icon

"Odbachnem" psa, uľaví sa mi...

jonatanka
14. jan 2010

tato tema je "volnym" pokracovanim temy ktora bola zamknuta.

Vprvom rade chcem odpovedat paole, lebo som pisala siahodlhy prispevok a tema uz bola zamknuta, takze paola moja odpovet pre teba:
ja chapem tvoje pocity ale zdalo sa mi, ze to pises vo velkej zlosti.
ty vytiahnes na psa plynovu pistol, uz ta napadlo ze majitel toho psa moze byt tiez ozbrojeny? Alebo to bude riadny kus chlapa, ktory ked ti jednu "fukne" tak to nemusi dobre dopadnut?, chapem ta, chces chranit, seba,svoje dieta,svojho psa, ale takyto sposob je protizakonny 😖

dalej si sa ma pytala co by som robila ja, nuz ja som sa roky venovala chovu "tych strasnych tvorov, ktory su tak strasne agresivny", myslim si o sebe, ze mam nejake tie vedomosti, a dokazem taketo situacie predvidat.....

ja viem ze to asi nie je dvakrat prijemne divat sa na to ako iny pes trha tvojho milacika, ale ver mi, ze ked k tomu dojde, ty nezmozes uz nic, respektive maloco. Mohlo by sa totiz stat, ze pes zamera svoju agresiu na teba, preto ti radim stiahnut sa do bezpecnej vzdialenosti a privolat policiu, poobzerat sa po majitelovi psa

Ak sa citis ohrozena psom, preco nekontaktujes napr mestku policiu, ich povinnost je preverit kazde oznamenie, telefonat typu :Dobry den, poneviera sa tu agresivny pes, ktory utoci na okoloiducich ludi, mame strach z napadnutia.......atd

Chcem len znovu pripomenut, nie zviera je zle, ale jeho majitel zlyhal pri vychove, ja viem, spravy su plne toho ako pitbul dokusal na smrt ludi, ale kto mu vstepil ten zaklad?len dnesny clovek, pitbul bol povodne cviceny na utok psom, nie ludom

Roman ktory som tu zo seba vypotila, vam mozno podla nadpisu pride ako hlupost, ale dufam, ze som vam aspon trosicku pootvorila oci, treba trestat majitelov nie zvierata....., tie to totiz najprv niekto naucil

Strana
z7
dada1212
15. jan 2010

Jabber, Saska Naozaj je to len o majiteľoch, v mestách je naozaj našťastie veľa vychovaných "bojových psov", ľudia sú tam asi zodpovednejší a väčšina si uvedomí, žes tým psom sa bude musieť napríklad chodiť venčiť a to na miesta, kde je veľa ľudí, tak si ho vycvičí, navyše pes žije s nimi v byte, tak je socializovaný.

Ale na dedine to bohužial tak väčšinou nebýva,psy bývajú zavretý na dvorealebo reťazi, nie sú socializovaný, lebo majitelia im dajú maximálne raz denne žrať a piť, nemajú vychádzky a sú potom strašne agresívny.

Kedysi na dedine prevládali typický "miešanci", ktorí aj ak behali sami, nevadilo mi to, lebo som sa nemusela obávať, že mňa a psa nejako dohryzú, kedže nemajú na to ani zuby ani veľkosť.
Lenže pri voľne pobehajúcich skoro vlčiakoch, krížencov dvoch bojových plemien, bezpapierových pitbulov, rotwajlerov atd už strach mám, lebo ak napadnú človeka, alebo psa, ktorý je od nich slabší, nemusí to dobre dopadnúť. 😒 😠

