.Teď se naučila(nevím jak,u nás to neviděla),že když Jakub leží a kopne do něho,tak on si sedne...no,hrůza.Stačí zvýšit hlas a už se k němu lísí a dává mu pusinky na čumák 😉

kijonkova.k
14. jan 2010

nikollette,já bych nikdy nedovolila malé,aby ubližovala Kubovi.To se prostě nedělá.Nedávno takhle praštila malého pejska venku dětskou lopatou na sníh.No,dostala na prdel.Pán říkal,ať jí nechám,že se nic nestalo,ale stalo se.To se nedělá.

nikollette
14. jan 2010

Ved jasne. Mna by nahnevalo keby nejaé dieťa caplo mojmu psovi lopatou 😠
Ale výchova je na rodičovi, asi by som na cudzie dieťa nesiahala...

arietiska
14. jan 2010

nikol: šmarja ... ☹
Já spíš týrání a hlídáná myslím tak, jak tu právě byla hozená fotka dítěte co maluje po psovi. Prostě si hrají, a je to v pořádku. Ale stejně musím psa i dítě hlídat, leč mého synka může napadnou ptákovina a vrazí řasenku psovi do ucha. Je to kluk a má občas debilní nápady ... pak bych se nedivila, kdyby i jeho psí ségra hryzla.

arietiska
14. jan 2010

kijo: no znám velmi dobře ... plomíň, pusinky až div nemá vylíznuté mandle ...

Alůe toje přeci normální, kdo má děti dvě ví moc dobře, že i ty si umí hooodně ubližovat! Já třeba bodla ségru jehlou do oka. Taky nás rodiče hlídají ...

Prostě žádný ruky do ohně ... hlídat a basta.

arietiska
14. jan 2010

A ti cizí svoje děti!!!

arietiska
14. jan 2010

A my ty svoje, ženebudou dělat to co dělají těm svým "chudáčkům" doma. Syn má zákaz se k cizím přibližovat ...

ygreen
14. jan 2010

my máme 70 kilového bladhounda, a asi by nikoho nekous, spíš povalil, ale přestože malýho "žere" tak nesnese bez jakéhokoliv důvodu, aby mu syn sáhl na nohy. Zavrčí a zdrhne, ale ak ví že vrčet nesmí, tak už má sklopené uši a hrbí se páč má VÍ ŽE TO NESMÍ. Ale má nějaké trauma. Na 99% jsem přesvědčená že by mu neublížil, ale sere mě to 😠 Máme Edu mooooc rádi, a to mě fakt mrzí, že je takovej "labilní". On je dost posera a není "nejbystřejší". Pro bezdětné super pes, ale k dětem snad jedině něco co vemu do ruky, třeba mopslíka, nebo retvívra na mazlení k dětem, aby vyrůstaly se psem.

bubba
14. jan 2010

ahojte...
kazdy pes by mal byt na voditku,s nahubkom,v prmeranej velkosti a sile majitelovi...(a uz toboz v lese by sa pes nemal vypustat volne,ktovie kde sa nachadzaju rozni hribari,turisti,polovnici...)

bol raz jeden pes...volal sa rotvajler,nebola som sice jeho majitelom ale bola som mu najblizsim,zboznoval ma,dokonca sa ma nemohol nikto ani len z lasky dotknut,hned zaujal postoj ziarliveho manzela.....raz som ho isla pohladkat(on spal pod stolom) ,vyskocil a uhryzol ma do tvare...potom este uhryzol o tyzden neskor majitelovho syna do ruky a az potom ho vzali k veterinarovi,kde zistili,ze pes mal nador v hlave ktory mu tlacil na oci a on prestaval vidiet,infekciu v usiach,cize hluchol...a tym padom nerozoznaval ludi okolo seba.

tym chcem len poevdat,ze pes vam nepovie,ze zle vidi,alebo zle pocuje a pes nevzdycha ako manzel pri nadche,jeho prah bolesti je vyssi ako u cloveka,preto nemozete vediet kedy a co je schopny urobit...

od tohto incidentu mam panicky strach zo psov,vyhybam sa uz z dialky volne pohybujucim sa a tomu ucim aj moju dceru respektu proti cudzim psom,hladkame len malych a len pokial su s majitelom a samozrejme pokial to ten pes dovoli a tesi sa zo spolocnosti dietata..

lindda
14. jan 2010

Je to hlavne o tom ze pes nema co volne behat kde su deti a je uplne jedno aky pes to je ako tu uz niekto pisal je vela ludi co ma vyslovene panicky strach a ak chcete svojho psa nechat vybehat je kopec miest kam ho mozete pustit a vzdy s nahubkom ja som mala pitbula a kazdy den som ho nechala 2 -3 hodiny vybehat na mieste tomu urcenom a vzdy s nahubkom clovek nikdy nevie a aj ku nam dobehol pes ale moj mal nahubok sice nebol problem dat aj s nahubkom Ko inemu psovi ale aspom nebola krv a pod ,,,
Pes rovna sa nahubok a voditko a hlavne majitel ktoreho poslucha. Pes neovlada panka ale pan psa to je dolezite. Kazdy by si mal kupovat psa pre lasku a radost a nie pre ine