icon

Odchod zo Slovenska

monika12323
25. aug 2022

Ahojte mám strašnú dilemu a som nerozhodná.. pomôžte mi napísať svoj názor ,čo by ste robili na mojom mieste . Manžel je Poliak žijeme na Slovensku v prenajatom byte .. máme prácu v mieste trvalého bydliska nemusíme dochádzať .. máme dobrú prácu obaja .. v polsku nás svokrovci volajú žiť tam ,žiť s nimi vo veľkom dome ,ktorý prepisu na nás s tým ,že oni tam budú mať doživotne právo . Vychádzame spolu dobre je to veľký dom čiže všetko je osobitne vrch spodok my by sme mali vrch oni spodok . Lenže problém je v tom ,že manžel by tam mal prácu kde by robil 10 hodín z toho musí dochádzať 40km a zarobil by to iste čo ma tu a nemusí dochádzať a robí len 8 hodín. Tu svoje bývanie nechceme ,pretože žijeme v meste , kde nic nie je a ide to tu dole vodou čiže nehnuteľnosti tu hodnotu nemajú a zadlžiť sa nechceme ,keď v polsku môžeme mať svoje “zadarmo” .

Strana
z3
lemra
26. aug 2022

@monika12323 Kamoška vravela, že k doktorovi sa ťažko dostať. No podniká sa v PL určite ľahšie ako u nás a aj životná úroveň je asi lepšia. Potraviny majú jedny z najhorších v
EÚ, čo sa priznali sami Poliaci. Majú viac zelene v mestách. S prácou v sobotu máš tiež pravdu.

Strana
z3