Súhlasili by ste s odchodom manžela do zahraničia?

3. nov 2022

Ahojte, zaujima ma vas nazor. S muzom planujeme ist do vacsieho, mame skoro 2 rocne dieta. Mame vlastny ale maly byt. Mame sa dobre, nechyba nam v podstate nic. Lenze hypoteku taku akoby sme potrebovali nam nedaju, nakolko tento byt je uz na hypo a zatial ho nechceme predat hlavne z praktickych dovodov - nemali by sme kam ist počas toho obdobia kým sa v dome dalo byvat. Chceme kúpiť starší domcek. Nasetrene mame ale nie dosť. No manžel dostal ponuku na pracu do zahraničia, vo svojom odbore a zarobil by krásne. Bol by mesiac v práci a dva tyzdne doma. Týmto spôsobom by vedel zarobiť na domcek aj za necelý rok.
Dalsia moznost je aj aby som ja išla do prace, ale s tým nesúhlasí. Chce aby som bola doma s dieťaťom.
Súhlasili by ste tým aby išiel zarábať do zahraničia? Ide nam hlavne o dieťa a a o to že s ním nebude môcť byt každý deň. 😒 aby sa medzi nimi nevytratilo to puto čo spolu majú. My by sme to nejako už zvládli.

denisa0504
3. nov 2022

Nesúhlasila by som

noami12
3. nov 2022

Ja osobne by som bola smutná z toho, najmä keď máme tiež dieta 1,5r. nevedela by som si to predstaviť, sú aj manželstvá kde to funguje takto že väčšinou ten muž pracuje v zahraničí ale to väčšinou už pred tehotenstvom takto fungovali a ostalo to tak.
Ja by som ale osobne si nevedela predstaviť to že môj by išiel pracovať do zahraničia a dieťa by s ním nevyrastalo.
Ak by ste chceli domček, je možnosť záložné právo preniesť na ten domček.
Tak sme to robili pred rokom 🙂

banalu
3. nov 2022

A vy nemozete ist s manzelom? Ked dieta nie je v skolke a je take male, nic vas tu nedrzi na rok 🤷‍♀️ Ja by som nas zbalila a sla s nim 😊

viestta
3. nov 2022

@banalu lenže keď pôjdu celá rodina do zahraničia co zarobí minú na bývanie, takže realizácia sna o dome sa ešte viac oddiali

stanulienkat
3. nov 2022

Nie. Ste rodina, mate byt spolu, spolu sa starat. Preco nesiel zarabat pred dietatom?

tanyan
3. nov 2022

Nie je to navždy. Podľa mňa to stojí za vyskúšanie. Na začiatku to bude možno ťažšie, ale určite sa zladíte a zvládnete to. Muž bude síce doma chýbať, ale môžete si volať a tešiť sa na pekný domček. Plus za tie 2 týždne potom doma si to užijete viac ako len večery (unavený po práci) a víkendy...

hama_ba
3. nov 2022

Ak by to bol fakt iba necelý rok tak áno. Ale poriadne by som si prepocitala s nim potencionálne výdavky atď či by sa nasetrilo za také časové obdobie ako udáva (či nie dva roky, tri..)

banalu
3. nov 2022

@viestta chapem, samozrejme by som to prepocitala, ale aj doma z niecoho musia zit + by mohli terajsi byt hodit do podnajmu 🤷‍♀️ Zalezi aj kam by siel muz pracovat a ake su moznosti ubytovania, ak velke mesto, pozrela by som nieco na okoli... zila som v zahranici, cize by sa mi asi lahsie planovalo, lebo si to viem predstavit aj so setrenim atd. Kazdopadne by som hladala vsetky moznosti ako ostat spolu a zaroven sa dostst blizsie k domu.

kukulienka999
3. nov 2022

Ahoj, ja som v zahraničí pracovala a viem, ako tam chlapi bez zien žijú, nehovorím že všetci, ale nepacilo by sa mi to. Po ďalšie mnoho chlapov aj vo veku 50+ mi hovorili príbehy, ako mali ísť pracovať do zahraničia len na rok zarobiť na dom atď a robia tam už cely život, lebo si zvykli na vacsi obnos peňazí a príklad z 3500€ na 1000€(Vymyslená cifra) nechce už ist nikto…a to že “ľutujú” že nevideli vyrastať deti ani netreba spomínať. Ale to nemusí byt vás prípad, treba prerátať a ak sa dohodnete naozaj len na roku a ty to zvládneš a on sa obetuje, preco nie.

heidy222
3. nov 2022

Keby ste mali finančné problémy, nebola by pre neho doma práca tak ok, ale len kvôli väčšiemu bývaniu by som nehazardovala s vlastným šťastím. My sme žili 8 mesiacov to tak, že ja som chodila na týždňovky a už to bolo náročné a sme si povedali nikdy viac.

deti95060810
3. nov 2022

ja by som sa bála že sa náš vzťah - manželstvo rozsype...
poznám zopár príkladov.
bratranec odišiel len do Čiech a doma nechal ženu so 6 deťmi... Má problém prísť domov aj na Vianoce. A o tom že nebol na pohrebe svokrovcom ani nehovorím...

aurora33
3. nov 2022

Ak to je len na rok tak ja by som súhlasila. Bude doma dva týždne s dieťaťom nejde na celý rok preč.

