icon

Odkyslenie organizmu a vaše skúsenosti

bambi2
1. jan 2011

Nenasla som na mk ziadnu temu ohladom odkyslenia organizmu, preto zakladam novu... 🙂
Vcera som sa dostala k jednej knizke, kde som sa vela toho dozvedela o tejto teme. Napr., ze vnutorne prostredie tela ma byt zasadite, co vsetko si sposobujeme prekyslenim a ako lahko je vyliecit sa od kyseliny.... a este to, ze ludske telo je vraj naprogramovane na 130 rokov zivota, od sposobu, ako
clovek so svojim telom zaobchadza, zavisi, ci zostarne v zdravi, alebo ochorie a predcasne umrie.
Takze, som pripravena to vyskusat a pripadne aj zmenit jedalny listok... uvidime, ci to potrvdi svoje ucinky tak ako sa pise v tejto mudrej knizke...
Mate s tym niekto skusenosti??

misinn
18. feb 2011

@bambi2 vies ja len preto sa pytam, ze keby si potom zacala zas normalne jest mozes mat potom jojo efekt...
preto je dobre aj cvicit popritom..

bambi2
autor
18. feb 2011

@misinn urcite neprejdem celkom na normalnu stravu ako predtym... ja mam tie kg este z porodu, pribrala som 25kg 🤐 a nejake mi zostali... tych sa teraz snazim zbavit a ide to super. ja som spokojna, citim sa super, chora nebyvam vobec... nic mi nechyba, nestazujem sa... 🙂 takz nevidim dovod na to aby som nieco menila ked mi to tak vyhovuje... 🙂

misinn
18. feb 2011

@bambi2 tak ano to mas pravdu 😉

mariynka
18. feb 2011

@bambi2 obdivujem ta 🙂 🙂 🙂 ja pri pohlade na sladkosti /hlavne pred mrchou/ neodolam 😅 😅 ale od dnes som si povedala STOP 😝 tak uvidim.. 😉
@misinn no vyzeram ako stredoskolacka 😅 😅 😉 ale citim sa super.. 😉 skoda, ze som vyhodila veci zo ZŠ, boli by mi dobre 😀 😉 🙂

bambi2
autor
18. feb 2011

@mariynka ja ked si predstavim, ze vsade je biely cukor tak ma chut hned prejde sama... 😀

misinn
18. feb 2011

@mariynka vies co viem si to predstavit ze ako sa mozes super citit 🙂 aj ja by som sa tak chcela citit. inak aj ja sa uz teraz citim lepsie aj ked vaha nejde dole ☹ ale tak cvicim a lepsie sa stravujem to clovek hned citi...

misinn
18. feb 2011

prave som si precitala :
Jedzte 3 x denne teplú stravu – šetríte si tým enzýmy
- vyhýbajte sa studeným pokrmom hlavne na raňajky (ovocie, jogurt, … – extrémne ochladzujú). Pri dlhodobej konzumácii tejto „racionálnej výživy“ sa naruší termoregulácia (budete mať studené ruky, nohy), neskôr prídu problémy s trávením a v dôsledku narušeného metabolizmu ďalšie choroby.

bambi2
autor
18. feb 2011

@misinn a to si kde citala???

misinn
18. feb 2011

@bambi2 na tejto stranke :
http://regeneracnecentrum.sk/clanky/2009/10/hla...

link mam od
@mariynka

pozeram si stranky co nam tu nechala vela zaujimavych veci citam na nich.

bambi2
autor
18. feb 2011

@misinn neviem, ja mam kazdy den skoro banan na ranajky a nikdy nemam ladove ruky alebo nohy... chodim aj obcas v zime von bez ponoziek... 🙂 a tu som...

misinn
18. feb 2011

@bambi2 ja mam ale nehovorim ze to s tym musi suvisiet..inak v podstate ked aj jem jogurt nezviknom ho hned zjest vzdy si ho necham vonku a v podstate ma izbovu teplotu ako aj ovocie tak si nemyslim ze by to malo uskodit.

mariynka
18. feb 2011

kocky, precitajte si aj jin a jang 😉

mariynka
18. feb 2011

@bambi2 Sladkosti

Pokud si dopřejete ten luxus a zbavíte své tělo závislosti na rafinovaném cukru, který se bohužel dnes dává do 99% všech cukrovinek, budete si muset dopřát i ten luxus vyrábět si domácí zákusky, koláče a dezerty. Nebo si ve zdravé výživě pečlivě vybírat. Ani tam se totiž tomuto sladidlu často nevyhnete. Takzvaný hnědý cukr nebo surový cukr třtinový není o moc lepší než cukr rafinovaný. Proč tomu tak je, to najdete v článku: "Ostatní nevhodné produkty". Co se týče nabídky ve zdravých výživách, dnes je již možné si skutečně vybrat, nabídka je čím dál širší - od bonbónů, lízátek, žvýkaček, čokolád a sušenek až k různým dortíkům, koláčům a krémům. Cena je samozřejmě vyšší, často se totiž opět jedná o dovážené pochoutky z ciziny, ve kterých se používají suroviny v bio-kvalitě a dražší sladidla, například na bázi sladů. O náhradách cukru si můžete přečíst v článku: "Co čím nahradit?". K sladkostem chci ještě dodat takový trik. Chcete-li se zbavit extrémní chuti na sladké, jezte dostatek kvalitních jinů - zeleniny, nebo si udělejte vývar ze sladkých zelenin (dýně, mrkev, petržel, cibule...), dejte ho do termosky a popíjejte po malých doušcích. Je potřeba i omezit pokrmy z druhého pólu tabulky, tzn. omezit extrémní jangy. Především tedy maso, pečené výrobky a též mnohem méně solit. Díky tomu nebudeme přitahování k extrémním jinům.

