Odišli ste s dieťaťom žiť do Anglicka?
dobry den chcem sa vas opytat ci ste niektora z vas isli s dietatom a s muzom po dlhom premyslani zit do u.k,len tak na slepo bez prace,bez ubytovania....respektive ci ste uz niekedy boli v u.k vratili sa na slovensko a teraz po par rokov sa chystate spat aj s dietatom.
a ako ste to tam zvladali
diky za odpovede
Nebudem to tu vsetko citat, ale par prispevkov som prebehla ocami...
Reakcia na tuto otazku bola taka preto, ze sem chodilo vela Slovakov a Cechov, ktori dostali benefity a nepracovali...Nechcem hovorit, ze len romovia a hadzat vsetkych do jedneho vreca...ale, bohuzial, tych tu je VACSINA a robia nam zle meno. Teda aspon tam, kde zijem ja. Ja osobne som na taketo otazky az alergicka. Mna by ani nenapadlo ist do krajiny a pytat sa na benifity, zvlast, ked som v tej krajine nikdy nepracovala. Proste logicky mi to nejak nepasuje, za co by mi davali peniaze? Za pekny usmev? 😀 😀 😀
A este sa musim vyjadrit k tej vysokej skole...Take pravopisne chyby a ukoncena vysoka skola??? ☹ 😒
@lukasamiro Najlepsie by bolo, keby prisiel sam manzel, nasiel si pracu, ubytko atd a potom za nim vy...Je to tu teraz tazsie, ako bolo kedysi. Predpokladam, ze s dvomi detmi chcete byvat sami a nie s cudzimi ludmi...Tych 2500 libier vam vsetkym vydrzi tak na prvy mesiac-dva...mozno trosku viac...Najom+zaloha-veeelka polozka, council tax, vsetky ucty, jedlo...A urcite treba max nejaky extra cash, ak sa nieco stane...Ubytko najlepsie cez sukromnika, agentury si vela beru len za sprostredkovanie...
@panko
@lukasamiro na to, ze ste obidvaja vysokoskolsky vzdelani mate otrasne vystupovanie, treba trosku popracovat na asertivite, ak je na SLovensku bezne takto hrubo komunikovat s druhymi ludmi treba sa pomalicky preladovat na slusnu komunikaciu, lebo budete v zahranici zaskoceni a takouto komunikaciou daleko nezajdete.
Baby vam tu dobre radia, dokola trpezlivo vysvetluju to iste, ale asi mate problem s pochopenim citaneho textu.
Ja sice nezijem v Anglicku, ale v Kanade, kde je nastastie system nastaveny trosku inak, skor ako ten anglicky po reforme. Som jedna z mala, ktora do zahranicia odchadzala s manzelom a dietatom naraz a mozem vam povedat, nie je to jednoduche I ked samozrejme zvladnut sa da. Podstatny rozdiel je ale v tom, ze Kanadska vlada od nas vyzadovala preukazanie $ 12 000 ! na zaciatok a to bolo pred 10 rokmi, odvtedy naklady na zivobytie niekolko nasobne vzrastli (tych par libier, ktore mate nasetrene je podla mna na zacatie zitia v zahranici zalostne malo, ak tam idete cela rodina naraz) a museli sme sa zaviazat, ze minimalne po dobu 6 mesiacov nebudeme ziadat o ziadne prispevky. Zienky vam to tu pekne napisali, treba sa zariadit tak,ze nic nedostanete a budete musiet zit z vlastnej prace. Treba pochopit, ze nie kazdy stat je nastaveny ako Slovensko, kde je take obrovske mnnozstvo socialnych prispevkov, ze sa v tom clovek nevyzna, kde je socialny system taky stedry, ze ludia automaticky cakaju, ze urcite na nejaky prispevok narok maju... Do anglickeho systemu ste nicim neprispeli, takze je uplne od veci cakat, ze vam nieco bude preplacat. Vobec sa necudujem, ze na vase otazky su take podrazdene reakcie, ludia, ktori chodia do zahranicia vyciciavat socialny system nerobia dobre meno krajine, tieto zeny v Anglicku ziju a koli takymto ludom sa potom aj na ne pozera cez prsty.