mk22
3. nov 2022

Nie, nesúhlasila by som

amiaja
3. nov 2022

@kukulienka999 suhlasim, chlapi si rychlo zvyknu na taky zivot a uz sa im potom tazko vracia
Bud vsetci spolu alebo nikto. Mate male dieta, ja by som skusila dat byt do prenajmu a isli by sme vsetci.
V kazdom pripade to treba dobre premysliet

derdia
3. nov 2022

Ja by som bola ochotna takto zit rok. Ama by ale bola realita neviem... Neviem ci by mi nehrabalo, ze je tak dlho prec😔😔😔netusim

thoughtfulweirdo
3. nov 2022

Ja nie a ani môj manžel by v takejto situácii nechcel ísť. Ale poznám viacero manželstiev, kde to funguje a zdá sa, že sú tak úprimne spokojní. Sú vzťahy, kde by to takéto odlúčenie (hoci len na rok) pokazilo a sú vzťahy, kde nie. Blbé je, že zrejme nikto vopred nevie, do ktorej skupiny patrí 😄

minimilan
3. nov 2022

No, môj muž mal ponuku že tri tyzdne by bol prec, týždeň doma a 15tisic na ruku. Žiadne peniaze by mi nestali za taký život. Keď sme boli bezdetni, mal prácu týždeň doma/týždeň prec a ani to by som nedala. Aj teraz je často na cestach, ale je len tu, na Slovensku a 5x tyzdenne spi doma. Už aj tie dva dni nám chyba. Ina situacia by bola, kebyže nemáme kde bývať a čo jesť. Ale pokial vám nič nechýba, nešla by som do toho.

mon29
3. nov 2022

Nie, moj bol prec pol roka, a velmi nas to poznacilo. Trvalo vyse roka kym sme to nejak utriasli. Nestoji to za tie peniaze..

laurita285
3. nov 2022

Nie nesúhlasila. Však neobžúvate stromky od hladu...

tianna
3. nov 2022

Ak by to malo byť na rok a splnili by ste si sen o bývaní tak áno, súhlasila.

mamutka
3. nov 2022

Toto by som nechcela, ani môj muž. Peniaze mate, byt mate, len ho nechcete predať, aby sme mohli doriešiť dom. Proste nie ste v núdzi, aby sa kvôli streche nad hlavou trhala rodina. V takej situácii, len kvôli zmene bývania, by môj muž nevedel odísť od dieťaťa, vždy na seba boli s deťmi veľmi naviazani

silvike
3. nov 2022

Ja ano. Ja by som suhlasila.

silvike
3. nov 2022

A potom by som sa s dietatom prestahovala za nim😀

annamivo
3. nov 2022

U nás na Orave to funguje takmer v každej 2 rodine. Ak nie je muž v zahraničí tak minimálne na tyzdnovke. Môj muž tiež keď sa nám narodil syn chodil na týždňovky, po 2 r zmenil prácu a je doma každý večer, síce s nami netravi veľa času cez deň ale večery sme spolu. Neviem si predstaviť že by odišiel na mesiac preč. Ak by sa dalo išli by sme s ním, ak nie hľadali by sme riešenia lepšieho zárobku niekde bližšie aby sme aspoň víkend trávili spolu.

veselo_neveselo
3. nov 2022

Za mna, ja by som sla do prace. Je to win-win pre vas ako rodinu = zvyseny prijem, a aj pre teba = vratis sa spat do pracovneho procesu a budes menej zavisla od manzela.
Manzelovi sa to pacit nemusi; ale musi to prijat.

Ak nastoji na tom, ist do zahranicia - sla by som s nim, cela rodina - ked aj tak nepracujes, tak ten cas mozes stravit aj inde ako sama doma. Vidiet iny svet (aj ked poslednu dedinu, ale v inej krajine), ine zvyky, aj sa naucit jazyk - to je tiez velka vyhoda do buducna.

danieladeley
3. nov 2022

Ja by som suhlasila. Ale len pokial by to bolo naozaj na rok. Proste, aby to bol presne dohodnuty cas, nie taky, ze uvidime.

patka06
3. nov 2022

Súhlasila by som, keď bude 2 týždne doma, môže sa rodine venovať oveľa viac, ako keď bude tu pracovať denne od rána do večera - vlastná skúsenosť. Navyše zarobí omnoho viac.

laska86
3. nov 2022

Kludne nech ide a ty tiez do prace..tym padom ten mesiac co bude prec rychlo ubehne a budete si moct kupit ten domcek...dva tyzdne ked bude doma bude s vami kazdy den takze pohoda...

danica2711
3. nov 2022

necelý rok v režime mesiac preč/2 týždne doma ustojíte aj na jednej nohe, ubehne to ani nevieš, ako a máte vystarané

veronika3110
3. nov 2022

Tiež by sa nám zišli peniažky navyše, mame dom, hypotéku atd, 6m dcérku, takze som na RD.. ale manžela by som nepustila nikam.. radsej šetríme.. jednak by mi bolo smutno a dcérke tiež.. na druhej strane mám v okoli veľa párov, ktorí tak žijú, resp. žili, lebo už sú rozvedeni.. tá diaľka proste urobi svoje… z jednej alebo druhej strany a za mna sa takto nedá fungovať mladým ľudom..
Alebo potom ako hovoria baby, že ist s ním