bambi2
autor
18. feb 2011

@mariynka u nas sladkosti dostat aj sladene medom... kupujem iba v reformhause. a vzdy pozeram na ecka. ja pouzivam agavovy sirup alebo javorovy... v najhorsom pripade med. ale moja krpata miluje napr. hrozienka, tych dokaze zjest neuveritelne vela... tie jej davam vzdy s velkou radostou. inak moc na sladkosti neje...

momka
18. feb 2011

Inak mňa samú prekvapuje, že odkedy som sa dala na "odkyslenie", tak ja v poslednom čase nemám chuť na sladké, napr. minule som si dala kúsok z mojej obľúbenej torty, čo som piekla synovi na narodky a potom ďalšie 2 dni, bol zvyšok v chladničke a mňa to nelákalo, dokonca aj čokoládu som prestala jesť, za posledný mesiac som jedla možno raz. 😕

bambi2
autor
18. feb 2011

@momka to je tak.. podla mna je cukor droga, ked zacnes s nim tak by si len jedla a jedla... 🙂

bambi2
autor
19. feb 2011

dnes na vahe 62,8 kg.... 🙂 uz nechyba vela, iba necelych 8 kg a som v cieli 😵 😵 😵

misinn
19. feb 2011

ja mam dnes strasnu chut na sladke... ale odolavam 😠

mariynka
21. feb 2011

@momka a ako to robis??? u mna je cukor najvacsi problem ☹ 🙄

momka
24. feb 2011

@mariynka neviem, nejako samo od seba, možno preto, že tie zásadité potraviny nie sú až tak chuťovo výrazné, ja mám väčšinou chuť na sladké po slanom alebo na slané po sladkom...možno to súvisí aj s tým. Inak teraz som bola pár dní na lyžovačke (aj preto tak neskoro reagujem) a všetko som pokazila, dokonca napriek tomu, že sme sa veľa hýbali som prišla domov o 0,5 kg ťažšia... 😠 no ale čo iné som mohla očakávať, mávali sme výdatné raňajky (salámy, klobásky) na svahu keksíky, sladkosti (aj keď som na ne chuť vyslovene nemala)a poobede opäť výdatná večera či olovrant alebo čím to nazvať. Darmo som jedla poriadne len 2x dokopy aj tak som pribrala. Ale tu sa ťažko odkysľovanie dodržiavalo, čas na prípravu jedál moc nebol a človek na zelenine vydrží max 2 hodky a na to sme zas čas nemali, aby sme jedli častejšie. 😒 No neva od zajtra opäť pokračujem.

momka
24. feb 2011

@mariynka Inak aj kamoška práve na lyžovačke spomínala, že keď chudla podľa 90- dňovky, že nemávala chuť na sladké.

mariynka
25. feb 2011

@momka ja som 90dnovku absolvovala pred 2rokmi 😉 moja skusenost???uz by som sa tak nikdy nestravovala!!!90dni som sa stravovala na vybornu, aj vodne dni som dodrziavala /raz som v skole skoro odpadla../ a super som schudla /zo62na55/.. ale po troch mesiacoch, ked som nabehla na normalnu stravu-hrooooooza ☹ ☹ ☹ strasne bolesti brucha.. otras.. preto 90dnovku neodporucam 😒 😒 😒 😒
existuju aj ine "diety", ktore pomozu schudnut..... 😒 😒 😒 😒

mariynka
25. feb 2011

link na knihu omladzujuce odkyslenie, od K.Tepperweina: http://uloz.to/5796263/omladzujce-odkyslenie-ku...

kniha Pryč s kyslosti: http://uloz.to/5660032/kurt-tepperwein-pryc-s-k...

mariynka
25. feb 2011

MUDr.Bukovsky:Encyklopedia prirodnej liecby: http://uloz.to/7606820/bylinky-bukovsky-sk-mini...

bambi2
autor
25. feb 2011

dnes na vahe 62,4kg... 🙂 dnes si to vsimla aj kamoska, vraj som velmi schudnuta... to ma potesilo, ze je to na mne vidiet... 😵

bambi2
autor
25. feb 2011

dnes som si kupila ten citronovy napoj namiesto royal plus... chuti dobre, skusala so zatial iba prst do toho prasku namocit... 🙂

momka
5. mar 2011

@bambi2 Ako váha? Klesá? Ja som mala dnes ráno 61,9 kg, konenčne som tam nevidela dvojku (myslím 62) Ja si chcem kúpiť zelený jačmeň v prášku, už pozerám linky, kde je to najvýhodnejšie. 😉 Dúfam, že sa to bude dať piť, myslím chuťovo. 😉

momka
5. mar 2011

Dnes som vyskúšala aj rybu na pare so syrovou omáčkou mňam bolo to výborné. 😉
@bambi2 a začali sme pravidelne kupovať ovčí syr, chutí celej rodine. 🙂

bambi2
autor
5. mar 2011

@momka no super!!! ja kupujem iba ovci alebo kozi... milujem ich aj ked prekysluju... vela veci som sa vzdala a myslim, ze raz za tyzden neuskodi... 😉
a vaha, neviem, mala by som dostat ... takze na vahu teraz nepozeram.. az po nich...

momka
6. mar 2011

@bambi2 Ak sa nemýlim, tak som niekde čítala, že ovčí syr je neutrálny.