icon

Odchod do zahraničia so štvorročným dieťaťom

pillipilli
25. aug 2017

Ahojte je tu nejaka mamicka ktora sa stahovala s dietatom do zahranicia? Chela ny som sa opytat ako to dieta znasalo.? Kedy si zvyklo? Moj syn ma 4 roky a zatial je to par dni ,ale nevie si zvyknut. Bol zvyknuty na starych rodicov . Stale vravi ,ze chce ist domov za starkym a starkou. Ako ste tymto presli?

1234iveta
25. aug 2017

Ahoj...mna to caka o rok. Mala bude mat vtedy tiez 4. Stahujeme sa do Svajciarska a ponde tam robno do skolky. Mam z toho hrozu 😱

maciatkolulu
25. aug 2017

@pillipilli aj mna to zaujima, lebo my sme sice v zahranici, ale je to od narodenia a teraz chceme ist uplne mimo, ale ja som bola presvedcena, ze male deti, resp.deti vseobecne to znasaju dobre....

pillipilli
autor
12. okt 2017

Ahojte, tak zvladame to celkom fain. Nastastie nas zobrali hned do skolky tak o to lahsie je zvyknutie si tu.

maciatkolulu
12. okt 2017

@pillipilli ahoj, my zvazujeme radikalnu zmenu a bojim sa. Vy ste v ramci europy, ci mimo? Maly ma tiez styri a neviem sa rozhodnut, jedine co ma pohana je, ze nas tu nic nedrzi, ani rodina, proste nic, ide len o to, ze sa jedna o krajinu absolutne odlisnu od nasej, klimaticky a celkovo

sisaka
12. okt 2017

@maciatkolulu treba ísť čím skôr, kým je dieťa malé. Čím menšie, tým lepšie. My sme odišli keď mala dcéra takmer 5, skôr sa nedalo, ale som rada, že sme to stihli ešte pred školou. Žiadna exotika, ale ďaleko a nevedela jazyk, hneď tu nastúpila do školy a bez problémov si zvykla. Ja by som koli deťom neváhala, treba si zvážiť perspektívu do budúcnosti pre celu rodinu, ak by to bolo do výrazne lepšieho a v súčasnej krajine vás nič nedrží tak do toho, čím su deti staršie, tým je to ťažšie a nielen deti, ale aj rodičia, ked už ma človek čo-to vybudované, ťažie sa začína niekde od nuly a riskuje všetko, ja si už napríklad neviem predstaviť, žeby som sa niekde sťahovala mimo krajiny - to by musel nastať nejaký zlom, radikálna zmena situácie ....

maciatkolulu
12. okt 2017

Ved to,ze zacinat v podstate od nuly... Ale naozaj nas tu jedrzi,cela rodina je definitovne rozpadnuta a skor robia zle ako podpora,ci pomoc,ci laska,maly vyrasta iba s namin-rodicmi,nikto nepomaha,ani nechcem,teraz sme uz mimo sk,ale blizko BA,ktoru,ako svoje mesto zacinam.neznasat,idem tam za trest... Proste neviem si predstavit to hop,alebo trop,ten odchod,jasne,ze nehnutelnost by sme nepredali,ale prenajali.... Dieta je dvojjazycne uz teraz,viem,ze on by asi nemal problem,ale asi ja,aj ked neviem vlastne s cim....

pillipilli
autor
12. okt 2017

@maciatkolulu v ramci eu.