kvetka95
16. jan 2010

Necitala som uplne celu diskusiu, ale mam tiez psa skor mensieho vzrastu, na verejnych priestranstvach vzdy na voditku a tiez sa mi uz parkrat stalo, ze ho napadol vacsi volne pobehujuci pes. Ked som pred rokom videla ako velky pes roztrhal bez priciny maleho bisona, kupila som si paprikovy sprej a nosim vzdy v rozopnutom vrecku na bunde (ak vidim velkeho volne pusteneho psa, mam ho v ruke). pre istotu. Pred 3 dnami som ho prvykrat pouzila. Nezasiahla som psa, strekla som medzi mna a neho (mojho psa som mala za sebou) . mali ste vidiet ako prasil prec!!! Keby to vsak bol velmi velky pes a vidim na nom, ze ide pokusat, nevaham a streknem mu to rovno do oci.... nebudem cakat, kym sa donho zahryzne, lebo pri pitbulovi, pripadne staffordovi by som ho z papule uz envytiahla... Vacsina z vas, ktore tu pisu, ze neznasate hysterky, ktore vlastne mozu za to, ze váš pes ide napadnut ineho psa ( lowike v prvom prispevku tu... ), vlastní VELKEHO psa. VY NEVIETE, co je to, ked je váš pes v papuli ineho, vy ich pustate aj preto, lebo viete, ze oni nikdy ohrozeni nebudu (skuste si to len predstavit, ze vas sa meta v papuli cudzieho 5-krat tak velkeho psa). Moj maly pes nemoze za to, ze nie su vencoviska, ze v lese su polovnici. Ja v podstate chapem Paolu, len s jednym rozdielom - budem bez milosti striekat "peprakom".... ( na utociacich psov)

saska.t
16. jan 2010

dada - viem presne o com rozpravas, polku zivota 27r. som zila v Bratislave so psom a popritom s argentinskou dogou takze dodavam ze vychovanou a v dnesnej dobe zijem kvazi na dedine a vlastnim chovnu stanicu jack russlov, ktori rozhodne nie su jednoduchy na vychovu a narocni na pohyb. Je pravda ze uz dlhsiu dobu nezijem na SK a podmienky tu (DE) su neporovnatelne lepsie ako na SK aj ked je pravda, ze tu si kazdy debilny nemec poriadi krizencov velkeho plemena a nevie to vychovat a tak to aj vyzera, ale maju povinnost ich nosit na voditku, a pokuta za volnost je 1000 euro takze si to kazdy rozmysli 😅
Inak ten peprak je vyborna vec, vrele doporucujem 😉

mamutka
16. jan 2010

na to aky nazov ma diskusia tu vidim vela normalnych nazorov, tak kde sa potom beru ti debili?

jonatanka
autor
16. jan 2010

mamutka schvalne so dala tak agresivny nazov temy, to uz potom clovek pise miernejsie prispevky a nemusi sa pridavat adminkam praca 😝

jonatanka
autor
29. jan 2010

teraz pojdwe na markize v reflex clovek ktoreho ja osobne mam velmi rada, hltam jeho clanky v casopisoch, on to zo zvieratami naozaj vie

vinifera
29. jan 2010

O ktorej Jonatanka?

Inak by som bola najradšej dnes odbachla psov v polovici dediny. Boli sme vonku aj s kočíkom aj psom. Uznávam že s mojím polomopsom je to krkolomný šport lebo je veľmi hyperaktívny. Ale vie, že nesmie štekať na druhých psov. No ale ked ideme okolo brániek tak tie psy štekajú jak šalené. Nikdy v živote neboli vonku. Idú sa z brány vybúrať. Ako mám potom svojho psa udržať aby bol kľudný ked to všetko ostatné je zdivené.
+ stretneme pána so psom navoľno. Že on si myslel že nikoho nestretnú....v obci čo má 1500 obyvateľov a v každom dvore sú tak po 2 psy....
+ vrchol bol ked jeden kríženec RTW a asi NO skočil do brány a tá sa otvorila. Naštastie bol z toho taký vyjavený, že sa bál výjsť von. No to neviem ako by som všetkých ratovala - kočík, seba psa.....Ako ja osobne sa nebojím. Do kočíka by podľa mna neskákal. No ale ten pes má tak 80 kg a môj 10. Len chlpy by zneho ostali.

jonatanka
autor
29. jan 2010

vinifera uz to skoncilo 😉

jonatanka
autor
29. jan 2010

vinifera chyba je v majiteloch, ziadnemu psovi nemoze stacit vybeh na dvore 😠 , ten pes nema kontakt z inymi psami a potom nevie ako sa chovat 😒

emanka
31. jan 2010

tu je niečo o tých "bojových plemenách"

http://michalmaly.blog.idnes.cz/c/23145/Fakta-o...

Strana
z7