icon

Odišli ste s dieťaťom žiť do Anglicka?

malucqa
1. apr 2012

dobry den chcem sa vas opytat ci ste niektora z vas isli s dietatom a s muzom po dlhom premyslani zit do u.k,len tak na slepo bez prace,bez ubytovania....respektive ci ste uz niekedy boli v u.k vratili sa na slovensko a teraz po par rokov sa chystate spat aj s dietatom.
a ako ste to tam zvladali
diky za odpovede

lukasamiro
25. mar 2014

@silaviat mudrost sama o sebe predstav si ze vie po anglicky mozno nie na ok ale vsetko sa da ano aj manzelka je ochotna ist do prace mi sa nebojime pracovat

lukasamiro
25. mar 2014

@sashabb sprostosti riesite hlupy ste len sa divim ze dokazete vobec otvorit usta . mudrost sveta , clovek sa vas nieco spyta a co vy len urazit cloveka dokazete a to ho ani nepoznate

sashabb
25. mar 2014

@lukasamiro hormony? 😎

lukasamiro
25. mar 2014

to som pisala inemu len ma hneva ze ste vsetci manzela rovno odpisali ze benefity ha dalsi hajzlik , ze ? poznate ho ze ste ho vsetci od...... ani jeden
neries zase k..... ze hormony lebo ja uz mam tlak taky ze ........

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sashabb
25. mar 2014

@lukasamiro nečuduj sa reakciam, ty si založila teraz diskusiu a taktiež sa tam pýtaš na benefity resp. peňažnú podporu.
Tuna to jasne napísali. Treba to brať ako to je a nie sa urážať. Tvoj mm tiež nereagoval slušne a hneď začal urážať.
Chcete niekam ísť, a prvé čo sa pýtate je, či dostanete nejake peniaze. Každý kto si to prečíta si pomyslí svoje 🤐

aliza
25. mar 2014

@lukasamiro preco si myslite, ze vam ma cudzi stat pomahat na zaciatok, kym sa rozbehnete? kde ste na to prisli? stat, ktoremu ste neodviedli ani libru? ved rozmyslajte trochu, az potom urazajte vsetkych naokolo. Do zahranicia sa nechodi s tym, ze nemam ani korunu, snad nam cudzi stat pomoze, to je proste velmi zly pristup. V kazdej krajine musis najprv pracovat, aby si dostala podporu, to by ste uz naozaj vo vasom veku mohli vediet. A si predstav, ze nie ste jedini, co takto isli do zahranicia a vies, ako sme to riesili napriklad my? ze isiel najprv muz a az ked vsetko zariadil, ked mal pracu, byvanie, tak som prisla s dcerkou za nim a nemusela nikde zobrat o benefity. To, ze nebudete mat z coho zit, nikoho nezajima, je to vasa rodina, vasa zodpovednost, nie statu 😕, tak tu laskavo neurazajte. Reakacie a sposob vyjadrovania vas oboch hovoria za vsetko, zial. vela stastia vam prajem, budete ho potrebovat 😖.

lukasamiro
25. mar 2014

@fidka79 moja ja som na materskej a makam na dve dohody tak nemusis ma poucovat o praci a manzela tiez nie. sme velky ak si si vsimla. vidis to je to ze hned ste nas hodili do jedneho vreca ste hnusny ludia rasisti

lukasamiro
25. mar 2014

@sashabb ale mi sa pytame koli detom nie koli nam ja ich benefity nemusim mi sa pytame koli tomu ze mam matersku na slovensku ze ako to vlastne funguje LUDIA VED CITAJTE.
zle reakcie mate hned nas odsudzujete
ano hladame podla toho kde je pracovne miesto pre manzela a ubytovanie a to mame aj v irsku aj v anglicku tak sa pytame co ja s detmi kym si aj ja daco najdem

lukasamiro
25. mar 2014

@aliza reakcie su take ake su len na vase podnety mi sme slusny ludia a bez penazi tam nejdeme ach vam idem nieco vysvetlovat

lukasamiro
25. mar 2014

koncim debata ked sa normalne bez urazania a rasistickych poznamok a predsudkov neviete bavit

fidka79
Odpoveď bola odstránená
aliza
25. mar 2014

@lukasamiro @lukasamiro ja som uz tvojmu manzelovi napisala, ako to je s materskou, takze CITAT by si mala najma ty. materska je od zamestnavatela, takze ju nemozes dostavat v UK, kedze si tam nikdy nepracovala a materska ti aj tak uz konci, nie? ak myslis rodicovsky prispevok, tak po odchode do UK, ci Irska, stratis nan narok a v UK, ci Irsku nic take nedostanes. Potom su este pridavky na deti, tie musis najprv zrusit na SK a az potom ziadat v UK. Kym ti schvalia tie anglicke pridavky, moze uplynut aj rok, cize celu tuto dobu nebudes dostavat nic z SK, ani z UK. Ostatne prispevky su zavisle od prijmu tvojho manzela. Kym nerobi, nemate na nic narok. Takze, ako som uz raz pisala jemu, ak chcete ist vsetci, potrebujete minimalne 2000 libier. Najmy za byt su drahe, musite zlozit aj depozit a najomne zmluvy su na min. 6 mesiacov. Ak by vsak isiel najprv sam, moze sa delit o byt, dom, ci izbu s ostatnymi a tak vela usetrit.

