icon

Odkyslenie organizmu a vaše skúsenosti

bambi2
1. jan 2011

Nenasla som na mk ziadnu temu ohladom odkyslenia organizmu, preto zakladam novu... 🙂
Vcera som sa dostala k jednej knizke, kde som sa vela toho dozvedela o tejto teme. Napr., ze vnutorne prostredie tela ma byt zasadite, co vsetko si sposobujeme prekyslenim a ako lahko je vyliecit sa od kyseliny.... a este to, ze ludske telo je vraj naprogramovane na 130 rokov zivota, od sposobu, ako
clovek so svojim telom zaobchadza, zavisi, ci zostarne v zdravi, alebo ochorie a predcasne umrie.
Takze, som pripravena to vyskusat a pripadne aj zmenit jedalny listok... uvidime, ci to potrvdi svoje ucinky tak ako sa pise v tejto mudrej knizke...
Mate s tym niekto skusenosti??

monkula
12. jan 2011

@bambi2 ja nepotrebujem súťažiť...
Toto trošku nechápem, prečo si sa urazila? Alebo prečo si na mňa tak vybehla? Mne sa to zdá sektárske, také podvedomé vplývanie, a tiež musíš uznať, že na niektoré chodoby je aj príroda slabá..... aj medicína...
Každý si to vysvetlí po svojom, ty tak a ja onak.. nevysmievam sa tomu, a aj verím, že keď sa na toto odhodlám ,alebo keď sa hoci len inšpirujem, budem sa cítiť fajn.. budem zdravá a to je dôležité..

monkula
12. jan 2011

A minuel som pozerala Reflex a tam propagovali nejaké čínske ovocie, či čo to bolo ,také malé červené guličky, namáčali sa napríklad do vody, ako sa to volá? Vyskúšali ste to?

bambi2
autor
12. jan 2011

@monkula podvedome vplyvanie je dnes skoro vsetko... 🙂 zalezi na tom ako clovek mysli. ak chce ostat clovek zdravy, musi aj zdravo myslet... 🙂 a inak ja som sa neurazila.... 🙂

bambi2
autor
12. jan 2011

@monkula neviem co myslis, litschi to asi nebude... utekam na nakup... neskor tu budem...

monkula
12. jan 2011

určite, súhlasím.. pozitívne myslenie robí svoje...

monkula
12. jan 2011

litchi nie, toto vyzeralo ako naše brusnice..

momka
12. jan 2011

@sisa.b Ďakujem za popis s tou mungo fazuľou, už ju mám doma, idem vyskúšať. 😉 Dostala som ju v DM.

bambi2
autor
12. jan 2011

takze uz mam na obed plan, budem robit take jacmenno- zeleninove fasirky... k tomu salat... a dnes si dam kupel... 🙂

monkula
12. jan 2011

už viem, ako sa to volá, kustovnica čínska, majú to u nás vo večierke...

sisa.b
12. jan 2011

@monkula goji, nie? my to jedavame, teda len ja a moja najmladsia, velkym detom to nechuti, oni ani hrozienka nemusia...

monkula
12. jan 2011

no goji, ale slovenský názov je kustovnica čínska... ako to chutí? a na čo to ej dobré?

pici
12. jan 2011

@bambi2 prosim si recept na tie fasirky :D

tinesa
12. jan 2011

@sisa.b ja pouzivam himalajsku sol je dobra...treba vyskusat

bambi2
autor
12. jan 2011

@pici 200g tych jacmennych krupov ( ci ako sa to vola po sk) uvarit do mäkka vo vode, trochu soli
(ja dam za malu misku a 4 diely vody)
na masle usmazit cibulku, por a mrkvu, 5- 10 min smazit, osolit, okorenit ciernym korenim, paprikou...
nechat vychladnut, zmiesat s jacmenom, pridat 50g struhaneho syru (ja dam ovci- pecorino) a zamiesat. potom sa iba fasirky urobia a vysmazia. ja ich hodim ale do truby... k tomu kyslu smotanu zarobim s vegetou a cesnakom a salat... mnammm 😝

pici
12. jan 2011

@bambi2
dakujem vybornme :D

sisa.b
12. jan 2011

u nas mala ryba na pare so zemiackami a syrovou omackou velky uspech 😎

pici
12. jan 2011

ja som varila manzelovi zajtra na obed hlivu so zemiackami zapecene so syrom... a salatik s paradajkami a olivovym olejom

jalao
12. jan 2011

Mňam, dievčatá, tu sa dnes varili samé pochúťky, ako tak čítam....radšej bežím, lebo vyhládnem 😒 😒 😒 ...poznám sa 😝

momka
13. jan 2011

Ja som večerala pohánkovú kašu a potom okolo osmej ma trýznil hlad, tak som si dala pár kúskov mandlí. 🙂
Teraz si dám šalát z olív s tofu syrom a surovou cukinou. Ešte som to nejedla nikdy, tak sa nechám prekvapiť. Len som nenašla v tej tabuľke ani tofu syr ani olivy, ale sója by mala byť asi zásaditá a olivy neviem. 😒