@panko ty si fakt chory..namiesto vycestovania by mala tvoja zena minut tych 2500 na tvoju liecbu ... si prejdi diskusiu.. tvojej zene som odpovedala na vsetko na co sa pytala ... pochybujem vsak o pravdivosti informacii pretoze niekto ako ty s tvojim vystupovanim vysku skolu mat nemoze..jedine ze by si tam robil skolnika ... BTW ja som so svojim zivotom spokojna- narozdiel od teba zijem v zahranici,nemam problem sa o seba postarat a ani zobrat inych o rady ... co chces vlastne od nas pocut???? na otazky si odpoved dostal.. a napriek tomu stale urazas a napadas ... sa spamataj lebo takto sa nebude mat dobre nikde v ziadnom kute sveta Muz- otec ma byt prikladom pre svoje deti - no tych tvojich mi je uz teraz luto !!!!
Tak a po poriadku😒 s tou skolou zacala moja zena , neviem preco ale ja som s tým nezacal.A tie preklepy? na trlefone sa to stáva ,že ano?Chcel som poradiť,a samozrezrejme sa našli par čo poradilo ,zato DAKUJEM.A tým HATERS ,ktorý napisali že sa hrubo vyjadrujem ,pretože oni ma inteligentne odpalkovali😆 (lebo sú hrdý Angličania 😏) ZITE SI SVOJE STROSKOTANE ZIVOTY,NE..BTE(nestarajte-inteligentne povedané)DO DRUHYCH OK?A DAKUJEM TYM CO MI PORADILI ,SERUSSSS
@murinko60 ta vysoka skola neznamena ze musim byt dokonala
zase sa tu naslo par mudrlantiek po dnesnej diskusii som dostala info ake som potrebovala. dakujem tym co nam poradili a aj tym co neporadili ale len mudrovali.
keby ste nas poznali vedeli by ste ze sme taky ako vy normalny ludia a len par z vas pochopilo preco sa pytame ma to na co sa pytame. dakujem
kludne sa vzdam tych 2500 libier na liecbu tej pani alebo slecny ktora chce dat liecit mojho muza
@murinko60 dievca zlate tebe tie tehotenske hormony riadne biju do hlavy , mi charitu nepotrebujeme a hlavne nie od teba tak kluuud dama
ty asi tak zarabas peniazky ze sedis doma , ze pri modrom koniku hahahha, ci manzel maka ??? chudak 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
STROSKOTANCI 😎 NAJPRV ROZKRADNU SK A POTOM ESTE AJ VYCESTUJU HAHAHAHAHHA
jedno je iste....ci su slovaci vonku v britanii,alebo sedia doma na zadku stale su to typicki slovaci....pohadaju sa do krvi pre totalnu debilinu.
Ak chcete ist....CHODTE...pozdravte kralovnu 😀
@panko 😀 😀 😀 vrat sa do osady a o mna sa neutieraj ,, takych ako ty tu bolo a aj bude.. pridu a potom s placom utekaju nazad ... a nadavaju ako im anglicko ukrivdilo.. pridte skuste si to a uvidite- je lepsie raz vidiet ako stokrat pocut .... 😝 ze som vam ja vobec poradila- mam pocit ze ty ani necitas kto ti pomaha vidis v prispevkoch len to co chces a potom nadavas,ze to nieje podla tvojich predstav ... prepac ze niesme tolko inteligentne ako ty,ze nevieme o zivote to c ty.. my sme sem dosli a mali vsetko a ak budes potrebovat kludne povedz ja som si to tu za tych 7 rokov uzila- prenecham ti moj dom,vybavenie ak chces i psa a macku a ao bonus i priatela a rybycky .. a nez tak spravim este ti poobvolavam urady aby si to tu mal uplne nachystane.. suhlasis ? 😀 😀 😀 😀
Pre vsetky Zeny a mamicky v Anglicku UK.Pripojte sa k nam.Fbookova skupina.Rady, pomoc, stretnutia v UK.
https://www.facebook.com/profile.php?id=7116405...

@silaviat aha no mi chceme zobrat so sebou 2500 libier a popri co este manzel zarobi