lulunka12
25. mar 2014

Nechystam sa odist do anglicka ani som nikdy nikde inde dlhsie nezila ako na Slovensku..ale tiez mi neda reagovat ani nei tak radami zakladateľke ale tým, že akí su vsetci strasne mudri, pomaly sa zda ze ked tu clovek cita vsetky mozne prispevky tak vlastne na Slovensku ziju sami bohati ludia ktori nepotrebuju ani nikdy nepotrebovali ziadnu pomoc dokonca keby im niekto nuka benefity tak ani ich nezoberu..je to trapne, kazdy si prezil svoje a mozno aj prezije ale mam najradsej ked ludia ktorí uz mozno nieco maju a si preskakali zrazu zabudnu mozno odkial prisli alebo co robili predtym a ako boli na tom...naozaj mi to tak pripada ..zakladatelke vela stastia, bez urazky- niekedy stastie aj na "hovno" spadne. to samozrejme neber doslova.

aliza
25. mar 2014

@fidka79 asi narazala na svojho manzela, pozrela som si fotky.

aliza
25. mar 2014

@lulunka12 no, preto sme vsetci taki mudri lebo my v tom Anglicku zijeme a vieme, ako to chodi, na rozdiel od teba 😎

fidka79
Odpoveď bola odstránená
lulunka12
25. mar 2014

@aliza hej a predpokladam ze ste tam dosli z takej dediny s jednou igelitkou ani na mape ju nevidiet...a absolutne ta nezaujimalo co by si mohla dostať od statu..hadat sa nemienim je mi ukradnuta tato tema ale necudujem sa aki je svet ked su takito zadubeni ludia...krasny den

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
lulunka12
25. mar 2014

@fidka79 ja neradim ohladom Anglicka to mi je absolutne ukradnute nikdy by som tam nesla byvať, ale ja predpokladam, že všetci co tu mudro píšete ste isli len tak do zahraničia...keby Vám je tu dobre neodchádzate, takže mne nevadia rady, ale konštruktívne a normálne a ľudské a nie panovačné a zmúdrelé btf radi by sme videli Vaše albumy ako vyzeráte...

aliza
25. mar 2014

@lulunka12 no si predstav, ze som z Bratislavy, mam VS a muz je lekar, takze si odpusti tie svoje primitivne komenty o igelitkach 😕. A nie, nic sme od statu nedostavali a ani nedostavame, vieme sa totiz sami postarat o svoju rodinu. Zadubena si tu jedine ty, aj s tvojim manzelom 😖

sashabb
25. mar 2014

@lulunka12 iha dnešna registracia 😝

@fidka79
@aliza

fidka79
Odpoveď bola odstránená
aliza
25. mar 2014

@lulunka12 sorry to s tym manzelom, myslela som, ze reagujem na lukasamiro 😒 mate totiz identicke reakcie

billam
25. mar 2014

@lukasamiro určite by som sa s deťmi bez akéhokoľvek zabezpečenia netrepala za hranice....nemáte nic...ani prácu, ani bývanie...len peniaze, ktore si donesiete....a to neplatí len pre UK....bez toho, aby muz mal robotu a bývanie pre vas, ani o tom nerozmyslajte...žiaľ, nebudete mat na nic nárok...

aliza
25. mar 2014

@sashabb no, styl vyjadrovania maju obe ten isty 😖

lulunka12
25. mar 2014

@fidka79 ja osm nenapisala ze som nevystrcila nos z SK, ani necitam dopodrobna reakcie, aj ked som nezila inde samozrejme by som sa asi na 90 % NIKDY s detmi nevybrala len tak von za hranice keby neviem do coho idem...iritovali ma len viacereé príspevky ohladom toho ako všetci pisali ze idu vyuzívať benefity a neviem co...a nech kamenom hodí ten kto na to nikdy nepomyslel ked isiel do zahraničia!!!neverím ze su neni takí ludia zvlášt slováci, VZDY NAS ZAUJIMALI BENEFTIY AJ BUDU sme slovaci mame to v krvi , nikto predsa nepojde do horsej krajiny, ved to by bolo na hlavu...

lulunka12
25. mar 2014

ja osm nenapisala ze som nevystrcila nos z SK, ani necitam dopodrobna reakcie, aj ked som nezila inde samozrejme by som sa asi na 90 % NIKDY s detmi nevybrala len tak von za hranice keby neviem do coho idem...iritovali ma len viacereé príspevky ohladom toho ako všetci pisali ze idu vyuzívať benefity a neviem co...a nech kamenom hodí ten kto na to nikdy nepomyslel ked isiel do zahraničia!!!neverím ze su neni takí ludia zvlášt slováci, VZDY NAS ZAUJIMALI BENEFTIY AJ BUDU sme slovaci mame to v krvi , nikto predsa nepojde do horsej krajiny, ved to by bolo na hlavu

uglybetty1234
25. mar 2014

AHoj, ja som odisla do UK pred 10 rokmi a neuveríš, nejaké benefity mi ani nenapadli. Šla som za skúsenosťami, rozdielnym životným štýlom a jazykom. Tak ako si myslíš o ostaných akí su hnusní, že hneď sa oborili na zakladateľku, že chcú ísť poberať benefity, tak ty si obvinila ostatných z toho istého.
@lulunka12