monkula
13. jan 2011

Ja som si kúpila dnes goji....
a celkom mi to chutí... prirovnala by som tú chuť k hrozienkam, a majú v sebe niečo aj z brusníc, tú horkosť... 😀 😝

momka
13. jan 2011

@sisa.b prosím, ako robíš syrovú omáčku? Ako si okorenila rybu? Díky. 😉
Ja keď som robila rybu, tak som ju pokvapkala citrońovou šťavou a potom posypala korením na ryby. Prvýkrát som robila na pare filé zo sumca, tomi moc nechutilo, lebo to malo veľmi silnú rybaciu chuť, 2.krát som robila pangasisusa, ten nám chutil všetkým. Ešte mám v mrazničke zubáča, som zvedavá, ten ako bude chutiť.

bambi2
autor
13. jan 2011

@momka olivy, tofu su ok. ja som vcera kupila tiez olivy ale je tam pridana sol, takze ich necham manzovi... soju ja nejem vobec...

bambi2
autor
13. jan 2011

@momka ja nejem ziadne ryby. smrdia mi... aj zive... 😀

sisa.b
13. jan 2011

ahojte, u nas bol na ranajky banan s mrkvou a namocenymi mandlami 🙂
vecer som si urobila raw pohankove susienky, tak sa mi susia na radiatore a budem mat co mlsat. este si urobim raw mandarinkove kokosky a budem zas vybavena na cely mesiac. nech ma ta cokolada nelaka 😝
sapldovy chlebik v pekarnicke, na obed ten spenat, akurat na pare....

@momka len som naliala smotanu a do nej taveny syr + kusok soli a cervenej papriky. ryby som len okorenila zmesou, ktoru som kupila - natural bez glutamanu

momka
14. jan 2011

@sisa.b ďakujem, syrovú omáčku určite vyskúšam. 😉 Potom ak máš nejaký dobrý recept na pare, tak ho sem hoď please , lebo mi dochádza fantázia. 🙂

momka
14. jan 2011

Tak ako "odkyskosľovačky" nič nové? Už ste sa dávno neozvali.
Ja som dnes zhrešila na raňajky aj obed až večeru som si dala zásaditú, výbornú brokolicovo-zemiakovú polievku. 🙂

sisa.b
14. jan 2011

@momka dnes som na pare robila "zapekanu" brokolicu so syrom a zemiakmi. nic extra zasadite, ale mne ide hlavne o zdravsie jedlo. najskor som na 15 minut dala zemiaky a brokolicu do pary, potom som k brokolici priliala rozmixovane vajicka s trochou smotany a koreninami a dala dalsich 15 minut. na zaver som len naukladala platky syra, mnaaaam.

inak sa dnes drzim. MM si prave urobil na veceru spekacky s vajcami a ja som odolala!!!

pici
14. jan 2011

caute. posledne dva dni jem to, z coho ma nebolia usta. trhali mi dva zuby... viete mi poradit, kapustova stava je zasadita ci kysla?

momka
14. jan 2011

@sisa.b Ďakujem si poklad. 😉 Vyskúšam.

momka
14. jan 2011

@pici Nech sa ti to rýchlo zahojí. 😉
Podľa Tepperweina patrí šťava z kyslej kaupsty medzi zásadité či neutrálne potraviny. Nájdeš to aj hneď na prvej strane diskusie, kde Bambi vymenovala potraviny podľa pH.
Toto som zas skopírovala z alkalického životnéhoštýlu

NAJHORSIE KYSLE JEDLA (najhorsie prve):

- instante jedla, akekolvek jedlo s prisadou glutamanu sodneho (instantne polievky, Vegeta), masove vyrobky, pokrmy obsahujuce umele sladidla (glutaman sodny - neurotoxin, karcinogen)

- ocot, dresingy

- fast food (McDonald)

- maso (hovadzie, telacie, bravcove, kuracie, morcacie, kacacie, husacie, kozie, zajacie, divina) a vajicka

- mlieko a mliecne vyrobky - jogurty, syry, maslo

- cukor, sladkosti, cokolada

- hriby, kukurica, arasidy - obsahuju toxiny, plesne, huby a su karcinogenne

- fermentovane produkty - sojova omacka, ocot, majoneza, nakladane uhorky, kysla kapusta, horcica, kecup, dresingy - su velmi kysle a fermentovane pomocou plesni

- kvasnice

- produkty zo sojoveho masa - su casto chemicky upravene, toxicke

- cokolvek konzervovane alebo nakladane

Tu sa spomína kyslá kapusta, ale šťava nie, takže z toho usudzujem. žeby šťava bola zásaditá a kyslá kapusta už nie??? 😖